לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-11-2011, 18:06
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
אושרה בקריאה ראשונה ההצעה להכפיל פי 6 את הפיצוי על תביעת לשון הרע

"מכה קשה לחופש הביטוי, בגיבוי ובעידוד ראש הממשלה, בנימין נתניהו:הכנסת אישרה אמש
(יום ב') את "חוק ההשתקה", המבקש להכפיל פי שישה את סכום הפיצוי על לשון הרע, גם ללא
הוכחת נזק, ל-300 אלף שקלים. למרות הפצרותיהם של חברי הכנסת מהאופוזיציה, שהזהירו
מפני פגיעה קשה בדמוקרטיה ובחופש העיתונות, 42 חברי כנסת הצביעו בעד, ואילו 31 התנגדו".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4151250,00.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מישהו יכול להסביר לי את הקטע שלא צריך להוכיח נזק? אם לתובע לא נגרם
נזק אז למה הוא תובע בכלל? ומה הייתה הסיבה שנתן מי שיזם את השינוי
להעלת סכום הקנס בצורה כזו דראסטית?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-11-2011, 10:22
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
בשבילי גם 50000 זה סכום נוראי
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "נכון, לעיתונאים זה לא מזיז...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
נכון, לעיתונאים זה לא מזיז. אבל לאנשים שמגיבים בפורומים, כמוך, זה כן מזיז. תחשוב שעכשיו
אם תירצה לכתוב על אדם מסויים שהוא טיפש יכול ליהיות שזה יעלה לך עד 300K ש"ח. זה נכון
שהתקשורת בארץ לא עושה עבודה מקצועית אבל במקרה הזה זה ניראה לי ששפכו את המים יחד
עם התינוק. ד"א אם הטענה שלך היא שלעיתונאים 50K ש"ח לא מזיז אז כלום לא השתנה, גם 300K
ש"ח לא יזיזו להם כי המערכת שלהם תשלם גם את זה ואם לא אני מניח שיש להם משהו שדומה
לביטוח נגד תביעות רשלנות רפואית שיש לרופאים.

אבל אני בכל זאת כותב, כי על הודעה שאני עושה, הנזק הוא לא מי יודע גדול, כי מה שאני כותב קוראים פחות מאלפית ממה שקוראים בעיתון. לכן אם עיתון ישלם 300 אלף ש"ח, אני אצטרך לשלם לא יותר מ300 ש"ח. חשבון פשוט. וכנראה גם זה הוא המקסימום, רק אם אני אשקר בזדון ובמודע.

(בהנחה שרשות המשפט לא תהיה מושחתת. אם תהיה מושחתת, גם 50 אלף ישתיקו אותי ואפילו 5 אלף גם זה ישתיק אותי).

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 23-11-2011 בשעה 10:26.
ישן 22-11-2011, 21:12
צלמית המשתמש של KenMasters
  KenMasters KenMasters אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אושרה בקריאה ראשונה ההצעה להכפיל פי 6 את הפיצוי על תביעת לשון הרע"

הסבר לעיקרון הוכחת הנזק

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
מישהו יכול להסביר לי את הקטע שלא צריך להוכיח נזק? אם לתובע לא נגרם נזק אז למה הוא תובע בכלל?

בארץ לא קיים כמעט בכלל עיקרון פיצויים עונשיים. כל מה שאדם מקבל הוא הנזק אשר נגרם לו בעקבות עוולה. כך אם משה דורס את דויד ולדויד נשברה הרגל, מעבר להיבט הפלילי, דויד יכול לתבוע את משה במשפט אזרחי. הפיצויים שהוא יקבל יהיו בערך ככה:

הפסד ימי עבודה על הימים שהוא לא בא לעבודה, התשלום שהוא שילם על הטיפול הרפואי, אובדן השתכרות עתידי כאשר ביה"ש יעריך כמה זמן יאלץ להשאר דויד בבית ולא לעבוד. לפעמים עוגמת נפש, אבל זה תמיד בקטנה.

העיקרון הוא שבעצם משיבים את המצב לקדמותו, ז"א מה היה קורה אילולא היתה התאונה.

זה אומר שהתובע יקבל רק מה שיוכיח שהפסיד, ובהתאם הנתבע יחוייב לשלם רק על הנזק הנראה שגרם.

כאשר מדבר בלשון הרע, קשה לכמת נזק. אם אני אפרסם בעיתון שמשה נוהג להציץ לנשים במקלחת, תוכל להסכים שאני מזיק לו. אבל איך הוא יוכל לכמת את הנזק שהוא ירצה לתבוע ממני? איך הוא יוכל להוכיח אותו? מה הוא יגיד, שאנשים מסתכלים עליו ברחוב? אם לא יהיה לו משהו לשים על השולחן בצורה ברורה באופן משפטי לגבי הנזק, גם הוא יצא בלי פיצוי, וגם המעוול יצא בלי "עונש".

העיקרון של "ללא הוכחת נזק" הוא עקרון מכוון התנהגות. כיום, אם אדם נשאל בראיון עבודה על מצבו המשפחתי, הוא זכאי לפיצויים ללא הוכחת נזק. זה כדי שהוא לא יצתרך לעמול ולהוכיח שאכן מצבו המשפחתי הוא שמנע את קבלתו לעבודה הזו, וכמה הוא הפסיד מזה, ומצד שני, המעביד לא יהיה פטור מתשלום אם יצליח להוכיח שלא נגרם למרואיין העבודה נזק.

ישן 22-11-2011, 23:51
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
האמת היא שדעתי בד"כ משוחדת מאוד כשמדובר בנושאים שהתקשורת שונאת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אושרה בקריאה ראשונה ההצעה להכפיל פי 6 את הפיצוי על תביעת לשון הרע"

אני אוטומטית נגד התקשורת, וגם הפעם - לדעתי, אם התקשורת שלנו נגד החוק, הוא ככל הנראה טוב מאוד בשבילנו.
מה שגורם לזה להיות בולט עוד יותר, זה שכל עיתונאי החצר הקבועים זעקו זעקות שבר, הפיצו דמגוגיה במינונים גבוהים מהרגיל ובכו מעל כל במה אפשרית - מה אני אגיד, אני נהנה מאוד לראות אותם מתפתלים ומנסים כל טריק בספר כדי לשנות את דעת הקהל לכיוון שלהם. אני מקווה שזו שירת הברבור של הדמגוגיה והשקרים מצד העיתונות השמאלנית, אבל אני חושש שזה עדיין מוקדם מדי לחגוג...

נ.ב. - זה שהעיתונות מכנה חוק שנועד למנוע הוצאת דיבה "חוק סתימת הפיות לשמאל", אין זה אומר שהשמאל מודה שהוא זה שמוציא דיבה כדרך קבע? Just saying...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 23-11-2011, 17:44
  משתמש זכר הברמן של הפורום הברמן של הפורום אינו מחובר  
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות

חבר מתאריך: 10.07.02
החוק צריך לחול על כולם
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "ומה עם אזרחים פרטיים? הרי..."

תאר לך שמחר אפרסם כאן, בפייסבוק וב-20,000 מיילים שאנסת את אחותי, אביא את סיפורה הכואב ואוסיף את תמונתך לכל העלילה? (למען הסדר הטוב, אציין שאין לי אחות...) .

כשנבוא לבית המשפט אומר: נכון, חמדתי לצון. סליחה, אני מצטער. אני מוכן לשלם לך 1,000 ש"ח כי איזה נזק כבר נגרם לך?
האם זה הגיוני שתצטרך להוכיח נזק כדי לקבל פיצוי משמעותי?
האם זה הגיוני שנדון ב"איזה שם טוב היה לך, אם בכלל"? כלומר במקום לדון במעליל נדון בקורבן?

קורבן לעלילות זכאי לפיצוי הולם גם מבלי שיוכיח נזק.

זה מה שקבעו בחוק (מזמן) וכעת רק גדילו את הסכום.

ישן 23-11-2011, 17:32
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "שני מאמרים מעניינים בנושא"

האמת שיש סיכוי, אבל זה דורש חקיקה מסוג קצת אחר. רציתי לכתוב את זה ללוקלוק באשכול אחר לא מזמן, אבל לא הספקתי.

דרושים מספר דברים:
  • לדאוג להבחין בין אנשים פרטיים שכותבים בפורומים או כותבים טוקבקים לבין עיתונאים וכתבי רדיו וטלביזיה.
  • בהינתן שאנו רואים "בעיה לאומית" בדבר, צריך לקבוע עונש מינימום ללא הוכחת נזק. עונש מינימום זה באמת משהו מפחיד ש"יפגע בחופש הביטוי" וכו', אבל המשמעות שלו היא באמת דרישה לדבר אמת.
  • את עונש המינימום הזה צריך להחיל בעיקר על גופי תקשורת (לא קבעתי עדיין עמדה האם הוא צריך לחול גם על אנשים פרטיים).
  • סכום המינימום צריך להיות לא 50 אלף ש"ח, אלא משהו בסגנון חצי אחוז מההכנסה (לא הרווח) השנתי של גוף התקשורת.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 23-11-2011, 18:12
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "בהחלט צריכה להיות אבחנה בין התקשורת הממסדית לאנשים פרטיים"

אני מסכים לגמרי להבחנה שלך - יש הבדל בין טעות לבין זדון או רשלנות חמורה.
אני כן מציע לקבוע חזקה שאי-בקשת תגובת נשוא הדברים דינה כזדון/רשלנות חמורה, וכן שאי-בדיקת תגובת נשוא הדברים גם היא תחשב ככזו.

כלומר, אם לא ביקשת ופרסמת את תגובת נשוא הדברים (בהנחה שהוא סיפק תגובה) - תחויב בעונש המינימום. אם לא ביקשת תגובה, או שביקשת תגובה אבל לא פרסמת אותה לצד הדברים, לא תעמוד לך הגנת ה"אופס, טעות" מענישת המינימום.

צעד אחד קדימה מכך (שבעייתי יותר) מתאר מקרה כזה:
פסטן רוצה לפרסם שסאם וולר הוא בעלים של חברה מסוימת, גר במקום מסוים, וכד'.
פסטן פונה לסאם וולר, וסאם וולר מכחיש את הדברים, ומציין שהוא בכלל גר במקום אחר.
פסטן מפרסם את הדברים, לצד תגובתו של סאם וולר.
אם הדברים שגויים, ותגובתו של סאם הייתה מספיקה כדי לוודא זאת באמצעות בדיקה סבירה (חיפוש בגוגל, בדיקה בטאבו, בדיקה ברשות לני"ע/רשות החברות, וכו') פסטן גם יחויב בעונש המינימום.
כשאדם פרטי מפרסם משהו, הוא מוגבל, אבל כשגוף תקשורת מפרסם - שישלם את ה-250 שקל אגרה כדי לבדוק את העובדות לפני שהוא מפרסם.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:36

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר