לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-07-2011, 09:25
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
צער בעלי חיים ואיכות הסביבה: 12 סוסים הוטסו עם מטוס. אחד מהם מת בטיסה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4096132,00.html
במטוס מטען עם 12 סוסים מבלגיה לארה"ב, אחד מהם "החל לבעוט בחוזקה, ואז הפסיק לזוז". נתיחה תקבע סיבת המוות.

--------------------------
יש מספיק סוסים בארה"ב ויש מספיק בבלגיה. בשביל מה צריכים להטיס אותם, לשרוף דלק, לזהם את הסביבה, וגם צער בעלי חיים.

ומעל הכול: יש משפחות שאין להם על אוכל, אין כסף לתרופות, ופה יש מי שמשתעשע עם סוסים, מטוסים. זה הרי בא בסופו של דבר על חשבון מישהו. סוס אחד עולה כ-140 אלף דולר. אפשר לפרנס עם זה שנה תמימה כ10 משפחות.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 18-07-2011 בשעה 09:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-07-2011, 10:34
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "צער בעלי חיים ואיכות הסביבה: 12 סוסים הוטסו עם מטוס. אחד מהם מת בטיסה"

נעזוב את נושא צער בעלי החיים, שבו אני מסכים אתך, אני גם לא אכנס ל"למה להטיס סוסים למדינות אחרות יש להם מספיק משלהם" שבקלות יכול להפתר בנגיד, נושא הרבעות גזעים, ברשותך אני רוצה להתייחס לזה:

ציטוט:
ומעל הכול: יש משפחות שאין להם על אוכל, אין כסף לתרופות, ופה יש מי שמשתעשע עם סוסים, מטוסים. זה הרי בא בסופו של דבר על חשבון מישהו. סוס אחד עולה כ-140 אלף דולר. אפשר לפרנס עם זה שנה תמימה כ10 משפחות.

אין ספק שיש משפחות נזקקות, אבל איך זה קשור?
אתה יודע מה הרקע להטסה? מי עומד מאחוריה? כמה מיסים הוא שילם בשביל זה?

אנחנו קומוניסטים עכשיו? כי פעם אחרונה שבדקתי ישראל ויתרה על השאיפות הסוציאל-על גבול-הקומוניזם שלה ובחברה בה אנחנו חיים היום נהוג שישנם אנשים עם יותר כסף ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה הם יכולים לעשות עם הכסף שלהם ככל העולה על רוחם במסגרת החוק.

אתה נוהג באוטו? נוהג לצאת עם הגברת מדי פעם לסרט או למסעדה? חוטא מדי פעם בלקנות פריט מותרות כלשהו לעצמך?
מה קרה?! אין משפחות נזקקות בעולם?!

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 18-07-2011, 10:53
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

העסקים הכי טובים זה עם ממשלות
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "נעזוב את נושא צער בעלי החיים,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
אנחנו קומוניסטים עכשיו? כי פעם אחרונה שבדקתי ישראל ויתרה על השאיפות הסוציאל-על גבול-הקומוניזם שלה ובחברה בה אנחנו חיים היום נהוג שישנם אנשים עם יותר כסף ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה הם יכולים לעשות עם הכסף שלהם ככל העולה על רוחם במסגרת החוק.

זה לא בדיוק כמו שחשבו פעם בשיטה הקפיטליסטית שכל העם יעבוד קשה ומי שיעבוד יותר קשה ירוויח יותר כסף.

בפועל זה לא קרה ככה. חלק גדול מאוד של העשירים התעשרו לא כל כך על ידי עבודה קשה, אלא על ידי זה שהיה להם את הקשרים הנכונים במזדרונות הממשל. זה מאוד דומה למה שהיה עם הקומוניסטים שמי שהיה לו קשרים בממשלה זה העיקר. הקפיטליזם זה שילוב. וגם הרבה מאוד - מי שהיה יותר אכזרי עם העובדים שלו, עם הספקים, שקרע להם את הנשמה או סיבב להם את היד על ידי תכסיסים ערמומיים.

אבל בכל זאת, אני לא מדבר לקחת מהעשירים בכוח את מה שיש להם, זה לא עובד בכוח. רק לעודד אותם להסתכל קצת על העם שמסביבם ולרחם עליהם. להיות קצת פחות אגרסיבי ולסחוט פחות את העם והסביבה.

הרי כמו שאתה טוען שהם יכולים לעשות עם הכסף שלהם ככל העולה על רוחם, ככה גם לי, לנו, לכולנו - יש את הרשיון לדבר ולעודד להתחשבות עם העם.

ועכשיו ניקח דוגמה קיצונית, אבל זה יכול לקרוא: בן אדם יש לו חולה בבית שצריך תרופה, ובלי התרופה הוא עלול למות. או שהוא עצמו זקוק לתרופות. או אין לו גם אוכל מינימלי לילדים שלו. האם מותר לו לגנוב זנב של סוס בכדי להציל את נפשו או נפש יקירו ממות?

אם כן, בכדי שיהיה משטר תקין, חייבים התחשבות גם השכבות החלשות. ולכן בעברית נתינת כסף לחלשים זה לא נקרא תרומה כמו בשפות אחרות, אלא צדקה מלשון צדק. כי אי אפשר לעשות צדק בלי צדקה.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 18-07-2011 בשעה 11:02.
ישן 18-07-2011, 11:12
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "שחיתות היא בעיה נפרדת ולא..."

ציטוט:
שחיתות היא בעיה נפרדת

לא כל כך נפרד מעשירות. יש שחיתות שתופסים עליה ויש שחיתות חוקית, שעוותו את החוק עד שזה נהיה חוקי. יש המון דוגמאות שאני יכול להביא לך. הנה דוגמה קטנה: מי שאין לו מזל לעבוד בחברה ממשלתית או בחברה גדולה שמפרישה השתלמות ופנסיה, הוא משלם מיסים על כל מה שמרוויח, ואילו מי שיש לו קרן השתלמות, זה פטור ממיסים ופנסיה. גם כל חברה וספק ועובד שעובדים עבור הממשלה, יש להם תנאים הרבה טובים מאשר בסקטור הפרטי. וזה גם לא נקרא שחיתות, אלא שזוהי הדרך..

בנוסף לשחיתות יש את האגרסיביות שמגיעה עד לכדי אכזריות, כמו שכתבתי בפנים:
ציטוט:
וגם הרבה מאוד - מי שהיה יותר אכזרי עם העובדים שלו, עם הספקים, שקרע להם את הנשמה או סיבב להם את היד על ידי תכסיסים ערמומיים.

ציטוט:
אני גם דוגל בתרומה של הפרט למען הכלל, יש מקרים בהם ניתן וצריך לחייב את זה (שירות צבאי, תשלום מסים, עבודה עם תלוש) ויש מקרים בהם אפשר רק לעודד את זה.

גם אני, אני רק כתבתי מה נכון ומה לא נכון. הרי כמו שכל השעשוע עם הסוסים זה בגלל אופנה או משהו כזה, כשיכתבו הרבה כמה שזה לא טוב, יותר אנשים ישתכנעו ויותר אנשים יעדיפו את ההנאה בנתינת צדקה מאשר רכיבה על סוס.

ציטוט:

בשום מקרה זה לא נכון לשפד בנאדם על הבחירה של מה לעשות עם הכסף שלו

איפה ראית ששפדתי את הבן אדם. בינתיים הסוס נמצא על שפוד, על המטוס.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 18-07-2011 בשעה 11:17.
ישן 18-07-2011, 11:20
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]שחיתות היא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מדינאי
לא כל כך נפרד מעשירות. יש שחיתות שתופסים עליה ויש שחיתות חוקית, שעוותו את החוק עד שזה נהיה חוקי. יש המון דוגמאות שאני יכול להביא לך. הנה דוגמה קטנה: מי שאין לו מזל לעבוד בחברה ממשלתית או בחברה גדולה שמפרישה השתלמות ופנסיה, הוא משלם מיסים על כל מה שמרוויח, ואילו מי שיש לו קרן השתלמות, זה פטור ממיסים ופנסיה. גם כל חברה וספק ועובד שעובדים עבור הממשלה, יש להם תנאים הרבה טובים מאשר בסקטור הפרטי. וזה גם לא נקרא שחיתות, אלא שזוהי הדרך..

בנוסף לשחיתות יש את האגרסיביות שמגיע לאכזריות, כמו שכתבתי בפנים

אז שאני אבין את מה שאתה אומר-

כל האנשים המבוססים הגיעו למעמדם בדרכים לא כשרות?
ציטוט:

גם אני, אני רק כתבתי מה נכון ומה לא נכון. הרי כמו שכל השעשוע עם הסוסים זה בגלל אופנה או משהו כזה, כשיכתבו הרבה כמה שזה לא טוב, יותר אנשים ישתכנעו ויותר אנשים יעדיפו את ההנאה בנתינת צדקה מאשר רכיבה על סוס.

זה חתיכת אופנה שרצה מתחילת הציליוויזציה האנושית, פלוס מינוס.

אתה בוחר בפינצטה על מה לענות לי ואת השאלות הקשות אתה משאיר תלויות-

1. מאיפה לך לדעת מה הייתה מטרת משלוח הסוסים? אולי זוהי פרנסתו של האדם? אולי אלה סוסים מיוחדים שמיועדים למרכזי טיפול בנפגעי טראומה?

2. אתה נוהג באוטו? נוהג לצאת עם הגברת מדי פעם לסרט או למסעדה? חוטא מדי פעם בלקנות פריט מותרות כלשהו לעצמך?
מה קרה?! אין משפחות נזקקות בעולם?! האם לא נכון שאתה תתקיים מפת לחם וכוס מים ואת כל שאר כספך תתרום לנזקקים?

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 18-07-2011 בשעה 11:22.
ישן 18-07-2011, 12:17
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

אני לא מבין למה הנך כל כך מעוניין להקצין את דברי בכדי לשבש אותם
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=מדינאי]לא כל כך נפרד..."

ציטוט:
אז שאני אבין את מה שאתה אומר-

כל האנשים המבוססים הגיעו למעמדם בדרכים לא כשרות?

לא כתבתי את זה, ונראה לי שגם אתה יודע למה בדיוק התכוונתי.

חבל על הזמן לוויכוחי סרק. הכוונה שלי ברורה, וזה לא כמו ההקצנה שכתבת. זה גם מענה על כל שאר הדברים שכתבת. עם קצת מחשבה, אתה יכול לענות על זה לבד. בלי דמגוגיה ובלי עוותים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:05

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר