לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-07-2010, 01:57
צלמית המשתמש של gps
  gps gps אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "נתניהו: ישראל לא תתנצל לפני טורקיה"

אנחנו נשרוד גם בלי התנצלות לטורקים.
לא ממש משמעותי בפועל מה נתניהו או ארדואן יצהירו.
בגובה המציאות כמו כל דבר אחר פועלים כוחות השוק,האינטרס הכלכלי של שני הצדדים חזק יותר מכל גורם מדיני או עקרוני לא לחינם בן אליעזר נהיה השושבין של הסולחה.

בזמן שעקבתי אחרי המשטים לעזה ועד ימים אלו התרשמתי מאד מכמות הספינות הטורקיות שעגנו בנמל חיפה,ספינות זה מטען-מטען זה כסף-כסף זה כח..........ולמי שיש כח הוא בוודאי יפעיל אותו על משגרי ההצהרות,האחד ידרוש התנצלות השני יסרב והשיירה תמשיך לעבור.

אפילו ברגעי דיון אלה יש שני אקספלרים לרפואה (חוץ מהמרמרה שהיא מסיפור אחר)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י gps בתאריך 03-07-2010 בשעה 02:11.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-07-2010, 05:41
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "ישראל כן תתנצל"

למרות שאני לא מסכים עם המסקנות שלך הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מסכים עם האבחנות שלך... לא הפעם!

קשה לי מאוד להאמין שישראל תתנצל על פרשת המשט בפני טורקיה, בוודאי שלא בממשלה הזו.

סיבה אחת היא שאין לישראל כל כך על מה להתנצל. אם יש התנצלות ישראלית היא צריכה להיות מממשלת ישראל לאזרחיה על פשלה שסיבכה את מצבנו הבינ"ל אבל התדרדרות היחסים היא החלטה ארדואנית ולמרות מספר חריגים (פיאסקו הכסא) ישראל נקטה איפוק מופלג רוב הזמן. בניגוד לכמה פה בפורום שקוראים להתלהם על כל דבר אני דווקא מאופק מאוד אבל אפילו אני סבור שישראל טעתה כשלא העמידה את ארדואן במקומו כשהתנפל על פרס בדאבוס. שום מדינה לא צריכה למחול על פגיעה בכבוד שלוחיה גם כשהם בדרגות נמוכות בהרבה מנשיא, על אחת כמה וכמה כשמדובר בראש מדינה...

אבל הסיבה האמיתית מדוע קשה לי מאוד לראות התנצלות ובמיוחד, כאמור, מהממשלה הזו, היא שפוליטית תהיה זו התאבדות להתנצל בפני הטורקים בעניין שרוב מוחלט של הישראלים (כולל אני) סבור שאנחנו צודקים בו. לכל היותר תוכל ממשלה אחרת, אולי, יום אחד, להתנצל התנצלות כזו תוך שהיא מגלגלת את האחריות על ממשלת נתניהו, גם אז לא בטוח כלל מה תהיה תגובת הציבור אבל באיזשהו חישוב פוליטי ציני יותר או פחות אני יכול לראות התרחשות כזו. לא מנתניהו כאמור.

ישן 04-07-2010, 06:48
  johnson11 johnson11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.09.09
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "למרות שאני לא מסכים עם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
למרות שאני לא מסכים עם המסקנות שלך הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מסכים עם האבחנות שלך... לא הפעם!

קשה לי מאוד להאמין שישראל תתנצל על פרשת המשט בפני טורקיה, בוודאי שלא בממשלה הזו.

סיבה אחת היא שאין לישראל כל כך על מה להתנצל. אם יש התנצלות ישראלית היא צריכה להיות מממשלת ישראל לאזרחיה על פשלה שסיבכה את מצבנו הבינ"ל אבל התדרדרות היחסים היא החלטה ארדואנית ולמרות מספר חריגים (פיאסקו הכסא) ישראל נקטה איפוק מופלג רוב הזמן. בניגוד לכמה פה בפורום שקוראים להתלהם על כל דבר אני דווקא מאופק מאוד אבל אפילו אני סבור שישראל טעתה כשלא העמידה את ארדואן במקומו כשהתנפל על פרס בדאבוס. שום מדינה לא צריכה למחול על פגיעה בכבוד שלוחיה גם כשהם בדרגות נמוכות בהרבה מנשיא, על אחת כמה וכמה כשמדובר בראש מדינה...

אבל הסיבה האמיתית מדוע קשה לי מאוד לראות התנצלות ובמיוחד, כאמור, מהממשלה הזו, היא שפוליטית תהיה זו התאבדות להתנצל בפני הטורקים בעניין שרוב מוחלט של הישראלים (כולל אני) סבור שאנחנו צודקים בו. לכל היותר תוכל ממשלה אחרת, אולי, יום אחד, להתנצל התנצלות כזו תוך שהיא מגלגלת את האחריות על ממשלת נתניהו, גם אז לא בטוח כלל מה תהיה תגובת הציבור אבל באיזשהו חישוב פוליטי ציני יותר או פחות אני יכול לראות התרחשות כזו. לא מנתניהו כאמור.

תחשוב על ההיבט המשפטי של התנצלות..אם נתנצל, אז סימן שהרגנו אנשים חפים מפשע אחרת למה מתנצלים?..הם יוכלו לקחת את ההתנצלות לערכאה משפטית. בכל מקרה, צריך לדרוש מהם להתנצל על רצח העם הארמני והעם הכורדי.
ישן 04-07-2010, 09:32
  johnson11 johnson11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.09.09
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "יש להתנצלות משמעות דיפלומטית"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
אפשר היה להמיר את ההתנצלות באקט משפיל אחר, למשל לו היה נתניהו מהלך מרוח בזפת ונוצות. אבל הדיפלומטיה המודרנית טרם הגיעה לשלב זה. בינתיים ממלאת ההתנצלות את תפקיד הנוצות - משמעותה הודאה בכך שהצד המתנצל יצא וידו על התחתונה. איש לא חושב שיש במעשה הבעת חרטה או הודאה באשמה. זה אקט סימלי שמטרתו להאדיר את ארדואן (בפני עמו והקהילה הבינלאומית) ולגמד את ישראל.

לפני כמה זמן הסינים הרגו כמה מוסלמים אצלם במדינה ובתגובה הטורקים גינו אותם אז הסינים בתגובה עשו כתבות/סרטים על השואה הארמנית והטורקים התקפלו. מה שאני בא לומר בשורה התחתונה:אנחנו עלובים שאנחנו לא מגיבים ומזכירים את השואה הארמנית את מה שקורה לכורדים וכדומה. ככה היינו שמים את המוסלמי האנטישמי הזה במקומו.
ישן 04-07-2010, 11:31
  moozes moozes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.08
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "זה בהחלט יהיה ניצחון קטן לשונאי ישראל"

ציטוט:
וללא ספק המוראל הלאומי הישראלי יפגע עד גמר כוכב נולד.

על פני השטח הצדק עמך, בעומקי המוח יש פגיעה מצטברת תת ההכרתית ולמעשה
"הזכרון הקצר" לכאורה הינו חלק מתוצאות הפגיעה.

ציטוט:
אין גבול להשפלת מדינת ישראל משום שהיא משחקת לפי כללים מערביים שפסים מן העולם.

צריך שיהיה גבול, ישראל משחקת לפי כללים חוצנים לא מערבים,
לא ראיתי את מדינות המערב מתנצלות על נשימת אוויר.

ציטוט:
הדיפלומטיה הישראלית היא אפולוגטית מעיקרה.

כאן נוצר הלינק לבעיית "הזכרון הקצר", הדיפלומטים יכולים לנהוג במגננה תודות
"לזיכרון הקצר".
ישן 04-07-2010, 09:08
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אז תחליט - תהיה או לא תהיה התנצלות?
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "להתנצלות בעולמנו כבר מזמן אין קשר להודאה בטעות"

כי להגיד "תהיה התנצלות, ואולי היא לא תראה כמו התנצלות ואפילו לא תתבצע ע"י נציג בכיר בתחום יחסי החוץ, ואפילו לא מול נציג ראוי של תורכיה, וגם בלי מצלמות ורק בשושו מפה-לאוזן", זה בעצם להגיד "לא תהיה התנצלות, יהיה ספין שקוף שכל אחד יכול לפרש אותו איך שהוא רוצה". ומאחר וכשרוצים לנגח את ממשלת ישראל (לא משנה מאיזו מפלגה) מספיק שרשור של אחד מחכמי רוטר.נט וכבר מגיעים ל-70 הודעות ביזוי הממשלה, וזה רק עד לרגע שבו מתברר שהכל עורבא פרח (אחרי שהאמת יוצאת לאור עדיין ישנם המוני נוסטור שממשיכים לדבר על "ביבי הלחיץ" או "ציפי עוכרת ישראל"), "אד קליל של כאילו התנצלות" מייד יראה כהתנצלות רבתי (ונתניהו, שיש לו צי לא רע של יועצי תקשורת, יודע את זה) מה שאומר שממשלת ישראל גם תגורש מהעיר וגם תאכל את הדגים המסריחים.

האמונה שלמילים אין משמעות מעשית בעולמינו היא לכל היותר השקפה שלך, עם לא מעט "חשיבה שאיפתית". מאז שאיכשהו חשבתי ככה, עברו אי אילו שנים ולעולם לא קרה שהתהליך שמוכיח לי את ההיפך עצר ולו לרגע. ואני עובד גם מול ערבים (בעולם בעל ציוויון עיסקי מסויים) וגם מול ארה"ב. בשני המקרים למילים יש משמעות רבה מאוד, לפעמים רבה מידי.

ובכל מקרה אם "התנצלות" היא מטבע עובר לסוחר, הרי שראש ממשלת ישראל חייב לדעת שאם הוא נותן מטבע כזה לתורכי, הוא "חייב" סכום לפחות באותו השיעור למבקריו בישראל. עבור נתניהו לא להחשב כ"לחיץ" זה אינטרס מן המעלה הראשונה.

ועוד דבר: אתה מתעלם מכך שתורכיה פנתה לדרכה לא בגלל ישראל, אלא שהניגוח של ישראל הוא צעד שמקרה מועיל לה בדרכה. זה אינו סוד, גם אם המסטולים בוושינגטון, שמעולם לא הבינו ממש מה קורה במדינות שאינן דוברות אנגלית בזמן אמת, לא קולטים את זה ובטוחים (שוב, כמו תמיד) שהכל עניין של איזה משהו קטן שאם רק יסובבו אותו לכוון הנכון, הכל יהיה בסדר וגר יאנקי עם תורכי.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 04-07-2010 בשעה 09:15.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:30

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר