02-08-2011, 16:49
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
כסף לפני או אחרי התואר?
אהלן,
פתחתי אשכול זהה בפורום 20 פלוס והחלטתי שאני עדיין לא שלם עם ההחלטה שלי.
אשמח לדעתכם לא פחות.
בזמן האחרון אני בלבטים לא קלים. אני טס עוד כמה ימים לכמה חודשים וחוזר ישר ללימודים. לימודים שאותם בהתחלה רציתי לדחות כדי לעבוד ולהרוויח עוד כסף כדי להתחיל אותם בראש שקט. בסוף קיבלתי החלטה שנכון לי להתחיל השנה.
שוב חזרו בי הספקות האלה... אולי עדיף לתת רבעק של עבודה השנה, לסגור את ה-50/60 אלף, ושהכסף הזה ישמש אותי לאחרי התואר, בין אם זה לתואר שני, מגורים, משפחה.. לא יודע מה.
יש האומרים שאת אותו כסף אני יכול לעשות אחרי התואר. ואני אומר שזה קצת שונה- עכשיו אני יכול למלצר, לברמן, לעבוד בחו"ל.. אחרי התואר זה בעייתי יותר כי כשיש לך אותו ביד זה נהיה באמת בזבוז זמן שלא מקדם את הקריירה והשאיפות שלך לשום מקום. רק מנפח את חשבון הבנק.
אני מתחיל את הלימודים עם מעט כסף ואני מתכנן לעבוד בסמסטר השני.. כדי לממן את הלימודים וקצת את עצמי וכך זה ימשיך עד סוף הלימודים, כשבתקווה עם הזמן יהיה לי קל יותר לעבוד ואולי אני גם אצליח לחסוך כמה גרושים.
התואר הוא במשפטים.