לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-05-2011, 13:03
  jc1010 jc1010 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.10
ניקוי נשק ותיאום נשק

שלום יש לי כמה שאלות צעירות בשבילכם חח:

1. איך אתם מנקים את הנשק? כלומר באיזה סדר פעולות- האם קודם משמנים ואז עוברים עם פלנלית ומגלר או שלא משמנים או שפשוט מסלרים קודם..

2. איך בטירונות וקורסים אתם מנקים את הנשק אם זה בא לכם בהפתעה? הכוונה שהמפקדים פתאום באים אליך באמצע שאתה בשטח או סתם רחוק מהתיק האישי ואומרים לעשות נקנ"ש ואז אין עליך את הכלי ניקוי נשק(מגלר,חוטר,פלנלית,מברג לפתיחת מתפסים,סכין יפני להורדת חלודה,שמן וכו'). מצד אחד אפשר לשים את הדברים האלה בכיס תמיד אבל מצד שני זה סתם להיסחב עם זה,לא נח ובטח שלא נח במסעות,ניווטים,זחילות,הקפצות וכו'.. אפשר להשתמש בציוד נקנ"ש שהמפקדים מביאים לכולם אבל גם זה לא מספיק בד"כ ועד שיביאו לך עוד כבר יגמר הזמן וגם כולם מתחלקים בזה ואז אתה מחכה הרבה זמן וככה לא מספיק לנקות את הנשק..

3.איך כדאי לתאם את הנשק והאפוד כך שיהיו נוחים לבחמ"ס,ניווטים,מסעות? האם פשוט להקטין אותם הכי הרבה שאפשר?

4.איך לרוץ עם הנשק בבחמ"ס? אם אני לא מחזיק אותו בזמן הריצה הוא מפריע לי וזה לא נח אבל אם אני מחזיק אותו אז היד שלי מתעייפת וכשאני מגיע לחבל ולזחילות כבר יותר קשה לי..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-05-2011, 13:16
  op9090 op9090 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "ניקוי נשק ותיאום נשק"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jc1010
שלום יש לי כמה שאלות צעירות בשבילכם חח:

1. איך אתם מנקים את הנשק? כלומר באיזה סדר פעולות- האם קודם משמנים ואז עוברים עם פלנלית ומגלר או שלא משמנים או שפשוט מסלרים קודם..

אני לא יודע איזה נשק יש לך אבל בM16 או M4 הנשק אמור להיות משומן כל הזמן.
לפני מסדר היתי מסלר שוטף במים ואז מנקה... ( אבל זה היה רק בוותיקה )
אחרי המסדר כמובן שמשמן

2. איך בטירונות וקורסים אתם מנקים את הנשק אם זה בא לכם בהפתעה? הכוונה שהמפקדים פתאום באים אליך באמצע שאתה בשטח או סתם רחוק מהתיק האישי ואומרים לעשות נקנ"ש ואז אין עליך את הכלי ניקוי נשק(מגלר,חוטר,פלנלית,מברג לפתיחת מתפסים,סכין יפני להורדת חלודה,שמן וכו'). מצד אחד אפשר לשים את הדברים האלה בכיס תמיד אבל מצד שני זה סתם להיסחב עם זה,לא נח ובטח שלא נח במסעות,ניווטים,זחילות,הקפצות וכו'.. אפשר להשתמש בציוד נקנ"ש שהמפקדים מביאים לכולם אבל גם זה לא מספיק בד"כ ועד שיביאו לך עוד כבר יגמר הזמן וגם כולם מתחלקים בזה ואז אתה מחכה הרבה זמן וככה לא מספיק לנקות את הנשק..

כבר לא מסתובבים בצהל עם פקל כיסים ? או בנדולרה באפוד ?

3.איך כדאי לתאם את הנשק והאפוד כך שיהיו נוחים לבחמ"ס,ניווטים,מסעות? האם פשוט להקטין אותם הכי הרבה שאפשר?

4.איך לרוץ עם הנשק בבחמ"ס? אם אני לא מחזיק אותו בזמן הריצה הוא מפריע לי וזה לא נח אבל אם אני מחזיק אותו אז היד שלי מתעייפת וכשאני מגיע לחבל ולזחילות כבר יותר קשה לי..

בטירונות שלי לימדו אותנו שאת הנשק שמים על הגב עד למעבר חלון ( אם אני לא טועה זה אחרי הפירמידה וליפני הזחילות ) ורק שם מעבירים את הנשק קדימה.
ישן 08-05-2011, 13:28
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "ניקוי נשק ותיאום נשק"

1. ממגלר, מנגב ומשמן. תכל'ס, לסלר צריך רק את המכלול, ורק אם יש לך בעיה להוריד את הפיח. בסוף שימון דק בתוך המכלול (יש שני חורים במכלול), קצת בצד החיצוני. בסופי שבועות שטח, שטיפה עם מים חמים ויבוש.
2. צריך להיות לך באפוד ציוד ניקוי נשק. אם יש לך בכיס מברג קטן ומעט פלנלית, אתה יכול לנקות את הנשק יופי. אל תשתמש בסכין יפנית. אם אתה במצב בו יש לך חלודה, תשתמש בצמר פלדה ודאג לשמן את המקום.
3. זה מאוד תלוי בך, אתה צריך ללמוד איך הכי נוח לך. בבוחן מסלול אני יכול לומר שהרוב נשאו את הנשק בהצלב מאחור, עם רצועה קצרה ככל האפשר.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-05-2011, 13:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "2. אבל זה לא טוב שזה יהיה..."

חוטר חוט, מברג קטן ו-4 ריבועי פלנלית לא תופסים הרבה מקום בפק"ל כיסים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר