לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-01-2012, 20:20
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
יש תת-מרכיב לנימוק שאיתו אפשר להזדהות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "איזה נימוק תמוה לאי הרשעה: זה יפגע בעבודתו עם המגזר הביטחוני..."

זה שלאיש 120 מועסקים ופגיעה בחוזים הנ"ל עלולה להביא לכך שכולם או חלקם יאבדו את מטה לחמם. לא יודע עד כמה אני קונה את זה, כמובן, אבל זו לפחות טענה ראויה. מעבר לכך, כשקראתי את הכתבה במלואה, ועל פיה מדובר באדם שבסך הכל היה אזרח תורם מאוד כל חייו, כולל בתפקידי פיקוד קרבי עד גיל 45 וכולל יזמות עיסקית, ושלא הסתבך בעבירות דומות או אחרות מימיו אני מתרשם שלא כזה נורא שבוטלה ההרשעה. לא מדובר כאן באיזה יונתן פולק שאיתו משום מה המערכת נהגה בהרבה יותר סובלנות. גם ההשוואה לחרדים שקוראים נאצים לשוטרים (פלמינג השווה) איננה הולמת בעיני. בסופו של דבר, מדובר בדמות קצת יותר תורמת לחברה ואני לא מכיר יותר מדי מקרים שבהם מישהו איזה דרעק מהעדה החרדית הועמד לדין והורשע רק על כך שכינה מישהו נאצי. זה לא שיש איזו איכפה מאסיבית בנושא זה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-01-2012, 01:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אין שום בעייה לחייב את הזוכה הבא במכרז, להעסיק את העובדים הנ"ל...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יש תת-מרכיב לנימוק שאיתו אפשר להזדהות"

זה אחד היתרונות של מי שמוציא מכרז, הוא יכול לקבוע סייגים...
מעבר לכך, הוא גרוע לכל חרדי שצועק "נאצים" ליד ביתו. האיש הזה הגדיל ראש, ונסע עד אמצע השטחימם, כדי לקלל את החיילים שיושבים שם.
לקלל שוטרים זה פחות גרוע מלקלל חיילים - כי לשוטרים האופציה לעצור את המגדף. לחיילים אין את האופצייה הזו.

מדובר בבריון, ובדיוק כשם שעברו הצבאי של פייגלין לא עמד לזכותו כאשר נקט בפעולות לא חוקיות, בימי "זו ארצנו", כי אין סיבה שאיש הנ"ל יהנה ממחיקת עוונו, בגלל עבר צבאי.

איש לא מצפה שייכלא, ואיש לא מצפה שיעשה עבודות שירות - המינימום המתבקש הוא שלא יתעשר מחוזים עם המשרד שאת עובדי-החינם שלו הוא קילל בגסות...
ישן 20-01-2012, 02:50
מנהל

לא ברור לי איך אפשר לחייב קבלן להעסיק עובדים מסויימים על חשבון עובדיו הקבועים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין שום בעייה לחייב את הזוכה הבא במכרז, להעסיק את העובדים הנ"ל..."

לגבי ההשוואה לחרדים-
לא תמיד החרדים המנאצים עושים זאת ליד בייתם. יש ביניהם מספיק הטורחים להגיע למקומות רחוקים על מנת להשתת, בהתפרעויות והפגנות.ולגבי אופציה לעצור את המקללים, ובכן מסתבר שכן יש אפשרות לחיילים לעצור את המקלל שכן המורשע-לא מורשע בסיפור שלפנינו לא הגיע מרצונו לבית המשפט כדי שיפתחו נגדו בהליכים...
לגבי פייגלין אני חושב שמדובר בהשוואה בעייתית שכן הוא לא סתם גידף איזה חייל או שוטר אלא אירגן הפגנות שתכליתן היה שיבוש הסדר הציבורי. לטעמי, על התנהגות כזאת מגיע במקום (בלהט הרגע וכו') שתי סטירות בריאות ותו לא.
ישן 21-01-2012, 21:18
מנהל

זה אפשרי רק אם העובדים הקבועים אינם מתאימים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אם אי אפשר, אז אי אפשר (אני סבור שאפשר, אגב). זה לא משנה"

למשל, אם אתה צריך עובדים בעלי סיווג ביטחוני.
ברור ששום דבר בעברו לא נותן לו זכות לגדף חיילים, מצד שני, מתחשבים בעברו של אדם כשבאים לקבוע את עונשו, כמו גם בהשלכות שיהיו לעונש עליו ועל אחרים.
וכמובן, אם הוא תלוי במכרזים של משרד הביטחון וכל הסיכויים שיזכה בהם אם אין לו הרשעה פלילית אזי צריך לשקול עד כמה צריך להעניש את כל עובדיו (ואולי גם את משרד הביטחון שיפסיד את ההצעה הטובה ביותר) בגלל דברים שנאמרו באופן חד פעמי (לכאורה) ושאינם חמורים ממה שנאמר, למשל, בכל הפגנה של העדה החרדית. לא בטוח, אגב, שאני עצמי הייתי מבטל את ההרשעה, אבל אני סבור שזו החלטה סבירה.
ישן 21-01-2012, 22:25
מנהל

אני זוכר לא מעט מקרים של ענישה ללא הרשעה מנסיבות אלו ואחרות
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "זו החלטה סבירה לו הייתה מקובלת גם כאשר מדובר במישהו שאינו מהמחנה הנכון..."

שעיקרן למנוע פגיעה לא סבירה בעתיד של נאשם שהוא אדם נורמטיבי מעבר למעידה החד פעמית. זה לא קשור לימין ושמאל.

http://www.reader.co.il/article/727...%A8%D7%99%D7%AA
דוגמא אקראית-
http://law.co.il/media/computer-law/elisha_shai.pdf
דוגמא פחות אקראית היא של אותו אברך (לא בדיוק פעיל שמאל קיצוני) שהשופט דרורי בחר להעניש ללא הרשעה על כך שדרס קופאית שניסתה למנוע מימנו לצאת מחניון מבלי לשלם. מדוע? משום שהאברך היה בעל עבר נקי והוא לא רצה לפגוע בסיכויו להתמנות לדיין. ברור שזה מקרה חמור בהרבה מסתם גידופים ואכן בית המשפט העליון הפך את פסק הדין.
ולבסוף, כמה מקרים אתה מכיר של הרשעת מי שקרא לחיילים או שוטרים "נאצים", כשזו העבירה היחידה בתיק ואין לו כל עבר פלילי? אתה תצטרך למצוא כמה מקרים כאלה לפני שתוכל לקבוע שבית המשפט גילה כאן אפליה על רקע פוליטי.
ישן 21-01-2012, 22:31
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

האיש הזה נסע עשרות ק"מ כדי להעתמת עם חיילים. אין הגיון שמשרד הביטחון יפרנס אותו
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני זוכר לא מעט מקרים של ענישה ללא הרשעה מנסיבות אלו ואחרות"

החמור מכל הוא שהשתמש במשרד הביטחון כמפרנס, כטיעון למה ל-א להרשיע אותו.

מקרה האברך חמור לאין שיעור, ואכן בוטל, וטוב שכך. המקרה הזה אמנם פחות חמור, אבל ממש אין סיבה בעולם למנוע ממנו הרשעה, רק כדי שיוכל להמשיך להתפרנס מהמשרד ששולח לשדה הקרב את אותם "נאצים"...

מבחינתי שלא יורשע - ובלבד שלא יראה שקל ממשרד הביטחון. עניין ההרשעה כאן הוא סמנטיקה טהורה. מצידי שיקבל צל"ש - אבל שהשם שלו יוכנס לכל רשימה שחורה של מכרזים של מדינת ישראל, בדגש על מכרזים של המשרד שאמון על שליחת חיילים לקרב.
ישן 21-01-2012, 22:54
מנהל

יש פה שתי בעיות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "האיש הזה נסע עשרות ק"מ כדי להעתמת עם חיילים. אין הגיון שמשרד הביטחון יפרנס אותו"

1. נכון,אין הגיון שמשרד הביטחון יפרנס מי שקורא לחיילים "נאצים" (ושים לב-לא לכל חיילי צה"ל אלא לשניים ספציפיים"), אבל בכל זאת מדובר במעידה חד פעמית ויש לתהות עד לאן צריכה להגיע הענישה על כך. כל אחד יכול למעוד באופן חד פעמי בעידנא דרתיחא. אפילו אנוכי, מי שבילה לא מעט במדי שוטר, צעק לשוטרים "חארות" בזמן הפגנה כשהתנהלות אלימה שלהם כלפי מפגינים אחרים גרמה לי לאבד עשתונות. אני אישית הייתי מסתפק בשתי סטירות על דיבורים כאלה.
2. אין סיבה שאחרים ייענשו על כך שאחד השתולל מילולית. לא העובדים, ולא משרד הביטחון שיאבד עיסקה טובה יותר בגלל זה.
ישן 21-01-2012, 23:23
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אין פה כל בעייה
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יש פה שתי בעיות"

1. אני לא רואה בזה ענישה, אלא סיוע לאדם להימנע מעשיית עסקים עם נאציים (נורא יפה מצידו שהסתפק בלקרוא נאצים רק לשניים שאיתרע מזלם לעמוד במקום שאליו נסע כדי להפריע לפעילות צה"ל...). כאמור, לא אכפת לי שלא יורשע - אכפת לי מעניין עשיית כסף בידי אדם כזה. יש הבדל של יום ולילה בין "חארות" לבין "נאצים".

2. העובדים לא צריכים לסבול בגלל האיש הזה, ואם אכן בגלל דיבוריו הם יאבדו את עבודתם, יש להם קייס נגדו. אין סיבה שלא יפצה אותם מכיסו. באשר למשרד הביטחון - הוא ימצא מישהו אחר, גם אם יעלה יותר. יש דברים שהם עקרוניים: מי שמפריע לפעילות אנשי משרד הביטחון, לא יעשה כסף ממשרד הביטחון. זה אמור להיות גייד-ליין בסיסי.

מזלו שהוא מהמחנה הנכון...
ישן 21-01-2012, 21:16
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יש תת-מרכיב לנימוק שאיתו אפשר להזדהות"

כאשר אתה מעלה נימוק כזה של תרומה לחברה ושל חוסר הביטחון הכלכלי של עשרות עובדים - אתה למעשה בלא משים מכשיר שרץ.
מה בעצם אתה אומר: מי שתרם לחברה מוכשר לעבור גם על חוקיה. ולצערי הרב ההיסטוריה הקצרה של המדינה מלאה באנשים שהאמינו כי הם עומדים מעל החוק (דוגמה בולטת "שוד העתיקות" של משה דיין).
אין איש עומד מעל החוק ולא משנה מה גדולה הייתה תרומתו למדינה (גם על זה אני חולק).
הדוגמה הנוספת הבולטת של שינוי הגדרת עונש בהינף קולמוס היא זריקת הנעל על בייניש שעלתה בשלוש שנות מאסר, לעומת דוגמאות אחרות של התחמקות או עונש זערורי.

הדוגמה של החרדי המקלל לא באה כדי להצדיק את המעשה הנפשע שלו. אלא רק לחזק את הטיעונים לעיל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:55

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר