לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-09-2010, 15:51
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
במקרה הזה דווקא הטיעון יסוב סביב הצגת הילד המסכן כ"נורמטיבי"...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "אם אני היתי הסנגור שלו הייתי..."

הטלת עונש כבד עליו רק תהרוס את עתידו המזהיר והמבטיח ובכלל... הוא לא היה מודע למעשיו ולסיכון היות ומעצר חברו כה הלחיץ אותו עד כדי שלא היה מודע מעשיו והשלכותיהם!...
מה אתה אומר?.. צריך ללמוד ארבע שנים עריכת דין?...
סביר שעל השוטרת יוטל בסופו של דבר לפצות את הנער והיא גם תעוכב בדרגה על היותה כה חסרת אדיבות...

במקום כל הניירת, הכסף ובזבוז הזמן, הייתי לוקח את הנבלה , מעמיד אותו עם הגב לקיר ומטיח בפניו אבן באותו סדר גודל....
הוא כבר לא היה שוכח ובטח לא "רץ לספר לחבר'ה" ויוצא גדול מהחיים על שהעז לעשות מה שעשה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-09-2010, 14:56
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
לפני שעתיים חזרתי עם הילדים משפת הים.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אהה...."

בין שאר האטרקציות היו ארבעה יס"מניקים נמרצים בחולצות טריקו ועם מבנה גוף של חפיפת משולשים. אף נער מאור יהודה לא היה מעז להישיר אליהם מבט בעיניים שלא לדבר על להעז להרים אבן. הם נראו חזקים ומקצוענים.

הילדים שאלו מי הם והסברתי להם כי אלה שוטרים ששומרים עלינו מפני העבריינים והפושעים.

ולמה השוטר הזה? שאלו הילדים והצביעו על איש לא צעיר במדי תכלת וכובע שנשען על ניידת רגילה.

"הוא בשביל האנשים ששומרים על החוק" הסברתי.

לא יתכן מצב בו ממשלה מקצה 2-3 ניידות למקבץ ערים ביחס של אחד ל100000 תושבים ועוד מעזה להתייחס לשיטור משולב בפיקוח עירוני, מתנדבי משא"ז ושח"מיסטיות כאל חלק מכח הסיור שלה. כאן עוד ארע הדבר בפרהסיה. מה היה קורה לסייר ותיק שהיה רץ אחרי סוחר סמים חמוש או אלכוהוליסט עם סכין כשהגבוי שלו מאחור הוא נערה בת 20 או מתנדב חסר ידע בן 40? מי היה מציל אותו?

מישהו חושב על אובדן ההרתעה או על התסכול של השוטר שמוביל לחוסר יזימה נגד העבריין?
אני מוותר על ידיים שבורות וכדור בברך לפושטק. אסתפק ב5 שנות מאסר + 5 על תנאי + פצוי של 500000 ש"ח לשוטרת ושידאג ל'שיקום עתידו וחייו הנורמטיבים' בעצמו ובעזרת מי שחינך אותו.

זו חלק מההפקרות של מנהיגי הבועה המסתתרים באולמות המשפט ובמשרדי הממשלה מאחרי כתפי השוטרים [ובמקרים אחרים החילים] ודואגים יותר לזכויות העבריין מלזכויות מגנו של החוק.

שוב ושוב אזכיר איך בעת ישיבות ועדת אור תקף לעיני מצלמות אביו של אחד מאלה שהשתתפו במהומות ונורו את מפקד התחנה של משגב. זה ששום עונש ממשי לא ניתן לו זה ברור, הרי אין מדובר בנעל על שופטת אלא באגרוף כלפי קצין משטרה [ועוד מערבי ליהודי שזו בכלל סגולה לנאורות]. מה שנחרט בזכרוני זה שלושת חברי הועדה המבוהלים כתרנגולת בחגיגות שבוע השועל הבינלאומי המובלים המומים למקום בטחה. זה שלאיש מהאנשים שהתייצבו מול הפורעים הערבים או מתייצב מול עבריינים 'צעירים' ויהודים ביום יום אין מסתור מבטחים אליו יוכל להכנס - זה כבר כמובן לא מעניין אותם.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 11-09-2010 בשעה 15:12.
ישן 11-09-2010, 15:48
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
כל מילה בסלע
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "לפני שעתיים חזרתי עם הילדים משפת הים."

המערכת לא מגבה את הקו הראשון שלה.
המדינה הזו לא יכולה לבוא בטענות למשטרת ישראל, כאשר היא מחליטה שכמעט בכל תחנה, יהיה
איוש תת-תקני, וכל יחידת סיור תהיה כוח לא הומוגני, שמתוגבר במתנדבים (שלמרבה הצער, ככל שרמת
פעילותם גבוהה יותר, כך גדל הסיכוי שיש עימם בעיות - אחרת לא היו עיתותיהם בידיהם...) ובנערים
צעירים.
עמוד השדרה של משטרת ישראל, שמורכב מסיירים, נגדי-קבע שעובדים 5 משמרות בשבוע, כולל סופ"שים,
מוצאים עצמם מתגברים כל נקודה בוערת במדינה (אין כמעט שוטר בישראל שלא זכה לעלות להר הבית
חבוש קפלס"ט, עטוי אפוד, שאליו מוצמדת אלה), שמקבלים שכר מצחיק - נמצא על סף קריסה, ולחלוטין
לא באשמתו.

מי שרוצה בטחון אישי טוב יותר לתושבי ישראל, צריך לעשות מה שעושים כשרוצים חיל אוויר טוב יותר
או מורים טובים יותר - צריך לשלם.

משטרת ישראל עושה נסים ונפלאות בתנאים הנוראיים שעומדים לרשותה, ואני לא מגזים (לפני שנים
ספורות לא היה לי מושג - וגם אני הייתי ביקורתי), ומי שרוצה להבין עם מה מתמודדת משטרת ישראל
מדי יום, שיתנדב למשא"ז, ויעשה משמרת אחת, תוך האזנה לקשר - וספירת האירועים עימן מתמודדת
ניידת סיור אחת במהלך אותה משמרת.

המשטרה אינה מושלמת והשוטרים גם הם לא מושלמים. יש טובים יותר וטובים פחות - אבל בהתחשב
בתנאים שעומדים לרשותם, בהתחשב ביחס אליהם - מצבנו בכלל-בכלל לא רע.

מי שחושב שתקיפת שופטים היא שיא-השיאים של הפגיעה בשלטון החוק, חייב להבין ש99% מהאנשים
שבכלל רואים שוט כנאשמים, הגיעו למקום שבו הם עומדים, תודות לשוטר שעצר אותם. מי שלא יבטיח
את שלומו ובטחונו של אותו שוטר,באמצעות ענישה מרתיעה לתוקפי שוטרים, שלא יתפלא שלא מגיעים עבריינים למשפט...
ישן 11-09-2010, 15:49
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
על "אבדן ההרתעה " אתה מדבר?.. הנה דוגמא לאבדן הרתעה ממש מלפני שעה....
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "לפני שעתיים חזרתי עם הילדים משפת הים."

אבדן הרתעה ביחד עם חוסר חשק "להתעסק" מצד שוטרים...
עצרתי לתדלק בתחנת הדלק שבצומת שמשון....
בעודי מתדלק אני שומע מנועים של אופועים אשר ללא ספק הוסר מצינור הפליטה שלהם המשתיק , כמדומני שמדובר כבר בעבירה ושאופנוע לא אמור לעבור בכלל טסט ככה...
אני מביט ורואה שני אופנוענים צעירים, אחד מהם ללא קסדה ויחד עמם גם טרקטורון,
מבט מעמיק יותר מגלה כי לאף אחד מהאופנועים אין בכלל מספר רישוי!
יופי...
הרוכבים היו נערים כבני 18 מקסימום, סביר להניח בני המושבים הסמוכים וכשאחד מהם ממש עובר לידי אני מצליח לשמוע אותו מספר לחברו ש"עברה ניידת אבל לא ראתה אותם"....
בשלב הזה אני כבר מתחיל להתעצבן...
טלפון ל 100 מסתיים בכך שאין תשובה (חייגתי פעמיים והגעתי לשלב שצליל החיוג הופך לתפוס כי אין תשובה), הלאה, אני לא מוותר ומחליט להתקשר ל 144 ולבקש את מס' הטלפון של יומן תחנת בית שמש הסמוכה שבתחומה אף פועלת שלוחה של מתנ"א...
אני מקבל מספר טלפון , מחייג ומגיע למענה קולי שמנתב את השיחות ע"פ הצורך..."לחקירות הקש.5, למשרדי התחנה הקש 6 וליומן הקש משהו אחר...
אני מקיש...ממתין ונענה על ידי היומנאית, אני מספר לה את מה שקורה בתחנת הדלק (החבורה העליזה חוגגת עם שתייה קלה וחטיפים ותיכף נעלמת על כלי הרכב הלא חוקיים שלה)...
הפלא ופלא, במקום לקחת ממני את הפרטים אני מתבקש להתקשר למספר הטלפון שהיא מוסרת לי, מס' הטלפון של מוקד מתנ"א ש"מייד ישלחו ניידת למקום"... וואלה יופי!...
אני עדיין לא מתייאש...
שוב טלפון, הפעם למוקד מתנ"א (נעים מאוד)....
במוקד מתנ"א עונה לי שוב מוקדנית, אני מספר לה על ההפקרות שמול עיני..."ארבעה נערים עם אופנועים ללא מספרים שתיכף נעלמים מהמקום" והיא מתעקשת לחזור על דברי כדלקמן..."אופנוע משתולל"?....
תגידי לי, מה את שומעת ומה אני אומר לך?...
קיבינימאט, בשלב הזה אני כבר מתחיל באמת להתעצבן!
אני חוזר על דברי ונענה בלקוניות ממש לא משכנעת "אני אשלח ניידת"...כן...כן...
והנה, הפלא ופלא...עוברות כעשר דקות תמימות (מזל שהחבורה עדיין במקום ואפילו הצטרף אליהם שרשור נוסף רכוב גם הוא על אופנוע ללא מספר)......והנה מופיעה ניידת!...ממש ניידת!....
אני אומר לעצמי, הנה עכשיו החבורה תראה את השוטרים ומייד תיעלם מהמקום אך לא!....
לא ייאמן, הם אפילו לא מתרגשים!
אחד מהם אף מפליא בלהטוטי רכיבה ללא קסדה במגרש החנייה הסמוך לתחנת הדלק כשרעם האגזוז נשמע להערכתי עד פאתי תל אביב!
והשוטרים....
השוטרים?...
מסתבר שכל מה שהם באו לעשות הוא לתדלק את הניידת ולקנות שתייה קלה במזנון של התחנה!!!
ועוד ניידת נכנסת, הפעם טנדר טויוטה...אותו הסיפור...
כנראה שזו תחילת משמרת והם נכנסו לתדלק...
ואין לי ספק שהם ראו ושמעו את מה שאני ראיתי ושמעתי רק שפשוט כנראה לא בא להם להתעסק....

ואני?..
אחרי כמעט חצי שעה במקום, 2 טלפונים ל 100, טלפון ל 144, טלפון לתחנת בית שמש, טלפון למוקד מתנ"א...... עומד כמו שמוק ולא מאמין!

ועדיין...גם עכשיו בבית אני לא מאמין!
לא נותר לי אלא לקוות שאחד האדיוטים על אופנועו לא יהרוג מישהו שהרי אפילו מספר לא יהיה למסור למשטרה....

פשוט מרתיח ומתסכל!

ישן 11-09-2010, 18:03

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אולי אני תמים אבל אני חושב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!

ציטוט:
אולי אני תמים .

בהחלט!!
ישן 11-09-2010, 18:12

גם אם במקרה הוא היה שוטר - הרי שההפעלה הנכונה של שרשרת התגובה חייבת להיות השגרה
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אולי אני מתבלבל, אבל אתה לא..."

[מעבר לפעולות העזרה הראשונה המידיות] אם מישהו מתמוטט בשער מגרש החניה של איכילוב - הפעולה הנכונה צריכה להיות הזעקת מד"א. קריאה לחברה אחות שתתקשר לידיד רופא שיבדוק אם יש סניטר פנוי שיהיה מוכו לצאת עם אלונקה [ושלא ישכח להביא גם חמצן!] היא מתכון בטוח להתנקשות בחיי הפצוע/חולה אפילו אם מלכתחילה רק נשכב לו לנוח על המדרכה.

עבריין שיעצר ע"י שוטר שנקלע למקום מיד ישתמש בטיעון כי הרקע למעצר הינו חיכוך אישי שהיה בינהם במקום התקרית וטיעונו יתקבל בברכה ע,י כבודו במקרה הטוב ומח"ש במקרה הרע.

ונ.ב

התבלבלת כנראה עם לבני אחר [אולי ציפי?] כי לבני שלנו עוסק בניהול פורום הסטוריה.
ישן 11-09-2010, 22:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כיום יש יותר יחידות ייעודיות של מג"ב ללוחמה בפשיעה מאשר אי-פעם בעבר
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אני זוכר תקופות אחרות"

יש להן ב-ד-י-ו-ק את אותן סמכויות שיש לשוטר "רגיל", ובכל הנוגע
לגיל - הגיל הממוצע הוא דומה יותר לזה של השח"מים, שאתה
ביקורתי כלפיהם, מאשר לזה של שוטרי הקבע.

הבעייה אינה זהותו של השוטר, אלא הגיבוי שהוא מקבל מסביב:
שוטר כיום צריך לחשוש שגורמי האכיפה החוץ-משטרתיים לא יגבו
אותו בעת הצורך, במידה ופעל במצב מסוכן וקיבל החלטה באלפית
שנייה.

בכלא יושב בלש משטרה שקיבל החלטה כזו - וביה"מ העליון,
שנעל שהושלכה לעבר נשיאתו הביאה למעצר עד תום הליכים ולעונש של שלוש שנים בפועל, הוא זה שהחמיר בעונשו.

מי שרוצה אכיפה חזקה, לא צריך "עוד מג"ב", אלא צריך להבהיר
ששוטר שנשלח לשטח יקבל גב של פלדה מרשויות האכיפה האחרות, דהיינו - תקיפת שוטר משמעה מעצר עד תום הליכים,
ועונש מינימום זהה או חמור יותר לתקיפת שופט, כי בסופו של
דבר - תקיפת שופט היא משהו נדיר בהרבה.
ישן 11-09-2010, 23:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ההכשרה של שוטר סיור בשח"ם היא הכשרה ייעודית למשימתו - והיא הרבה מעבר לטירונות כל"צ
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "רק הבדל אחד- לוחמי מג"ב אמנם..."

שוטר חובה עובר טירונות 02 ואז מגיע למשטרה. הוא מצורף
לתחנה וליחידת הסיור שאליה ישתייך אחרי תום הכשרתו,
וכשמתחילה הכשרה (קורס שיטור בסיסי - שח"מ), הוא נשלח לביה"ס
לכושר מבצעי של המשטרה, לרכישת מיומנויות נשק, קמ"ג, וכושר.
אחרי מספר שבועות שם, הוא עובר למרכז ללימודי משטרה ועובר
שם הכשרות נוספות בתחום הסמכויות (אחד התחומים החשובים
ביותר שכל שוטר צריך להכי לעומק), וממשיך בהכשרות-שטח כמו
ירי וכושר גופני.
המשמעת בקורסי השיטור בשח"מ היא משמעת צבאית לכל דבר.

כן, יש בעייה שבגלל תעדוף בצה"ל, מגיעים לשח"ם אנשים עם בעיות בריאות - אבל למרות שהצבא לא רואה זאת כך, במציאות של
היום, שירות בשח"ם (בעיקר בתחנות הגדולות) הוא שירות קרבי
והסיכוי להיפצע במהלכו, גדול משמעותית מהסיכוי להיפצע
במהלך שירות ביחידת שדה.

צבירת ניסיון בשטחים היא חסרת משמעות לאכיפת חוק בערים, ולמעשה יכולה רק להזיק (מי שרגיל לראות אזרחים רק דרך
כוונות, יתקשה להתמודד עם מציאות שבה רוב האזרחים הם
שומרי חוק), ולכן, אגב, היחידות הייעודיות של מג"ב ללוחמה
בפשיעה - לא פועלות בשטחים...

כאמור, לשח"מ יש חסרונות משלו, כמו גם להפעלת מג"ב
בערים, כמו גם הפעלת מתנדבים מבוגרים, וכן הלאה וכן הלאה.
המשטרה עושה כמיטב יכולתה להתמודד עם הבעיות הללו - אבל
הפתרון לא יכול להינתן ע"י המשטרה, אלא ע"י הממשלה,
באמצעות תעדוף מקצוע שוטר הסיור, והתייחסות לשוטר סיור
בתחנות כמו יפתח (דרום ת"א ויפו - לב מאפליית הסודאנים...)
כאל נגדים ביחידות קרביות, כיוון שזה ב-ד-י-ו-ק מה שהם.
ישן 12-09-2010, 00:04
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
זאת בהחלט החלטה איסטרטגית של הממשלה
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ההכשרה של שוטר סיור בשח"ם היא הכשרה ייעודית למשימתו - והיא הרבה מעבר לטירונות כל"צ"

אבל החלטות לחוד וביצוע לחוד.
אגב, אני עדיין ממתין, כמו כולם לראות את התממשות ההבטחה להקים גדר מערכת בין ישראל למצריים, שהובטחה לנו על ידי הממשלה, או לפחות את תחילת הביצוע.
בינתיים נאדא וזרם המסתננים רק הולך ומתגבר.ביקרתי לאחרונה בערד ואני יכול להעיד ממקור ראשון שהמצב לא נראה טוב.עדיין לא ברור לי איך נודדים ממרחבי סיני לתל-אביב.

אין לי ביקורת כלפי הצעירים הללו ואינני מכיר את המסלול שהם עוברים. מצד שני ליבי איתם, אם אינם זוכים לגיבוי מלא לפעילות שלהם.
ציינתי את מג"ב משום שאני זוכר את פעילותם והתקיפות שהם טיפלו בעבריינות העירונית. חששו להתעסק איתם ולדעתי הם פעלו בצורה הרבה יותר החלטית מאשר השוטרים. אני לא בטוח שהיום זה היה עובד עם כל גל הנסגנות הקיימת וכל ה"ארגונים ההומניטריים" שזועקים מרה.

נערך לאחרונה ע"י פלמינג בתאריך 12-09-2010 בשעה 00:08.
ישן 12-09-2010, 00:11
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מול מסתנני-עבודה אין ערך לגדר גבול. הם דווקא ישמחו על כזה דבר:
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "זאת בהחלט החלטה איסטרטגית של הממשלה"

כיום הם חוצים את הגבול ומחכים לסיור של צה"ל שייקח אותם
לעיר הקרובה. לעתים צריך לחכות הרבה זמן. כשתהיה גדר, כל מה
שיצטרכו לעשות זה לחתוך אותה - וההתרעה האלקטרונית תקפיץ
אליהם סיור בתוך זמן קצר בהרבה, והוא ייקח אותם לעיר
הקרובה...
גדר גבול עם מצרים היא רלוונטית רק לפח"ע. מול המסתננים
הטיפול צריך להיות קודם כל בהחלטה הלא-קלה - לראות באקט
חציית גבול לא-חוקית סוג של פח"ע, ולפעול בהתאם.
זו החלטה קשה מאוד, אבל בלעדיה, אין שום ערך לגדר. כאשר
המסתנן מ-ח-כ-ה לבואם של שומרי הגבול, הרי שגדר
אלקטרונית רק מקלה עליו את החיים, ולא מקשה עליו...

כל זמן שלא תתקבל החלטה כזו (ואללה יודע שלא הייתי רוצה
להיות מי שיקבל אותה או שיבצע אותה) אין ערך לגדר.
ישן 12-09-2010, 01:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן לתומך - אני מניח שאתה חושב שמבריחי המסתננים, הנשים, האמל"ח וכד', הם אנשים שונים..
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "ואני לתומי חשבתי שלגדר יש ערך נוסף"

במציאות העצובה שלנו, לא רק שמדובר באותם שבטים שאמונים
על מלאכת ההברחה, אלא שגם יכולת ההצפה שלהם, היא כזו
שתתגבר על כל גדר, בהעדר מדיניות קבועה לגבי המסתננים:
בוא נאמר שאני מבריח צעיר וכריזמטי שרוצה להכניס משלוח גדול
של אמל"ח, מה אני עושה? אני משגר במכה אחת כמה קבוצות
מסתננים סודאנים, בכמה גזרות, מציף את המערכת, ומעביר בנחת
את המשלוח שלי. גדר לא יכולה לסייע בהרבה במצב כזה. רק
תגבור דרמטי של סד"כ שיושב על הגבול, יכול לעשות כן - במקביל לשינוי הוראות הטיפול במי שחוצים את הגבול.

אגב, הירי של הספרדים במסתננים (לא רק בסאוטה ומלייה - אלא
גם בספינות מתפרקות שמנסות לחצות את מיצרי גיברלטר), מצליח יפה בצמצום המספר שנכנס. אלה שנכנסו בעבר בגלל מדיניות חלושה (מהסוג שכיום מאפיין רק את ישראל, מכל מדינות המערב) הוא אכן טרגדיה מבחינתם, אבל לפחות הם מפיקים לקחים).
ישן 12-09-2010, 09:23
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אכן לתומך - אני מניח שאתה חושב שמבריחי המסתננים, הנשים, האמל"ח וכד', הם אנשים שונים.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
במציאות העצובה שלנו, לא רק שמדובר באותם שבטים שאמונים
על מלאכת ההברחה, אלא שגם יכולת ההצפה שלהם, היא כזו
שתתגבר על כל גדר, בהעדר מדיניות קבועה לגבי המסתננים:
בוא נאמר שאני מבריח צעיר וכריזמטי שרוצה להכניס משלוח גדול
של אמל"ח, מה אני עושה? אני משגר במכה אחת כמה קבוצות
מסתננים סודאנים, בכמה גזרות, מציף את המערכת, ומעביר בנחת
את המשלוח שלי
. גדר לא יכולה לסייע בהרבה במצב כזה. רק
תגבור דרמטי של סד"כ שיושב על הגבול, יכול לעשות כן - במקביל לשינוי הוראות הטיפול במי שחוצים את הגבול.

מקווה שאין גולשים מאותם שבטים בפרש ואם יש, אינם מבינים עברית, אחרת עוד עלולים לאמץ את הרעיון שלך .
אבל לעצם העניין, איך סד"כ יכול לסייע בהעדר מדיניות? אתה הרי קובע כי אותם מסתננים ממתינים בסבלנות ל-Pick up הצה"לי לפני הפיזור בערד, אילת, תל-אביב (גם באר שבע!!).
שאלה אחרת - נניח שאכן תקבע מדיניות של יד קשה, מה יעשו איתם , יטיסו אותם מהארץ - לאן ומי יהיה מוכן לקבל אותם? יחזירו אותם למולדתם?
כנראה שהפיתוי להגיע "לארץ המובטחת" גובר על כל שיקול.
אני סבור כי הפתרון צריך להיות בראש ובראשונה אצלנו בבית. לא ייתכן שיהיו אנשים/ארגונים שיהיו מוכנים להושיט להם עזרה, או פתרונות תעסוקה בבתי מלון בדרום.
צריך לנקוט ביד קשה מאד כלפי מי שמעסיק עובדים/מסתננים בלתי חוקיים.
התחושה שחבר מביא חבר, המסתננים המגיעים ארצה מפיצים את השמועה כי כאן יש מקומות עבודה וכאן הכל מותר.
אם לא ינקטו ביד קשה ביותר, נגיע שוב לפרשיות נוספות דוגמת השאלה את מי יש לגרש.

אגב, הירי של הספרדים במסתננים (לא רק בסאוטה ומלייה - אלא
גם בספינות מתפרקות שמנסות לחצות את מיצרי גיברלטר), מצליח יפה בצמצום המספר שנכנס. אלה שנכנסו בעבר בגלל מדיניות חלושה (מהסוג שכיום מאפיין רק את ישראל, מכל מדינות המערב) הוא אכן טרגדיה מבחינתם, אבל לפחות הם מפיקים לקחים).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:54

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר