לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-04-2011, 17:40
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomodls שמתחילה ב "גיבוש "היחידה""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shlomodls
ביום ראשון הזה התחלתי גיבוש מטכ"ל ואתמול יום שלישי ניפו אותי ולא פרשתי מהגיבוש אמרו לי שאיני מתאים לשרת באחת מן היחידות מטכ"ל שלדג 669 ...

רציתי לדעת אם מגיע לי משהו על זה ... ראיונות, גיבושים או משהו כזה ?.. או שזה סתם לא שווה כלום.
או שמישהו בבקשה יסביר לי מה קורה איתי עכשיו מה אני אמור לעשות מה הולך להיות אני לא מבין כלום בנושא ואני ממש מבואס מהניפוי שלי ואני פשוט משתגע אין לי מושג מה לעשות הטלפונים של הצבא סגורים כרגע או משהו אין מי לדבר אין כלום אין לי מושג מה לעשותתת הצבא לא עונה בשום מקום ואני לא יודע לאן לפנות הייתי שמחחח אם מישהו היה יכול לעזור לי בנושא בבקשה . תודה מראש

הגיבושים של היחידות הללו שווים לתחת, אין להם שום מושג מיוני..זה קשקוש גמור והקשר בין מי שעובר לבין מי שטוב הוא אקראי אז אין לך מה להתרגש מזה.
פרט לכך מדובר ביחידות שמנת, אם אתה רוצה להיות לוחם אמיתי לך לשריון או לגולני ותהיה קצין שם, זאת עבודה קשה וחשובה באמת.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-04-2011, 18:24
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=shlomodls]ביום ראשון..."

אני משער שכנראה נפלת בעצמך מגיבוש כזה, אחרת אני לא מצליח להבין את ההבלים שכתבת.
למה להיות קצין בגולני או בשריון זה להיות "לוחם אמיתי" ולהיות חייל במטכ"ל לא?
יש סיבה למה המסלול שלהם כל כך קשה וההכשרה כל כך ארוכה. אומנם הפעילות שם אולי לא מרגשת כמו שחושבים, אבל אין לך שום אפשרות להגיד שמדובר ב"יחידת שמנת".
וזאת מבלי, כמובן, להמעיט בערכם של קצינים בכל יחידה לוחמת אחרת.
תשמע, בתור טייס (נכון?) אתה אמור לדעת שמסלול שמשקיעים בו כל כך הרבה משאבים ושולחים אליו את כוח האדם הטוב ביותר שיש לצבא (ואפשר להתווכח על מה זה בדיוק "טוב", אבל לצורך הדיון נגדיר זאת ע"י קב"א גבוהה) חייב לשקף את החשיבות שהדרגים הממונים רואים במסלול הזה ובתוצריו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 13-04-2011 בשעה 18:27.
ישן 13-04-2011, 21:53
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אמיל..? זה אתה?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=shlomodls]ביום ראשון..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
הגיבושים של היחידות הללו שווים לתחת, אין להם שום מושג מיוני..זה קשקוש גמור והקשר בין מי שעובר לבין מי שטוב הוא אקראי אז אין לך מה להתרגש מזה.
פרט לכך מדובר ביחידות שמנת, אם אתה רוצה להיות לוחם אמיתי לך לשריון או לגולני ותהיה קצין שם, זאת עבודה קשה וחשובה באמת.

ישן 17-04-2011, 20:23

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אני רוצה לשתף אותך בשאלה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
אני רוצה לשתף אותך בשאלה ששאלתי את המפקד שלי בטירונות (בתותחנים): המפקד הרצה לצוות שהשירות שלנו משמעותי וחשוב, ובעיניו, אפילו יותר קשה משירות בסיירת מטכ"ל, בעיקר בגלל האופי השוחק של משימות הבט"ש, איתן חיילי היחידות המיוחדות לא מתמודדים. בתגובה אני שאלתי אותו שאלה אחת: האם אתה יכולת להיות לוחם בסיירת מטכ"ל?
התשובה הייתה ברורה מאליה.

התשובה לא ברורה מאליה כלל, ראשית כי מה זה משנה? האם מי שבסיירת מטכ"ל יכול להיות צייר? מתכנת מחשבים? ממש לא ..אז מה זה אומר? שלהיות צייר זה יחידה יותר מובחרת מסיירת מטכ"ל? אין לזה כל משמעות..בעיקר כי לא מעט מהחברה האלו בסיירת מטכ"ל לא היו מצליחים להחזיק מסלול בגולני או בשריון, ולא מעט חברה בשריון ובוודאי בגולני היו יכולים להיות בסיירת מטכ"ל.

ישן 17-04-2011, 23:14

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אני לא מסכים להשוואה הזאת. יש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
אני לא מסכים להשוואה הזאת. יש הבדל מהותי בין צייר לבין חייל ביחידה מובחרת. כדי להיות צייר טוב, אתה צריך כישרון מיוחד, שאין לכל אחד. כדי להיות חייל ביחידה מובחרת אתה אומנם צריך מבנה פיזי מתאים, אבל הוא קיים אצל הרבה מאוד אנשים, אבל יותר מכך אתה צריך חוסן מנטאלי- כזה שמסוגל לשרוד את כל תלאות המסלול והקשיים של המשימות שיועמדו לפניך.
את זה יש לכל אחד?
לאנשים שיש את זה, ועוברים מסלול קשה בהרבה ממה שהחייל הקרבי הממוצע בצה"ל היה מוכן לשרוד, לא מגיעה הערכה? אפילו יותר מהחייל שעומד במחסום?

לא, כי זה פשוט שונה..זה לא "יותר"..יש מי שיותר קשה לו מסע ארוך ויש מי שיותר קשה לו לעמוד במחסום או לגרז את הטנק פעם אחר פעם.
לא יודע אם יש מחקר ספציפי בנושא, אבל להערכתי הלחץ הנפשי האמיתי (לא משחקי מסלול ותרגילי מלחמה) שעובר חייל חי"ר פשוט או טנקיסט גדול יותר מהלחצים שעוברים על לוחמי העילית, בוודאי ובוודאי חובלים/ שלדג/ 669...שייטת ומטכ"ל זה קצת יותר קשה, אבל גם אצלם..האור שבקצה המנהרה והיוקרה נותנים כוחות נפשיים שהופכים את הנטל לקל בהרבה. לא סתם יש הרבה חברה מהסוג של סיירת או ניירת בסיירות הללו, לעומת זאת אין אף אחד בגולני או בשריון שהוא סיירת או ניירת, בהגדרה, שם הלוחמים סוחבים ללא יוקרה, ללא הילה, ללא תנאים, סיכונים אדירים, קו/אימון שוחק, קו ראשון במלחמה, פיקוד על אוכלוסיות בעיתיות. לוחמים ומפקדים אמיתיים!

ישן 19-04-2011, 23:43
  שחר אדום שחר אדום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.06
??
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=yishain11]אני רוצה..."

ציטוט:
התשובה לא ברורה מאליה כלל, ראשית כי מה זה משנה? האם מי שבסיירת מטכ"ל יכול להיות צייר? מתכנת מחשבים? ממש לא ..אז מה זה אומר? שלהיות צייר זה יחידה יותר מובחרת מסיירת מטכ"ל? אין לזה כל משמעות..בעיקר כי לא מעט מהחברה האלו בסיירת מטכ"ל לא היו מצליחים להחזיק מסלול בגולני או בשריון, ולא מעט חברה בשריון ובוודאי בגולני היו יכולים להיות בסיירת מטכ"ל.

יותר מידי גפילטע פיש ופחות מידי חרוסת. חד משמעית. זה ההסבר שלי.

אחרת, קשה לי מאד להסביר את בליל השטויות שכתבת מבלי שהיית לא לוחם שריון ולא "לוחם" (הגרשיים הם בהתאם לשיטתך ההזויה...) יח' מיוחדת.

בקיצור, הבכת את עצמך בשלל סיסמאות תלושות כגון "לא מעט מהחברה האלו בסיירת מטכ"ל לא היו מצליחים להחזיק מסלול בגולני או בשריון, ולא מעט חברה בשריון ובוודאי בגולני היו יכולים להיות בסיירת מטכ"ל."
כנראה שאין לך מושג מה מחפשים כאן או שם.

אתה בחור חיובי ונחמד, תתרכז במה שאתה יודע ועזוב את השאר. במיוחד כשזה מגיע לעצות למלש"בים בתחומים ש-איך להיות עדין- אין לך מושג וחצי מושג בהם.

התגובה שלך נכנסת לקטגוריות התגובות המביכות בסגנון "מה עדיף? טייס בז או נווט קרנף או טייס חופית או מטיס כטב"מ?...." נו באמת...זה מביך, וכשזה מגיע מאיש יבשה שמעולם לא טס בח"א - זה אפילו מביך שבעתיים...

ולמרות כל זאת - אני בהחלט מסכים עם דבר אחד שרשמת - תותחן /שריונר / חירניק "רגיל" עושים עבודה קשה מאד וחשובה מאד בתנאים קשים מאד. זה בהחלט נכון.

חג שמח ובעדינות עם החזרת!

נערך לאחרונה ע"י שחר אדום בתאריך 19-04-2011 בשעה 23:56.
ישן 20-04-2011, 01:07

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי שחר אדום שמתחילה ב "??"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחר אדום
יותר מידי גפילטע פיש ופחות מידי חרוסת. חד משמעית. זה ההסבר שלי.

אחרת, קשה לי מאד להסביר את בליל השטויות שכתבת מבלי שהיית לא לוחם שריון ולא "לוחם" (הגרשיים הם בהתאם לשיטתך ההזויה...) יח' מיוחדת.

בקיצור, הבכת את עצמך בשלל סיסמאות תלושות כגון "לא מעט מהחברה האלו בסיירת מטכ"ל לא היו מצליחים להחזיק מסלול בגולני או בשריון, ולא מעט חברה בשריון ובוודאי בגולני היו יכולים להיות בסיירת מטכ"ל."
כנראה שאין לך מושג מה מחפשים כאן או שם.

אתה בחור חיובי ונחמד, תתרכז במה שאתה יודע ועזוב את השאר. במיוחד כשזה מגיע לעצות למלש"בים בתחומים ש-איך להיות עדין- אין לך מושג וחצי מושג בהם.

התגובה שלך נכנסת לקטגוריות התגובות המביכות בסגנון "מה עדיף? טייס בז או נווט קרנף או טייס חופית או מטיס כטב"מ?...." נו באמת...זה מביך, וכשזה מגיע מאיש יבשה שמעולם לא טס בח"א - זה אפילו מביך שבעתיים...

ולמרות כל זאת - אני בהחלט מסכים עם דבר אחד שרשמת - תותחן /שריונר / חירניק "רגיל" עושים עבודה קשה מאד וחשובה מאד בתנאים קשים מאד. זה בהחלט נכון.

חג שמח ובעדינות עם החזרת!

תודה שהסכמת עם חלק מדברי.
אני לא בטוח שאתה זה שיודע על מה הוא מדבר, אתה יודע מעט מאוד עלי ועל הרקע השלי בוודאי בתחום המיון.
אני יכול להגיד לך דבר אחד, את אח שלך הצלחתי למיין לפי ההודעות שלו בפרש...אז הייתי נותן קצת יותר קרדיט במקומך..ואז כמו היום, אתה זילזלת בהודעותי..הייתי עושה מעבר קטן על כל התגובות שלך להודעתי, מהטווחים של בז ועד למיון של אח שלך...יש מגמה די ברורה בבדיקה בדיעבד לגבי מי ידע על מה הוא מדבר ומי פשוט אוהב להגיב עם מעט ידע...
שלא יובן, אני לא מתיימר להיות המבין הכי גדול בכל אחת מהיחידות הנ"ל (אבל מצד שני אין אדם אחד שממש מבין בכל אחת מהיחידות הללו..מקסימום היה באחת שתיים ובוודאי שלא עשה את השלבים הראשונים בשתיהם ומה אנחנו יודעים שהוא יודע על מיון וכו'?).
בקיצור, להמעיט בערך דברי זה בסדר ומקובל..בוא רק נזכור שיש מעט מאוד מומחים אמיתיים לתחום הזה, ואתה ממש לא בינהם אז דבריך לא באמת רלוונטים.
ד"ש לאח שלך.

ישן 20-04-2011, 13:11
  שחר אדום שחר אדום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.06
?
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "ודבר קטן נוסף...אם היית טורח..."

ציטוט:
ודבר קטן נוסף...אם היית טורח לקרוא את הראיון שהביאו עם סגן הרמטכ"ל לפני ששלפת כרגיל שטוית במהירות הבזק היית רואה שהוא חושב אותו דבר כמוני.
אבל אני מעריך שגם הוא לא מבין מספיק ביחס לשנינויות שלך.

ראיון עם קצין בכיר לרגל החג? ממתי זה מדד למשהו? אתה יודע (לפחות כמוני) שבראיונות הללו הדגש הוא על אחדות ואופטימיות ועידוד הלוחמים ומשפחותיהם , ופחות הקפדה על אמיתות מדויקות ...

ולתגובתך- ענית ארוכות אך לא התייחסת לעובדות שאתה עצמך כתבת. ובקשר לכישורי המיון שלך - אכן פגעת בול כאן ושם אך לדעתי גם החמצת אי אלו מקרים...
כתבת שאני שלפתי שטויות כרגיל..נו טוב, הכן לעצמך קפה, שב בנחת וקרא שוב בבקשה את פניני החוכמה שכתבת אודות לוחמי היחידה וסיכוייהם לצלוח מסלול לוחם שריון , ועוד פנינים מתגובתך הראשונה. ועכשיו, מי משנינו "שולף שטויות " ?....

עזוב, הכל שטויות, העיקר ששנינו באותו צד ונמצאים על אותה ספינה מקרטעת. חג שמח!

וברוח החג, אסכם ואומר שכדאי -בפרט כשמדובר על עצות למלש"בים! - שייתנו עצות אלו שבאים מהתחום הספציפי עליו נשאלו ואשר מכירים אותו היטב. כל השאר שיקראו וילמדו ,אולי, משהו חדש.

חג שמח.
ישן 20-04-2011, 13:29
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
למה?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "כן ,זה אני..למה? לא..."

ציטוט:
כן ,זה אני..למה? לא הבנתי...
בתגובה לאחרים- היחידות הללו מצוינת, כל הכבוד.. ובכל זאת..פרט לקושי הפיזי במסלול אין מה להשוות שירות שם לשירות בשריון או בגולני, להיות מפקד בשריון/ תותחנים חי"ר זה קשה הרבה יותר ולרוב גם יותר מסוכן (למרות שכאן יש יוצאים מן הכלל).
שוב, מי שרוצה שירות מאתגר (עם פחות הילה, אכן אבל חשוב באות מידה) שילך להיות מ"פ חי"ר או מפקד טנק.

אני אהיה עדין איתך ואומר לך שאחרי שקראתי את גבב השטויות שלך - אני כבר מתחיל להטיל בך ספק..

לבוא ולגמד את מה שמטכ"ל/שלדג עושים ולטעון שלוחם ביחידות הללו לא היה מחזיק מסלול...

אלה טיעונים ברמה של כיתה ז' או של טייס שהחופה של F-16 שטוחה יותר מהבועה שהוא חי בה...
מבלי להבין בכלל מה אתה עושה ומה הם עושים, אני יכול לומר לך בבטחה שהם נתקלו לפחות כמוך במצבים בלתי אפשריים ואתה יודע מה, אני אגיד לך יותר מזה, רמת האלתורים ולקיחת החלטות סופר מורכבות והיציאה מהסתבכויות שחווה איזה סגן על הקרקע, כמה מאות ק"מ מהבית מבלי שתהיה לו צמודה לתחת מכונת הרג בשווי עשרות מיליוני דולרים עם חמישה טון חומר נפץ שבלחיצת כפתור הוא פותר הרבה בעיות...

אז תעשה טובה, לעצמך ולנו - תתחיל להגיב כמו שצריך מבלי לבלבל בשכל...

תודה!

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:38

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר