לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-01-2012, 15:17
  FiReBall מנהל FiReBall אינו מחובר  
מנהל צו"ב

חבר מתאריך: 02.05.02
Facebook profile Follow me...
למרות חטיפת שליט, לא לומדים את הלקח

סמוך לגבול המצרי, נדהמו מילואימניקים לגלות 8 חיילות מסתובבות אבודות בדיונות. הן נשלחו לשמור על קרוואנים ללא ציוד מתאים ובלי הגנה

עפר שלח | 7/1/2012 13:08

את חיילי אחת מחטיבות המילואים של הצנחנים, שסיימו בחודש שעבר שירות מילואים כמה קילומטרים דרומה מהמקום שבו נחטף שליט, זה כבר אפילו לא מצחיק. הסיפור שהם מספרים נשאר מקומי, אבל הוא מדאיג בכמה מישורים: איך הדברים נראים בשטח, על מה התמונה הזו מעידה, ולא פחות מזה איך הם מטופלים אחרי שנחשפו.

הדבר היה כך: באחד הלילות בחודש דצמבר נמסר לקמב"ץ היחידה, עדי קידר (עו"ד בחייו האזרחיים), שבשטח נמצאות כמה חיילות במשימת שמירה. מדובר ביישוב שלומית, אחד מכמה יישובים בתחום המועצה האזורית אשכול; הוא מיועד לאכלוס בקרוב, אבל כרגע אין בו תושבים ואף לא בתים, אלא רק כמה קרוואנים. החיילות, כך נאמר, הוצבו כדי לשמור על הקרוואנים.

..

מבודדות בשטח פרוץ

הסיור של המילואימניקים הגיע לנקודה: לא דובים ולא חיילות. לאחר חיפוש מאומץ נמצאו בדיונות הסמוכות, במרחק קצר מהגבול, שתי חיילות מבוהלות בחושך, רועדות מקור. בדיונה הסמוכה התגלו עוד שתיים, ללא ביגוד מתאים או מכשיר קשר.

..

הוצבו במסגרת כוננות
באותם ימים ממש הייתה התרעה על חדירה מהגבול המצרי, אמנם לא באותו מקום; אך העבר הקרוב כבר לימד אותנו שהמודיעין מתקשה לספק מידע מדויק על המיקום והמועד שבהם יקרו דברים. בצה"ל מאשרים שהחיילות הוצבו במקום במסגרת הכוננות.

המילואימניקים ביקשו לדעת מה בדיוק הן עושות שם. התברר שבקושי מדובר בחיילות: הן הגיעו מקורס גיור של הצבא, שנערך בכרמיאל. חלקן בקושי מדברות עברית. הניסיון המבצעי שלהן הסתכם בירי של כמה כדורים במטווח, הציוד שלהן לא כלל אפילו ביגוד חם. וכך - אולי בגלל ההתרעה נזקק צה"ל לעוד כוחות אבטחה ולא היו לו - הועלו משתתפי הקורס כולו לאוטובוסים ונשלחו לאזור.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...1&cat=875&loc=5

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עקוב אחרינו! תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה Facebook

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2012, 20:59
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "תגיד אתה רציני ? לקחו חבורה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בני לפיד
תגיד אתה רציני ? לקחו חבורה של בנות מקורס כלשהו שירו כמה כדורים במטווח, ושמו אותם לשמור על כלום במטווחי מנהרה מרצועת עזה, בזמן שלחמאס יש עודף מוטיבציה לחטיפות, ואפילו לא נתנו להם מכשיר קשר. אם זה נראה לך בתחום הסביר, זה מסביר למה הם בעצם היו שם

אני כתבתי שזה סביר? איפה כתבתי שזה סביר?..זה לא סביר, ולחבר כל קשקוש לגלעד שליט וללבנון2 זה גם לא סביר, זאת היתה טענתי היחידה.
ותירגע עם ההערות האישיות שלך...כי (בנימה דומה..) המצאת דברים שמעולם לא טענתי, אז בוא נשתפר קצת בדיוק בנתונים ובהבנת הנקרא לפני שנתחיל לחלק ציונים..

ישן 07-01-2012, 23:28

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי sh_woll שמתחילה ב "אני מבין כמה דברים, אחד,מי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sh_woll
אני מבין כמה דברים,
אחד,מי שעשה כאן החלטות לא נכונות,עושה גם במקרים אחרים החלטות לא נכונות, [וזאת לפחות על דרך ההיקש,גם אם לא מכירים המציאות]
שניים,כשאני מנתח את כשלי הצבא בהגנת ישובים/מאחזים/בסיסים, אני מוצא מחנה משותף של חוסר הבנה איך עושים זאת, וגרוע מכך,אי הבנה כי לא מבינים.
המקרה חובר לשליט היות ומקרה זה מוכר, והתרחש בסמיכות מקום.
להסיט הנושא מהתיפקוד הצה"לי לתיפקוד הכתב,פוגע באינטליגנציה של מי שרואה בביטחון המדינה חשיבות עליונה,

להאיר עוד הערה, בפורום קטנטן..זה לא "להסיט מהתפקוד הצה"לי"...זה רק להאיר עוד נקודה שכנראה שלא תעלה בדרך אחרת כאשר כל "המומחים" ינתחו לנו את פעילות צה"ל...
ושוב, עזוב לחלק ציונים לגולשים בעיקר על חשיבות ביטחון המדינה ופרטריוטיזם...
אתה תתרכז בלתקן את מה שאתה חושב לנכון (במאמצים עליונים, ע"י הודעות בפורום..) ואני אתרכז במה שאני רואה לנכון...

ישן 08-01-2012, 05:26
  בני לפיד בני לפיד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.11
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=בני לפיד]תגיד אתה..."

תשמע לדעתך זה לא סביר לחבר את הנושא לגלעד שליט.
אני חושב ששלח התכוון לשני דברים:
1. המחיר ששילמנו על גלעד שליט
2. עודף המוטיבציה של החמאס בעקבות עסקת שליט

בעקבות שני הדברים הללו, להציב בנות חסרות יכולת לחימה בגיזרה שבה יש התרעות לחטיפה, ללא יכולת לתקשר עם אף אחד, נראה מעשה לא חכם במיוחד.

אני לא מבין ממה נעלבת, מקריאת דבריך עולה שאתה חושב שהכתב פופוליסט, מכאן נובע (כמו שאני מבין את כתיבתך, שעה שכתבתי את שלי למעלה) שהכתב טועה בניתוחו את הארוע והמעשה נמצא בתחום הסביר. אם אתה כקצין בצה"ל חושב שזה סביר, זה משליך על למה קצין אחר עשוי לחשוב בצורה דומה ולכך כיוונתי.

נערך לאחרונה ע"י בני לפיד בתאריך 08-01-2012 בשעה 05:36.
ישן 08-01-2012, 10:05

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "תשמע לדעתך זה לא סביר לחבר את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בני לפיד
תשמע לדעתך זה לא סביר לחבר את הנושא לגלעד שליט.
אני חושב ששלח התכוון לשני דברים:
1. המחיר ששילמנו על גלעד שליט
2. עודף המוטיבציה של החמאס בעקבות עסקת שליט

בעקבות שני הדברים הללו, להציב בנות חסרות יכולת לחימה בגיזרה שבה יש התרעות לחטיפה, ללא יכולת לתקשר עם אף אחד, נראה מעשה לא חכם במיוחד.

אני לא מבין ממה נעלבת, מקריאת דבריך עולה שאתה חושב שהכתב פופוליסט, מכאן נובע (כמו שאני מבין את כתיבתך, שעה שכתבתי את שלי למעלה) שהכתב טועה בניתוחו את הארוע והמעשה נמצא בתחום הסביר. אם אתה כקצין בצה"ל חושב שזה סביר, זה משליך על למה קצין אחר עשוי לחשוב בצורה דומה ולכך כיוונתי.

שוב אתה מכניס לי מסקנות לפה? בשום מקום לא כתבתי שהסיטואציה המתוארת טובה (או סבירה)...אני צריך עכשיו לכתוב לך כל דבר 3 פעמים? כי כתבתי זאת בפירוש כבר פעמיים...
זה עדיין לא אומר שהסקת המסקנות והניפוח של הכתב הן סבירות, כי הן לא והוא דמגוג ופופוליסט.

נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 08-01-2012 בשעה 10:09.
ישן 08-01-2012, 01:07
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור מחובר עכשיו  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "הכל שטויות. הכתבה היא..."

ציטוט:
חיילות לא צריכות הגנה. הן צריכות הכוונה ומפקד רציני. זה הכל

ובכן, נשמע כאילו במיקרה הזה לא היה להן אף אחד מהשניים.

הכתבה בהחלט פופוליסטית אך לא מטופשת. נכון לזמני (עד 2005), היו חיילים בתורנות אבט"ש בשערי יישובים שהידע היחיד שלהם על הגיזרה היה הדרך לקראוון בו ישנו: לא קשר, לא הכרה של האזור, לא הבנה מי מותר להכניס ומי לא, וידע מזערי בתפעול נשק. אני לא מדבר על תשתיות ואמצעים, כי זה כבר באמת פינוק ביחס לשאר.
כך שלצה"ל יש בעיה רצינית בתחום. העובדה שזה קורה כל הזמן לא מפחיתה מהחומרה. נאמר, אם הייתי מפרסם תחת הכותרת "למרות אסון המסוקים, לא לומדים לקח" כיצד מכר שלי היה במילואים בבח"א כלשהוא וראה איך מוציאים טיסות מדת"ק למרות שכמה כלים חסרים בחדר הכלים, אולי היית מתרעם על הכותרת- אבל היית מזדעזע מהכתבה.

אגב, ממתי חיילות עושות טירונות 02? ממה שאני מבין זו לא הנורמה ורק חיילות המיועדות לתפקידי "שטח" עושות אותה- לא כ"כ מתאים לתיאור "חיילות במסלול גיור שבקושי דוברות עברית".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:22

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר