לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-07-2011, 17:05
  מיכאל חי מיכאל חי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.10
לא נראה פתרון למשבר עם טורקיה

גורמים מדיניים בכירים בירושלים אומרים כי לא נראה פתרון למשבר עם טורקיה, משום שהיא אינה מוכנה לוותר על דרישותיה, והדבר היחיד שהיא מוכנה לעשות לאחר שישראל תתנצל ותשלם פיצויים - הוא להחזיר את שגרירה לתל אביב.
כתבנו המדיני מוסר כי דוח פאלמר יוגש למזכיר האו"ם באן בשבוע הבא, ועל פי נתונים שהתקבלו בירושלים, הדוח מותח ביקורת קשה על הקשר בין השלטונות באנקרה לבין ארגון איי-הייץ'-הייץ' , ועל התנהלות הארגון הזה במהלך המשט לפני שנה. הדוח קובע עוד כי הסגר הימי על עזה הוטל על פי החוק הבין-לאומי, ופעולת ההשתלטות על הספינה "מרמרה" הייתה חוקית. עוד קובע הדוח כי ועדת טירקל, שהקימה ישראל, הייתה ועדה בלתי תלויה, בעוד הוועדה הטורקית הוקמה מטעם הממשלה. עם זה הדוח מפנה ביקורת גם אל ישראל ואומר כי פעולת ההשתלטות של אנשי הקומנדו הימי על ה"מרמרה" הייתה לא-מידתית והופעל כוח רב מדי.
בירושלים אומרים כי ממידע שמקורו בטורקיה עולה שאם לא תתנצל ישראל ולא תסכים לשלם פיצויים, היחסים בין שתי המדינות יידרדרו עוד. גורמים בירושלים מדגישים כי אין בדעתה של ישראל להתנצל.
http://www.iba.org.il/bet/bet.aspx?type=1&entity=749985
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-07-2011, 17:54
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "לא נראה פתרון למשבר עם טורקיה"

זו בדיחה עצובה. כל זמן שארדואן דוגל בשיתוף פעולה עם איראן וסוריה, הוא לא זקוק ליותר מעלה תאנה כדי להיות עוין לישראל. מי שתמים מספיק להאמין שאם תהיה התנצלות היא תפתור משהו, ראוי לפרס התמימות לשנת 2011. הנה סצנריו לדו-שיח אפשרי בין ישראלי לארדואן:

י: שמע, ארדואן, עשינו טעות כשעברנו מירי פיינטבול לנשק חם. סליחה.
א: קפוץ לי, לא מאמין שאתה באמת מתכוון לזה.
י: לא, לא. אני רציני. אני מתנצל בשם ממשלת ישראל ועם ישראל.
א: אתה לא מתכוון לזה.
י: הריני מציג לך מכתב התנצלות ועליו חתומים 10,000 אזרחי מדינת ישראל
א: טריק נחמד אבל אני לא קונה את זה.
י: ארדואן, אני יורד על הברכיים וקורע בגדיי בהתחננות לסליחתך...
א: אוף, אתה יודע משהו, בסדר בסדר, יא ניג'ס! אני מקבל את ההתנצלות. חפרת, חפרת, התעקשת... בסדר קיבלתי את ההתנצלות.. אבל זה לא ישנה שום דבר... זה רק מאלץ אותי לחשוף שאמנם אני אדם מתקדם, ליברלי ופלורליסטי... אבל פשוט לא יכול לסבול אתכם היהודים ורוצה לראות את כולכם מתים... כל עניין ההתנצלות היה רק תירוץ

ישן 20-07-2011, 22:02
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "לא נראה פתרון למשבר עם טורקיה"

זה מביך שבכלל יש מי שלכאורה שוקלים להתנצל בפני הטורקים.
הדרך לשרוד במזרח התיכון היא להפגין עוצמה.
תסתכלו על לבנון. מדינה שמקרינה חולשה וככה נותנת את התחושה שכל אחד (כולל ישראל) יכול לעשות בה כמעט כל מה שמתחשק לו.

אפילו אם ישראל הייתה עושה דבר שראוי להתנצל עליו אז לא היה צריך להתנצל. בקשת סליחה זה משהו שמתאים כאשר בין 2 מדינות יש יחסים טובים. במקרה שכזה התנצלות יכולה להיתפס כפעולה הגיונית ומתבקשת (כמו למשל כאשר מתגלה שמדינה א' ביצעה ריגול במדינה ב' הידידותית לה). כאשר קיימת מתיחות אין מקום להתנצלויות כי הצד המתנצל נתפס כחלש ומתרפס ומי שמשדר שהוא חלש מזמין אליו תוקפנות.

אנחנו מחונכים על ברכיה של התרבות המערבית, הליברלית והשואפת לשלום ולכן נדמה לנו שהדבר הנכון והאנושי הוא להתנצל בכל פעם שמישהו נפגע מאיזשהו מעשה שעשינו אבל זו שגיאה כי אנחנו עומדים מול אנשים שלא מחונכים לפי אותם ערכים ותפיסות עולם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:17

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר