לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-11-2010, 20:52
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "מחקר פלסטיני, הכותל המערבי הוא קיר קדוש למוסלמים ולא ליהודים"

ואני חשבתי שהייתי אירוני.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סוכן שקט
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "אושר התקציב לפיתוח רחבת הכותל וסביבותיו: 85 מיליון שקל"
זו התגרות מיותרת בעם הפלסטיני. כאשר בדיוק עכשיו מדברים על הקפאה, מעבירים תקציבים לפיתוח פעילות דת יהודית, במקום המקודש ביותר לעם המוסלמים, כמו שכתוב בקוראן......
..ושלא נתפלא לראות התפרצויות זעם ספונטניות המתוכננות ליום ⋅⋅⋅⋅⋅ הבא.

במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-11-2010, 21:37
  משתמש זכר אחמד48 אחמד48 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.11.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "מחקר פלסטיני, הכותל המערבי הוא קיר קדוש למוסלמים ולא ליהודים"

קראתי את המקור - כתבה באתר של משרד המידע של רשה"פ. למעשה זה לא מחקר וגם לא מתימר להיות. טענה עקרית שכל ספור של בית המקדש של שלמה, בהעדר תמיחה ארכיאולוגית) הוא מפוקפק. המחבר מר מוטקויל טאהה, אומר שיהודים בצל ארועי שנת 29 הצליחו להלחיץ את האנגלים ולרשום לעצמם את הכותל. הוא שוכח שאיש לא חושב שכותל נבנה על ידי שלמה. כותל הוא חלק ממבנה הירודיאני. אבל מה זה משנה.
הוא גם נשעו על אי אלו מסמכים שהציג בזמנו חאג' אמין אל-חוסייני.
אותי הוא לא שכנע. אבל לאונסק"ו זה בהחלט יספיק.

www.arabi48.wordpress.com

ישן 24-11-2010, 23:19

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי אחמד48 שמתחילה ב "אני מסכים אתך. עם מחקרים כאלה..."

יש גישה הרבה יותר מורכבת. והיא הנפוצה ביותר. לפיה עוד מימי אדם הראשון היה מקדש של אל עליון בחראם אש שריף. אך הוא נחרב בחטאי דור המבול. גם איברהים בנה שם מקדש וגם סולימאן. וגם הם נחרבו בגלל חטאי אותו דור. ואל אקצה רק ממשיכה את הסורת הזאת. הרי זה לא היה מקדש של יהודים אלא של אללה. וכעת אחי שיהודים סרבו להכיר באיסה וגם במוחמד אז זכות לעבוד אללה במקום הזה ניתן למוסלמים. זה מה שלומדים בבתי ספר האיסלמים

ישן 26-11-2010, 10:45
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי אחמד48 שמתחילה ב "יש גישה הרבה יותר מורכבת...."

זו אינה גישה אלא סילוף, וברשותך אסביר מדוע.
דילגת על כמה מקדשות באמצע, בית ראשון של שלמה המלך, בית שני שנבנה על ידי עולי בבל ובנין הורדוס שחודש, חלק משרדיו גלויים כיום (כמו כותלי הר הבית) וחלקם קבורים בהר.

המקור היחיד לגבי אדם הראשון ואברהם הינו התנ"ך היהודי! וברשותך אציין כמה אנקדוטות:
  • אברהם בנה שם מזבח בעקידת יצחק (לא בעקידת ישמעאל, שהתכבד להמתין עם החמור - שבו לכם פה עם החמור, יעויין ברש"י שם) כל ההבטחות שלאחר העקידה מתייחסות ליצחק בלבד. (בראשית פרק כ"ב)
  • הבטחת הארץ נמסרה ליצחק ולא לישמעאל (פרק כ"ו) והוא מסרה ליעקב.
  • יעקב אבינו גם בנה שם מזבח.
  • ישמעאל עצמו גורש מביתו של אברהם כמבואר בפרק כ"א, ונשללה ממנו זכות הירושה.
  • הגר (אמו של ישמעאל) בעצמה מודה שמערכת היחסים בינה לבין שרה היא כשל שפחה וגבירה "מפני שפחתי אנוכי בורחת (פרק ט"ז).
אני לא אכנס לויכוח דתי ולכן לא אתייחס לסירובם של היהודים להכיר במייסד האיסלאם. אציין רק שברור שאיננו מאמינים כלל בו ובחיבוריו. (באם אתה רוצה להבין יותר את גישתה של היהדות לאיסלאם, אני מפנה אותך לאגרת תימן שכתב הרמב"ם. אגב הוא כתב שם באומץ בלתי רגיל בהיותו שר במדינה מוסלמית. ואני חייב לציין לטובה את הסובלנות הדתית שגילו השליטים דאז, זאת לעומת ההקצנה של גורמים מוסלמיים בימינו).

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 26-11-2010 בשעה 10:50.
ישן 26-11-2010, 12:59

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "זו אינה גישה אלא סילוף,..."

1. זה נכון שתנ"ך הוא מקור לגבי אדם הראשון, אך בהחלט לא יחיד. כי גם קוראן הוא מקור. כמובן שאתה לא מאמין בזה שקוראן הוא התגלות של אלהים, אך רוב המוסלמים מאמינים בזה. אני אישית לא מאמין בספי קודש כלל, אבל במסגרת ויקוח יהודי-מוסלמי אני לא חושב שאפשר לטעון שאחד הספרים אמין יותר. בשביל מוסלמי ויהודי השאלה לא קיימת. בשביל מביט מהצד - גם לא. מאחר ששניהם טוענים שהם התגלות של אל ולא מסורת כלשהי, ארי גם כרונולוגיה לא שייכת.
2. יש בידי מוסלמים מסורת שאברהם בא לעלות לעלה את יצחק. אין דעה אחידה בנושא זה. רש"י הוא כלל לא אסמכתא אפילו בשבילי, לגבי היסטוריה.
3. כל מה שאתה מביא זה מקורות יהודיות. יש ספק גדול ביו החוקרים לגבי זמן חיבור שלהם. וזה כבר לא מחקרים פלסטינים אלא של אנשי מדע ישראלים.
4. גם לשיטתך, אינך כלל מציחס לכותל! אתה כותב אל הר הבית או חראם אש שריף. כותל לא חלק ממנו.
5. אני גם לא ניסיתי לשכנע איש שכותל שייך למוסלמים. אין לי שום עניין לא במסגדים, לא בכנסיות ולא בבתי הכנסת. אני רק חזרתי בקצרה על מה שכתב סגן שר המידה הפלסטיני מר טאחה. אני חושב שכותל הוא מקוםקדוש לישראלים. אך הוא יהיה בסופו של דבר תחת שליטה פלסטינית. לא בגלל שאני רוצה בכך - אני לא. אבל בגלל שלשם מתגלגלים הדברים.

ישן 26-11-2010, 13:52

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי אחמד48 שמתחילה ב "1. זה נכון שתנ"ך הוא מקור..."

1. הקוראן מקור הרבה יותר מאוחר, (גם לדעת מבקרי המקרא, שאת דעתם כמובן אני דוחה מכל וכל). ברמה העקרונית אני לא מסכים עם הטיעון שלך שאין מקום להכרעה לגבי אמינות המקורות, אך אינני רוצה להכנס לויכוח דתי ולכן לא אתייחס לכך במישור הפרטני.
2. לא הבאתי אסמכתא מרש"י הדבר מפורש בפסוקים שישמעאל נשאר מאחור. (ההפניה לרש"י היתה עקיצה בלבד, שאולי גם הייתה מיותרת).
3. לביקורת המקרא אינני מתכוון להתייחס כאן. התייחסתי בעבר לעניין המסורת והתנ"ך בהרחבה במסגרת פורום יהדות והלכה ובאם אתה מעוניין אמצא לך את האשכול הרלוונטי.
4. הכותל חלק מהבניה שעל הר הבית, כמו שכל גדר היא חלק מהמבנה הכללי. מי בנה אותו לשיטתו של הנ"ל, מה היה על ההר בתקופה המיוחסת לבית שני, למה נבנה הכותל ומה היתה מטרתו. האם לפחות לגבי הכותל עצמו מודים הפלסטינאים שהוא מבנה יהודי?
בנוסף ישנם ממצאים ארכיאולוגיים רבים כמו גם תיעודים היסטוריים שבלתי ניתנים להפרכה אודות החיים היהודיים סביב ההר (בהר הבית עצמו, אין גישה לאריכאולוגים יהודים).
בחפירות הוואקף בהר עצמו מתגלים ממצאים יהודים מתקופות אלו. מדוע הוואקף כה מתנגד לפיקוח ארכיאולוגי (לאו דוקא ישראלי) על החפירות בהר, אם אין לו מה להסתיר.
5. לא התייחסתי אליך באופן אישי אלא לדברים שהבאת.

לגבי העתיד: איש אינו יודע לאן מתגלגלים הדברים, אני דוקא חושש שהם עומדים לצאת מכלל שליטה, הרבה יותר מהר מכפי שאפשר לצפות.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 26-11-2010 בשעה 13:59.
ישן 26-11-2010, 14:57

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "1. הקוראן מקור הרבה יותר..."

1 אין ספק שקוראן הוא מאוחר יחסית לתורה. אך לגבי אמינות זה לא מוכיח מאומה, שהרי יכול להיות שתורה עוותה והתגלות למוחמד באה בין השאר לתקן את הנזק. אל אני אשית כמו שאמרתי, לא מאמין לא בזה ולא בזה - אין לי עניין להווכח.
2. פשט בתורה מדבר על "נערים". לאו דווקא בכוונה בישמעאל. מילה "נער" משמעותה יכולה להיות "עבד". לא ברור או לא לגמרי ברור אם ישמעאל נוכח שם כלל. מצד שני ברור שלפי תורה על המזבח היה יצחק, בקוראו לא נזקר שם. מסיבות פוליטיות נדחקה המסורת שהוקרב יצחק. אבל מה זה משנה בכלל לגי כותל המערבי?
3. אני מעוניין מאד! מותר גם לערבי להשתתף בפורום הזה?
4. מחקר פלסטינאי מתעלם מעדויות אודות בית המקדש. הרי אתה יודע (או אני אשמח לחדש לך) שלדעת המוסלמים אללה לא בדיוק בחר בעם ישראל אלא בקהל נאמנים שהיה אז רובו מעם ישראל. אם הזמן יהודים עזבו את האמונה ואבדו זכות לארץ. קוראן אומר שאם הם ישובו ויקבלו את אללה...אז הם גפ יכלו לשוב לארץ.
5. בעל המחרק לא מעונינים באמת כמושהי. הם מעונינים באמת גרסת איונסק"ו. אז תתכונן לשכנע שם. דיון בשנה הבאה אישאללה.

ישן 28-11-2010, 02:21

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי אחמד48 שמתחילה ב "1 אין ספק שקוראן הוא מאוחר..."

פורום זה פתוח לכולם כמובן.
להלן קישור לדיון שהתקיים בעניין.
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...496#post3547637
כרגע דיון זה אינו פעיל, ותוכל כמובן להקפיץ אותו אם תחפוץ בכך.

אציין כי מבחינתי הדיון בעיקרי היהדות מוצה באשכול הנ"ל, ומאז אני באופן אישי מגיב בפורום רק כאשר נקודת המוצא בדיון היא קבלת המסורת היהודית. (כמובן שזה לא מחייב אחרים).

אין ליהדות עניין לשכנע אחרים בצדקת דרכה. כמו כן אין שום חסרון מבחינתה שבן דת אחרת לא יאמין בעיקרי היהדות או בתורת משה, כל עוד הוא אינו מנסה לכפות את אמונותו על היהודים. מסיבה זו ומסיבות נוספות אני באופן אישי אינני מתכוון לשכנע אחרים בצדקתה של היהדות או לנהל ויכוח בין דתי בפורום. לא אגיב עוד לנקודות שהעלת מכיון שההמשך יגלוש בהכרח לויכוח שכזה. (אני מקווה שתבין זאת בצורה נכונה, ומאחל לך המשך כתיבה פורה בפורום).
ישן 25-11-2010, 12:55
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
מיום בריאתו של האיסלם המוסלמים נכסו לעצמם את ירושלים כולה
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אתה יודע טוב מאוד שהם מצהירים..."

מלחמותיהם מול הצלבנים היו בעיקר על ירושלים.

הם בנו על הר הבית את "מסגד" עומר ומסגד אל-אקצה ומתפללים על ההר עצמו. לנו היהודים נותר הכותל בלבד, אותו קדשו אבות אבותינו, כי לא היה להם משהו אחר ב"יד".
שלטון המוסלמים על הר הבית נמשך, למעט תקופות הכיבוש הצלבני כ - 1300 שנים. בתקופה זו, גישת יהודים לכותל היתה כרוכה בסיכון לא מבוטל. כאשר במהלך 20 שנים ( 1947 - 1967) נמנעה הגישה כליל.

אין בכותל עצמו כל קדושה - אבל מי אני שאתוכח עם מקדשיו. כפי שכתבתי כל אחד יכול להחליט מה קדוש בעיניו ומה איננו קדוש עבורו.
ישן 25-11-2010, 16:48
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "מיום בריאתו של האיסלם המוסלמים נכסו לעצמם את ירושלים כולה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
מלחמותיהם מול הצלבנים היו בעיקר על ירושלים.

הם בנו על הר הבית את "מסגד" עומר ומסגד אל-אקצה ומתפללים על ההר עצמו. לנו היהודים נותר הכותל בלבד, אותו קדשו אבות אבותינו, כי לא היה להם משהו אחר ב"יד".
שלטון המוסלמים על הר הבית נמשך, למעט תקופות הכיבוש הצלבני כ - 1300 שנים. בתקופה זו, גישת יהודים לכותל היתה כרוכה בסיכון לא מבוטל. כאשר במהלך 20 שנים ( 1947 - 1967) נמנעה הגישה כליל.

אין בכותל עצמו כל קדושה - אבל מי אני שאתוכח עם מקדשיו. כפי שכתבתי כל אחד יכול להחליט מה קדוש בעיניו ומה איננו קדוש עבורו.

זיבול מוח. האיסלאם, באופן התחלתי בכלל לא התייחס לירושליים. בקוראן ירושליים איננה מוזכרת וכשמוחמד נוסע עם לילה אל מסגד אל-אקצא (מילולית, המסגד הרחוק ביותר), לא נאמר איפה המסגד הזה.
רק חוקי השריעה ושאר הזבל החלו לייחס את אל-אקצא לירושליים. בתחילה זה נעשה כאקט פוליטי\דתי בניסיון למשוך את היהודים אל חיקם.... ומשם זה התקבע...

ישן 26-11-2010, 05:11
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שאר הזבל - במיוחד הזיבולים שלך"

אתה רוצה שאתייחס בכבוד לאמונתך? אני לא יכול. הסיבה: אמונתך היא שחיי מותרים בגלל שמה לעשות, אמא שלי יהודייה וביום השמיני לחיי, על ברכיו של סבי, עליו השלום, מוהל חתך לי את המה-שמו והכריז שאני כשר... אני לא אתייחס בכבוד לאף אמונה שמתירה רצח.

מוחמד "קידש את ירושליים" - זה נטען בשריעה, שנוצרה לאחר מותו... האם זה נכון? לא באמת משנה. מה שבטוח זה שהוא לא קידש שום אבן ספציפית, שום הר ספציפי, שום קיר ספציפי בירושליים. אי לכך ובהתאם לזאת, אך אתה קובע שמשהו ספציפי בירושליים הקדש הוא?
ואם אתה מקדש את זכות המוסלמים לקדש אדמה, מדוע אתה מתנגד לזכות היהודים לקדש את ירושליים ולהבהיר שלעולם לא יוותרו על רגב בה? מה הצביעות הזו?

השימוש בהקדשים דתיים לאיסלאם בבארץ ישראל כרגע איננו רוחני או דתי אלא פוליטי ומלחמתי כיוון שהוא נועד ליצור חזקה מלאכותית על אדמה שהם יודעים שבדין שייכת ליהודים אך אינם מוכנים לוותר עליה, מתוך ידיעה שבסופו של דבר, מתאים להם מאוד למלא אחר רצונם של יהודים שאומרים "על גופתי המתה".

אז תמוך באויבי ישראל מתוך איזושהי אמונה עיוורת שכל בני האדם בתוכם פנימה רוצים שלום...

רק תזכור דבר אחד: זה שאתה תומך בטרור לא יציל אותך ממחנות ההשמדה שהם יקימו עבור יהודים אם תיתן להם את כל מה שהם דורשים

ישן 26-11-2010, 07:30
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לא אתייחס בכבוד לאף אמונה שמתירה רצח
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אתה רוצה שאתייחס בכבוד..."

גם זאת המצווה למחוק זכרו של עמלק ? כולל הפרשנות מי הוא עמלק.

ועתה לפינת הסילופים:
1. כיצד הגעתה למסקנה שאני "מתנגד לזכות היהודים לקדש את ירושליים" ?
כל אדם יכול קדש לעצמו את כל מה שהוא רוצה. לאף אדם אסור למנוע או להפריך קידושם של אחרים.
באשר לשליטה הפיזית, הכל תלוי בנסיבות ובכוח. 2000 שנה ויותר ירושלים הייתה קדושה ליהודים גם מבלי לשלוט בה.
2. לעולם לא תמכתי ולא אתמוך באויבי מדינת ישרל ובאלו החותרים להשמידה, במודע או שלא במודע, מבית ומחוץ.
3. לעולם לא תמכתי ולא אתמוך במתן למשהו, בעבור סחטנות, במיוחד שהמתן עשוי לפגוע בטחונה של מדינת ישראל ובעצם קיומה. אני בעד ויתור על שליטה כפויה על עם זר, במיוחד שהדבר מסכן את קיומה של המדינה. אינני ממליץ לתת דבר - אני ממלץ שלא לנסות לבלוע/לקחת/להחזיק נכסים (קרקעות מקודשות), מעבר ליכולת ה"עיכול" שלנו. זולל וסובא, מקיא בסופו של דבר את נשמתו.
ישן 26-11-2010, 05:12
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שאר הזבל - במיוחד הזיבולים שלך"

זאת אומרת שאתה מאמין שהמוסלמים קידשו את המקום ? או שאתה יודע ?
אתה מכיר את קבר רחל ? עד ארועי מנהרת הכותל הוא נודע כסתם כמקום קבורתה של רחל, אפילו בפרסומים רשמיים של הרשות הפלסטינית, אחרי מהומות מנהרת הכותל, פתאום התחילו הפלסטינים לטעון שהמקום קדוש להם כמסגד.
ציורים של תיירים מסוף המאה ה18 ותיאורם את המקום מוכיחים מעבר לכל ספק, שלא מדובר במסגד.
אותו הדבר בהתייחס לכותל. הסיבה היא פוליטית וזהו.
אין בעיה לאף אחד פה, חוץ ממך לכבד אמונתם של אחרים, אבל אתה לא יכול לנשל אותי מנכסי באמצעות טענות מצוצות מהאצבע. אני מציע לך לקרוא בעיון מה שכתב מוחמד48 בבלוג שלו על הנושא ולהחכים.
ישן 26-11-2010, 16:02
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07

אני רואה שישראל פינקלשטיין מככב במחקר הזה. שום מאמר נאצה נגד היהודים אינו שלם בלי התייחסות לאחד ההיסטוריונים\ארכיאולוגים "החדשים" שלנו.

תרגום של גוגל:

ציטוט:
שנם מחקרים רבים שפורסמו על ידי מומחים יהודים, ומאשרת כי הסיפור התנ"כ י, ללא כל עדות הארכיאולוגית, כולל מחקרים פרופ 'יהודית ישראל פינקלשטיין, ראש החוג לארכיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ועמיתו דוד שלו או Ssehchin, אשר אישר כי בירושלים נבנה בשנת מלכותו של שלמה, אבל לפני מאה שנים, וכי האמנה הזו היא מעורפלת מאוד, ואין תמיכה כאמור "הברית הישנה" על זה.

נערך לאחרונה ע"י ashoichet בתאריך 26-11-2010 בשעה 16:07.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:50

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר