לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-07-2010, 01:33
צלמית המשתמש של hellfrost
  hellfrost hellfrost אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אין לך מושג, כשיש לך בפרש..."

שימי, ב5 שנים שאני מפתח ב.NET כ 99.999% (5 תשעיות ) מהתעופות שראיתי היו בגלל שגיאות מתכנת, זה מאוד נדיר למצוא טעות ב.NET . אני לא אומר שאין, מספיק לראות את רשימת התיקונים כשיוצא הSP אחרי הפצה, אבל אני בטוח שיש גם באגים בPHP, ראיתי באגים בQT, בJ2EE, ואפילו בBOOST, כל זה רק מוכיח שאין תוכנה בלי באגים, ובכל זאת כשאפליקציה לא עובדת, זה בד"כ בגלל מי שכתב אותה, ולא הפלטפורמה....

חוץ מזה להגיד שקוד הוא דפוק או עובד, זה גם פשוט לא נכון, הבל הבלים, קוד יכול להיות תקין לחלוטין מבחינת השפה, ולהתקמפל וב99% מהמקרים לעבוד, ומידי פעם על קלט ספציפי לקרוס, או בגלל תנאי מרוץ של תרדים, או בגלל בעיה בתקשורת לDB, או בגלל שהמתכנת שכח למה הוא מצביע, ושלמרות שיש לו GC, ה GC לא נביא ולא יודע מה הוא צריך ומה לא, אלא רק למה יש לו הצבעה, ובמכונה יש כמות זכרון סופית.
*
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-07-2010, 15:39
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "שימי, ב5 שנים שאני מפתח ב.NET..."

אולי זו לא טעות ב NET. - אולי זה פשוט ה GC שלא מתפקד כמו שצריך (כנראה... אם זה היה סיסטמטי - היה אפשר לחקור את זה - אבל כאמור זה לא...). בגלל הררי הקוד שצריך לכתוב ב NET. עבור כל פעולה פשוטה, אתה "bound to have" דברים ששכחת לשחרר, או משהו כזה (ואולי ה"טכנולוגיה" שכחה, כלומר ביקשו מה GC לטפל, והוא התעלם...).

ב PHP, בסיום ריצת סקריפט, *הכל* משתחרר (טוב, האמת שיש 2-3 יוצאים מן הכלל שלא משתחררים אם מבקשים זאת במפורש), ועל כן... זה פשוט לא יכול לקרות. כמה שלא יתלהבו מהדוד מת הזה, זה עקב אכילס מטורף שלו. וזה לא הולך להשתנות, זה בנוי ככה כי זה הקונספט של המערכת, ואי אפשר לשנותו בלי לשבור הכל. עד כאן עובדות.

אם PHP רץ, וה DB רץ, אין דבר כזה שגיאות שבאות ונעלמות. פשוט אין. בדוט נט זה קורה. למה? אני לא יודע. אבל ראיתי את זה בעיניים שלי. ולמען הסר ספק - כן - עם אותם פרמטרים בדיוק.

ישן 19-07-2010, 17:01
צלמית המשתמש של hellfrost
  hellfrost hellfrost אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אולי זו לא טעות ב NET. - אולי..."

שימי אני מצטער, אבל אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.

1. יש שגיאות שמתרחשות במקרי קצה, גם בPHP, ובכל שפה אחרת, אפליקציה ניראת רצה, ודווקא כשהמשתמש מכניס קלט מסוים הכל קורס, או שימוש בקש שבמהלך השימוש נדפק, ואחרי שעושים ריסט לאתר הכל חוזר....

2. הGC של .NET הוא כנראה הרכיב שנבדק בצורה הכי מקיפה בכל הפלטפורמה, באפליקציות, זה קצת שונה מבASP.NET בASP.NET יש קטעים עם LIFE SPAN שונה, חלק מהדברים מתים עם דף חלק עם הסשן, וחלק עם כל האפליקציה, זה לא כזה מסובך להבין מה חיי כמה, ומה מצביע על מה, ולודא שאתה לא מצביע על דברים שאתה לא צריך.

שוב אני לא מכיר ממש PHP אני מכיר כמה שפות אחרות, ולפי דעתי GC זה יתרון מאוד גדול
ישן 20-07-2010, 06:56
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "סבבה, זה מצב הגיוני, זה תלוי..."

לרוב הבעיות האלה באמת קשורות לחיבור ל DB. משהו שקשור לאיזה Connection Pool (אגב, זה לא רק "אצלנו", ראיתי את זה בהמון מקומות. חיפוש הודעת השגיאה בגוגל מביא מאות מליוני מראי מקומות...). כיוון שאני רק ניסיתי לעזור מנקודת מבט של IT (כמתכנת הצעתי להם לעבור לסביבה שבטוח לא תעשה להם בעייה באתר שגולשים בו מקסימום 4 גולשים בו זמנית - ועל שרת בעוצמה הזו - גם לא עם 4000 גולשים בו זמנית...), על ידי הגדלת ה Connection Pool Size, או איך שזה נקרא (שכחתי כבר) למשהו אסטרונומי. וזה הרחיק את הבעייה (מ"כל יומיים" ל"כל שבועיים-שלושה"). בטוח שזו לא בעייה ב DB, כי אתרים אחרים, שיושבים על אותו שרת, ועל אותו שרת DB, לא חוו את הבעייה הזו. ולפני שתגיד שזו בעייה באתר הספיציפי, אז לא, זה לא. זה קורה גם באחרים, בזמנים אחרים. אני מהמר שיש "Connection Pool" נפרד לכל אתר. אולי ב PHP זה עובד כי לא משתמשים בבריכות, אז לא נרטבים. שם מתחברים ל DB בלי Pool-ים, אלא פשוט מתחברים (הא! קונספט מעניין!).

אז כן, GC דפוק. אם אחרי סיום ריצה נשארים חיבורים תפוסים, משהו דפוק קשות בטכנולוגיה. צר לי, לא תשכנע אותי אחרת.

* וכן, אני יודע שב PHP יש גם אפשרות להשאיר חיבורים פתוחים בין סקריפטים שונים, וזאת באמצעות mysql_pconnect. אבל נחש מה: כשעושים את זה, PHP משתמשת בחיבור הקיים (!) גם בריצה הבאה של הסקריפט. אין ערימת חיבורים גדלה, כי לא יווצר חיבור נוסף לאותו סט הוסט/משתמש/סיסמה קיים (כן כן, אני יודע, שוב קונספט מדהים, איך לא חשבו עליו קודם!) - ולכן ב PHP מדובר בפיצ'ר שמעלה את הביצועים (חוסך זמן Connect ל DB). בדוט נט ה"פיצ'ר" הזה (אני משער שזה פיצ'ר. הכל בדוט נט זה פיצ'רים, לא?) דורש לשכור מציל לבריכה, שישגיח 24/7 על "המתרחצים", ויוציא את המופרעים מהבריכה (על ידי כך שהוא ירוקן וימלא אותה מחדש - כמה חבל שאתחול לוקח ב Windows Server מספר דקות תמימות...)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:32

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר