לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-12-2011, 18:42
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מסכים לגמרי
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "יש חמישה קיבוצים שאני יכול..."

אני למדתי גם כן בתיכון איזורי של קיבוצים, ואני אפילו לא הייתי קיבוצניק ולפי שמי היה אפשר להתרשם שאני בהחלט מזרחי (לא מעט הופתעו מהמראה שלי אחרי שרק שמעו את השם...) וכמובן שלא סיננו אותי מקבלה אליו. בית הספר שלי כלל הרבה מאוד תלמידים מיישובים בסביבה שבהם היה ללא ספק רוב מזרחי ואף הם היו מזרחים. יתרה, כפי שציינת, היו הרבה מאוד חבר'ה ממוצא מזרחי גם בקרב הקיבוצניקים עצמם. גם אם הייתה מידה של גזענות מצד חלק מהתלמידים עצמם (לא מהמורים-את זה חוויתי דווקא ביסודי הלא קיבוצניקי) הרי שממש זה לא בא לידי ביטוי יום יומי ובוודאי שלא מבחינת הקבלה לבית הספר.
בבית הספר היסודי שלי גם כן קיבלו כל מי שרצה, כולל לא יהודים וכמובן שיהודים מכל העדות. מעבר לבעיות נקודתיות מאוד פה ושם (כולל מורה למוזיקה שסיננה אחרי שסילקה תלמיד מפריע מהכיתה-ודווקא בחור שקט ועדין מאין כמוהו בדרך כלל-"זה רק מראה שלא צריך לקבל ילדים מכפר איקס לבית ספר הזה"). אבל בגדול, ממש אי אפשר לדבר על אפליה שם בתקופה ההיא וכולם השתלבו יפה זה עם זה בלי דיבורים גבוהים על אינטגרציה.
כך שגם עלי לא מקובלת ההשוואה לבתי הספר החרדים שנוקטים אפליה כמדיניות. אפליה רעה ובוטה שאין לה מקום.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-12-2011, 19:38
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
פורום תיאוריות קשר זה לא כאן...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Itamar_s שמתחילה ב "אם בקיבוצים עסקינן אתה מוזמן..."

אם כי לגבי חטיפת ילדים בתקופת ראשית שנות החמישים היא לא בלתי סבירה. היה אז בלגן גדול ואנשים היו טרף נוח (פוטנציאלית) לכנופיות סחר בתינוקות-אם משום שהם היו חדשים בארץ ותמימים ואם משום שהאמינו ללא עירעור במימסד. רק שאני ממש לא חושב שזה הניה מוגבל דווקא לתימנים. אני יכול לספר לך שלאבא שלי, קיבוצניק אשכנזי, היו אחים תאומים שהוא מעולם לא ראה. הם נולדו ב-1950, והושארו בבית החולים להגחה אחרי שאת סבתא שלי שיחררו הביתה לקיבוץ. אחרי זמן קצר שלחו לקיבוץ מברק קצר ולקוני שבו הודיעו שהשניים "לא החזיקו מעמד". סבא וסבתא שלי קיבלו את הדין כנהוג באותה תקופה ולא שאלו שאלות. את המברק ראיתי לראשונה רק לפני כמה שנים ולא להאמין שמישהו היה מוכן לקבל הודעה כזאת ולראות בזה סוף פסוק. עד היום איש אינו יודע היכן השניים קבורים כביכול או מה הייתה סיבת המוות (כביכול). וזה לא שלא היה איכפת להורים-סבתא שלי מעולם לא יצאה מהדיכאון כשאני הכרתי אותה היא כבר הייתה שבר כלי מבחינה נפשית. אני בהחלט חושב שסביר שהשניים לא באמת נפטרו אלא נחטפו. רק שאני לא חושב שזה קשור לגיזענות או לאנטי-דת.
ישן 08-12-2011, 20:34
צלמית המשתמש של Itamar_s
  Itamar_s Itamar_s אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.11.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "פורום תיאוריות קשר זה לא כאן..."

הבאתי דוגמאות, אני לא תמני וגם לסבתי אמרו שהתינוק מת אתה יודע מה היא ענתה? אתם תמותו אם לא תביאו לי את הילד שלי מהר, וברוך ה' יש לי עוד דוד היום.

הדוגמה הזאת שהבאתי על החטיפה היא רק דוגמה קטנה , ברור לי שלא כולם היו קיבוצניקים ולא רק אצלהם זה קרה, אך גם שם, והם אלו שהצטערו שעולים ספרדים לארץ.

הנה דוגמה:
"גזרו לי את הפיאות ומהכיפה הם עשו לי ´צלחת מעופפת´"

במהלך כנס העשור לכשרות הרב שלמה מחפוד, הוא חשף לראשונה את סיפור חייו ● "כי את הפיאות גזלו ממני... ומהכיפה עשו צלחת מעופפת..והמדריכות רבקה וציפורה היו בועטות בכיפה והייתי רץ ומרר בבכי והצער היה גדול וההשפלה היתה נוראית... אמא, ניצחת אותם".

הרב כהנא צעק ומירר בבכי על המקרים הללו.

אלו הקיבוצים שאנו כה גאים בהם.

נערך לאחרונה ע"י Itamar_s בתאריך 08-12-2011 בשעה 20:41.
ישן 08-12-2011, 14:43
  כינוי שקר כלשהו כינוי שקר כלשהו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.10
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Itamar_s שמתחילה ב "אני למדתי בתיכון חילוני בו לא..."

