12-10-2011, 21:29
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
עקיבא אלדר בכתבה מסמרת שיער: איך החמצנו את השלום עם סוריה...
כך הצלחנו לסכל את השלום עם סוריה
ממשלות ישראל, וזו של אהוד ברק במיוחד, עשו הכל כדי לסכל הסכם, כותב אורי שגיא בספרו החדש. השלום
בעיניו הוא אמצעי לחיזוק הביטחון הלאומי.
http://www.haaretz.co.il/literature/study/1.1519693
-------------------------------
עקיבא אלדר הוא אחד מגדולי-הגדולים בחבורת ה"לא למד כלום ולא שכח כלום". פעם הייתי משוכנע שמדובר באחד מגדולי הכזבנים שאי-פעם כתבו בעיתונות הישראלית, כי לא העליתי על הדעת שעיתונאי יכול להיות כ"כ
מטומטם. טעיתי. יכול גם יכול.
עכשיו, העובדה שעקיבא אלדר הוא מטומטם, אינה בעייה כשלעצמה. בשום מקום לא כתוב שחייבים IQ ממוצע
בכדי לכתוב בתקשורת הישראלחית (אדרבא, נראה לי שזה מוגדר כחסרון...), אבל הכתבה הזו היא מלאכת
מחשבת של טמטום ברמות כה נדירות, שחובה לקרוא אותה בכדי להאמין.
הכתבה נפתחת בשעמומון החדש של עוד אחד מהנושאים ונותנים מימי ברק, שמסביר לנו כיצד היינו מילימטר
וחצי מחתימת הסכם שלום לדורות, וברק הכושל טרפד את זה. אין לי שום הסתייגויות מהגדרת ברק ככושל,
אבל יש ויש מקום להרים גבה לגבי הטענה הסופר-מטומטמת שחתימת הסכם עם העלאווים הייתה מבטיחה
לנו את כיבוד ההסכם ביום שאחרי עריפת ראשי העלאווים. מספיק להסתכל על ההסכם עם מצרים, בכדי
להבין עד כמה ההסכמים האלה נדיפים (וראוי להזכיר שוב, שלהסכם עם מצרים ערבויות ממשיות חזקות לאין
שיעור יותר ממה שסוריה אי-פעם תוכל להציע).
כל אלה לא מצליחים לשכנע את אלדר שלא רק שפספסנו צ'אנס להסכם, אלא פספסנו צ'אנס ל"שלום".
החלק השני בכתבה נועד כדי לשכנע את המעטים שעוד לא שוכנעו שאלדר הוא אוויל משריש, שהוא אכן כזה: האיש פתאום נזכר שהמצב בסוריה אינו יציב כ"כ מבחינת העלאוים, ומספר לנו שהגיעו שליחים מטעם "האופוזיציה הסורית" (אתם יודעים, אלה שכרגע נשחטים ברחובות, ובכלל לא ברור מיהם ומהם, כיוון שיש 200 פלגים בתוכם...), והציעו לנו ניהול מו"מ על "היוזמה הערבית" (אנחנו ניסוג מהכל, נקבל את הפליטים
פנימה, והם יתנו לנו פיסת נייר מהודרת בתמורה). אלדר לא מסביר מיהם אותם שליחים, את מי הם מייצגים,
ומה הערבויות שנקבל מהם ביום שאחרי הנסיגה - אבל ישר מקונן על "עוד החמצה".
בקיצור, אין מלים
|