
08-12-2011, 08:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.11
הודעות: 7,220
|
|
|
בעקבות פרשת קצב: דרישה להקים וועדת ביקורת חיצונית על הפרקליטות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4158647,00.html
חשבון הנפש בתיק קצב: מבקר חיצוני לפרקליטות?
הטענות נגד הפרקליטות והיועץ המשפטי לשעבר מזוז בפרשת קצב:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/ynet_manual_bullet.png] חתמה על הסדר טיעון מקל עם הנשיא לשעבר, ולאחר שהוא חזר בו - הגישה נגדו כתב אישום חמור שהסתיים בהרשעתו. - התייצבה נגד המתלוננות בבג"ץ והגנה על עסקת הטיעון השערורייתית.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/ynet_manual_bullet.png] היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, מני מזוז, התראיין בתקשורת לפני ההרשעה ואמר כי קצב נהג כעבריין מין סדרתי.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/ynet_manual_bullet.png] א' מבית הנשיא, שהובילה לחשיפת עבירות המין של קצב, לא הופיעה בכתב האישום הסופי - למורת רוחה של המשטרה ועורכת הדין שניהלה את התביעה.
"אני סבור שיש מקום לבדוק את התנהלות הפרקליטות", אמר ל-ynet פרופ' עמנואל גרוס מאוניברסיטת חיפה, "זה לא גוף יוצא דופן וראוי להצמיד לגוף זה מבקר חיצוני שיבדוק את התנהלותה, כמו גופים ציבוריים אחרים".
------------------------
לפי דעתי צריכים להקים גוף מבקר מתוך העם. הנה איך שזה יעבוד:
כל מי ששירת בצה"ל, עובד למחייתו, ועד לפני 5 שנים * לא הסתבך בפלילים יתגייס פעם בשנתיים - על ידי הגרלה - למשך שבוע-שבועיים להיות בוועדה של ביקורת המדינה. יומיים הראשונים יהיו עבור לימוד אינטנסיבי מה צריך לבקר ואיך, והימים הבאים יהיו לעשות את הביקורת.
הביקורת תהיה על המשטרה, פרקליטות, תקשורת ממשלתית, ובתי משפט.
בעתיד הייתי צופה שבמתכונת הזו יבחרו גם את הוועדה לבחירת שופטים.
(HAMEDINAI)
* הסיבה שהסתבכות פלילית הולכת ל5 שנים אחורה בכדי שלא לתת לרשויות הקיימות להפליל אנשים בכדי שלא יסכנו את המשרות שלהם. לכן פלילי יהיה רק מי שלפני 5 שנים היה פלילי. מה שקורה עכשיו לא משנה לא לטוב ולא לרע.
_____________________________________
לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר (ישעיהו סב א)
חצי האי ערב - לערבים, ארץ ישראל - לעם ישראל.
מכה של המוסלמים, ירושלים של היהודים.
https://sites.google.com/site/hamedinai/
נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 08-12-2011 בשעה 08:26.
|