24-11-2010, 20:41
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
העלת נקודה חשובה - למה לשרת אם אפשר לא?
למה לעבוד אם אפשר לא?
למה לעזור לחברה אם אפשר לקבל מלגות בלי התחייבות?
באמת שאין לי אף ביקורת לחרדים (אני מדבר על הציבור, לא על המנהיגים) אני לא מאשים אף אחד בזה שהוא בוחר אפשרות נוחה אם נותנים לו אותה, אני לא יודע אם לא הייתי בוחר את הדרכים הקלות אם הייתה לי את האפשרות.
כשהתגייסתי לא חשבתי אפילו לרגע אם אני רוצה או לא רוצה להתגייס, מבחינתי הייתה רק אפשרות אחת והיא להתגייס, אם הייתה לי אפשרות לבחור האם הייתי עושה את הבחירה להתגייס, אם אני מסתכל בדיעבד אני יכול להגיד ברור שכן, אבל אם היו נותנים לי את האפשרות הזאת בין גיל 17-18 אני לא בטוח שהייתי ממהר כל כך לא לבחור בבחירה הקלה יותר.
הבחירה אם לעבוד או לא היא באמת בחירה שיש לי, אבל זאת לא בחירה קלה בכלל (אני לא יכול לקבל קיצבאות אם אני לא עובד) - במידה ואני מחליט כן לבחור לא לעבוד אני נאלץ לחיות על חשבון ההורים שלי או פשוט להצטמצם בכל ההוצאות ולגור בדירה מעופשת, בלי אפשרות תחבורה ועם אוכל בסיסי בלבד, ולכן אני נאלץ לעשות את הבחירה הלא קלה יותר של כן לעבוד על אף שאני עמוס בלימודים ודברים אחרים, תוך ידיעה ברורה שזה פוגע בי בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, אני בטוח שהציונים שלי היו גבוהים בהרבה אם הייתה לי האפשרות לא לעבוד בזמן לימודים, וכך גם היה לי קל יותר להשיג עבודה.
בדבר אחד אני שמח, שלא נתנו לי את האפשרות לקבל מילגה ללא שום תמורה, כנראה שאם היו נותנים לי את האפשרות הייתי רץ לקבל אותה, אבל אז גם הייתי מפספס הזדמנות אדירה שקיבלתי בזכות המילגה הזאת. מלגה היא הזדמנות מעולה לתרום לחברה ולהשפיע באמת במקומות שצריכים באופן נואש עוד כוח אדם - הבחירה הקלה במקרה הזה עלולה להוביל להחמצה אדירה של הזדמנויות מאוד מיוחדות.
אז זהו, כל החפירה שלי באה להגיד שאם יש חוק ומצופה מאדם במדינה לתת משהו, אז לא צריך לתת לאנשים אפשרויות לבחור בדרכים קלות יותר, כי באופן טבעי הם יבחרו בדרכים האלו. בנוסף המדינה לא צריכה לתת הטבות בלי קבלת דבר בתמורה, ככל שיותר אנשים ישאו בנטל זה לא יהיה נטל כבד כל כך, ואם המדינה בוחרת לפתור אנשים מהנטל אז לפחות שתדאג לתגמל את אלו שכן נושאים בו ולא לאלו שלא.
ותשובות לתגובות שעלולות לבוא: לא, אני לא מדבר רק על המגזר החרדי, גם המגזר הערבי צריך לתרום כמו כולם ואם לא בשירות צבאי אז בשירות לאומי (לפחות בהתחלה בשירות לאומי בתוך המגזר שלהם)
וכן, המדינה כן צריכה לתת הטבות כאלו ואחרות לאוכלוסיות מיוחדות (נכים, מעמד נמוך, משתקמים וכו) אך לא כהטבה כוללת למגזרים שלמים.

הגלריה שלי בפליקר
|