לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-07-2011, 17:52
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "להגיד שזאת צורת מחאה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
להגיד שזאת צורת מחאה פרודוקטיבית? אני לא מסכים...

להגיד שלכל אדם יש חרות בסיסית, לא לקנות דברים, או לא לשתף פעולה עם אנשים מסיבות פוליטיות או אידיאולוגיות, או כל סיבות שעולות על רוחו? לדעתי זה דמוקרטי...

להגיד שהזכות להתארגן, והזכות והחופש להביע את דעתך הם אמות בסיס של דמוקרטיה ליבראלית גם נראה לי נכון.

להגיד שזאת צורת מחאה פרודוקטיבית? אני לא מסכים...

להגיד שלכל אדם יש חרות בסיסית, לא להעסיק אנשים מסויימים, או לא להכניס אותם לבית העסק שלו מסיבות פוליטיות או אידיאולוגיות, או כל סיבות שעולות על רוחו? לדעתי זה דמוקרטי...

להגיד שחופש העיסוק וחירות הפרט הם אמות בסיס של דמוקרטיה ליבראלית גם נראה לי נכון

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-07-2011, 12:19
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "מה זה "כוחותינו"? עד כמה שאני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
עקרונות יסוד של הדמוקרטיה הם לא תורה מסיני, למה עצרו רב בישראל שלכאורה הסית לרצח גויים? למה הוציאו מפלגה יהודית מחוץ לחוק משום שהייתה גזענית? (ומנגד לא הוציאו מפלגות אחרות שמטרתן לחסל את המדינה הציונית) האם לא כל אלו רמיסה של חופש הביטוי? מה ההבדל?

1. כי לעודד הרג של אנשים זה לא יפה.

2. כי הסתה גזענית זה גם לא יפה.

ההבדל הוא בקטנוניות ובמידתיות...

מאותה סיבה שמותר להפגין (בתיאום עם המשטרה, וכל עוד זה לא התפרעות), או למחות בכל צורה הגיונית אחרת נגד אידיאולוגיה או פוליטיקה, כל עוד אתה לא ממש פוגע באדם (פגיעה כלכלית לא באמת נחשבת), מאותה סיבה צריך להיות מותר גם להחרים, ולארגן חרם, מבלי לחשוש מתביעות אזרחיות למינהן.

בדיוק על אותו משקל שמותר להחרים קוטג' מסיבות כלכליות, הגיוני שיהיה מותר להחרים התנחלויות- אתה מבין התנחלויות הן ביטוי לאידיאולוגיה פוליטית, להחרים אותן פרושו להילחם באידיאולוגיה. אומנם שיטה מסריחה, אומנם האידיאולוגיה שמאחוריה מסריחה לא פחות, אבל לגיטימית בגבולות הדמוקרטיה
ישן 14-07-2011, 12:29
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2] עקרונות יסוד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
1. כי לעודד הרג של אנשים זה לא יפה.

2. כי הסתה גזענית זה גם לא יפה.

את שני אלה עושים כנגד המתנחלים, גם כחלק מהקפיין של ה"חרם", אני זוכר את אחד מהמנהיגים הגיבורים אומר משהו בסגנון "המתנחלים גם ככה לא צריכים לראות הצגות, התרבות שלהם זה להרוג ילדים ערבים ולהתפלל" כשעלה כל הסיפור של היכל התרבות באריאל.
ציטוט:
כל עוד אתה לא ממש פוגע באדם (פגיעה כלכלית לא באמת נחשבת), מאותה סיבה צריך להיות מותר גם להחרים, ולארגן חרם, מבלי לחשוש מתביעות אזרחיות למינהן.

באיזה יקום פגיעה כלכלית לא נחשבת?
ציטוט:
בדיוק על אותו משקל שמותר להחרים קוטג' מסיבות כלכליות, הגיוני שיהיה מותר להחרים התנחלויות- אתה מבין התנחלויות הן ביטוי לאידיאולוגיה פוליטית, להחרים אותן פרושו להילחם באידיאולוגיה. אומנם שיטה מסריחה, אומנם האידיאולוגיה שמאחוריה מסריחה לא פחות, אבל לגיטימית בגבולות הדמוקרטיה

כשזה כמה אנרכיסטים עם גשר בשיניים ושיערות ראשונות בבית שחי שחושבים שהם "מורדים" בגלל שהם הקימו קבוצה בפייסבוק- נכון.

כשזה מובל ע"י חברי כנסת ישראל, "אנשי רוח" ו"אנשי אקדמיה" והתכלית היא בידוד מדינת ישראל מהעולם המערבי (כדי שבעקיפין יווצר לחץ לנטוש את ההתנחלויות, כאילו שזה יעזור) ואחת מהשיטות בהן הם משתמשים הוא סימון באות קלון של מוצרים "מתנחלים", זה פסול מכל וכל.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 14-07-2011, 12:57
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=Benjamin Willard]1. כי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
את שני אלה עושים כנגד המתנחלים, גם כחלק מהקפיין של ה"חרם", אני זוכר את אחד מהמנהיגים הגיבורים אומר משהו בסגנון "המתנחלים גם ככה לא צריכים לראות הצגות, התרבות שלהם זה להרוג ילדים ערבים ולהתפלל" כשעלה כל הסיפור של היכל התרבות באריאל.

באיזה יקום פגיעה כלכלית לא נחשבת?

כשזה כמה אנרכיסטים עם גשר בשיניים ושיערות ראשונות בבית שחי שחושבים שהם "מורדים" בגלל שהם הקימו קבוצה בפייסבוק- נכון.

כשזה מובל ע"י חברי כנסת ישראל, "אנשי רוח" ו"אנשי אקדמיה" והתכלית היא בידוד מדינת ישראל מהעולם המערבי (כדי שבעקיפין יווצר לחץ לנטוש את ההתנחלויות, כאילו שזה יעזור) ואחת מהשיטות בהן הם משתמשים הוא סימון באות קלון של מוצרים "מתנחלים", זה פסול מכל וכל.

גם פה אני לא מבין מה הקשר...

פסול, נלוז, אומלל, איננו לא חוקי...

ופגיעה כלכלית זה משהו דיי לגיטימי, חרם צרכנים לדוגמה...
ישן 14-07-2011, 19:15
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
פגיעה מסיבות של הפקעת מחירים היא לגיטימית.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]את שני אלה..."

פגיעה כלכלית במגזר שלם רק בגלל שהוא מתגורר במקום שלא מוצא חן בעיני מארגני החרם זה לא חרם צרכני. זה חרם פוליטי שמטרתו למנוע אוכל מילדי יו"ש.

אתה ממהר כל כך לקנות את התעמולה של השמאל הקיצוני ששכחת שחופש הביטוי מוגבל פה ממילא. זוכר מה קרה לאתר "עבודה עברית" שקרא להעסיק יהודים בלבד? שפטו את בעלי האתר והם נאלצו לסגור. האם קסנופוביה ניגד מתנחלים טובה יותר מגזענות נגד ערבים בעיניך??? זו ממש לא הפעם הראשונה שמגבילים בישראל את חופש הביטוי . זאת פשוט הפעם הראשונה שמגבילים את השמאל הקיצוני (ולתכלית סופר ראויה)

שוב, רבנים מותר להגביל, גזענים מותר להגביל , שונאי הומואים מותר להגביל אבל לפגוע במתנחלים זה סבבה? לא מקובל!

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 14-07-2011, 21:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יפה, ומטרת תומכי החוק (רוב הציבור), שהממשלה שהם בחרו בה, תמשול...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי hoka שמתחילה ב "[QUOTE=looklook]פגיעה כלכלית..."

נכון לרגע זה, היו בחירות בנוגע לשאלה מי היינו רוצים שימשול, ולמרבה הפלא הימין ניצח.
אני יודע שכמות הרעש בתקשורת עלולה לבלבל ולגרום לתחושה כאילו מדובר באיזשהו רוב שמאלני מאסיבי.
בפועל מדובר במיעוט קטנטן ורעשני.

בדמוקרטיה מקובל שהדרך שבה בוחר הרוב, היא הדרך שבה מנוהלת המדינה. חבריך חובבי החרמות רוצים
שילדי יו"ש יגורשו מיו"ש ויגדלו במחנות פליטים בדומה לילדי גוש קטיף. זה מכוער אבל לגיטימי. אם תזכו
בבחירות - זו אפילו תהיה המדיניות. אלא מה? הפסדתם בבחירות. במקום להגיד "הפסדנו, ואנחנו מכבדים את
זה", אתם מחפשים בלי סוף פתרונות-עוקפי-דמוקרטיה.

ההזדעקות כנגד "דיקטטורה של הרוב", לא מצליחות להשוות את העובדה שאתם מתנגדים למימוש רצון הרוב,
אבל מאוד נלהבים לרעיון של כפיית עמדות המיעוט...

אתה מביא לפה עמדות של גורמים זרים לגבי חקיקה מקומית, ולא מבין כמה זה פגום. השמאל הקיצוני, אחרי
שהבין שבבחירות דמוקרטיות לא יצליח להגשים את חזונו המדיני (זה שאנחנו משלמים עליו בדם כבר 18
שנים), נעזר בגורמים זרים בכדי לכפות על הרוב מדיניות שאינו רוצה בה.

אתה חושב שיש דמוקרטיה בעולם שהייתה מאפשרת לממשלות זרות לממן פעילות פוליטית בתוכן? רק
בישראל זה אפשרי - ולא בגלל שישראל היא דמוקרטיה, אלא בגלל עוצמתם האדירה של שונאי הדמוקרטיה
משמאל.

אתה מבין, לזעוק בזכות חופש הביטוי זה נחמד. עקרון דמוקרטי שובבי שכזה הוא שלטון הרוב. לפני שאתה
רץ למחות על אפליית המיעוט, נסה לראות את היקף אפליית הרוב - אתה יודע, אלה שאשכרה נהנים
מתמיכה ציבורית, גם מחוץ למערכות העיתונים...
ישן 15-07-2011, 16:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא, היא גורם ישראלי. זה רק צירוף מקרים שהם רשומים ופועלים בארץ אחרת...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי hoka שמתחילה ב "הליגה נגד השמצה זה גורם זר?"

האג'נדה היא למנוע ניסיון של המיעוט להכתיב לרוב מדיניות שאינו רוצה בה, הצביע נגדה פעם אחר פעם -
ועוד לטעון שבכך הם מחזקים את הדמוקרטיה...

אני יכול לקבל מאבק של אופוזיציה בממשלה במטרה להפילה ולהביא להגשמת המדיניות שהם תומכים בה.
אי אפשר לקבל בהבנה ניסיון של מיעוט דורסני לרמוס את זכויות הרוב, ואז לגלגל עיניים לשמיים ולטעון שהדבר
הזה נעשה בשם הדמוקרטיה...

אין בדל של קשר לחופש הביטוי. עם כל הכבוד, ראשי המצווחים כאן על חופש הביטוי הם אלה שכל פעם שימני
פותח את פיו, הם זועקים על "התלהמות" ו"הסתה". מעבר לכך, כאמור, ישנה הבעייה הפצפונת שהגורמים
שבשמם פועל המיעוט - ממומנים ומגובים ע"י גורמים חיצוניים - שלפחות חלקם הם עויינים למדינה הזו.
ישן 16-07-2011, 15:58
  hoka hoka אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.07.11
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, היא גורם ישראלי. זה רק צירוף מקרים שהם רשומים ופועלים בארץ אחרת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
האג'נדה היא למנוע ניסיון של המיעוט להכתיב לרוב מדיניות שאינו רוצה בה, הצביע נגדה פעם אחר פעם -
ועוד לטעון שבכך הם מחזקים את הדמוקרטיה...

אני יכול לקבל מאבק של אופוזיציה בממשלה במטרה להפילה ולהביא להגשמת המדיניות שהם תומכים בה.
אי אפשר לקבל בהבנה ניסיון של מיעוט דורסני לרמוס את זכויות הרוב, ואז לגלגל עיניים לשמיים ולטעון שהדבר
הזה נעשה בשם הדמוקרטיה...

אין בדל של קשר לחופש הביטוי. עם כל הכבוד, ראשי המצווחים כאן על חופש הביטוי הם אלה שכל פעם שימני
פותח את פיו, הם זועקים על "התלהמות" ו"הסתה". מעבר לכך, כאמור, ישנה הבעייה הפצפונת שהגורמים
שבשמם פועל המיעוט - ממומנים ומגובים ע"י גורמים חיצוניים - שלפחות חלקם הם עויינים למדינה הזו.

אז אני מבין שאתה נגד היוזמה של ביבי/ליברמן לאפשר ליהדות ארה"ב להצביע?
אני נגד ארגוני שמאל שמקבלים מימון מגורמים פרו-פלסטינים. אז עכשיו אתה יכול להפסיק להתעסק בקיטלוג, ולהתייחס למהות?

ישן 16-07-2011, 02:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

המטרה של קבוצת הפייסבוק היא ברורה - לצייר מסך עשן סביב מאבק השמאל הקיצוני בדמוקרטיה
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי hoka שמתחילה ב "המטרה של קבוצת הפייסבוק היא..."

כנראה שלא הסברתי טוב בפעם הראשונה, אז אני אנסה שוב:
היו בחירות, וניצח בהן מחנה מסויים, באופן ברור להפליא. הקואליציה שהקים היא איתנה, ואין שום סימן לשינוי
בדעת הקהל שמעיד שלו התקיימו כרגע בחירות, היה מחנה זה עובר לאופוזיציה.

בדומה לכל ממשלה נבחרת בעולם המערבי, חפצה גם ממשלה זו להביא לידי ביטוי את המדיניות שלשמה
נבחרה. באים להם אנשים משולי המחנה שהובס בבחירות, וטוענים שמימוש המדיניות הוא "עריצות הרוב", תוך
שהם תובעים ליישם מדיניות הפוכה - מדיניות שרוב הציבור הצביע נגדה בבחירות. למרבה הגיחוך, הם טוענים
שזה הצעד הדמוקרטי.

אין לי מושג באיזה בי"ס לאזרחות/מדעי המדינה למדו אותם אנשים, אבל כתמיד הם מתחלקים לשניים:
1. השקרנים, שיודעים היטב שאין בדל של בעייה דמוקרטית במהלך, אבל מתנגדים עקרונית למימוש כל ניסיון
של ממשלה נבחרת מהימין למשול.
2. הנאיביים, שקוראים בעיתונים וברשת, שומעים ברדיו ורואים בטלוויזיה, את הקמפיין ההיסטרי שיצרו אותם
שקרנים.

אל תתבלבל, אין אפילו אחד מבין ההיסטריים בתקשורת שמאמין לרגע שיש תופעה של סתימת פיות לשמאל.
השמאל שולט על 95% מהשיבר התקשורתי, וזמן המסך האפסי שמקבלות עמדות ש-א-י-נ-ן עמדות שמאל,
הוא-הוא סתימת הפיות האמיתית.

במידה ועמוד הפייסבוק הנ"ל לא נפתח בידי אותם ציניקנים מרושעים, אזי הוא נפתח ע"י נאיבים מעוררי
רחמים. כך או כך, תרומתו לדמוקרטיה היא בערך כמו תרומתו של עראפת למאבק בטרור...
ישן 16-07-2011, 16:06
  hoka hoka אינו מחובר  

ניתן לתבוע פיצויים - עוולה אזרחית
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "המטרה של קבוצת הפייסבוק היא ברורה - לצייר מסך עשן סביב מאבק השמאל הקיצוני בדמוקרטיה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
1. השקרנים, שיודעים היטב שאין בדל של בעייה דמוקרטית במהלך, אבל מתנגדים עקרונית למימוש כל ניסיון
של ממשלה נבחרת מהימין למשול.

אם לאותו גורם שתבעו אותו אין כסף לשלם פיצויים, אז הוא עשוי ללכת לכלא מתוקף חוק הוצאה לפועל.
אז מישהו "קרא לחרם על מוצר המיוצר באיזשהו מקום" -> תבעו אותו פיצויים -> אין לו כסף לשלם -> הולך לכלא.
עדיין אני "שקרן"?
לכל הדמגוגיה בעניין קונספרציה גדולה של השמאל - אין לי מה להתייחס. זה פשוט רלוונטי כמו קונספירציה של חייזרים שאולי תדבר עליה בהודעתך הבאה.

ישן 16-07-2011, 23:12
  hoka hoka אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "למה לחכות להודעה הבאה? האדיוטים המועילים שחושבים שהם מביאים שלום, הם סוג של חייזרים.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
הבט, אתה הגעת לכאן לפני יומיים וחצי, מציג עצמך כאיש ימין, וכל הודעותיך עוסקות, הפלא ופלא, במאבק
של השמאל הקיצוני על שלוחותיו השונות, בחוק שהתקבל באופן דמוקרטי למשעי, ושנהנה מתמיכה ציבורית
גדולה.
אני מניח שאתה חושב שיש כאן מישהו שאשכרה לוקח ברצינות את הניסיון שלך להסביר לנו שאתה איש ימין
שעיניו נפקחו בעבקות הפאשיזם הפושה בימין, ואוכל בו בכל פה. יודע מה? ייתכן שיש כאן מישהו כזה, אבל אותו
אחד הוא האיש שהייתי מציע לו לקנות את רכבי המקרטע, וכנראה שמצליח בכך...

סבבה, אז אתה מטיל ספק בכך שאני איש ימין. פייר.
אבל האם זה מצדיק לעשות קופי-פייסט עם סיסמאות בגנות השמאל?
אתה לא עונה לעניין, ומתעסק בתאורית הקונספירציה של "אנחנו או הם".
הנה דוגמא למשהו ענייני שהתחמקת מלענות עליו:
HOKA: אז אני מבין שאתה נגד היוזמה של ביבי/ליברמן לאפשר ליהדות ארה"ב להצביע?

ישן 16-07-2011, 23:50
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי hoka שמתחילה ב "[QUOTE=ori]הבט, אתה הגעת לכאן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hoka
סבבה, אז אתה מטיל ספק בכך שאני איש ימין. פייר.

ובמילים אחרות אתה אומר: "תפסתם אותי כמתחזה שמנסה להשחית שיח הוגן ע"י יצירת מצג שווא של עמדות פוליטיות ואולי ממומן בידי כסף זר של משרד פרסום כלשהו המשרת אי אילו שונאי ישראל אבל זה לא הענין המרכזי והבה נתמקד בתעמולה שנשלחתי לפזר כאן"

פתח משתמש חדש [בטח יש לכם כמה כאלה פנויים במשרד] ותתחיל מבראשית - רק יותר במקצועיות.

לפחות לאוזני דעותיך ועמדותיך היו נשמעות הרבה יותר בכבוד אילו לא היית מתבזה בהתחזות שרדידותה מעידה כי אפילו אינך מכיר את קו המחשבה וההנמקות של המחנה הפוליטי הגדול במדינתך.
ישן 17-07-2011, 00:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

האמת, אחרי ההודעה הזו - חדלתי מלהטיל ספק שאתה איש ימין. אתה לא...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי hoka שמתחילה ב "[QUOTE=ori]הבט, אתה הגעת לכאן..."

בעצם אולי אתה איש ימין בזמנך החופשי, אבל לא בזמן שהשעון דופק...

העמדות שאתה מבטא כאן, ועולם התוכן שממנו שאובות הסיסמאות שלך - הוא שמאל מובהק...

שימוש בכל הטרמינולוגיה המשעממת של "קונספירציה" וכד', לא בדיוק משכנע שאתה מהמחנה שלמד
לחשוד במלים אלה...

לא עניתי קודם לשאלתך המוזרה על "יוזמת ביבי ליברמן לתת ליהודי ארה"ב להצביע", מכיוון שחשבתי שמיותר
לענות לשאלה על נושא דמיוני. בסופו של דבר עניתי לזה עכשיו, תוך שאני מתקן את ה"שגיאה" שלך (רארה
כמה אני לארג' - מישהו אחר היה יכול לחשוב שזה סילוף מכוון, ולהתעניין בכך ש"יוזמות ביבי-ליברמן" הן מושג
שאיש ימין דווקא לא אמור לדבר עליו בשפה שכזו...). ישנה הצעה למתן זכות הצבעה ליורדים ישראלים. מעולם
לא הוצע לתת זכות בחירה לכלל יהודי ארה"ב.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:29

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר