לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-08-2010, 11:16
  ybd123 ybd123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "לא, לא מעניין בכלל. אבל..."

לא נכון. אפל לא חידשה דבר מבחינה טכנולוגית מאז השקת האייפון המקורי. למעשה, ה"חידוש" הטכנולוגי היחידי של החברה מאז הוא מסך בעל DPI גבוה משמעותית מהממוצע, שזה ממש לא קפיצה טכנולוגית או קונספט מהפכני (בעיקר בהתחשב בכך שIPS איננה טכנולוגיה חדשה ושאפל לא שינתה את גודל המסך מאז 2007). אתה מוזמן להסביר אילו "מכונות שימושיות ביותר" שינתה אפל בזמן האחרון ואנסה להגיב בהתאם.

באשר לטענה השנייה השלך... ראשית, אני לא חושב שיש אנטגוניזם בישראל כלפי אפל, להפך - שוק הסמארטפונים בישראל קטן מאוד בהתחשב בכמות הסלולריים בארץ (ישראל במיקום גבוה מאוד במדד הפלאפונים לנפש). אף על פי כן, הערכות משנת 2009 טוענות לכ80 אלף משתמשי אייפון בישראל (מאז כמובן עלה המספר באופן משמעותי). זהו מספר מכובד ביותר בהתחשב בגודל השוק ולדעתי הפרופורציה הזו גבוהה יחסית לפרופורציה בארצות אחרות.
גילוי נאות: חיפשתי מקור על מנת לאשש את הטענות האלה ולא מצאתי פילוח של שוק הסלולר בישראל. על כן כל מה שכתבתי הוא בגדר ניחוש בלבד.
באשר להצלחתם של שאר מכשירי אפל בארץ תאלץ לבוא בטענות למחירים האבסורדיים שדורשת יבואנית אפל בישראל, כמו גם לחוסר בפרסום.
שנית, השנאה לאפל היא לא דבר ישראלי כלל וכלל ואני חייב לציין שההתנשאות שלך מיותרת. מתי לאחרונה נכנסת לבלוג של אלקטרוניקה צרכנית בשפה האנגלית? תוכל למצוא שם המוני שונאים מכל הצורות והגדלים (ושוב, לדעתי הפרופורציה שלהם שם גבוהה מהפרופורציה בארץ). בלי להיכנס לפרטי פרטים, ניתן לומר שאפל מביאה על עצמה את האנטגוניזם הזה ממגוון סיבות, שהמשמעותיות ביניהן: שאיפתה לפלטפורמה סגורה ככל האפשר, האיטיות שבה היא מכניסה שינויים לפלטפורמות שלה והאופן הציני בו היא משמיטה פיצ'רים חשובים כדי שתוכל למכור מוצר דומה בשנה הבאה, שולי הרווח הגבוהים שלה, הארוגנטיות של הנהלתה והעומד בראשה, הטקטיקות המלוכלכות בהן היא נוקטת כנגד מתחריה, האופן בו היא מפרסמת עצמה ואופן ההתנהגות של קהילת מעריציה ה"כבדים".

אפל מוכרת כמה מוצרים טובים מאוד, אך אין צורך במלודרמה שלך - יש סיבות ברורות לעוינות כלפיה. אגב, על פי ניתוח שקראתי לא מזמן, אפל עומדת להכנס לסטגנציה בשוק הסמארטפונים בדומה לנתח שלה בשוק המחשבים האישיים שנשאר יציב כבר למעלה מעשור.

נערך לאחרונה ע"י ybd123 בתאריך 16-08-2010 בשעה 11:21.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-08-2010, 23:10
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אני לא יודע איזה אייקון ידגיש..."

התגובה שלי מבולבלת? אתה כניראה לא מבין מה אפל מוכרים.

האפיל של אפל מעולם לא היה מבוסס על יחס עלות תועלת משובח במיוחד, למעשה, כמו ברוב מותגי היוקרה קשה למצוא יחס גרוע יותר מזה שמציגה אפל. גם האגדות בדבר איכות ההרכבה האגדית של מוצרי התפוח הם לא יותר מאגדה. אמנם רוב המחשבים שלי לא היו ברנדלס אבל את אמינות ומשך החיים של מוצרי אפל אני נוטה לסמן כמתחת לממוצע, היה לי נסיון טוב יותר עם HP, דל וטושיבה הן בדסקטופים והן במחשבים ניידים.

הקסם של אפל נובע משני עוגנים, חווית משתמש וחדשנות מוצלחת.

החדשנות לא נובעת מכך שאפל המציאה את ממשק החלונות, כיום כולם כבר פחות או יותר יודעים שהיא ״גנבה״ את הרעיון מזירוקס, את נגן הMP3, ב1999, שנתיים לפני שיצא האייפוד הראשון, כמעט שקניתי נגן כזה לאחותי בסוני סטייל בניו יורק, או את מסך המגע, כבר בקיץ 1982, שנתיים לפני בוא המאק הראשון, שיחקתי עם מסך כזה בארה״ב (ונידהמתי). החדשנות נובעת מהיכולות לאינטגרציה מוצלחת של טכנולוגיות, אריזתן ושיווקן המוצלח (במחיר מפולפל) לצרכן.

באמצע שנות התישעים עבדתי בת״א באחת מחברות המולטימדיה היותר מצליחות באותה התקופה. הימים היו ימי מיסט, הייפר קארד ודירקטור ואנשים דיברו בהתרגשות על היכולת לדחוס ״אנציקלופדיה שלמה״ לתוך סידי יחיד אבל כל מה שאני חשבתי היה למה לאנשים להחליף את הנוחות של ספר במיטה בישיבה כפופה מול המחשב באמצע הלילה ע״מ לקרוא תוכן? למה להחליף מסך טריניטרון 25 אינצ׳ (כן פעם זה היה המיטב) בוידאו 120*160 12FPS (במיקרה הטוב) ואכן מהפכת המולטימדיה גוועה, ייתכן שאתה לא יודע אפילו על מה אני מדבר והאמת, לא הפסדת שום דבר. טכנולוגיה, גם אם המון פוטנציאל, לא תמריא אם לא תהיה סופר נוחה למשתמש.

ב1999 ויתרתי כאמור על נגן MP3. לא היה לי מושג איך להתעסק עם מוסיקה על המחשב לבד משיכפולי דיסקי מוסיקה, לא היה רע לי עם השיטה הישנה. כל זה השתנה כשידידה הראתה לי בתחילת 2003 את האייפוד החדש שלה (חמישה גיג, מסך ש״ל) ואת האינגרציה עם איטיונס על הפאואר מאק גי 4 שלה. אני יודע שהיום זה נישמע כמו חוכמה שלאחר מעשה אבל נישבע לך שבאותו הרגע ידעתי שראיתי את העתיד. הסוד לא היה כאמור במרכיב או בטכנולוגיה זו או אחרת אלא באינטגרציה ובאריזה. פתאום זה נהיה כיף לשמוע מוסיקה ולערוך רשימות ניגון על המחשב. פתאום אפשר היה למצוא כל מיני שירים נישכחים שגדלתי עליהם ושזכרתי את הנעימה אבל לא את שם היצירה או המבצעים והכי חשוב, זה היה קל. זו היתה חווית משתמש של אפל.

שנים נימנעתי מטלפונים סלולרים. כמו רוב האנשים אני מתעב את המפעילים וכיאה לקשיש נירגן נהגתי למלמל משהו על ״מעניין איך הסתדרה האנושות בלי סלולרים כל כך הרבה שנים״ אבל האמת היא שלמרות שכל חיי המיקצועיים נעים סביב מחשבים אני פשוט לא הסתדרתי ולו עם הטלפון הסלולרי הפשוט ביותר. את האייפון שלי (דור 1, היחיד שאי פעם היה לי ושעדיין לא החלפתי) קיבלתי במתנה לפני כמעט שלוש שנים, הוא הגיע בפדקס לאיזה חור בשיקגו ששהיתי בו לבדי במשך כמה שבועות. בתוך חצי שעה, ללא כל ספרות או עזרה, ידעתי, ליימן מוחלט שכמוני, להפעיל אותו ברמה שאיפשרה לי שורת פעולות תקשורת בסיסיות (טלפון, גלישה, התחברות לחשבונות המייל שלי, בדיקת מזג האויר ומפות).

אפל שינו את האופן בו אנחנו נהנים ממוסיקה, הם שינו את האינטראקציה שלנו עם טלפונים סלולרים (לקרוא לטלפון חכם, אייפון, אנדרואיד או אחר, ״טלפון״ זה כבר עלבון למכשירי הסטאר טראק הללו) ובעצם 90% ממערכות ההפעלה בבתים מגיעות אולי ממיקרוסופט אבל ברוחן הן קרובות הרבה יותר למערכת ההפעלה של אפל מתחילת שנות התשעים למקבילתה המיקרוסופטית מאותה בתקופה. ככזו השפיעה אפל על צורת העבודה/תקשורת/בידור שלנו יותר ממיקרוסופט, סוני, דל, ניהטנדו, יו ניים איט.

ולא, אני מעולם לא עמדתי בתור בכדי להיות הראשון עם מוצר אפל (או כל חברה אחרת), אני עובד על ווינדוס וכיום בעיקר על לינוקס (ובעבר על אייריקס אם יש עוד מי שזוכר את SGI) אבל בבית יש מקבוק פרו 13 אינטש וההודעה הזו נכתבת על האייפון דור 1 העתיק שלי לא כי הם המכשירים הכי ״טובים״, ״חזקים״ או ״משתלמים״ אלא כי לצרכי הבית הם הכי כייפיים. בשבילי לפחות.

ישן 17-08-2010, 00:24
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "שכחת עוגן חשוב: יחסי ציבור ואריזה מושכת"

אם ב״אריזה״ אתה מתכוון לעיצוב (חומרה ותכנה כאחד) אזי אני הכללתי זאת תחת ״חווית משתמש״ שבמוצרי אפל היא בהירה במיוחד. עד לויסטה אגב כל גירסה של חלונות ניראתה זוועה, פשוט כאב עיניים. סיסטם 9 של אפל בקושי היה בר עבודה אבל עדיין היה עליו המראה הנקי והנעים שאפיין את מערכות ההפעלה של אפל מאז סיסטם 7.

בענייני חומרה, לבד מהוואיו של סוני קשה מאוד למצוא מחשב, שולחני או נייד, שאינו מבייש את בעליו. קוים אבסורדיים, נורות חסרות פשר, מדבקות מגעילות... אצל אפל, כמו אצל חתולים, קשה למצוא פריט מכוער. בסדר, אולי רוב האנשים סבורים שזה לא חשוב אבל לי זה משנה, הרי גם לאכול אפשר בשביל לשרוד או בשביל להנות (לזכותם של מיקרוסופט ויסטה ווינדוס 7 ניראות מצויין).

ועכשיו לשיווק;

אני סבור שעודף ציניות גרוע כמו, תיקון, יותר מעודף תמימות. ברור שלאפל מכונת שיווק מהמעולות בעולם אבל לייחס את הצלחתה לתעלולי שיווק זה לעשות קודם כל עוול לעצמך כי אתה עוצם את העיניים אל מול כמה מההתפתחויות הטכנולוגיות המרהיבות ביותר.

אני לא אדם טכני במיוחד אבל אני עובד כבר כעשרים שנים על מחשבים ומערכות הפעלה שונות ודעתי זו מבוססת לא על קריאה במגזינים אלא על נסיון עבודה. אגב, לא מעניינים אותי כל מיני טקהדס שמוכיחים לי באותות ובמופטים שמפרטי אפל גרועים ביחס למתחרים, אני מאמין להם אבל אני חושב שהם מחמיצים את הנקודה, מחשב ממוצע, אפל או מיקרו או אחר, בד״כ חזק מספיק (דווקא לא בתכום שלי אבל אני מדבר עכשיו על משתמש ביתי). זה נחמד לחסוך נאנוסקונד למחשב אבל מה בדבר לחסוך חצי שעה למשתמש?

ישן 17-08-2010, 21:31
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "התגובה שלי מבולבלת? אתה..."

