לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-09-2010, 14:14
  jc1010 jc1010 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.10
מספר שאלות בנושאים שונים

1. איך מתנהל יום כיפור בצבא? אני מבין שהשמירות חייבות להימשך כמובן אבל האם יש הקלות מסויימות או דברים מיוחדים? זאת פעם ראשונה שאני סוגר כיפור בצבא..
2. לגבי ימי חופש, הבנתי שללוחמים יש 20 ימי חופש ולג'ובניקים יש 15. לוחמים יכולים לנצל אותם רק מתי שנותנים להם/סיבה מיוחדת כלשהי וג'ובניקים יכולים להשתמש בהם מתי שהם רוצים. כמו כן, אפשר לשמור 5 ימי חופש שיצטברו לשנה הבאה ואז יהיה לי 25 ימי חופש במקום 20. נכון עד עכשיו?
3. שמעתי ממישהו שיש כל שנה 15 ימי חופש לטיול בחו"ל והם לא קשורים ל20 ימי חופש שיש לי גם ככה. זה נכון?
4. מתי מותר לטוס לחו"ל? אחרי 8 חודשים בצבא? והאם צריך סיבה מיוחדת כדי לטוס או שאני יכול פשוט להשתמש בימי חופש שלי?
5. הבנתי שיש משהו של "תגלית" שמי שמבקש מקבל את זה, שיוצאים לאיזשהו מקום ש"תגלית" נמצאים בו בארץ ונמצאים איתם וזה משהו טוב. זה נכון? והאם כל חייל יכול לצאת לזה או רק חיילים לפני שחרור?
6. כל פעם אני מגלה כל מיני קורסים ודברים טובים כאלה שלא שמעתי עליהם . לדוגמא "תגלית",קורס צלילה,קורס צניחה,קורס מצילים ועוד כל מיני קורסים כאלה. יש איזה רשימה או משהו של כל הדברים האלה? כל הצ'ופרים האלה? כי אצלנו מי שלא מבקש מהמפקד לא מקבל פשוט אז כדאי שאני אדע מה האפשרויות..

תודה מראש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-09-2010, 14:27
  BELTZUSH BELTZUSH אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "מספר שאלות בנושאים שונים"

1. איך מתנהל יום כיפור בצבא? אני מבין שהשמירות חייבות להימשך כמובן אבל האם יש הקלות מסויימות או דברים מיוחדים? זאת פעם ראשונה שאני סוגר כיפור בצבא..שמירות כמו שאמרת כמובן שיהיו, הקלות תלויות במפקדים שלך, תאכלס אני סגרתי 3 ימי כיפור בשמירות ונתנו לנו לשבת כל השמירה, ניסו לשים את מי שלא עושה כיפור יותר במחסומים או דברים קצת יותר כבדים. הקלות ברורות למפקדים שלך ותבקש מהם מעבר אם לא תרגיש טוב. סה'כ מים לא תקבל אישור לשתות :]
2. לגבי ימי חופש, הבנתי שללוחמים יש 20 ימי חופש ולג'ובניקים יש 15. לוחמים יכולים לנצל אותם רק מתי שנותנים להם/סיבה מיוחדת כלשהי וג'ובניקים יכולים להשתמש בהם מתי שהם רוצים. כמו כן, אפשר לשמור 5 ימי חופש שיצטברו לשנה הבאה ואז יהיה לי 25 ימי חופש במקום 20. נכון עד עכשיו? נכון, רק שאם אני לא טועה אתה יכול להגיע ל27 ימים צבורים ולא רק 25
3. שמעתי ממישהו שיש כל שנה 15 ימי חופש לטיול בחו"ל והם לא קשורים ל20 ימי חופש שיש לי גם ככה. זה נכון? לא. זה נכון בחלקו לחיילים בודדים בעלי משפחות בחול (מיוחדות וכד') אבל אם אתה תטוס זה יעלה לך בימי החופש לעיל.
4. מתי מותר לטוס לחו"ל? אחרי 8 חודשים בצבא? והאם צריך סיבה מיוחדת כדי לטוס או שאני יכול פשוט להשתמש בימי חופש שלי? כעיקרון אם אתה לוחם שוב זה תלוי בלו'ז ובמה שמתאים מבחינת הגדוד/יחידה, אלא אם כן יש לך סיבה מיוחדת. אם אין, אחרי שנה, במהלך הרגילות או החופשות כשהמג'ד/מפקד יחידה מאשר את זה ושוב אצלנו אני רציתי קצת מעבר לרגילה וקיבלתי עוד שלושה ימים. תלוי נסיבות.
5. הבנתי שיש משהו של "תגלית" שמי שמבקש מקבל את זה, שיוצאים לאיזשהו מקום ש"תגלית" נמצאים בו בארץ ונמצאים איתם וזה משהו טוב. זה נכון? והאם כל חייל יכול לצאת לזה או רק חיילים לפני שחרור? שוב תלוי איפה אתה נמצא, לוחמים לרוב מקבלים את זה לקראת סוף שירות. זה על הכיפאק ובגדודים יש מעט מאוד הקצאות לזה, אם בכלל, כשהייתי בגדוד (כשנה וחצי) לא יצא לי לשמוע על אחד שיצא, והמון ביקשו. ביחידות המיוחדות זה הרבה יותר נפוץ, ושוב לפני שחרור. בג'וב זה מוגדר בכללי פעם אחת בשירות מקסימום עם מקרים יוצאי דופן ולא בהכרח תלוי פז"מ.
6. כל פעם אני מגלה כל מיני קורסים ודברים טובים כאלה שלא שמעתי עליהם . לדוגמא "תגלית",קורס צלילה,קורס צניחה,קורס מצילים ועוד כל מיני קורסים כאלה. יש איזה רשימה או משהו של כל הדברים האלה? כל הצ'ופרים האלה? כי אצלנו מי שלא מבקש מהמפקד לא מקבל פשוט אז כדאי שאני אדע מה האפשרויות.. האפשרויות הן מה שאמרת (לא כולל צניחה) ובנוסף פסיכומטרי, הטסת מסוק קל ועוד כל מיני צ'ופרים שלמעשה מקבלים אותם ב"וואוצ'רים" של סוף שירות, אתה בא בחפש"ש ליחידה ושם מקבל בהתאם להקצאות שהגדוד קיבל ובהתחשבות קלה במה שביקשת, לרוב שתדע ש25% מימון פסיכומטרי מקבל כל לוחם שמבקש, ומעבר לזה צ'ופרים לחיילים טובים.
ישן 07-09-2010, 16:11
  jc1010 jc1010 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי BELTZUSH שמתחילה ב "1. איך מתנהל יום כיפור בצבא?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BELTZUSH

4. מתי מותר לטוס לחו"ל? אחרי 8 חודשים בצבא? והאם צריך סיבה מיוחדת כדי לטוס או שאני יכול פשוט להשתמש בימי חופש שלי? כעיקרון אם אתה לוחם שוב זה תלוי בלו'ז ובמה שמתאים מבחינת הגדוד/יחידה, אלא אם כן יש לך סיבה מיוחדת. אם אין, אחרי שנה, במהלך הרגילות או החופשות כשהמג'ד/מפקד יחידה מאשר את זה ושוב אצלנו אני רציתי קצת מעבר לרגילה וקיבלתי עוד שלושה ימים. תלוי נסיבות.
אבל אצלנו לא אומרים לנו מתי אמורה להיות לנו רגילה אז אני לא יכול לדעת מתי לבקש לצאת לחו"ל ובכלל לתכנן טיול לחו"ל. ונראה לי שהם בעצמם לא יודעים מרוב הבלאגן.
חוץ מזה, השלושה ימים שקיבלת מעבר לרגילה זה על חשבון ימי החופש שלך?
ועוד משהו- אם רוצים לתת לי רגילה או יום חופש על חשבון ימי החופש שלי ואני לא רוצה כי אני רוצה לשמור ימי חופש לשנה הבאה לטוס לחו"ל- אני יכול לסרב לצאת לחופש או שזה סירוב פקודה?
ולקרביים אפשר לצאת לחו"ל אחרי 8 חודשים, לא?

6. כל פעם אני מגלה כל מיני קורסים ודברים טובים כאלה שלא שמעתי עליהם . לדוגמא "תגלית",קורס צלילה,קורס צניחה,קורס מצילים ועוד כל מיני קורסים כאלה. יש איזה רשימה או משהו של כל הדברים האלה? כל הצ'ופרים האלה? כי אצלנו מי שלא מבקש מהמפקד לא מקבל פשוט אז כדאי שאני אדע מה האפשרויות.. האפשרויות הן מה שאמרת (לא כולל צניחה) ובנוסף פסיכומטרי, הטסת מסוק קל ועוד כל מיני צ'ופרים שלמעשה מקבלים אותם ב"וואוצ'רים" של סוף שירות, אתה בא בחפש"ש ליחידה ושם מקבל בהתאם להקצאות שהגדוד קיבל ובהתחשבות קלה במה שביקשת, לרוב שתדע ש25% מימון פסיכומטרי מקבל כל לוחם שמבקש, ומעבר לזה צ'ופרים לחיילים טובים.

ה25% מימון פסיכומטרי זה על חשבון המענק שחרור או שזה על חשבון הצבא?
וחוץ מזה, אם אני יוצא לקצונה, אני עדיין יכול לקבל אחד מהצ'ופרים האלה לפני הקבע או שאני צריך לחכות לשחרור שלי ואז בחפש"ש (יש כזה למי שחתם קבע?) אני אוכל לקבל אחד מהדברים האלה? (ואולי דברים נוספים שמוצעים לקצינים?)
ישן 07-09-2010, 16:21
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "[QUOTE=BELTZUSH] 4. מתי מותר..."

לגבי חופשה - היחידה יכולה לקבוע מתי החיילים יוצאים לחופשה, מבלי לשאול אותם.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 07-09-2010, 21:00
  BELTZUSH BELTZUSH אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "[QUOTE=BELTZUSH] 4. מתי מותר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jc1010
אבל אצלנו לא אומרים לנו מתי אמורה להיות לנו רגילה אז אני לא יכול לדעת מתי לבקש לצאת לחו"ל ובכלל לתכנן טיול לחו"ל. ונראה לי שהם בעצמם לא יודעים מרוב הבלאגן.
חוץ מזה, השלושה ימים שקיבלת מעבר לרגילה זה על חשבון ימי החופש שלך?
ועוד משהו- אם רוצים לתת לי רגילה או יום חופש על חשבון ימי החופש שלי ואני לא רוצה כי אני רוצה לשמור ימי חופש לשנה הבאה לטוס לחו"ל- אני יכול לסרב לצאת לחופש או שזה סירוב פקודה?
ולקרביים אפשר לצאת לחו"ל אחרי 8 חודשים, לא?

טכנית, הם רשאים לתת לך רגילה בלי לשאול אותך, אבל אתה יודע תמיד יש את המתנדבים והיוצאי דופן ובסה'כ אפשר לצאת מזה. השלושה ימים כעיקרון הם גם על ימי חופש אבל באמת שבקרבי זה כל כך לא רלוונטי, אתה לעולם לא תנצל את כולם, באמת, אתה תבין את זה עם השירות, במיוחד אם אתה בגדוד, ועל אחת כמה וכמה אם אתה קצין (ואל תגידו חפש'ש, כי זה כבר לא נחשב) לגבי יציאה אחרי 8 חודשים, לא יודע.

ה25% מימון פסיכומטרי זה על חשבון המענק שחרור או שזה על חשבון הצבא?
וחוץ מזה, אם אני יוצא לקצונה, אני עדיין יכול לקבל אחד מהצ'ופרים האלה לפני הקבע או שאני צריך לחכות לשחרור שלי ואז בחפש"ש (יש כזה למי שחתם קבע?) אני אוכל לקבל אחד מהדברים האלה? (ואולי דברים נוספים שמוצעים לקצינים?)

ה25 על חשבון הצבא. כמו גם ה100% שלא מעטים מקבלים. סה'כ זאת הטבה מצויינת.
אנשי קבע לא מקבלים ואוצ'רים, מניסיון. עשיתי על זה הרבה בלאגן בזמנו והתירוץ שקיבלתי
הוא שיש לי מספיק כסף לממן את הדברים האלו. אגב שכחתי יש עוד ואוצ'ר של צניחה חופשית (3 לחטיבה בערך)

ישן 08-09-2010, 03:03
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "איך זה יכול להיות שאנשי קבע..."

כי אנשי קבע הם "עובדים" ולא משרתים. הם מקבלים משכורת. אתה יכול לבקש ואוצ'ר כל עוד אתה בסדיר - אם יש בכלל.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר