לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2012, 20:41
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
ראש ישיבת פוניבז' מהלל את חיילי צה"ל: "יש להם עולם הבא" (וירון לונדון בוכה על נכדו)

"לחיילים יש עולם הבא כמו להרוגי לוד"

ראש ישיבת פונוביז' וממנהיגי הציבור הליטאי הסביר כי אדם שמוסר את נפשו למען
הצלת האחר יש לו חלק לעולם הבא, ללא קשר לקיום מצוות.

פרסום ראשון: 30/01/12, 16:38
אפרים מורנו

ראש ישיבת פוניבז' וממנהיגי הציבור הליטאי, הרב גרשון אדלשטיין, הפתיע את תלמידיו
כשהתייחס לסוגיית לוחמי צה"ל ומסירות הנפש למען עם ישראל.

"גם חילונים שאינם שומרי תורה ומצוות, אם הם מוסרים את נפשם על הצלת אחרים מתוך
אהבת הבריות, יש להם עולם הבא כמו הרוגי לוד שמסרו את נפשם לטובת בני העיר", אמר
הרב בשיעור לתלמידיו.

הרב אדלשטיין סיפר את מעשה הרוגי לוד "וידוע המעשה שמובא בגמרא (תענית יח, ב) על
הרוגי לוד שמסרו את נפשם להציל את כל העיר, והמעשה היה שמצאו בלוד בת מלך שנהרגה,
וחשדו ביהודים שהם הרוצחים, והיתה גזירה שאם לא ימצאו את הרוצח יהרגו את כל היהודים,
ובאו שני אחים ואמרו שהם הרוצחים, למרות שהם לא היו הרוצחים, כדי להציל את כל בני העיר,
ואמרו חז"ל הרוגי לוד אין אדם יכול לעמוד במחיצתם".

...

קישור לידיעה המלאה: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/232667
דף סיכום של השיחה (הועתק ערוץ 7): https://2012-uploaded.fresh.co.il/2...02/36829189.pdf
השיחה כולה ניתנת לשמיעה כאן: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=37470

ובערוץ 10, מדווח על כך "כתבנו לענייני חרדים", אבישי בן חיים, שלאחריו הזקן התורן (הפעם
זה לונדון) מתחיל לייב ולהתלהם גם יחד.

קירשנבאום מסכם את הדברים, ואומר-שואל "אבל לא מהפכה גדולה?"

בן-חיים (שגם הוא איננו טלית שכולה תכלת), עונה: "לא, לא. כן מהפכה גדולה. זה מה שאני מנסה
לומר. לכאורה, אלה דברים מתבקשים מאליהם. אבל כשאתה אומר בתוך הפולמוס הזה - ולאור
ההיכרות שלנו את הטקסטים החרדיים - הטקסט הזה הוא טקסט נדיר. כלומר, זה טקסט שאומר
לחרדים - אני מקריא את המשפט מפי ראש ישיבת פוניבז', הישיבה הכי חשובה: מי שמוכן למסור
נפשו יותר ממני - אז הוא יותר ממני
."

וכאן נזעק לונדון הדגול ומציין שהרוח היהודית (שלא מפעמת בו - כך הוא מדגיש פעמיים) מצווה עליו
לקבל זאת בברכה, אבל בעיניו "זו רק עדות לשפל המדרגה שאליה התדרדר עולם הישיבות", וממשיך
לבכות ולצעוק באולפן על "הבלים גמורים" ועל "גיהנום"...

התוכנית: http://lnk.nana10.co.il/Article/?Ar...=862350&sid=182 (מתחיל ב-29:50)

אם זה היחס, למה אתם מצפים?

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-02-2012, 21:19
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "ראש ישיבת פוניבז' מהלל את חיילי צה"ל: "יש להם עולם הבא" (וירון לונדון בוכה על נכדו)"

ציטוט:
"ואמרתי לו כי מה ששאל מדוע אנו לומדים ולא עובדים, זהו מפני שגם מי שעובד, בדרך כלל אינו עושה זאת מאהבת המלאכה, אלא בשביל שרוצה להרוויח כסף, ואם היה לו הרבה כסף לא היה עובד, או שיש לו קצת והוא מבקש להרוויח יותר, ונמצא שהסיבה לזה היא מחמדת הממון, או מחמדת הכבוד שהוא רוצה את הכבוד שיש לעשירים, אבל אנו בני התורה אין לנו סיבה לעבוד, כי אנחנו מאושרים גם בלי הכסף והכבוד, כי לימוד התורה הוא תענוג נפשי שאין כמוהו בעולם, וכפי שרואים בעלי תשובה שלומדים תורה מתוך הדחק ושמחים בחלקם.

ומכאן אני מבין שאפשר ללמוד כל היום תורה, וגמרה, בלי לעבוד כלל, לעשות פרו ושמו, לזהם את הפלנטה בפיצוץ יתר(אין משהו מעצבן יותר מלראות עיר שכולה צפופה בגורדי שחקים), לאכול, לצרוך חשמל, לקבל מים זורמים בברז, ניקיון ברחוב, צבא\... וכל זה בלי לעבוד.. ואללה תאוריה מעניינת יש ל"גאון" הדור הזה.. חבל שהיא לא עומדת במבחן המציאות.

ציטוט:
"ומה ששאל מדוע בני הישיבות אינם מתגייסים לצבא, אמרתי לו כי באמת האחראים על הביטחון בצבא מודים שבדרך הטבע לא מובן איך אנו מתקיימים, שהרי אנו מוקפים במאות מיליוני אויבים עם נשק וכוח אדם, וכמו שהגדירו חז"ל את מצבינו "כבשה אחת בין שבעים זאבים", ומדוע אינם עושים את מה שהם יכולים לעשות, הרי זה נס גדול שאינו מובן בדרך הטבע.

כן, נס גדול שלא מובן דרך הטבע..
אני חושב שאנשים שחושבים שאפשר לעשות פרו-רבו, לחיות בעיר עם תשתיות, מדינה עם צבא מוקפת באויבים, וכל זאת בלי לעבוד כי "נמצא שהסיבה לזה היא מחמדת הממון, או מחמדת הכבוד", הם הנס בגדול שלא מובן דרך הטבע..

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 02-02-2012 בשעה 21:21.
ישן 02-02-2012, 21:22
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "[QUOTE]"ואמרתי לו כי מה ששאל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Equivocator
ומכאן אני מבין שאפשר ללמוד כל היום תורה, וגמרה, בלי לעבוד כלל, לעשות פרו ושמו, לזהם את הפלנטה בפיצוץ יתר(אין משהו מעצבן יותר מלראות עיר שכולה צפופה בגורדי שחקים), לאכול, לצרוך חשמל, לקבל מים זורמים בברז, ניקיון ברחוב, צבא\... וכל זה בלי לעבוד.. ואללה תאוריה מעניינת יש ל"גאון" הדור הזה.. חבל שהיא לא עומדת במבחן המציאות.
אבל מסתבר שהיא כן עומדת במבחן המציאות.
לפחות עד היום. אתה טוען שילא יאריכו את החוק טל? נחיה ונראה...

ומה אתה עשית למען איכות הסביבה?

ישן 03-02-2012, 15:43
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "לא ברור מה כל כך מצחיק אותך,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
לא ברור מה כל כך מצחיק אותך, אבל הציטוטים הנ"ל נכתבו שחור על גבי לבן בתמלילי השיחה שנגישים לכל ואף על פי כן בחרת להדגיש דברים מסויימים מאוד מדבריו (ע"ע הכותרת שנתת לאשכול) ולקינוח גם הזדעקת על סיקור כביכול מוטה.

למותר לציין שגם "בחדרי חרדים" לא בחרו כותרת שמשקפת נאמנה את דבריו (בהמשך הכתבה הוא טוען שהחילונים מתקנאים בחיי החרדים כי אינם מסוגלים לחזור בתשובה, ועל כן יש לרחם עליהם...)

שירות הדוב שאתה עושה למגזר עליו אתה מנסה לגונן, יעיל יותר מאלף טרולים.
לא ברור? אז אסביר לאט.

האדון לעיל טוען שהחרדים לומדים "תורה, וגמרה", לא עובדים כלל, עושים פרו ורבו, מזהמים את הפלנטה, אוכלים, צורכים חשמל, מקבלים מים זורמים, ניקיון ברחוב, צבא "וכל זה בלי לעבוד" (אפילו שהוא כבר ציין שהם לא עובדים; אולי יש לו זיכרון של דג זהב? זה מצחיק אותי, לדוגמה...) הוא מכנה את הדבר "תאוריה מעניינת", אך מציין שהיא "לא עומדת במבחן המציאות".

אבל, הבן נא ybd123 היקר - אם זה מה שהחרדים עושים, זה אומר שהיא כן עומדת במבחן המציאות. כי זה מה שהם עושים. אתה מבין? אם החרדים מתנהגים כך ב-מ-צ-י-א-ו-ת, זה אומר שהגישה (סליחה, "תאוריה"...) הזו כן עומדת במבחן ה-מ-צ-י-א-ו-ת.

זה כמו שאני אגיד שזה שטייקונים יכולים לקבל בזיל הזול את נכסי הציבור, להשתמש בהם לצורך התעשרות תוך כדי ניצול הציבור היא תאוריה מעניינת שלא עומדת במבחן המציאות. אבל רגע...
אפשר באותה מידה להגיד שזה שהשמש זורחת בבוקר ושוקעת בערב היא תאוריה מעניינת שלא עומדת במבחן המציאות...

הכותרת של האשכול היא הכתובית שנכתבה בערוץ 1 מתחת לשמו של אבישי בן-חיים בתוכנית בערוץ 10 (ההערה בסוגריים היא כמובן תוספת שלי...). אני כתבתי את הכותרת של ערוץ 7, את הכתב של ערוץ 7, את התאריך של ערוץ 7, ואת 3 הפסקות הראשונות של ערוץ 7. שקר מס' 1 שלך. באשכול הזה לא הזדעקתי על סיקור מוטה. שקר מס' 2 שלך. בפעם הבאה - גלידה.

ישן 02-02-2012, 21:43
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "למה מצפים? שיתגייסו לצבא ולא יסמכו על הנס, במקרה הטוב, והחילוני הפרייאר במקרה הרע"

ציפיה הזויה לחלוטין בהתחשב ביחס.

אני 'מצפה' שעכשיו יביאו לי מיליון דולר. ברגע זה ממש. נו, אז?
אני גם 'מצפה' שיגיע שלום עולמי, ולא נצטרך צבא בכלל.
אני גם 'מצפה' שבמהלך 2012 יבוא סוף העולם, ככה שבכלל אין לנו מה לדאוג...

העניין הוא שהציפיות האלה אינן מבוססות על עובדות, אינן נתמכות על-ידי עובדות, ואינן מתבטאות בעובדות.
כנ"ל הציפיה שמישהו יעשה מה שאתה רוצה, כאשר אתה דוחה אותו באופן בלתי-תלוי במעשיו.

ישן 02-02-2012, 23:53
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "זוהי ציפיה ערכית, כפי שאני מצפה ממך לא לדרוס זקנה ברחוב ולברוח"

לא רלבנטי.

אתה יכול להיכנס לחפירת ה"מי התחיל" המגוחכת הזו, אבל זה לא רלבנטי וגם לא נכון. שילוב מנצח.

