שלום.
ידוע לי שאפשר ליצור שולחן עבודה מוגדר מראש שיהיה זמין מכל מחשב
השאלה איך עושים את זה
והאם אפשר להכיל את ההגדרה הזאת גם על תיבת דואר של אותו משתמש
תודה
אשמח אם יש מאמר כתוב שאפשר לקרוא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי or_or_or שמתחילה ב "יצירת שולחן עבודה נודד בארגון - איך?"
חפש את המושג roaming profile
כמובן מדובר ברשת AD שהיוזר מבצע LOGON מהתחנה עם השם והססמה שלו ומקבל את ההגדרות שלו מהשרת
בשרת אתה צריך להגדיר לכל משתמש את תקיית הפרופיל שלו
בכיתת תיכון שבניתי , יצרתי בשרת תקיית שולחן עבודה אחיד לכל התלמידים ורק את המסמכים של כל תלמיד ניתבתי לספריה בשמו של המשתמש בשרת
בצורה הזו התלמיד עובד על החומר שלו בשרת ואין צורך שכל החומר שלו ינדוד מתחנה לתחנה בכל פעם שהוא מחליף מחשב .
בציור שאתה תארת, בכל פעם שהמשתמש יבצע כניסה כל השולחן עבודה שלו יעבור מהשרת לתחנה וביציאה ,יחזור מהתחנה לשרת .
כמובן שתצטרך להגביל אותו בנפח וכו'
לגבי תמונת הרקע, עד כמה שזכור לי לא הצלחנו לגרום לה לנדוד עם המשתמש .
תשקול איזו צורת עבודה נוחה לך יותר ,
תוכל לקרא חומר באינטרנט או להוריד סרטוני הדרכה לרשתות.
בהצלחה
נערך לאחרונה ע"י amir1 בתאריך 06-09-2010 בשעה 14:46.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי or_or_or שמתחילה ב "יצירת שולחן עבודה נודד בארגון - איך?"
קח בחשבון, שאלא אם כן משהו השתנה לאחרונה, פרופיל נודד הוא דבר שממומש בחלונות בצורה הזוייה: בכל פעם שאתה נכנס ויוצא ממחשב, הפרופיל מועתק הלוך חזור לכונן הרשת, על כל המידע שבו (כן, גם אם יש לך על שולחן העבודה קובץ של 5GB... ואתה כמובן מחכה עד שהכל יועתק לפני שאתה יכול להתחיל להשתמש במחשב) - במקום שהמערכת פשוט תצביע לספריית בית שנמצאת על הרשת, וקבצים ייטענו on demand. ברור לי מה היתרונות בכך (כשכמעט אין לך קבצים...) - אבל לדעתי החסרונות עוברים את היתרונות, בייחוד בגודל הקבצים של היום. שלא לדבר על מה שקורה כשמשתמש לא יוצא באופן מסודר ו/או יש הפסקת חשמל...
יפה, 38 שנה אחרי שנבראה מערכת "יוניקס" שבה זה עבד ככה מלכתחילה, גם הם הצליחו (אם כי לא באופן מושלם). שאפו. אולי ב 2018 נחזה ביכולת המדהימה לקבוע פשוט את תיקיית הבית של המשתמש איפה שאנחנו רוצים, במקום איפה שמיקרוסופט רוצה. קשה, אני יודע, אבל אולי, בכל זאת.
However, this "limitation" has been addressed in Windows Server 2008 Active Directory by allowing folder redirection of virtually all folders that were previously stored in a user's profile (including My Music, Favorites, and others) to a centralized and secured network share.
ביוניקס אתה יכול להצביע לאן שאתה רוצה בתור ספרית הבית. את המחשב לא מעניין אם זה על דיסק מקומי, על רשת, או על tunnel למערכת קבצים מרוחקת תחת SSH/FTP או אני לא יודע מה. כשלא מנסים לסבך דברים, זה... פשוט עובד.
חחחח מיוניקס זה לא קורה.. המשפט הזה תמיד מצחיק אותי..
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי The IceMan שמתחילה ב "בלינוקס זה לא היה קורה !!!
..."
יש אצלי תלמידים שבתחילת שנה מקבלים יוזר וסיסמא להתחבר למחשב ורציתי ליצור להם יוזר גנרי שיהיה ברירת מחדל עם כמה אייקונים מוגדרים מראש ושהם לא יוכלו לשנות אותו או להוסיף לו
השאלה היא האם זה אפשרי ליצור את זה והאם ההתחברות למחשב (על פי מה שאמר שימי) תהיה בזמן סביר או שיקח להם יותר מידיי זמן
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי or_or_or שמתחילה ב "חחחח מיוניקס זה לא קורה.. המשפט הזה תמיד מצחיק אותי.."
צור משתמש אצלך ותגדיר את כל ההגדרות ותוסיף לו את כל קיצורי הדרך שאתה רוצה
אחרי זה תעתיק את תקיית הפרופיל שלו לרשת
ואז תגדיר לכל המשתמשים שלך, את המיקום של פרופיל הרשת
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי or_or_or שמתחילה ב "חחחח מיוניקס זה לא קורה.. המשפט הזה תמיד מצחיק אותי.."
יצירת פרופיל מנדטורי זהה ליצירת פרופיל רגיל, רק שאתה משנה את הסיומת של הקובץ USER ל-MAN
אפשרות נוספת זה הגדרה ב GPO שהשינויים שביצע היוזר בתחנה לא יחזרו חזרה לשרת
וכך הפרופיל תמיד נשאר כמו שיצרת אותו .
את הדרך ליצירת פרופיל תוכל לראות בסרטונים שהבאתי
אתה לוקח תחנה נקיה , יוצר יוזר מלבד האדמין הקיים
מתקין את כל התוכנות ומסדר את כל ההגדרות של השולחן עבודה ואיקונים וכו'
יוצא מהמשתמש הזה חזרה לאדמין
ניגש למאפייני "המחשב שלי" - פרופילים
ומבצע העתקה של הפרופיל מהתחנה לשרת לתקייה משותפת בעלת הרשאה מלאה לכל המשתמשים
במדה ואתה מעוניין לנעול את הפרופיל , שנה את הסיומת כפי שמוסבר כאן בדקה ה-3
ובקשר למה שכתבו, אכן אתה תראה שלא כל מה שכתוב בספר עובד במציאות
הפניית ספריות לא בדיוק עובדת אם אתה לא שתנתב אותם לספריית הבית .
שרפתי על הדברים האלו הרבה שעות
לכן כדאי שתשאל כאן ותחסוך עבודה ..
נערך לאחרונה ע"י amir1 בתאריך 12-09-2010 בשעה 00:23.