07-03-2011, 17:56
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
|
|
השרה לבנת על גירוש ילדי הזרים: "תהיה זו שגיאה חמורה ובכייה לדורות של הממשלה"
השרה לימור לבנת קוראת לביטול גירושם הצפוי של ילדי העובדים הזרים. במכתב ששלחה הבוקר (ב') לשר הפנים אלי ישי מזכירה השרה לבנת את אופן הצגת הנושא בסרט "זרים לא עוד" שזכה לאחרונה בפרס האוסקר.
"אני מודעת היטב לכך שלא כל הילדים עומדים בקריטריונים שקבעה הוועדה הבין משרדית, אולם יחד עם זאת אני סבורה כי תהיה זו שגיאה חמורה ובכייה לדורות של ממשלת ישראל אם תגרש את אותם ילדים שהביאו כבוד רב למדינה, והציגו באופן כה מרגש את פניה היפים של ישראל וחיי קהילת מהגרי העבודה בה", כתב השרה לבנת.
כזכור, בחודש יולי האחרון אישרה הממשלה בה חברה גם השרה לבנת את המלצות הוועדה הבין משרדית לבחינת מעמדם של ילדי העובדים הזרים, מהם עולה כי כמה מאות מילדי העובדים הזרים אשר לא יעמדו בקריטריונים לקבלת מעמד, יעמדו בתוך זמן קצר בפני מעצר וגירוש מישראל.
במכתב ששלחה הבוקר השר לבנת היא יוצאת למעשה נגד החלטת הממשלה, וקוראת להשאיר כאן את אותם ילדים אשר לדבריה כבר השתלבו במוסדות החינוך ורואים עצמם כישראלים. "אין חולק כי זוהי זכותנו המלאה לקבוע מדיניות הגירה ברורה, אולם אין לי ספק כי הכנסתם של אותם ילדים אל תוך מתקן כליאה כשעיני העולם כולו נשואות אליהם, תסב למדינת ישראל נזק רב מתועלת", כותבת השרה.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...html?hp=1&loc=8

-----------------------------
S e g m a n y
|