לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-12-2011, 15:00
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הארץ: "השב"כ עינה והשפיל פעיל חמאס כדי להשיג מידע על גלעד שליט"

משרד המשפטים אישר במרומז כי חוקרי שב"כ עינו את מהאווש אל-קאדי, תושב רפיח וחבר גדודי עז א-דין אל קסאם, אשר דבר חטיפתו מעזה על ידי מסתערבים ב-7 בספטמבר 2007 הותר השבוע לפרסום לבקשת "הארץ". כך עולה ממכתב התשובה של רחל מטר, הממונה על מחלקת בדיקת תלונות הנחקרים (המתב"ן) במשרד המשפטים, לתלונתו של הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל, וביחס לתלונה דומה שהגיע קודם לכן הצלב האדום. החוקרים ניסו להוציא מאל-קאדי, שהיה מעורב בחפירת המנהרה לעמדת צה"ל, מידע שכלל לא היה בידיו על אודות מקום הימצאו של גלעד שליט. אל-קאדי שוחרר במסגרת עסקת חילופי השבויים בה שוחרר שליט.

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1593036

-------------------------------------------------------------------------------------------

הידיעה הזו שיא של ההומור שמאפיין את עיתון "הארץ". לפנינו מקרה מאוד מסובך: מחבל פעיל (אין על כך עוררין) שנטל חלק בפעולה שבמסגרתה נחטף גלעד שליט כבן ערובה שהוחזק בבור במשך 5 שנים פלוס, נתפס ע"י כוחות הביטחון, במטרה לאסוף מידע אודות אותו לוחם ישראלי.
לפי עמירה הס, מאותו רגע עלינו להסתפק אך ורק במידע שהנ"ל ינדב מרצונו, אחרת אנחנו הופכים לרעים...

אין לי מושג איזה שקרים הם מוכרים לעצמם, כדי לחזר את השכנוע העצמי שהם מוסריים, אבל האמת היא שאין דבר מוסרי פחות מאשר להגביל את אפשרויות הוצאת המידע ממחבל אלים שמעורב בהחסקת בני ערובה.

העובדה שמשרד המשפטים בכלל טורח לענות לפניות של תומכי טרור דוגמת "הוועד נגד עינויים" (שמוטרד מעינויים קצת פחות ממה שאני מוטרד מיבול השעורה בארגנטינה), שכל תכליתו היא פגיעה ביכולת ההגנה העצמית של ישראל - היא שגיאה חמורה, ופגיעה ביכולת של כוחות הביטחון לטפל במחבלים. אסור לנו לחתוך לעצמנו את הרגליים, רק בשביל שכמה ממומני-חוץ יוכלו לספר לעצמם שהם נאורים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-12-2011, 15:14
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.10.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הארץ: "השב"כ עינה והשפיל פעיל חמאס כדי להשיג מידע על גלעד שליט""

זה של"הארץ" איכפת יותר ממחבלים אנטישמיים מאשר מיהודים חפים מפשע - זה ידוע.
זה שהוועד נגד עינויים מתנגד לכל פעולת לוחמה בטרור ומסרב לגנות טבח יהודים - זה ידוע.
זה שהמדינה פושטת רגל ומסרבת להילחם בבוגדנות של השמאל הקיצוני אלא נכנעת - זה ידוע.
למה ממשלה ימנית עם שר משפטים שאמור ויועץ משפטי שאמור להיות ימני מאפשרים למחדלים האלה להמשיך להתרחש - זה כבר לא מובן ואין להשלים עם כך. בעיתון "הארץ" יש לפגוע בכיס ולבטל מנויים, אל הוועד נגד עינויים (שתומך בעינויים נגד יהודים) יש להתייחס כאל בוגדים, ואת מערכת אכיפת החוק יש לטלטל ולנער מהיסוד, כולל את בג"ץ ואת הפרקליטות ששולטים בה שמאלנים שונאי ישראל שלא מבינים מה פסול בקריאות לרצוח יהודים וסולחים לכל גזען ערבי או מסית שמאלני.
דף ה-D9 של MathKnight

ישן 16-12-2011, 17:20
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הארץ: "השב"כ עינה והשפיל פעיל חמאס כדי להשיג מידע על גלעד שליט""

אני לא פוסל אוטומאטית ענויים כדרך להוצאת מידע במצבים מסויימים (פוזנר, ד״א, כותב גם על הדילמה הזו והמסקנות שלו דומות לאלו שלך) ואני לא יודע בנוגע למקרה המסויים הזה.

אני רוצה עם זאת לציין שזו לא דילמה פשוטה ושהבעייתיות בנושא העינויים היא לא רק בהפרת זכויותיו של המעונה (שזו הקטנה שבטרדותי בעניין הזה) ובלגיטימציה שזה נותן לאויב לנהוג באנשים שלנו באותה הצורה (ולמרות שאני לא מצדיק לשניה אחת את האופן בו החזיק החמאס בגלעד שליט ענויים הוא לא עבר) אלא גם במחיר שהעינויים גובים מהחברה המענה.

האמריקאים החליטו, לדעתי בחוכמה רבה, במסגרת המלחמה שלהם בטרור, לייצא את רוב העבודה המלוכלכת לקבלני משנה זרים. למרבה הצער זו לא אופציה קבילה בישראל.

שתי שאלות שכל מי שתומך בעינויים צריך לשאול את עצמו;
האם אתה היית מוכן (או אפילו יכול) לתפוס בנאדם חי, אפילו הוא נבלה מוחלטת, לדחוף לו את. הראש לכיור מים ולהחזיק אותו מתחת למים כשהוא נאבק בהיסטריה לנשום?

איך היית מרגיש לו ביתך היתה מתחתנת עם אדם שחוזר הביתה לאחר יום בו עינה אדם אחר? האם היית מרגיש בנח שמי שבבוקר איים ש״הבת שלך אצלנו בתא ונכניס לה גבר״ ישב על שיעורי הבית עם הנכדים שלך בערב?

ישן 16-12-2011, 17:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

שתי שאלות שכל מי שמתיימר להיות מתנגד לעינויים ראוי שישאל את עצמו:
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אני לא פוסל אוטומאטית ענויים..."

האם היית מוכן שבתך תתפוצץ באמצעות מטען שהרכיב והטמין אדם שבמהלך השעות שלפני הפיגוע, ישב בחדר חקירות בארץ, ושתק? האם היית מוכן שבתך השנייה תצא עם האיש שיב עימו בחדר החקירות וחיכה בסבלנות שיתחיל לדבר?

אתה מבין, קל נורא להכנס לשאלות בסנגון ""מה אתה היית עושה", אלא שכאן יש שאלה לאומית נורא פשוטה: אנחנו לא משחקים במגרש של בני אדם. הצד השני אינם חיות, כי בחיות אין רוע ואכזריות. מחבלי הצד השני הם סטיית-תקן של המין האנושי. יצורים רקובים שעיקר תכליתם היא ההרג והפציעה. היו להם אלפי הזדמנויות לשבת על התחת ולהתחיל לשגשג, ותמיד בחרו באופציה ב'. השאלה איך מתמודדים עימם היא לא סוגייה מעורפלת, אלא מציאות מאוד פשוטה: איש לא מציע לענות כל אדם שהולך ברחוב. האיש הזה הובא לארץ בעקבות מידע בלתי ניתן לערעור על חלקו בטרור, מידע שאפילו עמירה הס לא מערערת עליו. לא לנסות להוציא ממנו מידע בכל מחיר, משמעו לירוק בפרצוף של הלוחמים שחדרו לעומק שטח האוייב והביאו את הפרצוף-תחת הזה לישראל, ומשמעו הפקרת גלעד שליט.

למדינת ישראל חובה מוסרית להעמיד את חיי אזרחיה וחייליה הרבה הרבה הרבה מעל לשלומם ונוחותם של אוייביה. כל התחמקות מחובה זו, היא לקונה מוסרית. עמירה הס ואלה שחושבים כמוה אינם מוסריים יותר מלבני, משי, מאשלי, מדובי או ממני - הם הרבה פחות מוסריים.
ישן 16-12-2011, 18:08
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שתי שאלות שכל מי שמתיימר להיות מתנגד לעינויים ראוי שישאל את עצמו:"

תרגיע אורי, אני לא מחפש לריב איתך ואני גם לא פוסל את הטיעונים שלך.

אלו לא שאלות קלות וזו גם לא דמגגוגיה בנוסח, בהקשר שליט, מה היית עושה לו זה היה הבן שלך (טיעון שמעולם לא השתמשתי בו למרות שתמכתי בעיסקה לשחרורו). שתי השאלות ששאלתי קשורות האחת לשניה, האם אתה, אורי, היית מוכן לענות אדם? ״יש לך את זה״? אני יודע שלי ״אין את זה״ ואתה יודע מה? אני אפילו לא מצטער.

השאלה השניה חשובה יותר כי במשתמע היא שואלת האם אתה רוצה לחיות בחברה בה מסתובבים אנשים שמענים אנשים אחרים (רק שאני מקצין את זה ע״מ להדגיש את הנקודה שלי).

אתה קורא למחבלים ״סטיית תקן של המין האנושי״, אני קורא להם ״פסיכופאטים רצחנים״, נדמה לי שההגדרה שלי מדוייקת מזו שלך (ולו בגלל העובדה המצערת שהיכולת לאלימות מטורפת רחוקה מלהיות תופעה נדירה במין האנושי) אבל לא זה העניין ולא במחבלים הדיון אלא בנו.

בוודאי שלמדינת ישראל החובה המוסרית לחייהם ולרווחתם של אזרחיה, זה מרכיב מהותי בעיסקה שבין הריבון ונתיניו, אבל זה לא אומר שהחובה הזו פשוטה או נטולת דילמות.

ועדיין לא ענית על השאלה שלי, האם אתה היית מרגיש בני אם מי שהיה יושב בערב על שעורי הבית עם הנכדים שלך היה בבוקר מענה חלאות אדם?

ישן 16-12-2011, 18:22
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "[QUOTE] ועדיין לא ענית על..."

יש פה סקלה אפורה שמקצינה והולכת. עם מי שעשה שרות קרבי אין, כמובן, שום בעיה. אנשים שעוסקים בחיסולים זה כבר סיפור מסובך יותר, עם טייס שמבצע חיסול ממוקד (או מפעיל כתב״מ) אין בעיה פסיכולוגית כי הטכנולוגיה מגוננת עליו מהטראומה (מה שיוצר דילמות אחרות), מי ש״רואה את הלבן בעינים״ הוא כבר בצרות וכך גם הקרובים עליו. אפילו כך עינויים נמצאים בקצה הסקלה וככאלו צריך להתייחס עליהם בזהירות.

כל אחד מאיתנו שם את הגבול במקום אחר, אני תומך בחיסולים ממוקדים כרע הכרחי שתועלת עצומה בצידו, אני לא פוסל ענויים על הסף אבל אני הרבה םחות נלהב.

ישן 16-12-2011, 18:55
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני חושב שלי אין את זה - ואני שמח שיש כאן כאלה שיש להם את זה. בזכותם אפשר לישון בלילה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "תרגיע אורי, אני לא מחפש לריב..."

אתה שואל איך הייתי מרגיש לגבי משחק עם מישהו כזה במשפחה. הייתי מרגיש יותר טוב מכפי שהייתי מרגיש אם בגלל שאחד מהשמשפחה לא עשה כזה דבר, נרצחו אחרים...

אתה מבין, אני לא רואה עצמי כאיזשהו אדון המוסר. אני אזרח במדינה במצב מלחמה נגד יצורים מרושעים במיוחד. אני לא רוצה שיהיו עינויים והייתי שמח מאוד לו חיינו באזור שלו ונפלא. הערבים החליטו שזה לא יהיה המצב, ועם זה עלינו לחיות (או למות, במידה ונליט לא להתגונן, כיוון שהתגוננות היא אקט שאנשים כמו עמירה עלולים לראות כפסול מוסרית...).

חברה מוסרית מגינה קודם כל על אזרחיה וחייליה, ורק אח"כ עוסקת בהתלבטויות לגבי האמצעים שיש לנקוט בהם כלפי אלה שרוצים להרוג באזרחיה.

אני לא אוהב את המחשבה על הצורך לענות בני אדם - אבל אני אוהב הרבה פחות את המחשבה שבגלל התייפייפות ימותו אנשים שהיו ניצלים, לו הופעל כוח כלפי נחקר חמא"סי כזה או אחר.
ישן 16-12-2011, 18:08
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
כעיקרון, אתה צודק. אני מכיר לפחות בנאדם אחד שדי בטראומה אחרי שעסק בכך בצבא
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אני לא פוסל אוטומאטית ענויים..."

הגיע למצבים נפשיים די קיצוניים.
מצד שני, אור צודק כי אין ברירה לפעמים. את המידע על התנאים בבית שבה שהה וקסמן, הרי השיגו דרך חקירה אלימה וקצרה של סייען שנתפס יוצא מהבית. הבעיה היא של יעילות-עד כמה אפשר לסמוך על מידע שהושג בעינויים? במקרה וקסמן, חסר לפורצים מידע קריטי על דלת ברזל נוספת ולכן הפעולה נכשלה. ניטען שהסייען לא ידע על הדלת אבל בהחלט ייתכן שידע והסתיר פרט זה. ענויים הם לא פיתרון קסם. לעיתים אין ברירה כשחייבים מידע מהר אבל לסמוך על המידע הזה ב-100 אחוז? בעייתי למדי.
בעיה אחרת היא של מדרון חלקלק-מתחילים להגמיש את התנאים שבהם מופעלים העינויים.
לכן, טוב שיש בית משפט שיאשר מתי כן ומתי לא מותר להשתמש באמצעים אלו.
ישן 16-12-2011, 18:02
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
כידוע, סוג מסוים של עינויים מותר בחוק הישראל בתנאי שיש אישור של בית משפט

אני מניח שבמקרה זה לא הה אישור כזה אחרת אין כאן שום "סיפור". למי שהחזיק בשליט הכניסו לא מעט, ובאישור.
אם השב"כ פעל ללא אישור כנידרש-זאת אכן בעיה.
עקרונית, מצדי שהיו עוקרם לו את האשכים אם זה היה נותן מידע על גלעד שליט.
יחד עם זאת, המורה צודק שענויים הם ענין בעייתי. ידוע שמי שמעונה יהיה מוכן למסור כל מידע, כולל המצאות, רק כדי להציל עצמו מהכאב. לא לחינם השב"כ כעיקרון משתמש יותר בשיטות פסיכולוגיות (כולל הפעלת לחץ) ופחות בעינויים ממש. למיטב הבנתי, רוב אמצעי הלחץ של השב"כ נועדו ליצור אי נוחות ולהחליש את כח הרצון של הנחקר (מניעת שינה, כיסוי ראש מעיק, קשירה בתנוחות מאוד לא נוחות וכו') על מנת לרכך אותו לקראת החקירה עצמה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:58

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר