יותר מ-20 טנקים ו-30 משוריינים, וכן מס' רב של חיילים נכנסו לכפר ליד חאמה, כך פוסם לפני שעה קלה בדף הפייסבוק של המורדים הסורים. מנגד, סוכנות הידיעות של סוריה מדווחת על הפגנות מאורגנות המוניות בקמיצ'לי ובראס-אל-עין, שסאות להביע תמיכה ברפורמות של אסד, להדגיש את האחדות הלאומית ולדחות כל התערבות חיצונית בענייניה הפנימיים של סוריה.
שימו לב להבדלים בין דגל סוריה הנוכחי לדגל המורדים:
הדגל הנוכחי:
דגל המורדים:
הדגל הנוכחי אומץ לאחר הפיכת הבעת' בסוריה, והוא מסמל את הרפובליקה הערבית המאוחדת (שני כוכבים לסוריה ומצרים).
דגל המורדים הוא הדגל של הרפובליקה הסורית בין השנים 1932-1958 ובין 1961 ל 1963, ומסמל אנטי-בעת'. הדגלים בתקופות האחרות הם דגלים שאימצה מפלגת הבעת'.
על פי המדווח באתר פוקס ניוז, התביעה הכללית בפריז החלה בחקירת רצח עקב מותו של העיתונאי הצרפתי גיל ז'אקייר (Gilles Jacquier) בסוריה ביום ד', במהלך סיור בליווי הצבא.
הכתב הצרפתי היה הכתב המערבי הראשון שנהרג בסוריה במהלך המהומות בעשרת החודשים האחרונים.
בנוסף לכך, פעילים הומניטריים טוענים כי הממשל הסורי מנע כניסת סיוע מכיוון טורקיה.
עפ"י אל-ג'זירה, האמיר של קטאר הציע לשלוח חיילים לסוריה (כך מדווח גם בדף הפייסבוק של המורדים):
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "מה קורה בסוריה? עדכונים וסיכום ביניים"
כפי שזה נראה עד עכשיו, לא נראה לי.
הצעת האמיר של קטאר פשוט מגוחכת, אין מצב שאסאד יאפשר
מרצון, לכוח חמוש כלשהו להכנס לשטח סוריה (מלבד, אולי, לכוחות
שיבואו לעזרתו מהחיזבאללה או משמרות המהפכה).
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "יש מצב שהמערב יתערב בסוריה??"
המערב?
סוריה חסרת חשיבות מבחינה אסטרטגית או כלכלית. אין לה נפט. היא לא מספקת שום דבר לאף אחד ויש לה את הגיבוי הרוסי... מי יבזבז עכשיו משאבים על התערבות? הרי (וכאן אני מתייחס לדעת המערב) בסך הכל מדובר בערבים...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "יש מצב שהמערב יתערב בסוריה??"
אסד צריך פשוט להודיע שהוא פורש מ"ציר הרשע",הרוסים לא היו מגישים סיוע כה צעקני לאסד ללא הסכמה שבשתיקה מהמערב,גם מהפונדמנטליזם הסוני קיימת סכנה לארה"ב.אסד טוב למערב והוא החולייה החלשה בציר האיראני.
ארה"ב,בריטניה וצרפת לא יכולים לבטא את היתרונות של ממשל אסד מחשש לאבד את התמיכה מהממסד הסוני כמו ערב הסעודית למשל.מנגד האביב הערבי פקח את עיניהם כשמשטרים קודמים הואשמו ביתר מערביות.
לכן הרוסים משחקים את תפקיד הילד הסורר במשוואה ששש לתמוך בעריץ.