![ישן](https://static.fresh.co.il/images/vBulletin/statusicon/post_old.gif)
21-06-2011, 11:52
|
![צלמית המשתמש של DZZ](image.php?u=119048&dateline=1184349022) |
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
תיקון קל
א. החומר הכתום בגזר ובירקות כתומים (מה יש עוד חוץ חוץ מדלעת?), הוא הקרוטן. בירקות אדומים יש שני צבענים אחרים - בפלפלים ובעגבניות יש ליקופן, ובסלק יש אנטוציאנין. לשני אלה אין קשר לויטמין A.
ב. הקרוטן משמש כחומר גלם לייצור ויטמין A בגוף. הגוף מייצר ויטמין A בכמות הדרושה, ואם הגזמנו באכילת גזר, עודף הקרוטן נצבר בעור וברקמות השומן, אך אינו מזיק.
ג. ויטמין A הוא חומר רעיל ביותר כשהוא בעודף. היו מקרים בעבר, שחוקרי קוטב מתו מהרעלת ויטמין A, לאחר שאכלו כבדים של דובי קוטב וכלבי ים. טורפים קוטביים אלה מסוגלים לרכז עודפי ויטמין A בכבד בצורה שאינה מזיקה להם.
|