מבין מעולה, אל דאגה.
אתה משליך את הטכנופוביה שלך על אחרים, וחושב שעיקר הסיבה לפרמיה על מוצריהם היא בגלל ממשק המשתמש. אני חולק על דעתך. הם מוכרים חוויה. וחלק (עיקרי) מהחוויה זה הסימן של התפוח. זה לקנות עריסות לאייפוד. זה להתגאות בחוט האוזניות הלבן, כאילו הוא מהווה סימבול למעמד חברתי. זה למשל הבחורה שעובדת איתי וביקשה ייעוץ בקניית לפטופ, ואחרי שהבאתי לה כמה מפרטים, אחרי ששאלתי חברים ובפורומים, בחרה מקבוק דק כי " הוא כזה יפה, הוא לבן ודק". למרות שהוא עולה פי 2 ונותן מפרט נחות.

ישן 17-08-2010, 22:38
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "האם יש איזשהו קשר בין הודעתי..."

יש. אם זה לא היה לוקח לי הרבה זמן הייתי מנקד לך, אולי זה יהיה ברור יותר

התגובה שלי מבולבלת? אתה כניראה לא מבין מה אפל מוכרים.

הם מוכרים חבילה שלמה- את המוצר, הברזל, ואת החוויה של השימוש בו. שם המותג שלהם חזק מאוד, כפי שרואים בכתבה. ועל זה, על הבידול הזה, הם יכולים לגבות את הפרמיה שחברות אחרות לא יכולות לגבות, או נאלצות לחפש מקור בידול אחר (כמו למשל ביצועים טובים יותר, אופציות רבות יותר).

האפיל של אפל מעולם לא היה מבוסס על יחס עלות תועלת משובח במיוחד, למעשה, כמו ברוב מותגי היוקרה קשה למצוא יחס גרוע יותר מזה שמציגה אפל. גם האגדות בדבר איכות ההרכבה האגדית של מוצרי התפוח הם לא יותר מאגדה. אמנם רוב המחשבים שלי לא היו ברנדלס אבל את אמינות ומשך החיים של מוצרי אפל אני נוטה לסמן כמתחת לממוצע, היה לי נסיון טוב יותר עם HP, דל וטושיבה הן בדסקטופים והן במחשבים ניידים.

המשפט הראשון שלך הוא בדיוק מה שאמרתי, ראה דוגמתי לבחורה שקנתה מחשב נחות ביוקר.

הקסם של אפל נובע משני עוגנים, חווית משתמש וחדשנות מוצלחת.

החדשנות לא נובעת מכך שאפל המציאה את ממשק החלונות, כיום כולם כבר פחות או יותר יודעים שהיא ״גנבה״ את הרעיון מזירוקס, את נגן הMP3, ב1999, שנתיים לפני שיצא האייפוד הראשון, כמעט שקניתי נגן כזה לאחותי בסוני סטייל בניו יורק, או את מסך המגע, כבר בקיץ 1982, שנתיים לפני בוא המאק הראשון, שיחקתי עם מסך כזה בארה״ב (ונידהמתי). החדשנות נובעת מהיכולות לאינטגרציה מוצלחת של טכנולוגיות, אריזתן ושיווקן המוצלח (במחיר מפולפל) לצרכן.

באמצע שנות התישעים עבדתי בת״א באחת מחברות המולטימדיה היותר מצליחות באותה התקופה. הימים היו ימי מיסט, הייפר קארד ודירקטור ואנשים דיברו בהתרגשות על היכולת לדחוס ״אנציקלופדיה שלמה״ לתוך סידי יחיד אבל כל מה שאני חשבתי היה למה לאנשים להחליף את הנוחות של ספר במיטה בישיבה כפופה מול המחשב באמצע הלילה ע״מ לקרוא תוכן? למה להחליף מסך טריניטרון 25 אינצ׳ (כן פעם זה היה המיטב) בוידאו 120*160 12FPS (במיקרה הטוב) ואכן מהפכת המולטימדיה גוועה, ייתכן שאתה לא יודע אפילו על מה אני מדבר והאמת, לא הפסדת שום דבר. טכנולוגיה, גם אם המון פוטנציאל, לא תמריא אם לא תהיה סופר נוחה למשתמש.

ב1999 ויתרתי כאמור על נגן MP3. לא היה לי מושג איך להתעסק עם מוסיקה על המחשב לבד משיכפולי דיסקי מוסיקה, לא היה רע לי עם השיטה הישנה. כל זה השתנה כשידידה הראתה לי בתחילת 2003 את האייפוד החדש שלה (חמישה גיג, מסך ש״ל) ואת האינגרציה עם איטיונס על הפאואר מאק גי 4 שלה. אני יודע שהיום זה נישמע כמו חוכמה שלאחר מעשה אבל נישבע לך שבאותו הרגע ידעתי שראיתי את העתיד. הסוד לא היה כאמור במרכיב או בטכנולוגיה זו או אחרת אלא באינטגרציה ובאריזה. פתאום זה נהיה כיף לשמוע מוסיקה ולערוך רשימות ניגון על המחשב. פתאום אפשר היה למצוא כל מיני שירים נישכחים שגדלתי עליהם ושזכרתי את הנעימה אבל לא את שם היצירה או המבצעים והכי חשוב, זה היה קל. זו היתה חווית משתמש של אפל.

שנים נימנעתי מטלפונים סלולרים. כמו רוב האנשים אני מתעב את המפעילים וכיאה לקשיש נירגן נהגתי למלמל משהו על ״מעניין איך הסתדרה האנושות בלי סלולרים כל כך הרבה שנים״ אבל האמת היא שלמרות שכל חיי המיקצועיים נעים סביב מחשבים אני פשוט לא הסתדרתי ולו עם הטלפון הסלולרי הפשוט ביותר. את האייפון שלי (דור 1, היחיד שאי פעם היה לי ושעדיין לא החלפתי) קיבלתי במתנה לפני כמעט שלוש שנים, הוא הגיע בפדקס לאיזה חור בשיקגו ששהיתי בו לבדי במשך כמה שבועות. בתוך חצי שעה, ללא כל ספרות או עזרה, ידעתי, ליימן מוחלט שכמוני, להפעיל אותו ברמה שאיפשרה לי שורת פעולות תקשורת בסיסיות (טלפון, גלישה, התחברות לחשבונות המייל שלי, בדיקת מזג האויר ומפות).

את כל הברברת שכתבת פה (וכן, זאת ברברת היות והתחלת לספר על כל ההיסטוריה לך בלי קשר לנושא. ואחרי זה אתה עוד מעז לקרוא לתגובה שלי גיבוב שטויות ולשלך "מנומקת") אפשר היה לקצר בהרבה- אתה טכנופוב, כפי שהעדת, והמכשירים שלהם מאוד נוחים לך לתפעול. נו? אמרתי אחרת? יש להם ממשק נוח. המכשירים שלהם עדיין נחותים (תקף במיוחד במיוחד לסלולרי שלהם), ויקרים. לא יודע מה איתך, אני ועוד רבים אחרים מסתדרים מעולה עם מכשירים אחרים גם בלי לקרוא חוברות הוראות. שלא לדבר על זה שלפחות בסביבה הקרובה שלי, האייפון נמצא אצל צעירים, לא ממש האוכ' שאתה יכול להגיד שהיא טכנופובית וחייבת ממשק נוח כי הם חיים בחור בשיקגו.
אם אתה מסכים שהמוצרים שלה אינם חדשניים, אינם פורצי דרך טכנולוגים, אלא סתם נוחים לך יותר, מעולה. אם אתה ועוד אחרים מוכנים לשלם על כך בחומרה פחותה יותר ומחיר מופקע, תפאדל. לי זה נראה מגוחך. וללא מעט אחרים. כל זאת מבלי להפחית מכישורי השיווק של החברים באפל. הם באמת הצליחו מעל ומעבר.

אפל שינו את האופן בו אנחנו נהנים ממוסיקה, הם שינו את האינטראקציה שלנו עם טלפונים סלולרים (לקרוא לטלפון חכם, אייפון, אנדרואיד או אחר, ״טלפון״ זה כבר עלבון למכשירי הסטאר טראק הללו) ובעצם 90% ממערכות ההפעלה בבתים מגיעות אולי ממיקרוסופט אבל ברוחן הן קרובות הרבה יותר למערכת ההפעלה של אפל מתחילת שנות התשעים למקבילתה המיקרוסופטית מאותה בתקופה. ככזו השפיעה אפל על צורת העבודה/תקשורת/בידור שלנו יותר ממיקרוסופט, סוני, דל, ניהטנדו, יו ניים איט.

מה שינו, מה? בלאקברי ופאלמים לא היו קודם? אתה טוען שהמכשירים הנמכרים כל כך הללו אינם מיועדים לבני תמותה? נגני MP3 נורמלים לא היו קודם? קריאטיב למשל? ואיך בדיוק אתה כותב שמערכות ההפעלה של היום דומות לאלו של אפל יותר מאשר של מיקרוסופט בזמן שלמעלה כתבת שגם אפל הרימו את הפטנט מזירוקס?

ולא, אני מעולם לא עמדתי בתור בכדי להיות הראשון עם מוצר אפל (או כל חברה אחרת), אני עובד על ווינדוס וכיום בעיקר על לינוקס (ובעבר על אייריקס אם יש עוד מי שזוכר את SGI) אבל בבית יש מקבוק פרו 13 אינטש וההודעה הזו נכתבת על האייפון דור 1 העתיק שלי לא כי הם המכשירים הכי ״טובים״, ״חזקים״ או ״משתלמים״ אלא כי לצרכי הבית הם הכי כייפיים. בשבילי לפחות.
אם אתה לא מאלו שמתגוררים ברחוב, אז לא פניתי אליך מראש. זה נראה כאילו סתם ניסית להתנגח. שים לב שעוד בהתחלה קבעת נחרצות שאני שונא את אפל..

ישן 18-08-2010, 00:00
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא אני זה שכתב שאינו מסתדר עם..."

אני לא גרפיקאי ובוודאי שמעולם לא כתבתי שאני גרפיקאי.

זה לא שאני לא יכול להסתדר עם טלפון או שהעתקת שירים מסובכת בשבילי אבל אני לא סובל ממשקים מחורבנים ולמכונות שאינן אינטואיטיביות לחלוטין אין בעיני זכות קיום בעולם הצרכני (בניגוד לעולם המקצועי). ההערה שלך על כך שהאייפון לא שינה דבר לעומת הבלאקברי והפאלם רק מעידה עד כמה אתה לא מבין דבר וחצי דבר בממשק משתמש.

סט מקשים, כפתורים וסליידרים בחומרה מגביל את אופציות המשתמש ומבזבז פני שטח יקרים. שניים עשר מקשי ספרות הם פתרון מצויין לטלפון וזהו בערך. הכפתור הרב שימושי שבמרכזם של כל כך הרבה טלפונים סלולרים הוא פתרון עלוב לצורך כללי בניווט שיש לו עוד כמה שימושים מפוקפקים, למשל במשחקים. מסך מגע לעומת זאת מאפשר לך אינספור צורות ואופני תקשורת. רוצה לטלפן? 12 מקשים, לכתוב הודעה בפרש? עשרים ומשהו, רוצה עיברית? שנה שפה, לא צריך חריטה, לא צריך שני סימנים על כל מקש, רוצה גלילה? תמשוך, רוצה זום-אין? פסק שתי אצבעות, רוצה לשחק? גרור, לצייר? מרח, האפשרויות אין סופיות וכולן תופשות את אותו השטח וכשלא צריך אותן הן נעלמות. אבל חכה, מסך המגע הוא רק דרך אחת לתקשר עם המכשיר, אתה יכול לסובב, להטות, לנער, להשתמש במצלמה כאינפוט, או במקרופון... הטלפון יודע איפה הוא בעולם, באיזו זוית, איפה הצפון, בקיצור שלל סנסורים... כל העניין מחובר לאינטרנט ולרשותך דפדפן שאשכרה עובד כמו הדפדפן שאתה רגיל אליו מהמחשב שלך... כן חלק מהיכולות היו עוד לפני אבל לא היה מכשיר ב2007 שריכז כל כך הרבה תכונות וחשוב מכך שארז אותן באינטגרציה מעולה כל כך.*

אין הרבה מכונות שמשנות כל כך הרבה בצורת החשיבה/תקשורת/עבודה/בלוי של אנשים כמו הטלפון, למעשה מחשב כף היד, שאפל הוציאה לפני שלוש שנים ולבוא ולספר לי שלמתחרים יש מפרטים טובים יותר זה בערך כמו לספר לי שליידי גאגא ״שווה״ יותר מהבלטים של צ׳ייקובסקי כי הספק מערכות ההגברה בקונצרטים שלהם גבוה יותר... *

לפני כמה חודשים הייתי על הייויי אמריקאי מאתיים מייל וחצי יום מהיעד שלי. התחשק לנו לאכול טוב באותו הערב אבל לא היה לנו מושג איפה, היה זה הביקור הראשון שלנו באותו המקום. תוך כדי נסיעה נכנסתי לחנות האפס של אפל, חיפשתי ומצאתי אפ שמחפש מסעדות, סיפרתי לאפ מה אני רוצה ואיפה וקיבלתי שורת המלצות אם דרוגי משתמשים, מחירים, תפריטים, צילומי המסעדה (לי חשובה גם הסביבה בה אני אוכל), אמצעי תשלום ושעות פתיחה. בחרנו במסעדה שמצאה חן בעיננו ודרך האפ הזמנתי שולחן (עם העדפה לחלון), לא הייתי צריך אפילו לטלפן. באותו הערב, בנחת, לאחר המקלחת במלון, נסענו לפונדק מקסים ונהננו מארוחה משובחת אל מול הנוף המקסים של אגם פלאסיד (מה שכן, היה יקר מאוד אבל את זה ידענו מראש מהאפ).

אני יודע, זה הכל שטויות אבל לפעמים כדאי גם לחיות קצת. תנסה פעם, אולי אפילו תהנה...

ישן 16-08-2010, 11:31
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני חושב שלישון ברחוב בשביל להיות הראשון שיקבל איזו שטות (בתשלום...)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מעניין לכמה דולרים אחראים..."

זו תופעה שנפוצה בעיקר באמריקה, ואולי מדינות ג'אג'ט מסויימות במזרח אסיה. אם תקח מהאמריקאים (המסויימים) את הזכות/יכולת לנהוג כשוטים גמורים כדי להשיג מותג, אתה די מעקר את כל עולם השיווק האמריקאי.

בישראל נדיר למצוא את הטיפוסים הישנים ליד חנות/משרד כרטיסים. היו כמה הופעות בשנים האחרונות, שלכאורה הייתה תופעה של אנשים שישנו ליד משרד כרטיסים כדי להשיג להן כרטיסים "מהר ככל האפשר". הרודם שלי היה שהיו שם 20 מיישוגועים כאלה, ועוד חמישים צלמים.

ועוד משהו: טירוף האהבה/שנאה לג'אג'טים, ווינדווס/אפל וכו', אם מסננים בני נוער וילדים (שתמיד ינהגו באובססיביות יחסית, לא משנה על מה מדובר ועל איזה מוצר), שייך לפלח מאוד מאוד מצומצם וצר - גם אם השייכים לו נוטים לראות עצמם כייחידי סגולה. "מסביב", ובקרב רוב בני האדם הבגירים, משתכרים לא רע ובלתי טכנופובים, אתה תמצא בעיקר אדישות וחוסר ידיעה, או לכל היותר מודעות לכך ש"יש איזה קונפליקט עכשיו בגלל האייפון - או לפחות ככה כתוב בגלובס". אם ימציאו קנדון (כמו שקוראים לו הזקנים) "בלתי מורגש לחלוטין" אולי זה לא יעשה שום כותרת בגלובס, ולא ממש הרבה בלוגים יכתבו עליו, אבל בפועל ההתלהבות תהיי גדולה בהרבה.

ישן 16-08-2010, 13:11
  ybd123 ybd123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני חושב שלישון ברחוב בשביל להיות הראשון שיקבל איזו שטות (בתשלום...)"

חשוב לשים לב שרוב הearly adopters של מוצרי אפל (ובכלל) בשנים האחרונות הזמינו את המוצר מראש וקיבלו אותו עד הבית. אלה שעדיין עומדים בתור בהשקת מוצרים חדשים בד"כ עושים זאת בשביל תשומת לב או כדי להיות חלק ממין אירוע חברתי שכזה.

כמובן שאפל עושה כמיטב יכולתה לעודד את התורים, שמשיגים לה כיסוי תקשורתי חיובי (נוסף על הכיסוי שכבר יש לה מעיתונאים חובבי אפל שלצערי מספרם הוא רב). כך למשל, אם אני זוכר נכון, ישנן עדויות שטוענות שחלק מהאנשים העומדים בתור למעשה נשכרו על ידי אפל*. כמו כן לקוח שיוצא מהחנות לאחר העמידה בתור מתקבל בכפיים סוערות על ידי עובדי החנות שתודרכו לכך מה שמעצים את חווית הקניה.

* (כמובן שהמון חברות משתמשות בטריק הזה)
ישן 16-08-2010, 13:14
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "חשוב לשים לב שרוב הearly..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
חשוב לשים לב שרוב הearly adopters של מוצרי אפל (ובכלל) בשנים האחרונות הזמינו את המוצר מראש וקיבלו אותו עד הבית. אלה שעדיין עומדים בתור בהשקת מוצרים חדשים בד"כ עושים זאת בשביל תשומת לב או כדי להיות חלק ממין אירוע חברתי שכזה.

כמובן שאפל עושה כמיטב יכולתה לעודד את התורים, שמשיגים לה כיסוי תקשורתי חיובי (נוסף על הכיסוי שכבר יש לה מעיתונאים חובבי אפל שלצערי מספרם הוא רב). כך למשל, אם אני זוכר נכון, ישנן עדויות שטוענות שחלק מהאנשים העומדים בתור למעשה נשכרו על ידי אפל*. כמו כן לקוח שיוצא מהחנות לאחר העמידה בתור מתקבל בכפיים סוערות על ידי עובדי החנות שתודרכו לכך מה שמעצים את חווית הקניה.

* (כמובן שהמון חברות משתמשות בטריק הזה)

טוב, אני מיציתי וכיסיתי את התופעה הזאת בביטוי הקצר והקולע "עולם השיווק האמריקאי"

ישן 16-08-2010, 13:34
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
למה? הנה תשתמע קטע מז'מגניב: ראיתי איש אחד שזקוק להשתלת לבלב אוכל תפוח
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "בכל זאת לאפל יש גבולות שהם לא יחצו, גם בשביל שיווק."

ופתאום יצאו מהתפוח תולעים שישנו לידו כל הלילה בשקי שינה ומחאו כפיים ואז בא חרדי רשע ותלה על התפוח פשקוויל וגם שרף לו את הקליפות וצילם ליוטיוב כי הוא ממש זקוק להשתלת תפוח וגם ולהשתלת לבלב ואין לו כסף אז האיש ניסה להתגונן מהחרדי והחזיר לו מכות עם עותק לא חוקי של מסמך אברמוביץ עד שהחרדי אמר לו שאם תמשיך להרביץ לי עם מסמך אברמוביץ אני אוציא את המק שלי שיודע לזייף מסמכים יותר טוב פי אלף. אז האייפון של התפוח שיודע לעשות הכל כולל קפה אמר לו: ככה? אז החרדי האנטישמי שגירש ילדים זרים אמר לו 'ככה!' וניסה לשרוף לו את האייפון ולשלוח ליוטיוב אבל לא היו לו גפרורים כי חרדים מעשנים הרבה דרך חור בסדין ומגבירים עישון פסיבי ופוגעים בירוקת של כדור הארץ זו סיבה לשנוא אותם [ושלא יגידו שאני אנטישמי אני רק רוצה להתפרנס וזה מה ש'תדמיטפו' - עיצוב דעת קהל שבוי בע"מ משלמים בשבילו] ואני ממש תמים או תמימה אבל אולי תוכלו להכנס לקישור הזה שמצאתי מה זה במקרה ולהגיד ששלחתי אתכם ויעשו לכם מחיר אם תציגו מסך זה

הפרסום הסמוי דרך האינטרנט - עובד!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:23

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר