 |

17-08-2010, 22:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
יש. אם זה לא היה לוקח לי הרבה זמן הייתי מנקד לך, אולי זה יהיה ברור יותר
התגובה שלי מבולבלת? אתה כניראה לא מבין מה אפל מוכרים.
הם מוכרים חבילה שלמה- את המוצר, הברזל, ואת החוויה של השימוש בו. שם המותג שלהם חזק מאוד, כפי שרואים בכתבה. ועל זה, על הבידול הזה, הם יכולים לגבות את הפרמיה שחברות אחרות לא יכולות לגבות, או נאלצות לחפש מקור בידול אחר (כמו למשל ביצועים טובים יותר, אופציות רבות יותר).
האפיל של אפל מעולם לא היה מבוסס על יחס עלות תועלת משובח במיוחד, למעשה, כמו ברוב מותגי היוקרה קשה למצוא יחס גרוע יותר מזה שמציגה אפל. גם האגדות בדבר איכות ההרכבה האגדית של מוצרי התפוח הם לא יותר מאגדה. אמנם רוב המחשבים שלי לא היו ברנדלס אבל את אמינות ומשך החיים של מוצרי אפל אני נוטה לסמן כמתחת לממוצע, היה לי נסיון טוב יותר עם HP, דל וטושיבה הן בדסקטופים והן במחשבים ניידים.
המשפט הראשון שלך הוא בדיוק מה שאמרתי, ראה דוגמתי לבחורה שקנתה מחשב נחות ביוקר.
הקסם של אפל נובע משני עוגנים, חווית משתמש וחדשנות מוצלחת.
החדשנות לא נובעת מכך שאפל המציאה את ממשק החלונות, כיום כולם כבר פחות או יותר יודעים שהיא ״גנבה״ את הרעיון מזירוקס, את נגן הMP3, ב1999, שנתיים לפני שיצא האייפוד הראשון, כמעט שקניתי נגן כזה לאחותי בסוני סטייל בניו יורק, או את מסך המגע, כבר בקיץ 1982, שנתיים לפני בוא המאק הראשון, שיחקתי עם מסך כזה בארה״ב (ונידהמתי). החדשנות נובעת מהיכולות לאינטגרציה מוצלחת של טכנולוגיות, אריזתן ושיווקן המוצלח (במחיר מפולפל) לצרכן.
באמצע שנות התישעים עבדתי בת״א באחת מחברות המולטימדיה היותר מצליחות באותה התקופה. הימים היו ימי מיסט, הייפר קארד ודירקטור ואנשים דיברו בהתרגשות על היכולת לדחוס ״אנציקלופדיה שלמה״ לתוך סידי יחיד אבל כל מה שאני חשבתי היה למה לאנשים להחליף את הנוחות של ספר במיטה בישיבה כפופה מול המחשב באמצע הלילה ע״מ לקרוא תוכן? למה להחליף מסך טריניטרון 25 אינצ׳ (כן פעם זה היה המיטב) בוידאו 120*160 12FPS (במיקרה הטוב) ואכן מהפכת המולטימדיה גוועה, ייתכן שאתה לא יודע אפילו על מה אני מדבר והאמת, לא הפסדת שום דבר. טכנולוגיה, גם אם המון פוטנציאל, לא תמריא אם לא תהיה סופר נוחה למשתמש.
ב1999 ויתרתי כאמור על נגן MP3. לא היה לי מושג איך להתעסק עם מוסיקה על המחשב לבד משיכפולי דיסקי מוסיקה, לא היה רע לי עם השיטה הישנה. כל זה השתנה כשידידה הראתה לי בתחילת 2003 את האייפוד החדש שלה (חמישה גיג, מסך ש״ל) ואת האינגרציה עם איטיונס על הפאואר מאק גי 4 שלה. אני יודע שהיום זה נישמע כמו חוכמה שלאחר מעשה אבל נישבע לך שבאותו הרגע ידעתי שראיתי את העתיד. הסוד לא היה כאמור במרכיב או בטכנולוגיה זו או אחרת אלא באינטגרציה ובאריזה. פתאום זה נהיה כיף לשמוע מוסיקה ולערוך רשימות ניגון על המחשב. פתאום אפשר היה למצוא כל מיני שירים נישכחים שגדלתי עליהם ושזכרתי את הנעימה אבל לא את שם היצירה או המבצעים והכי חשוב, זה היה קל. זו היתה חווית משתמש של אפל.
שנים נימנעתי מטלפונים סלולרים. כמו רוב האנשים אני מתעב את המפעילים וכיאה לקשיש נירגן נהגתי למלמל משהו על ״מעניין איך הסתדרה האנושות בלי סלולרים כל כך הרבה שנים״ אבל האמת היא שלמרות שכל חיי המיקצועיים נעים סביב מחשבים אני פשוט לא הסתדרתי ולו עם הטלפון הסלולרי הפשוט ביותר. את האייפון שלי (דור 1, היחיד שאי פעם היה לי ושעדיין לא החלפתי) קיבלתי במתנה לפני כמעט שלוש שנים, הוא הגיע בפדקס לאיזה חור בשיקגו ששהיתי בו לבדי במשך כמה שבועות. בתוך חצי שעה, ללא כל ספרות או עזרה, ידעתי, ליימן מוחלט שכמוני, להפעיל אותו ברמה שאיפשרה לי שורת פעולות תקשורת בסיסיות (טלפון, גלישה, התחברות לחשבונות המייל שלי, בדיקת מזג האויר ומפות).
את כל הברברת שכתבת פה (וכן, זאת ברברת היות והתחלת לספר על כל ההיסטוריה לך בלי קשר לנושא. ואחרי זה אתה עוד מעז לקרוא לתגובה שלי גיבוב שטויות ולשלך "מנומקת") אפשר היה לקצר בהרבה- אתה טכנופוב, כפי שהעדת, והמכשירים שלהם מאוד נוחים לך לתפעול. נו? אמרתי אחרת? יש להם ממשק נוח. המכשירים שלהם עדיין נחותים (תקף במיוחד במיוחד לסלולרי שלהם), ויקרים. לא יודע מה איתך, אני ועוד רבים אחרים מסתדרים מעולה עם מכשירים אחרים גם בלי לקרוא חוברות הוראות. שלא לדבר על זה שלפחות בסביבה הקרובה שלי, האייפון נמצא אצל צעירים, לא ממש האוכ' שאתה יכול להגיד שהיא טכנופובית וחייבת ממשק נוח כי הם חיים בחור בשיקגו.
אם אתה מסכים שהמוצרים שלה אינם חדשניים, אינם פורצי דרך טכנולוגים, אלא סתם נוחים לך יותר, מעולה. אם אתה ועוד אחרים מוכנים לשלם על כך בחומרה פחותה יותר ומחיר מופקע, תפאדל. לי זה נראה מגוחך. וללא מעט אחרים. כל זאת מבלי להפחית מכישורי השיווק של החברים באפל. הם באמת הצליחו מעל ומעבר.
אפל שינו את האופן בו אנחנו נהנים ממוסיקה, הם שינו את האינטראקציה שלנו עם טלפונים סלולרים (לקרוא לטלפון חכם, אייפון, אנדרואיד או אחר, ״טלפון״ זה כבר עלבון למכשירי הסטאר טראק הללו) ובעצם 90% ממערכות ההפעלה בבתים מגיעות אולי ממיקרוסופט אבל ברוחן הן קרובות הרבה יותר למערכת ההפעלה של אפל מתחילת שנות התשעים למקבילתה המיקרוסופטית מאותה בתקופה. ככזו השפיעה אפל על צורת העבודה/תקשורת/בידור שלנו יותר ממיקרוסופט, סוני, דל, ניהטנדו, יו ניים איט.
מה שינו, מה? בלאקברי ופאלמים לא היו קודם? אתה טוען שהמכשירים הנמכרים כל כך הללו אינם מיועדים לבני תמותה? נגני MP3 נורמלים לא היו קודם? קריאטיב למשל? ואיך בדיוק אתה כותב שמערכות ההפעלה של היום דומות לאלו של אפל יותר מאשר של מיקרוסופט בזמן שלמעלה כתבת שגם אפל הרימו את הפטנט מזירוקס?
ולא, אני מעולם לא עמדתי בתור בכדי להיות הראשון עם מוצר אפל (או כל חברה אחרת), אני עובד על ווינדוס וכיום בעיקר על לינוקס (ובעבר על אייריקס אם יש עוד מי שזוכר את SGI) אבל בבית יש מקבוק פרו 13 אינטש וההודעה הזו נכתבת על האייפון דור 1 העתיק שלי לא כי הם המכשירים הכי ״טובים״, ״חזקים״ או ״משתלמים״ אלא כי לצרכי הבית הם הכי כייפיים. בשבילי לפחות.
אם אתה לא מאלו שמתגוררים ברחוב, אז לא פניתי אליך מראש. זה נראה כאילו סתם ניסית להתנגח. שים לב שעוד בהתחלה קבעת נחרצות שאני שונא את אפל..
|
|