לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-08-2011, 14:03
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
מזכ"ל הליגה הערבית על השלום עם מצרים: "ההסכם לא קדוש"

כשברקע המתיחות עם מצרים בעקבות מות חייליהם בגבול, אמר מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, כי ניתן לבטל או לשנות את הסכם השלום עם ישראל. גורם מדיני בכיר במדינה הכריז כי הממשלה החליטה לבחון את ההסכם מחדש. לדבריו, הם ינקטו את כל הצעדים ההכרחיים כדי להתמודד עם "האויב הישראלי"

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=824926

------------------------------------------------------------

האם זה המסמר השני בארון הקבורה של הסכם השלום? אני מקווה שלא אבל זה לא
ניראה טוב. אני גם מקווה שברק יחשוב שוב לפני שהוא יאשר למדינה שהופכת לאט
אבל בטוח למדינת אויב להכניס עוד חיילים וכלי נשק לאזור שאמור להיות מפורז.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-08-2011, 23:22
  בני לפיד בני לפיד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.11
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "במה אני טועה? נערכנו למלחמת..."

אתה טועה בזה שבשנים הקרובות לא תהיה מלחמה עם מצריים, זה יבוא הרבה יותר מהר ממה שכולם חושבים. המצרים היום בבעיות כלכליות מאוד מאוד קשות, שרק ילכו ויחמירו עם המצב. המצב הפוליטי שם הוא מאוד ברור, המצב השילטוני לא כ"כ. כל העולם הערבי מלוב ועד טורקיה, מקצין. אנחנו נראה מלחמה גדולה בתוך פחות משנה. עוד סיבוב עם הפלסטינאים, תגובה של מדינת ישראל, הערובה שמספקים האחים המוסלמים במצרים ומדינות נוסופת - סוריה למשל - לחבריהם בחמאס תחייב אותם לתגובה.

ואתה טועה, מדינת ישראל - באיחור אופנתי - נערכת למלחמה גם בחזית הדרום.
החבורה ההזויה ממחנות האוהלים יכולה לשכוח מהגדלת התקציב החברתי על חשבון התקציב הביטחוני.
ישן 26-08-2011, 22:07
  FRESHMAKER FRESHMAKER אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.10
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "אז אתה מציע לחזור בזמן ולייעץ..."

למה? כי זה לא באמת שלום ואני חושב שסיני הייתה מועילה(כלכלית בטח בגלל התיירות ונדמה לי שיש שם משאבי טבע כמו נפט וגם אני חושב שביטחונית היינו מרוויחים יותר משליטה בסיני)לנו יותר מאשר ה"שלום" עם מצרים ודבר שני(שאנשים לא מרבים לומר אותו ולדעתי זהו הנושא המרכזי)-כתוצאה מה"שלום" הזה הצבא המצרי מקבל מיליארד וחצי דולר כל שנה לצורכי התעצמות ועם הנשק שהוא מקבל הוא נערך למלחמה נגדנו. אם לא יהיה הסכם "שלום",אני משער שהאמריקאים יפסיקו את הסיוע הצבאי ודבר שלישי שמתקשר לדבר השני-אתה יודע את מי הם מדמים בכל אימון כאויבת שלהם(רמז:זו מדינה ממזרח למצרים ולא ערב הסעודית)?

נערך לאחרונה ע"י FRESHMAKER בתאריך 26-08-2011 בשעה 22:11.
ישן 27-08-2011, 17:38
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "למה אני לא מבין? הסכם שלום..."

לא.
קודם כל הסכם שלום זה בד"כ משהו שנשען על אינטרסים, הרבה פעמים משותפים. ומדינות בד"כ שכנות שיש בינהן שלום בד"כ גם משתפות פעולה בתחומים שרלוונטיים להן. נכון שהשלום בנינו למצרים זה לא בדיוק שלום חם ואוהב, אבל הוא איתן ויציב מזה 32 שנה, וכולל לא מעט שיתוף פעולה דיפלומטי ולאחרונה יותר ויותר בטחוני וכלכלי (הרבה מעבר לתיירות לסיניי). כשהאלטרנטיבה היא סיניי, שמהווה נכס אסטרטגי לא רע, אבל ממש לא ערובה לאייתנות בטחונית באזור ועם מעט מואד ערך כלכלי. ואיום מתמיד במלחמה ממערב, עם אחת המדינות החזקות במזרח התיכון.
חוץ מזה שבמשטרים טוטאליטריים אין שום קשר בין כמה המדינה עשירה\ ענייה, לשיקולים לצאת למלחמה , להפך בעייות פנימיות יכולות להוות שיקול טוב ליציאה למחלמה, זה מאחד את העם, ונותן הצדקה להגדיל את הכוח של השלטון מול העם עוד יותר.

בכל מקרה צבאית, הם מהווים עלינו איום ואנחנו עליהם, ואין לזה שום קשר לאם יש הסכם שלום או אין. היחסים פה זה ממש לא ארהב וקנדה ולפני 38 שנה וחודשיים בדיוק נגמרה אחת המלחמות העקובות מדם שהתרחשו באזור כשאנחנו וומצרים היינו הכוחות העיקריים שלחמו. 38 שנה זה מעט זמן...

בנתיים כמו שציינתי ההסכם אייתן ויציב מזה 32 שנה, ונשאר רק לקוות שכך הוא גם ישאר. גם אם זה יהרוס את פנטזיות הסנאף של חלק.

אם אתה רוצה להשוות לסורייה, אז אני רק רוצה לציין שהמצרים שיתפו איתנו פעמים רבות פעולה מול החמאס והרש"פ, בעוד שהסורים עשו הכל חוץ מלהילחם בנו ישירות. סורייה ממנת מחמשת ותומכת באירגוני טרור, ובין השאר אחראית לחלק לא מבוטל מהעימותים שלנו עם לבנון ב30 השנים האחרונות. חוץ מזה שהגבול הזה אולי שקט אבל הוא אחד הגבולות המתוחים ביותר שלנו.
גם קצת לא ברור לי למה מלחמת לבנון לא הפכה למערכה נגד לבנון וסוריה, אבל מילא...

- - - - -

אגב הסורים גם לחמו בנו ממש בתקופה של מלחמת לבנון, ואנחנו לא מזמן לא הפצצנו שם כור גרעיני בבנייה....
ישן 27-08-2011, 19:46
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ההסכם היה איתן ויציב (לפחות בכל הנוגע לנספח פירוז סיני) - בימי משטר מבארכ
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "לא. קודם כל הסכם שלום זה בד"כ..."

ההסכם אינו יציב, אינו איתן - ונמצא בסכנה ישירה ככל שהגנרלים שם ייבהלו יותר מההמון האסלאמי, סליחה,
הצעירים דורשי הדמוקרטיה, שמפגינים בכיכרות...

באשר לקביעה המוזרה שלסיני יש ערך כלכלי מועט: ובכן, חצי האי סיני כולל עתודות אנרגיה עצומות, מהסוג
שיכול לפטור אותנו מייבוא נפט ללא מעט שנים. כנ"ל לגבי גז טבעי. בנוגע לתיירות, גם שם יש לסיני יתרונות
מובהקים.

הסיבה למסירת סיני לא הייתה העדר ערכו, אלא העובדה שמשתלם יותר למסור אותו בתמורה להסדרי בטחון
ברורים (מהסוג שאין אפשרות ליישם עם אף מדינה שכנה אחרת, שכן רצועת בטחון של 300 ק"מ, הוא דבר
בלתי אפשרי עם כל שכנה אחרת), ובכך לחסוך את הוצרות הבטחון העצומות הנגזרות מקיומה של חזית דרומית
בצה"ל. אם, חו"ח, נצטרך להקים מחדש חזית דרומית (וזה דבר שנראה יותר ויותר ריאלי), אזי ודאי שעדיף
לנו להחזיק בסיני, עם מכשול מים בינינו לבין האוייב - על פני האלטרנטיבה, של קו גבול לא-טבעי שקיים כרגע.

ההשוואה לסוריה היא לא מדוייקת בעליל. כל הנשק שהגיע לרצועת עזה בעשור וחצי האחרונים, עבר דרך
מצרים. בניגוד למה שמספרים לנו, הנשק לא הומצא בצד המצרי של הגבול, אלא עבר דרך כל מצרים
(נסיעה מכובדת של אלף פלוס ק"מ - שרובם נמצאים בעומק מצרים, בשטח ששליטת הממשלה בו מעולם לא
הוטלה בספק, בניגוד לסיני), כך שהטענה שהחולשה בסיני כעילה לאי-מניעת הברחות לרצועה - היא שקר,
שכאן, אגב, מודעים לו כבר שנים.

היו הרבה יותר פיגועים מגבול מצרים, בהשוואה לפיגועים מגבול סוריה. ההגדרה של הגבול הסורי כ"אחד הגבולות המתוחים ביותר שלנו", היא הגזמה מופלגת. חקלאים ישראלים מעבדים אדמות על הגבול הזה
בשקט ובשלווה. אנחנו אכן מקיימים כוננות מול הגבול הסורי, כפי שראוי לקיים מול כל גבול עויין שאין בינינו
לבין המדינה שמאחוריו, כל שטח מפורז. להציג זאת כ"אחד הגבולות המתוחים שלנו", זה לא מדוייק. לנסוע
ברמה"ג בלילה, זה בטוח לאין שיעור מנסיעה על כביש 12 בלילה - ולא מהיום, אלא כבר שנים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:46

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר