
04-07-2005, 12:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
|
|
|
המתנחלים מתכננים: אלפי מכוניות ייצאו לגוש
האם זו תהיה חסימת הכבישים הבאה? המתנחלים מתכננים לקיים מבצע מחאה ענק במסגרתו ייצאו אלפי כלי רכב פרטיים ואוטובוסים להתנחלויות בגוש קטיף, כך נודע ל-ynet. המסע ההמוני לגוש צפוי להתקיים בתוך כ-10 ימים, ולהימשך מספר שעות. במסגרתו, ייסעו כלי הרכב שבראשם רבנים וראשי המתנחלים, בשיירה ארוכה בכבישים, שצפויה לגרום שוב לעומסי תנועה באזורים שונים.
ההחלטה הסופית על עיתוי מסע המחאה והכבישים שבהם יעבור אמורה להתקבל היום (ב') בישיבה מיוחדת של ראשי מועצת יש"ע. הכותרת שנקבעה למבצע היא "לעזרת אחינו הגיבורים", ועדיין לא ברור האם המסע יהיה רק בכלי רכב, או שחלקו יתקיים גם ברגל, כשבראש יצעדו הרבנים וראשי הציבור ביש"ע.
ראש המועצה האזורית בנימין, פנחס ולרשטיין, אמר ל-ynet: "המסע יתחיל בנקודה כלשהי ברחבי הארץ, ויימשך עד לגוש קטיף. אנחנו מעריכים שישתתפו בזה עשרות אלפי בני אדם. אם אנחנו ניחסם על ידי המשטרה או הצבא, נחלק הנחיות לצאת מהרכבים ולהתחיל לצעוד ברגל, וגם נקרא לאנשים נוספים להגיע".
ולרשטיין מציין כי לפעולה אין כל קשר לצו בדבר סגירת הגוש, אלא ל"גזירה שמרחפת על התושבים". המהלך החדש, הוא אמור, כבר זכה לברכתם של רבני הציונות הדתית, הרב אברהם שפירא והרב מרדכי אליהו, שייתכן שגם הם ישתתפו באירוע.
במועצת יש"ע מודעים היטב לכך שהפעולה ההמונית האחרונה שעליה הכריזו, "האזכרה" בצד הכבישים , זכתה להיענות פחותה מן הצפוי, אף שאלפים השתתפו
בה בכל רחבי הארץ. עם זאת, הנהגת המתנחלים נחושה להמשיך בפעולות המחאה השקטות, ולא לתת לקיצונים להכתיב את הטון בכבישים ולייצר דימוי אלים למאבק נגד ההתנתקות. קיצונים שטוענים, למשל, שמועצת יש"ע הפכה לבלתי רלוונטית. "מועצת יש"ע היא מאוד רלוונטית" טוען ולרשטיין, שמודה כי אירועים כגון הלינץ' בנער הפלסטיני במואסי רק הסבו נזק. "שגינו. היינו צריכים לחתוך את זה יחד עם המועצה בגוש קטיף, עוד לפני שהאירוע הגיע לאן שהגיע".
ולרשטיין מספר כי מזה מספר ימים מתנהלות שיחות עם גורמים שונים, בין היתר עם הרבנים וכן סגן הרמטכ"ל האלוף משה קפלינסקי, במטרה לגבש קריאה משותפת למתנחלים, "כך שברגע האמת אנשים לא יפעלו נגד פעולות מועצת יש"ע, ומי שירצה להצטרף יצטרך לנקוט בקו משותף ולהתיישר עם הקו שלנו".
ואי אפשר בלי התקשורת, שלדעת ולרשטיין רק מסייעת לקיצונים במחנה המתנחלים. "כאשר אין משהו קיצוני של קיצוניים או חוסמי כבישים - זה לא מעניין את התקשורת. כאשר אנחנו עושים ביום שני את אחד המבצעים הגדולים שלנו, בצורה שקטה, זה לא מעניין. כאשר אין דם, לא שומעים ולכן חושבים שאנחנו לא רלוונטיים".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3107819,00.html
_____________________________________
"החיים זה מה שקורה לך בזמן שאתה קורא ציטוטים של אחרים"
(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)
|