אם זה המצב, אז גם מנהל בית הספר שלך הוא אדם שפל שלא ראוי לחנך אזרחים לעתיד במדינת ישראל (ובכלל - אנשים).
לא שזה אומר שיש סיבה אחרת שלא לקבל דתיים לפי המנהג בו הם נוהגים בבית, מערכת חינוך אמורה לתת כלים, חלקם מעשיים, וחלקם תיאורטיים לחלוטין. הייתי רוצה לחשוב שמלמדים תלמידים לחשוב בעצמם.
אגב, למה מהלך שכזה יהיה יותר קשר ויותר יקר?

וכמובן, מבלי לסטות יותר מדיי מהנושא - איך קיום דה פקטו של נומרוס קלאוזוס מונע מנהג אבות? הרי גם ככה התלמידות הספרדיות בעמנואל לומדות נוהג אשכנזי

נערך לאחרונה ע"י כינוי שקר כלשהו בתאריך 08-12-2011 בשעה 14:45.
ישן 08-12-2011, 14:52
צלמית המשתמש של Itamar_s

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי כינוי שקר כלשהו שמתחילה ב "אם זה המצב, אז גם מנהל בית..."

אגב, למה מהלך שכזה יהיה יותר קשר ויותר יקר? קשה יותר מבחינת חומר, הספק, ועלות, לכל המשתמע מזה.

וכמובן, מבלי לסטות יותר מדיי מהנושא - איך קיום דה פקטו של נומרוס קלאוזוס מונע מנהג אבות? הרי גם ככה התלמידות הספרדיות בעמנואל לומדות נוהג אשכנזי. זה נכון חלקי לא כולן לומדות מנהגי אשכנז, ואלו שלומדות לומדות בלית ברירה, מה שיוצר חיכוכים בבית (ממש לא תמיד) ובחיים בכלליות. אני אישית בעד העירבוב שלנו בעם אך למדתי שעל המנהגים להישאר, גם לשבטים היו מנהגים אשיים לכל שבט, סוגי תפילות ופסיקות שונות.
הרב שלי למשל כל שאלה שאני שואל הוא עונה כך: אנחנו נוהגים כך וכך, אחינו האשכנזים נוהגים כך וכך. והוא בכלל תימני חחחח אבל מבחינתי זה מה שצריך להיות.

שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד התיקון של העוול הזה ובמיוחד במקומות שזה באמת נובע מגזענות, אני יודע שזה קיים אצל המון אשכנזים, אבל לא ע"י הענשה אלא ע"י הסברה והכרחה.

ישן 08-12-2011, 19:02
צלמית המשתמש של Itamar_s

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מעניין, איתי ביסודי לא למדו מוסלמים ולא היו בעיות של מנהגים שונים וכו'"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
הכל נשמע לי כמו תירוצים מומצאים שדומני שלא מקובלים גם עליך. הרי כולנו יודעים שהתירצוים לאי קבלה של ספרדים היו בדרך כלל טענות ביחס לשמירת צניעות וכו' פחותים בבית. ממש לא נכון הציניעות מאז ומעולם בבית הספרדי הייתה ברמה גבוהה יותר, האשכנזים (אני לא מכליל היו קהילות ממש הדוקות) התירו פיאות נכריות, ובמקומות מסויימים בעולם קיצרו חצאיות ושרוולים, לעומת תימניות או מרוקאיות (חפש את הסיפור על סוליקה) שהצניעות הייתה העיקר. עניין לחלוטין לא רלוונטי לבית הספר. אם רוצים להכניס ערכי צניעות גבוהים (בעיני -מופרזים) אדרבא ואדרבא שבית הספר הוא שצריך להחדיר אותם, ובמיוחד לאלו שערכיהם בנושא נמוכים יותר.
אתה אדם הגון אבל מרגיש חובה להגן על המגזר שאתה מקורב אליו. זה טיבעי, אבל לדעתי גם בתוך המגזר צריכה לקום זעקה. אחי המגזר שלי הוא יהודי, פה תגדירו אותי כדתי ככה אני נראה, אבל אני לא מאמין בזה. אין דבר כזה הפרדה בין יהודים. יש הפרדה בין יהודים לגוים.
אני לא משתייך לשום מקום אם תראה אותי תבין שאני אפילו לא קרוב ללהראות כמו חרדי.

הסיבה שאני מבין את כל העניין כי שמעתי ממשפחה רחוקה על נישואים של חסידויות עם ספרדים.
יש להם סולם ערכים רקוב, אשכנזיה פגומה תקבל אשכנזי פגום או ספרדי (כנראה שהוא פגום). או אולי נכה או עיוור.... מבין? זה חולני.
אבל איפשהו בהפרדה בבתי הספר זה קצת שונה.

ישן 08-12-2011, 20:38
צלמית המשתמש של Itamar_s

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "נו, אז אנחנו מסכימים עוד יותר משחשבתי..."

הרב עובדיה יוסף הוא גאון וחכם והסיבה שהוא כביכול מתון היא פשוטה, אני חוזר עליה פה בפורום אך יש אנשים פה שמסרבים להבין.

לא משנה כמה שונים נהיה וכמה רחוקים אחד מהשני בהתנהגות ובדעת.
אנחנו יהודים כולנו, ובעצם מה שהרב עושה, הוא לוקח על הכתפיים שלו כביכול המון חטאים, העיקר שלא תהיה שנאת אחים בין יהודי ליהודי.

אם תלך לשיעורים שלו תבין שהוא ממש לא מתון בהמון דברים, מה שאין ברירה ולא מסכן את כלל הציבור הוא לא יוותר, התורה היא לא עיתון שנבחר בו מה מתאים ומה לא.
אבל יש דברים שמעבר להבנה שלנו, הוא למד והוא יודע והוא מוכן לקחת על עצמו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר