לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-09-2010, 12:52
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "למי שיש נסיון מוכח בתחום -..."

למשי קליינשטיין יש נסיון ארוך שנים.
היא מופיעה ומדובבת סרטים מגיל מאד מאד צעיר.

כשהייתי בסדיר צפינו בהצגה של תיאטרון צה"ל כחלק מאל"ל.
השחקנים שיחקו חיילים קרביים, כמונו, בארוע לחימה שבמהלכו מתעוררת דילמה שהיינו עלולים להיתקל בה במהלך התעסוקה.
השחקנים ידעו להעביר רגשות בצורה מוצלחת מאד.
הם לא ידעו להתנהג כמו חיילים (בקטעים מסויימים זה בלט מידי).

ההצגה הצליחה לעורר דיון על הדילמה ולהאיר את האל"ל בפן נוסף שלא היה באימונים אחרים.
בשביל זה קיים תיאטרון צה"ל?
זה מה שהם עושים כל יום?
אני לא יודע.
אבל זה סיפור קטן על תרומה קטנה שלהם ל"צבא".

אולי צריך לדעת לבקש, #תיקון# לדרוש, ולהפעיל אותם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-09-2010, 00:23
  שטורס שטורס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
מסוג השאלות שהתשובה להן היא: אם לא היה קיים - היה צריך דחוף להמציא אותו..
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "למי שיש נסיון מוכח בתחום -..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
למי שיש נסיון מוכח בתחום - אין סיבה שלא יגיע אליו, בהתאם לפרופיל.

השאלה האמיתית היא למה יש תיאטרון צה"ל.

ולמה לעצור רק בתיאטרון צה"ל?
מה עם גל"צ ? היא מושכת אליה כוחות מעולים - שמקדישים את כל מרצם למצעדי פזמונים, בחישה פוליטית במדים, נושאי בורסה וכלכלה וכו'. אכן - עיסוק התורם לבטחון הלאומי.

ומה עם אבטלה סמויה בהיקפים עצומים בהמון יחידות בצבא?
האם אנחנו באמת צרכים יחידות מודיעין מסוימות בגודל המפלצתי אליהן הגיעו? האם הגודל הוא איכות?
האם אמ"ן יידע להתריע בפעם הבאה במועד, ולא יפיל את עם ישראל במלכודת הקונספציה ו/או הבורות והשחצנות של מפקדיו?
למה יש לי הרושם ששירות ב- 8200 הוא בעצם כיסוי נוח להתחמקות משירות קרבי, ולשם כך החליט מי שמחליט גם לתחזק את "גלי צה"ל כל הזמן " להגדיל את שורות היחידה עוד ועוד, כשאת התוצאות ראינו למשל במלחמת לבנון השניה, במשט וכו'?

מוסדות כאלו לדעתי הם כורח המציאות, ולו מהסיבה הפשוטה שהאליטה צריכה מקומות כאלו לשלוח אליהם את הבנים היקרים שלה, שלא ייפגעו חס וחלילה כשרונם או ציפורניהם המטופחות.
אם לא היה תיאטרון צבאי, תזמורות, מקהלות, ועוד יחידות שלמות מיותרות לגמרי - היה צורך דחוף להמציא כאלו. אחרת להיכן יישלחו בני האליטות לשרת?! לג'וליס???

אני מעדיף להסיר את הצביעות, ופשוט לא לגייס את הטאלנטים האלו במקום לגייס אותם לתפקידי עציצים או שחקנים בתיאטרון. אפשר גם לתת להם דחיית שירות ל-10 שנים, ואז לגייס אותך לתפקידי חינוך, הרצאות, מופעים לחיילים וכו'. מילואים של נניח 30 יום בשנה. דהיינו - אחרי שהקריירה שלהם תהיה מבוססת, הם יצטרכו לתרום מכשרונם לצבא. זהע נראה לי פייר והוגן.
בחור צעיר לא רוצה להתגייס ולתרום? לא צריך. רק שיזכור שהחברה הישראלית הבריאה תוקיע אותו, תנדה אותו. חייו יהיו קשים. והוא יצטרך לשכוח מתיאטראות ממלכתיים וכו'.

נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 24-09-2010 בשעה 00:28.
ישן 24-09-2010, 09:56
  גולבו כחולות גולבו כחולות אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "הבן של מיקי קם בתיאטרון צה"ל והבת של ריטה גם"

בראיון עם יואב צפיר (הבן של טוביה ואושיה בפני עצמו כיום) ובשיחה על תקופתו בלהקה הצבאית הוא מודה בפה מלא:"בוא נודה שכישורי השירה שלי הם לא משהו ..." ושכמובן שהוא התקבל רק בגלל סיבות מסויימות (מעניין מה הם) ושכל תפקידו היה להיות עציץ עם שאר חברי הלהקה, פרט לשיר אחד שהיה צריך לקריין שאותו הוא הקריא ומשם הוא הוכר ונזכר.

אז התשובה היא מובנת מאליה, לפחות לרוב הבנים של ...

אין לי רצון חלילה לפגוע בלהקות הצבאיות או בתזמורת צה"ל או בתאטרון צה"ל אולם רוב הזמן הם לא עושים כלום ונמצאים 24/7 בבית ... (מרימים טלפון אומרים שהגיעו וממשיכים לישון)...

שירתתי יותר מ 3 שנים בצבא ורק בתקופת מלחמת לבנון השניה הלהקות באמת טרחו ועלו והופיעו (יש לציין שהגיעו יותר להקות אזרחיות מצבאיות), חוץ מזה מעולם לא ראיתי אותם ולא שמעתי שהם הופיעו. אז למה מחזיקים אותם ? שאלה טובה.

אכן אם יופיעו באופן קבוע בפני יחידות ובאירועים ולבסיסים (כמו שהיה פעם לפחות על פי מה שאני יודע) אז מעולה, אבל אם השרות שלהם מסתכם בלהופיע בטקס השבעה/החלפת פיקוד פעם ב 3 חודשים אז חבל על המאמץ.

ישן 25-09-2010, 12:24
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית

חבר מתאריך: 17.03.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "הבן של מיקי קם בתיאטרון צה"ל והבת של ריטה גם"

שבת שלום. ומועדים לשמחה.

אין לכם במה להתעסק ?

זה הדיון ? הבן של או הבת של ?

הדיון האמיתי הוא בעידן הקיצוצים האם חיל החינוך אינו מנופך מידי ומשרת את יעודו ?

לדעתי האישית בלבד - המ"כ הוא מש"ק החינוך המ"מ הוא קצין החינוך וכך הלאה.

מכירים את " ממני ראו וכן תעשו " - מכירים?

מפקד שאינו איש ערכים אין מקומו כמפקד. זה כולל גם את חיל השלישות שלאחרונה מפשל ללא הרף

חיל החינוך צריך להחזיק זרוע קטנה הנותנת בידי המפקד כלים להיות מפקד/ מחנך

הוא צריך להעצים אצלו את הנקודות החלשות ולחדד את החזקות.

על החייל הזה להיות בנוי על מפקדה יעילה הנשענת בעיקרה על אנשי מילואים ובעלי מקצוע עובדי צה"ל.

(כך גם תאטרון צה"ל שלטעמי צריך להיות מורכב מבוגרי צבא הלומדים תאטרון ועושים משרה חלקית בצה"ל - דן תורג'מן הוא דוגמא מצוינת לאקס מ"פ שיכול בצורה מצויינת להעביר את המסרים ולחדד את הלבטים כיוון שהיה שם ולא כמו הספר המצוין "אם יש גן עדן" שקולקל בסרט בו השחקנים הראו שאין שום קשר בינם לבין מה שקרה במקום משחק קלוקל של מי שלא חווה טעם קרב מימיו)

ושאר הירקות שהן חשובות בעיני מאד מאד - כמו לדוגמא מורות חיילות ועוד יש לעשות במסגרת שרות לאומי (עם כל הזכויות) ללא בזבוז זמן על טירונות ותחפושות של מדים.

לא כל מה שאני יכול לכתוב, אני רוצה לכתוב.

ישן 26-09-2010, 12:06
  gigeorge gigeorge אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.12.07
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "שבת שלום. ומועדים לשמחה. אין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ilanb
שבת שלום. ומועדים לשמחה.

אין לכם במה להתעסק ?

זה הדיון ? הבן של או הבת של ?

הדיון האמיתי הוא בעידן הקיצוצים האם חיל החינוך אינו מנופך מידי ומשרת את יעודו ?

לדעתי האישית בלבד - המ"כ הוא מש"ק החינוך המ"מ הוא קצין החינוך וכך הלאה.

ולדעתי האישית בלבד - המ"כ הוא מדריך הלוט"ר, מדריך הקליעה (...), מדריך הע"ר - הוא הכל, פרט לאלוהים (שבטוח שהוא מ"כ).
האם מ"כ מסוגל לדון עם חייליו על סוגיות ערכיות?

מכירים את " ממני ראו וכן תעשו " - מכירים?

מפקד שאינו איש ערכים אין מקומו כמפקד. זה כולל גם את חיל השלישות שלאחרונה מפשל ללא הרף

חיל החינוך צריך להחזיק זרוע קטנה הנותנת בידי המפקד כלים להיות מפקד/ מחנך

ומה לגבי שאר משימותיו?
נערי רפול, עליה, השכלה, תרבות וכו'? נכון, הרבה אפשר להוציא לשירות לאומי ולאזרח, הבעיה שככל הנראה זה לא עובד בכל התחומים, ראה את נערי רפול - שהממסד במדינה לא מצליח להתמודד איתם 18 שנה, וצה"ל מצליח לחייל ולהפוך אותם לאנשים תורמים ולא רק נתמכים - פרויקט שאף גוף במדינה לא לוקח על עצמו!!! אז את מה תאזרח כאן בדיוק?

הוא צריך להעצים אצלו את הנקודות החלשות ולחדד את החזקות.

על החייל הזה להיות בנוי על מפקדה יעילה הנשענת בעיקרה על אנשי מילואים ובעלי מקצוע עובדי צה"ל.

(כך גם תאטרון צה"ל שלטעמי צריך להיות מורכב מבוגרי צבא הלומדים תאטרון ועושים משרה חלקית בצה"ל - דן תורג'מן הוא דוגמא מצוינת לאקס מ"פ שיכול בצורה מצויינת להעביר את המסרים ולחדד את הלבטים כיוון שהיה שם ולא כמו הספר המצוין "אם יש גן עדן" שקולקל בסרט בו השחקנים הראו שאין שום קשר בינם לבין מה שקרה במקום משחק קלוקל של מי שלא חווה טעם קרב מימיו)

ושאר הירקות שהן חשובות בעיני מאד מאד - כמו לדוגמא מורות חיילות ועוד יש לעשות במסגרת שרות לאומי (עם כל הזכויות) ללא בזבוז זמן על טירונות ותחפושות של מדים.

נערך לאחרונה ע"י gigeorge בתאריך 26-09-2010 בשעה 12:09.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:29

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר