לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-12-2010, 20:17
צלמית המשתמש של pyro__man
  pyro__man pyro__man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.04
שלח הודעה דרך ICQ אל pyro__man שלח הודעה דרך MSN אל pyro__man
שאלה טופס 55 לטייס לקצין בשירות קבע- מספר שאלות

שלום לכל חבריי הפורום, כבר המון זמן שאני לא פעיל בפורום מאז שהתגייסתי לצבא.
כיום אני משרת בקבע בתפקיד סמ"פ בחיל ההנדסה מעוניין לצאת לקורס טייס מנסיבות של מימוש עצמי בעיקר ומשאיפות כאלה ואחרות. לפני שאני נוקט בצעדים לקראת המעבר יש לי מספר שאלות על התהליך עצמו ועל הסבירות שיתממש.
1. עד כמה משתלם כלכלית לצבא/חיל ההנדסה להעביר קצין בקבע, שחתום כרגע לעוד שנה וחודשיים, לשלב הכשרות בקורס טייס?
2.בהתחשב בנתוניים אישיים גבוליים מאוד (קב"א 53 ודפ"ר 60) ,ברקע צבאי קודם(ציוני קורסים, תפקידים) ובהמלצות מפקדים שתחתם שירתתי ופיקדתי מה הסבירות שיאושר לי במדור צוותי אויר הבקשה?
3.מה יהיה עליי לעבור אם בכלל על מנת להתקבל לקורס הטייס כתנאי מקדים או מחייב (גיבוש/ ירפ"אות)?
4.במהלך השירות הצבאי שלי חלה ירידה משמעותית ביכולת הראיה אל מול הראיה שלי טרם הגיוס כרגע אני נמצא בשלב של בידוק רפואי כרגע הראיה שלי ודאית נפגעה בעין שמאל, מה ההגבלות אם בכלל קיימות על תנאי הקבלה מבחינת ראיה והאם קיימת אפשרות להיות טייס גם כאשר הראיה שלך לא 6/6 , מבירור מקדים שעשיתי הבנתי שניתן להיות טייס מסוקים/תובלה וכדומה?

תודה מראש לעונים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-12-2010, 12:43
  משתמש זכר קרנפון קרנפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.04.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pyro__man שמתחילה ב "טופס 55 לטייס לקצין בשירות קבע- מספר שאלות"

אני גם כן אענה על מה שאני יודע בוודאות.
כל מי שמתחיל קורס טיס, מתחיל אותו כמיועד למגמת קרב. ז"א שאם מראש אתה לא יכול להגיע לקרב בגלל נתונים אישיים או רפואיים, אתה לא תוכל להתחיל את הקורס. זה בשונה ממה שהיה פעם כשניתן היה להתחיל את הקורס כשאתה מיועד למגמות ספציפיות.
עם זאת, אני לא יודע כמה נפגעה הראייה שלך, ומה הדרישות בדיוק בשביל קבלה.

בנוגע לשאלה הראשונה שקשורה להשתלמות הכלכלית. אני לא בטוח כלכך כמו הגולנצי'ק שזה לא משתלם לצבא. לחיל הנדסה זה בטוח לא משתלם כי הם מאבדים קצין איכותי ולא מקבלים כלום בתמורה, אבל צריך לזכור שהצבא כמערכת "מאבד" קצין הנדסה, אבל מרוויח איש צוות אויר שהולך לעשות 9 שנים קבע ולהמשיך לשרת בחיל באופן פעיל במיל' למשך שנים רבות. אני חושב שלטווח הארוך זה יותר משתלם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:07

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר