|

05-07-2010, 16:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
תשובה הגיונית, ואני מקווה שלא חושבים שמגיע לו צל"ש או משהו כזה
אין שום סיבה ל"פגישות הרגעה" עם מי שמתנהגים כאנשי פשע מאורגן המנסים לעשות "קולקט" על בית עסק בשכונה.
מעבר לכך: עם קצת קור רוח, שימוש ב"שליחים" שיודעים את העבודה (ולא פואד שמתאים לכל היותר להוביל קמפיין של חומוס אחלה) והבנה שדיפלומטיה היא משחק תפקידים, ולפעמים קרב מוחות (מה שיכל גם למנוע, לדעתי, את המשט המטופש הזה מלכתחילה, או לפחות למנוע התערבות תורכית ממלכתית בהוצאתו), אפשרי גם לדבר לתורכים בשפה שבלבנט כולם מבינים:
"ידידי השר איצ'מאטזולגו, אתה מכיר אותי ויודע עד כמה אני מעריך את התורכים, אולם דע לך כי גורמים חסרי אחריות היועצים למנהיגי מדינתך מובילים את כולנו, כן כולנו ולא רק אתם, למקום רע מאוד. אירועי השבועות האחרונים הוכיחו כי ממשלת ישראל נוהגת במתינות ואינה ממהרת להצתרף לחגיגת חוסר האחריות, אולם דע לך כי אנו דמוקרטיה, בדיוק כמוכן, וכפי שאצלכם גופים חוף שלטוניים בוחשים בקלחת, כך גם המצב אצלינו.
אני עושה ככל שאני יכול כדי לרסן גורמים בישראל שיש להם אינטרסים שונים להפנות עורף לידידותינו, אולם דע כי לא נוכל להמשיך בקו זה ללא צעדים בוני אמון מצידכם. תזכיר בהול שקיבלתי רק הבוקר גילה לי כי מספר אנשי עסקים בכירים בעלי עבר של שירות בצה"ל כקצינים בכירים - אנשים שהשתתפו בתמרונים משותפים ועברו השתלמויות - מניעים, יחד עם התאגדויות בתחום המשפט בארה"ב וצרפת - מהלך מרוכז של יצירת קשר עם ישראלים שהיו מצויים בפן הבטחוני והצבאי של תורכיה בשנים האחרונות. אלה נקראים ליצור קשר ולספק פרטים הידועים להם אודות קצינים ובכירים במערכת הבטחון של תורכיה אשר במסגרת פעילות זרועות הבטחון של תורכיה אל מול המורדים הכורדיים, או במסגרת צעדי הייצוב שנוקט צבא תורכיה בקפריסין, מחשבים למי שיש להם מעורבות בפעולות שבמערב - ואני חוזר ואומר במערב, ולא על דעתי האישית - נחשבים לבלתי חוקיים. אין לי פרטים נוספים, וכמובן שידיעה זו הדאיגה אותי מאוד ולכן ציוויתי לחקור בעניין, אולם להערכתי ארגונים הפועלים מחוץ לשיראל ועוסקים בתמיכה בפעילויות אנטי תורכיות, ינסו לעשות שימוש משפטי בידע ועדויות אלה (ואתה מכיר אותנו הישראלים, תמיד אוהבים לצלם בסלולארי) לצורך מסע משפטי ופוליטי שיגרום נזק עצום למדינתך.
כן נודע לי כי בגין פעולת צבא תורכיה בכפר הכורדי אוצ'קלאט מזרחים לקייסרי ב 2006, כבר נאספו עדויות וכי אלה עשויות להביא צרות צרורות על הציר של מדינתך בהמבורג, מר איצ'מט דנונו שהיה מושל הצבאי של האזור באותו הזמן.
זאת מלבד סחף עצום שאני מנסה להדוף, מצד יהודים וישראלים כנגד העם התורכי והמדינה התורכי - סחף שלדעתי אינו מוצדק לו היו מכירים את האדם התורכי, אולם אני יכול להבינו לאור הצהרות חסרות אחריות של קיצוניים במדינתך. סחף זה- ואני לא מדבר על ההמון, אלא על ישראלים בעלי השפעה, עשוי להיות הרה אסון משום שהאופי הקוסמופוליטי של איש העסקים הישראלי, או איש הרוח הישראלי, אינו מאפשר ריסונו, או קריאה לו להתמתן, ובו זמנית הוא בעל גישה בלתי אמצעית לחוגים כלכליים, פוליטיים ותרבותיים במדינות המערב. רק לפני ימים מספר נודע לי כי מנכ"ל חברת השקעות גדולה בניו יורק פנה לעמיתיו בתל אביב בבקשת ייעוץ אישי, ולא פורמאלי, בקשר לאפשרות הענקת חוזה לחברת בניה תורכית בפרוייקט עצום שמוקם באזור. בלחץ משרדי הדפנו נסיונות לערב פוליטיקה בשיקולים העסקיים, אולם לא נוכל להמשיך ולעשות כן, בוודאי לא כאשר מספר חברות הענק התורכיות המתמודדות על מעל 12 מכרזים של מינימום 50 מילון דולאר, בשוק הבינלאומי בשנה, הוא קרוב לשלושים."
אפשר להמשיך ככה וככה, אבל העובדה היא שתורכיה, בניגוד ליישות קיקיונית כמו לבנון, היא מדינה עם יותר בטן רכה מאשר חגורת שרירים. להערכתי התורכים נוהגים בחוסר אחריות, גם אם מונעים ע"י הטירוף האיסלאמי. ישנה אפשרות מסויימת לסייע בעצירת האיסלאמיזציה (או הרתעת הכוחות הפוליטיים של האיסלאם) ואפשר "סתם" להרוויח זמן. השאלה היא רק האם ישראל מוכנה, ורוצה, לעמוד על הרגליים ולהפסיק לצפות לרחמים, ולהתחיל ולעמוד על שלה.