לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-07-2005, 23:56
  m1011409 m1011409 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.04
סא"ל אינדור: צה"ל לא דובר אמת

סא"ל אינדור: צה"ל לא דובר אמת

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.inn.co.il/data/images/2005/07/04/bium-linch-s.jpg]
שלשום נעצר החשוד המרכזי בידוי אבן בפני הנער הפלשתיני במואסי, שלפי דיווחים ראשוניים נפצע באורח אנוש ולאחר מכן הוברר כי שוחרר במהרה לביתו. "מפקדים מסגלים נורמות דיווח שיקריות", מאשים סא"ל אינדור.

בעקבות הדיווחים השונים, סיפר סגן אלוף במיל' מאיר אינדור לערוץ 7 על תופעה מדאיגה בקרב קצינים בכירים בצבא ובמשטרה המעוותים את המציאות ואינם דוברים אמת בעמדם מול המצלמות, אלא מתאימים את דבריהם למה שהעיתונאים רוצים לשמוע.

"כאשר מפקדים בכירים מסגלים לעצמם נורמות דיווח שקריות, הדבר יחלחל למטה ויגיע עד רמת הפרט והחוליה" אומר אינדור.

לדברי אינדור זה התחיל בכך שאלוף פיקוד הדרום דן הראל השתמש בדיווח לתקשורת במונח "לינץ'".
"לינץ' הוא מונח תקשורתי" מסביר אנדור, "לא היה לינץ'. היה מעשה חמור של יידוי אבנים וההיתפסות של האלוף למונח התקשורתי מדאיגה אותי מאד... כמות האבנים הייתה, לא כזו שאפשר להגיד עליה לינץ'. ולא הייתי משתמש בשום אופן באותו מושג שנדבק לאלה שביצעו את הרצח הנורא של שני החיילים ברמאללה. אין גזירה שווה".

"עוד ממשיך האלוף הראל 'אני שמח שהנער הפלשתיני סך הכל נפצע קל ולא אנוש כפי שחששנו' ואני אומר ברצינות, על מי אתה עובד דן הראל? אם אני, ברגע הראשון לא האמנתי שהוא נפצע אנוש כי זכרתי עוד מהקורס חובשים שלא זו צורת התייצבותו של פצוע אנוש, אם אני הבחנתי בכך כבר בהתחלה, בוודאי שאתה גם הבחנת בכך אדון הראל. ידעת שהוא פצוע קל בלבד, רק היה לך נוח למכור את הסיפור הזה לתקשורת...כיוון שכבר יצאו פרסומים שאינני יודע את מקורם, אם בעיתונות הישראלית או בתקשורת הפלשתינית, שהנער פצוע באורח אנוש".

כתבנו עוזי ברוך העלה בפני אנדור את העובדה כי אנשי שמאל רבים מאשימים את צה"ל באי דיוקים לתקשורת דווקא ביחס להתנהגות המתנחלים, כך שמימין ומשמאל מאשימים את קציני צה"ל בעיוות המציאות לרעתם. "אם באמת הצבא משקר" אומר אנדור, "זה דבר שלא יכירנו כאן, אבל הקצינים הבכירים בצבא מקורבים מאד לאנשי התקשורת, כך שאם אכן הצבא משקר לפעמים, נוח להם יותר לשקר לכיוון מה שהעיתונאים רוצים לשמוע".

עוד אמר אנדור שקצין בכיר במשטרה צוטט כשאמר: "נוער הגבעות התגלה כנוער נמושות" בעוד שבשעת פינוי המלון לא היו בו כלל נוער גבעות, אלא משפחה עם ששה ילדים וכמה נערים תושבי הגוש.

"האלוף הראל עוד צוטט כשאמר 'פורעי חוק שהשתלטו על המלון'" מוסיף אנדור,"כולנו יודעים, וגם דן הראל יודע שהיה חוזה שכירות עם משפחת בן דוד, בעליהמלון, אז אין פורעי חוק". "בביטויים האלה באים הקצינים הבכירים לספק את רצון העיתונאים. זו תרבות של שקר, שנגדה צריכים להילחם עד חרמה, כי אם לא כן, גם במלחמה אמיתית זה יהיה", אמר.

פרסום ראשון:22:44, 05 יולי '05
עדכון האחרון:23:13, 05 יולי '05

מקור: http://www.inn.co.il/news.php?id=117108

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-07-2005, 00:42
  ציבי ציבי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.03
לא משנה איך מכנים, משנה מה התוצאה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי m1011409 שמתחילה ב "סא"ל אינדור: צה"ל לא דובר אמת"

נעשה מעשה נבלה באדם, והשאלה כיצד המערכת פעלה.
1. שוטרים פלשתינים הביאו שני יהודים למשטרת רמאללה ושם נעשה בהם לינץ'. מצד שני, אנשי חוק ישראלים הצילו פלשתינאי מגורל דומה והצילו את חייו.
2. הרשות הפלשתינית מעולם לא חיפשה אפילו את מבצעי הלינץ' ברמאללה ובודאי שלא העמידה אף אחד מהם לדין. מאידך, משטרת ישראל עצרה משתתף אחד או יותר ותגיש כתב אישום.
3. העיתונות הישראלית לא יכולה להרגע ממעשה הנבלה שנעשה בפלשתיני בעוד העיתונות הערבית התמוגגה לאחר הלינץ' ביהודים.
4. אז בבקשה להרגע, מבחינה מוסרית אנו מצויים מספר דרגות מעל האומה הפלשתינית, וטוב שכך.
ובאשר למאיר אינדור, הוא בסה"כ בחור נחמד. שמחתי לשמוע שהגיע עד דרגת סא"ל. אני זוכר אותו בצעירותו בתפקיד של קדח"ט (קצין דת חטיבתי). איש גוש אמונים מקידמא דנא והמצב של היום קשה לו מאוד.
ישן 06-07-2005, 08:26
  אביב05 אביב05 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
אני לא בדעתו אבל זכותו לומר את דעתו ג
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי SplndidTorch שמתחילה ב "כשסא"ל במילואים מחלק ציונים לגדויילים"

גם אם אינה מוצאת חם בעינינו.
מכיר את האמרה : "אני לא מסכים לאף מילה שאתה אומר אבל אהיה מוכן להיהרג על זכותך לומר אותה"?

הוא סא"ל, הוא לא זייף את דרגותיו (אני מקווה), יש לו זכות לומר את דברו גם בתור אזרח .
קרה לא אחת שצה"ל הוציא בעבר גרסאות דוברות שהן חצי שקריות או חצאי אמת (הכל לפי המתבונן) בנושאים שונים . על כך אין איש שיחלוק -כולל צה"ל עצמו שדובריו נתפסו באמירת "לא אמת" בכוונת מכוון או בחוסר ידיעה . 2 מקרים שאני זוכר ככה בסריקת זכרון קלה:
1.מוחמד א דורה שצה"ל לקח על עצמו את הריגתו ואחרי מחקר יותר מעמיק זה הפלסתינים עצמם שהרגו את הילד המסכן הזה ויצאו בקול גדול לצרכי תעמולה.
2.הפצצה שהרגה כ15 איש בעזה. (שעליה הסתבך דן חלוץ באמירה שהוא ישן טוב בלילה ושהוא מרגיש רק רעד בכנף ,גם שם הסתבכו בדובר צה"ל באמירת חצאי אמיתות.
עם כל הכבוד לצה"ל ויש לי הרבה כבוד,באמת. (אני לא מכ"ש ) בקשר לדוברות ואמירת אמת בצה"ל יש בעיה חמורה.
אישית הייתי בכלל מבטל את מוסד הדובר הפנימי בצבא ומוציא את הגורם הזה לדובר אזרחי.מקצועי.
ישן 06-07-2005, 01:50
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
כשאדם טוען שאחרים אינם אומרים אמת, רצוי מאוד שהוא יאמר את האמת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי m1011409 שמתחילה ב "סא"ל אינדור: צה"ל לא דובר אמת"

אינדור טוען "שבשעת פינוי המלון לא היו בו כלל נוער גבעות, אלא משפחה עם ששה ילדים וכמה נערים תושבי הגוש."
העובדה היא כי מהמלון פונו כ-150 פעילי ימין קיצוני, רובם ככולם אינם תושבי הגוש. אותן משפחות תמימות שבאו (עוד קודם לכניסת אנשי הימין הקיצוני) להתארח במלון, כלל לא פונו ממנו באותו שלב.

(http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3106237,00.html)

בנוסף, בעניין נסיון הלינץ': אכן הנער לא נהרג, אבל מעניין מה היה קורה לו לא היו מגינים עליו ומחלצים אותו.
אינדור אומר: "כמות האבנים הייתה, לא כזו שאפשר להגיד עליה לינץ'". ואני הייתי שואל אותו: איזו כמות של אבנים כן מהווה לינץ'?

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

ישן 06-07-2005, 08:59
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
הנקודה הכי חשובה פה זה שהלב עבר לעבוד לשירות האויב

מי נגב את לבם של חלק גדול של עם ישראל והעביר אותו לשירות האויב.

אם מוכנים אפילו לשקר ולהעליל בכדי להרשי יהודי ולהצדיק את האויב, אז אנחנו בבעייה תהומית.

והמצב הזה נמש ונעשה יותר גרוע מיום ליום.

אם היינו יודעים שאלו יהיו פני הדברים, לא היה שום טעם להקים מדינה יהודית.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 06-07-2005 בשעה 09:16.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:59

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר