19-08-2010, 11:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.04.10
|
|
|
היזהרו ממלכודות אינטרנט-סלולר
באינטרנט, בין הפרסומות שקופצות מול עינינו ללא הפסק, "קפצה" מול עיני עשרות פעמים פרסומת המציעה חידוני טריוויה באמצעות הסלולרי, עם פיתוי של פרס כספי גדול למנצחים. שלחתי את מספר הסלולרי שלי, התחלתי לקבל שאלות ולענות עליהם בזו אחר זו, במשך כשעה ורבע. לאחר שעניתי על כל השאלות (תשובות נכונות לדברי "המארגנים") חשבתי לעצמי שזה מסוג הדברים שכדאי להפסיק. וגם הבנתי כי פרס כלשהו לא יגיע לפתחי. שכחתי מהעניין עד אשר בחשבון הסלולרי שלי שהגיע אחרי כחודש היה סכום של 120 שקל, תמורת שיחות אלה לחברת יוניסל-טרווית-מונדיאל. (זאת ידעתי לאחר בירור עם חברת הסלולר). שאלות הטריוויה המשיכו להגיע בתדירות של פעמים ביום, אף פעם לא עניתי מחקתי אותם וחשבתי שפעלתי נכון.
בחשבון הבא היה שוב סך של 110 שקל שיחות לחברת יוניסל-טריווית -מונדיאל.
פניתי לחברת הסלולרי שלי לקבל הסבר והובהר לי שיש לי "חוזה" עם חברה זו וכל אס.אמ.אס שמגיע אלי לסלולרי, גם אם איני עונה מחייב את חשבוני.
מחברת הסלולר הבטיחו לי לחסום שיחות מחברה זו ונתנו לי שני מספרי טלפון:
035614614 של חברת יוניסל. צלצלתי לשם .יש מענה רגיל המבקש מהמתקשר להמתין... המתנתי והמתנתי, אף אחד לא ענה... צלצלתי לטלפון השני השייך לחברת שמיר מערכות. בתשובה אוטומטית נאמר שהחברה מטפלת בתלונות בענייני סלולריים. שם, במערכת אוטומטית בקשתי לנתק אותי מחברת יוניסל ולחזור אלי לברור.
מה יש למשרד התקשורת להגיש על כך?
מי מגן על הצרכן בפני הנוכלויות החדשות האלה שרק מתחילות וסופן מי ישורנו? http://www.news1.co.il/Archive/0024...ml?tag=11-34-29
|