02-10-2011, 02:43
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.01.10
|
|
אם הבנתי אותך נכון, אז לא הבנתי אותך בכלל. קיימות סתירות בלתי ניתנות לגישור בין הטיעונים שלי, שמשקפים את המציאות (בקירוב) לבין האגדות שלו:
אי קיום שיחות / אי התקדמות בשיחות / אי הגעה להסכם = איום קיומי על ישראל
טענתי, שאני עומד מאחוריה, היא שהמשוואה הפוכה, משמע:
קיום שיחות / התקדמות בשיחות = עידוד הטרור
הגעה להסכם (שהוא בלוף גמור ואין אפשרות אחרת) = איום קיומי
שים לב שהוא ואנוכי משתמשים במושג "להגיע להסכם" ולא "לעשות שלום". המצב המדומיין של שלום בינינו לבין הערבים הוא אכן מצב טוב, אבל מצב זה הוא אפילו לא היפותטי בימינו. הסכם לעומת זו, הוא אפשרי, בהצטברות 2 תנאים:
1. הנהגה ישראלית חסרת אחריות או מושחתת מהיסוד (ע"ע אולמרט)
2. הנהגה פלסטינאית שתאמין שמה שתקבל בהסכם הזה מספיק כדי לגמור אותנו טוטאלית במכה אחת.
אי לכך, הסכם כזה מהווה איום קיומי, ולא ההפך.
נמשיך עם המשוואה השניה, אליבא דפוליטיקאי דה-לה-חרטא:
אי הגעה להסכם = יותר עוינות לאמריקה מצד "המזה"ת"
אין בכלל קורולציה בין 2 הדברים. ישראל כמושג משמשת כלי בידי העולם הערבי לחרטט את עצמו, כדי לטייח את העליבות של עצמו, וכך גם אמריקה. אם הפלסטינאים והישראלים יתחתנו מחר, אנחנו עדיין נהיה השטן הקטן, ואמריקה השטן הגדול.
ועכשיו לחלק שאתה התרכזת בו והצבעת עליו, ההקשר ל"אביב העמים":
"עד לאחרונה עבדנו עם ממשלות שיכלו להתעלם מהסכסוך הישראלי-פלסטיני, אבל כעת כוחו של הציבור עלה, והיעדר פיתרון לסכסוך הופך לאיום אסטרטגי"
משפט כל כך מפגר מפיו של אדם שתפקידו בתחום המדינאות, הוא הסיבה לכך שאני כותב את המילה "המזה"ת" בגרשיים. כי בשביל אדם כזה, "המזה"ת" זו מילה על נייר, שהרמה שהוא לא מבין את המילה הזו מעליבה אותי באופן אישי, בכך שהיא גורמת לי לאבד אמון במין האנושי.
הוא מראה כל כך הרבה חוסר הבנה בעולם הערבי, בהלך המדיני, בגורמים למהפכות, ב"שליטים", ב"עם", שקצרה היריעה (ואני באינטרנט) כדי להעמיד אותו על בורותו.
אם אני חייב להצביע בדרך כלשהי על כך שהמהפכות קשורות אלינו כהוא זה, הרי שזה בכך שהן מראות עד כמה בלתי רלוונטית ישראל והסכסוך ליסודות העולם הערבי המקולקל, וכמה אפסית ההשפעה של ההתנהגות שלנו על הקיום המחפיר שלהם.