24-10-2011, 00:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
אנו מציעים עזרה אבל ארדואן כפי שאתה יודע דוחה אותה בשאט נפש! זאת לא התקופה של בולאן אצ'אוויט,
האיש מטורף לחלוטין והוא מוכן להקריב את העם שלו למען הגאווה המטופשת שלו. המטורף גם דחה מדינות אחרות.
בקיצור - קצת כבוד עצמי צריך גם לנו להיות.
התזזתיות שלנו בעוכרינו כרגיל.
|
אתה טועה בשתי רמות:
ברמת הפרקטיות - לא הפסדנו דבר מלהציע עזרה, אפילו לא כבוד.
ברמת הראייה לעתיד - ארדואן לא יהיה הסולטן לנצח (ועם הרבה מזל אפילו לא לעוד הרבה זמן) אבל העם הטורקי יהיה עדיין העם הטורקי. מה תגיד לעם הטורקי כשמנהיג חדש יצטרך לשקול יחסינו-לאן? עם ישראל כשמעל מרחפת עננה של "לא היה אכפת לכם כשסבלנו"?
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
ולעניין מדינות ערב. מה שאתה בעצם אומר,אין להם אמצעים לטפל באסונות טבע.
|
לא. מה שאני אומר זה שאין להם היכולת לפרוס בחירום מערך סיוע נייד שהוא מיומן, מאומן, מצוייד היטב ויעיל כמו זה שלנו. יחידת החיפוש והצלה של קיפוד החורף היא מטובות בעולם ומשתווה לכל יחידה אחרת מבחינת הרמה. האמריקנים מסוגלים לפרוס בקנ"מ גדול בהרבה אבל בהאיטי הם הוכיחו שזה לוקח להם שבועות להתארגן על זה. אנחנו בהתראה של 24 שעות כבר פורסים במקום בי"ח שדה מתקדם.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פלמינג
ובכן יש עוד סיועים שאותם ניתן לבצע באמצעות הכסף שיש למושחתים הללו.
מעניין, האם פעם שמעת שמדינה ערבית התגייסה לעזור לנזקקים בהטסת ציוד חרום - אתה יודע כמה שקר בלילה במזרח תורכיה?
אפשר גם לעזור בהקמת בתי מטבחים ועוד סיוע אחר.
|
לשאלת הידע - כן, אני יודע על עור הברווז שזה עשה לי.
לשאר הערה - אז יופי, אתה רוצה שנהיה כמו הערבים? אני די גאה בלהיות יהודי, עם רמת הערכים והמוסר והאנושיות של התרבות שלנו. הנכונות שלנו לסייע לאלו שזקוקים לסיוע בלי להתחיל עם משחקי גנון "אבל למה הם לא עושים ואני כן?" היא חלק ממה שעושה את מדינת ישראל למה שהיא.