24-04-2011, 15:52
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
...
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי נור השמן
יש מידה מסוימת של אחריות והיגיון שבנאדם מסוגל להפעיל גם בעצמו, בלי קשר לגורמים חיצוניים.
זה מטומטם לנסוע לא חגור בדיוק כמו שזה מטומטם להיכנס לשטחים של אנשים-שלא-מחבבים-אותך-במיוחד ולעשות שם בלגן.
.
|
השורה הראשונה שלך סותרת את השנייה. (אם שתיהן מתייחסות למקרה הזה)
האחריות וההגיון שהאדם אמור להפעיל במקרה הזה הם לא "בלי קשר לגורמים חיצוניים" אלא תלוים בגורמים החיצוניים האלה כגורם מרכזי שמשפיע על שיקול הדעת. או כמו שניסחת את זה בשורה השנייה (באנדרסטייטמנט) "אנשים שלא מחבבים אותך במיוחד". כי אם ליד קבר יוסף בשכם היו שוטרים מכת המקויה היפנית לא הייתה שום בעייה, נכון?
עכשיו, אני נתקלתי כמה פעמים בחיי באנשים שלא חיבבו אותי במיוחד, חלקם עשו פרצוף חמוץ כשדיברו איתי, חלקם סתם דיברו לא יפה ואחד או שניים אפילו אמרו לי את זה בפרצוף. לא מזמן היה מישהו ששלח אותי לקבר שכם בלי ליווי, אבל אף אחד מאלה שלא חיבבו אותי לא הכניס מחסנית לרובה, דרך אותו וירה בי.
מה לעשות, השוטרים הפלסטינים , אנשי הרשות ירו ביהודים. היהודים לא מתו מכיוון ש"עשו בלגאן" או מכיוון ש"דמם בראשם" בגלל איזה איום ערטילאי . פשוט ירו בהם ואחר כך וידאו הריגה. אי אפשר לטעון מצד אחד שזו סכנה להתקרב לאנשים האלה כי אי אפשר לסמוך עליהם שלא ירצחו אותך ומצד שני לומר שהם מתונים ששווה לקדם איתם משא ומתן.