25-08-2011, 12:32
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
כן, כמו שאמרתי, *נשמע* לי שאם CF יעבוד אצלך, אז באותה טכנולוגיית המרה, גם SD צריך לעבוד (אבל אני מסיר כל אחריות מהוצאות כספיות ו/או זמן שיהיו לך בנושא אם תגלה אחרי זה שדווקא לא..). יש לציין שיש טכנולוגיות המרה שבהן בהחלט ידוע שיש לחלונות בעייה, כשהדוגמא הידועה ביותר היא התקנה על כונן שמחובר ב USB (אפילו אם זה כונן קשיח רגיל...)
כל מערכת הפעלה שמתקינה את עצמה, כותבת ל boot sector, כדי של BIOS יהיה הקוד הראשוני של התוכנה שצריך לטעון, כדי להעלות את מערכת ההפעלה (ה bootloader) - גם במקרה של חלונות. נשמע לי מוזר שהיא תכתוב בכל פעם ופעם - אני לא רואה סיבה הגיונית לכך.
בכל מקרה, בהרבה זכרונות פלאש יש מנגנונים של wear-leveling, כך שאפילו אם אתה כותב "לאותו מקום", אתה בעצם כותב כל פעם למקום אחר, וזאת כדי להפחית את הרס הזיכרון המהיר בנקודה מסויימת שנכתב אליה הרבה. יש גם מערכות קבצים שמממשות "כתיבת לוג" כדי להאריך את חיי זיכרון הפלאש (תשכח מחלונות בכל הקשור לעניין זה...).
יש מי שטוען ש CF הוא יותר Durable... מבחינת איכות הבנייה זה בוודאי נכון, מדובר במוצר הרבה יותר חזק מכרטיס SD - מצד שני יש את עניין ה"לא הכנסתי את זה בזווית טובה, ונשברו הפינים של הקורא..." - מבחינת כתיבות חוזרות ונשנות... יש כרטיסי CF שמוגדרים "Industrial Grade" (והם יקרים יותר בצורה די משמעותית, בפעם האחרונה שבדקתי), אבל גם שם, את חלונות אני באופן אישי לא הייתי מריץ. מה שלא תעשה, בעבודה עם זכרונות פלאש... always back up your data כמה שדיסקים קשיחים מתקלקלים (ושם יש הסכמה שצריך לגבות לעתים תכופות...), נראה לי שזכרונות פלאש אפילו יותר גרועים...
כמו כן, נכון לפעם האחרונה שבדקתי (אולי זה השתנה לאחרונה) - ה CF-ים המהירים ביותר מגיעים למהירות קריאה/כתיבה גבוהה בערך פי 3 מה SD המהירים ביותר - וגם זה שיקול חשוב מאוד, בייחוד במע"ה "טוחנת" דיסק כגון חלונות...
בהצלחה בכל אופן 
|