קודם כל, ברגע שהיום ניצבת בפני אדם החלטה, הוא בוחן מה יצא לו מכל בחירה. היום.
מבחינה היסטורית, הטורקים הם בכלל עם מונגולי. זה אומר שהיום צריך לטרנספר אותם למונגוליה (יחד עם כל דודניהם ממרכז אסיה)?
מבחינה היסטורית, ישראל כללה שטחים בעבר הירדן המזרחי ולא כללה את אילת. זה אומר שעל זה צריך להילחם היום?
לא. כי אדם שמקבל החלטות היום, מסתכל על האפשרויות שעומדות בפנים היום, ועל מה יצא לו מכל אחת מהן היום.

המשמעות של מה שאמר לונדון, ושל מה שאתה אומר היא פשוטה: אם החרדים נגד הצבא - זה לא טוב. אם הם בעד הצבא - זה לא טוב.
לכן, הבכי והנהי שלכם לא רלבנטי לקבלת ההחלטות שלהם. אין תמריץ להיות בעד הצבא ואין סנקציה על להיות נגד הצבא.
בכל מקרה - התוצאה זהה.

או שאתה ולונדון לא באמת רוצים שהחרדים יתגייסו, או שלמדתם על איומים באותו מקום שלמד עליהם ראש המטות המשולבים הנוכחי...

מעבר לכך, המלחמה הנוכחית בדתיים (חרדים הם סוג של דתיים, למקרה שמישהו מבולבל) החלה אכן לאחר השתמטות המונית מגיוס, אבל דווקא לא של הדתיים...

ישן 03-02-2012, 03:42
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
חפרנות לא רלבנטית
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "לא רלבנטי. אתה יכול להיכנס..."

שירות בצבא במדינה שנתונה לאיומים הוא המינימום שבמינימום. החרדים ברובם המכריע מסרבים לשרת או שלכל היותר משרתים שירות מקוצרר בעל ערך מפוקפק או שירות בכל מיני מסלולים דה לוקס. להאשים את אי מוכנותם לשרת באיזה התלהמות טיפוסית של ירון לונדון או שכל אחד אחר זה חסר בסיס. אתה רוצה לומר לי שהחרדים רוצים בעצם לשרת אבל מעליבים אותם אז בעצם לא ושהחילונים יגנו עליהם בגופם? לחלוטין לא רלבנטי. הדרוזים וחלק מהבדואים משרתים למרות שיש להם סיבות טובות מהחרדים לטעון לקיפוח וליחס לא הולם.
ואני, אם לא איכפת לך, לא אמרתי דבר וחצי דבר נגד דיברי הרב. הם אחלה. אבל זה לחלוטין לא מספיק ואני מסרב להפליג בהתלהבות בשיבחו ובשבח צאן מראיתו בשל כך, ממש כשם שאני חושב שזה שמובטל כרוני יוצא לעבוד שעה בשבוע זה אחלה, אבל ממש לא מספיק על מנת שאתלהב מכך. במידה רבה, זה גם מה שירון לונדון אומר, אלא שהוא מוסיף גם כל מיני טענות מתלהמות ביחס לטיעוני הרב שקשורים לאתיאסטיות שלו. זאת כבר בעיה שלו וסוגיה אחרת. רוב הציבור הישראלי לא מתבטא כך.
ומה זאת אומרת "מה יצא לו מהבחירה היום"? מה זאת אומרת מה ייצא לו? ייצא לו בדיוק מה שיצא לי: השתתפות בהגנה על חיי וחיי בני משפחתי. חוץ מזה,בשיקולי עלות ותועלת רצינואלים המאזן לא ממש בעדי. יכולתי מן הסתם למצוא דרך חוקית להשתמט ולא היה קורה לי שום דבר. מצד שני, יצא לי מההחלטה כן לשרת 3 שנים של שלילת החופש שלי (לא כולל מילואים), ועומסים פיזיים ונפשיים שלא ממש הועילו לבריאות שלי לטווח ארוך. אם החרדים לא רוצים לשרת בגלל שיקולי "העליבו אותי" אזי אני בז להם.
ואגב, הטענות נגד החרדים על ההשתמטות ועל כפיה דתית החלו הרבה לפני ששיעורי ההשתמטות בקרב החילונים הגיעו לממדים של היום. ובכל מקרה, החרדים הם עדיין קבוצת ה-לא משרתים היהודית הגדולה ביותר. לפי הנתונים שפורסמו, שיעור הלא משרתים מבין חייבי הגיוס (אני מתייחס לגברים שאינם ערבים) היה ב-2009 25.8%. מביניהם 10.9 אחוז חרדים (תורתם אומנותם). מבין האחרים 6.3 אחוז בגלל פטור רפואי (שברוב המקרים הוא על בסיס אמיתי) והיתר בשל רישום פלילי, נתונים נמוכים ומשום שאינם נמצאים בארץ.
במלים אחרות, כמעט כל הצעירים החרדים אינם מתגייסים למרות שמבחינה רפואית ואחרת יכלו להתגייס. בקרב החילונים והדתיים יש מיעוט שלא מתגייס-חלק משום שכלל איננו מתגורר בישראל, אחרים בגלל שיש להם בעיות רפואיות, התפתחויות נפשיות וכו' או שיש להם רקע עברייני. ברוב המקרים מדובר בבעיות אמת ולכן שיעור המשתמטים החילונים שהיו יכולים לשרת אילו רצו בכך הוא מיעוט מקרב אותו מיעוט שלא מתגייס.
אצלי בתיכון כולם התגייסו כמעט ללא יוצאים מן הכלל,ולא כולם גמרו את הסדיר שלמים. אתה יכול להגיד אותו דבר על ישיבה חרדית טיפוסית?
ישן 03-02-2012, 04:48
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "חפרנות לא רלבנטית"

הכותרת מתארת היטב את התוכן...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
שירות בצבא במדינה שנתונה לאיומים הוא המינימום שבמינימום. החרדים ברובם המכריע מסרבים לשרת או שלכל היותר משרתים שירות מקוצרר בעל ערך מפוקפק או שירות בכל מיני מסלולים דה לוקס. להאשים את אי מוכנותם לשרת באיזה התלהמות טיפוסית של ירון לונדון או שכל אחד אחר זה חסר בסיס. אתה רוצה לומר לי שהחרדים רוצים בעצם לשרת אבל מעליבים אותם אז בעצם לא ושהחילונים יגנו עליהם בגופם? לחלוטין לא רלבנטי. הדרוזים וחלק מהבדואים משרתים למרות שיש להם סיבות טובות מהחרדים לטעון לקיפוח וליחס לא הולם.
לא. זה לא מה שאני רוצה לומר, ולכן זה לא מה שאמרתי. אילו רציתי לומר זאת, זה מה שהייתי אומר.
אני טוען שבהינתן כל הסיבות האחרות שיש לחרדים להתגייס ולא להתגייס, התגובות השליליות כלפיהם בין כשהם 'מתנגדים' לצבא ובין כשהם 'תומכים' בו, אינן תורמות למטרה של גיוס חרדים, כמו שתגובה נייטרלית בלתי-תלויה במעשיהם לא הייתה תורמת לכך, וכפי שתגובה חיובית בלתי-תלויה בכך לא הייתה תורמת לכך.
לדוגמה, אם חרדים (או אנשים בכלל, לצורך העניין, או עכברים) מקבלים מהמדינה (או מהחוקר במעבדה) אותו יחס, ללא תלות בהתנהגות שלהם, ובהינתן ששאר התנאים קבועים, סביר להניח שההתנהגות לא תשתנה.

וזה בלי קשר לכך שמדובר בתגובה מסריחה ולא ראויה. היא פשוטה לא מקדמת את המטרות המוצהרות של המגיבים, מה שמחזיר אותי למה שכתבתי למעלה: או שהמגיבים לא מבינים את ההשלכות של התגובות שלהם, או שהם לא באמת רוצים שהחרדים יתייחסו בצורה חיובית יותר לצבא.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ואני, אם לא איכפת לך, לא אמרתי דבר וחצי דבר נגד דיברי הרב. הם אחלה.
הם כל-כך אחלה, שלמרות שכבר טרחת להגיב, לא כתבת אפילו מילה אחת על כך. לא "וואי איזה גבר הרב! אני מת עליו! מאיפה משיגים חתימות12<#!!@?!?", אלא "אחלה" בלבד...
מה שכן טרחת לכתוב היה על "החילוני הפרייאר" (כך במקור), ציפיות ערכיות, השוואה לדריסת זקנה, וקינחת בלא-אמת קטנה לגבי סיבה ותוצאה, מוקדם ומאוחר...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אבל זה לחלוטין לא מספיק ואני מסרב להפליג בהתלהבות בשיבחו ובשבח צאן מראיתו בשל כך, ממש כשם שאני חושב שזה שמובטל כרוני יוצא לעבוד שעה בשבוע זה אחלה, אבל ממש לא מספיק על מנת שאתלהב מכך.
נחמד שאתה מסרב להפליג בשבחו, אבל בפועל אתה מסרב אפילו להעניק שבח מזערי, כך שהטענה מיותרת ומהווה ניסיון נפל להטעיה.
אתה לא חייב לשבח את המובטל הכרוני שיוצא לעבוד שעה בשבוע, אבל אם אתה רוצה לעודד אותו לעבוד יותר, כדאי שתעשה את זה, אפילו אם אתה לא חייב.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
במידה רבה, זה גם מה שירון לונדון אומר, אלא שהוא מוסיף גם כל מיני טענות מתלהמות ביחס לטיעוני הרב שקשורים לאתיאסטיות שלו. זאת כבר בעיה שלו וסוגיה אחרת. רוב הציבור הישראלי לא מתבטא כך.
אני לא יודע איך "רוב הציבור הישראלי" מתבטא. אולי נשאל את הפרופסור אמריטוס יאיר לפיד "מה ישראלי" כדי שהוא יספר לנו.
אני יודע כיצד מתבטאים אנשים ששמעתי מתבטאים. במיוחד אני יודע כיצד מתבטאים אנשים שעושים זאת בתקשורת ההמונים, ובמיוחד-במיוחד-במיוחד אנשים בעלי גישה קבועה לתקשורת ההמונים.
מצטער. הייתי שמח להביא לפה גם ידיעות על מה-אמר-קגנס-בארוחת-בוקר, ולא רק מה-אמר-ירון-לונדון-בתוכנית-שלו. אם תשלח לי קלטות של ארוחות הבוקר שלך ותביא לי אישור מהמנהלים להעלות את הגיגיך, אשמח לפתוח אשכולות גם עליהם...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ומה זאת אומרת "מה יצא לו מהבחירה היום"? מה זאת אומרת מה ייצא לו? ייצא לו בדיוק מה שיצא לי: השתתפות בהגנה על חיי וחיי בני משפחתי.
לא רלבנטי, ומראה על חוסר הבנה מביך. עד היום (או עד השנים האחרונות) השיקול הזה לא היה מספיק חזק כדי להטות את הכף נגד השיקולים הנגדיים. בהינתן ששום דבר לא השתנה, גם היום הוא לא יטה את הכף.
אם, לדוגמה, היו תגובות שליליות כשהחרדים 'נגד' הצבא ותגובות חיוביות כשהם 'בעד' הצבא, אולי זה היה משנה את התנהלותם. התגובות האלה כמעט בוודאות לא ישנו אותה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
חוץ מזה,בשיקולי עלות ותועלת רצינואלים המאזן לא ממש בעדי. יכולתי מן הסתם למצוא דרך חוקית להשתמט ולא היה קורה לי שום דבר. מצד שני, יצא לי מההחלטה כן לשרת 3 שנים של שלילת החופש שלי (לא כולל מילואים), ועומסים פיזיים ונפשיים שלא ממש הועילו לבריאות שלי לטווח ארוך.
מן הסתם, אילו מה שכתבת היה אמת, אכן לא היית משרת.
או שלא הייתה לך דרך להשתמט באופן חוקי ברגע האמת, או שלא היית מודע להשלכות של הגיוס לצבא (שלילת החופש, עומסים פיזיים ונפשיים וכו'), או שאתה לא באמת מעדיף להשתמט מאשר להתגייס.
הדבר היחיד ש'הוכחת' הוא שלך יש את מערכת השיקולים וההעדפות שלך, והיא שונה מזו של החרדים. אתה מעדיף דבר אחד ואילו הם מעדיפים דבר אחר.
החלופה היא שעומדות בפניך שתי אפשרויות, אתה יודע איזו מהן אתה מעדיף, ואתה בוחר בשניה במודע ובכוונת-תחילה. יש הרבה כינויים להתנהלות כזו, ואף לא אחד מהם איננו חיובי במיוחד. אני נוטה להאמין שזה לא מצבך.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אם החרדים לא רוצים לשרת בגלל שיקולי "העליבו אותי" אזי אני בז להם.
אם הים היה צהוב, צבי-ים היו יודעים לרקוד סמבה.
אפילו אם המשפט הזה נכון, הוא לא מעניין, כי זה לא המצב...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ואגב, הטענות נגד החרדים על ההשתמטות ועל כפיה דתית החלו הרבה לפני ששיעורי ההשתמטות בקרב החילונים הגיעו לממדים של היום. ובכל מקרה, החרדים הם עדיין קבוצת ה-לא משרתים היהודית הגדולה ביותר. לפי הנתונים שפורסמו, שיעור הלא משרתים מבין חייבי הגיוס (אני מתייחס לגברים שאינם ערבים) היה ב-2009 25.8%. מביניהם 10.9 אחוז חרדים (תורתם אומנותם). מבין האחרים 6.3 אחוז בגלל פטור רפואי (שברוב המקרים הוא על בסיס אמיתי) והיתר בשל רישום פלילי, נתונים נמוכים ומשום שאינם נמצאים בארץ.
במלים אחרות, כמעט כל הצעירים החרדים אינם מתגייסים למרות שמבחינה רפואית ואחרת יכלו להתגייס. בקרב החילונים והדתיים יש מיעוט שלא מתגייס-חלק משום שכלל איננו מתגורר בישראל, אחרים בגלל שיש להם בעיות רפואיות, התפתחויות נפשיות וכו' או שיש להם רקע עברייני. ברוב המקרים מדובר בבעיות אמת ולכן שיעור המשתמטים החילונים שהיו יכולים לשרת אילו רצו בכך הוא מיעוט מקרב אותו מיעוט שלא מתגייס.
יש פה "אגב" עצום ולא מעניין. מה זה משנה מהם הנתונים? יש ויכוח על הנתונים? טענתי שהנתונים הם אחרים?

ואגב,

ואגב, כדאי ללמוד על ההבדל בין subset לבין proper subset ("תת-קבוצה ממש").
אמנם החרדים הם סוג של דתיים, אבל לא כל הדתיים הם חרדים.

ואגב, הבכיינות על "הדרת נשים" החלה רק בשנה-שנתיים האחרונות, בעוד שההשתמטות בציבור החילוני החלה זמן רב קודם לכן.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אצלי בתיכון כולם התגייסו כמעט ללא יוצאים מן הכלל,ולא כולם גמרו את הסדיר שלמים. אתה יכול להגיד אותו דבר על ישיבה חרדית טיפוסית?
אצלי בתיכון, שנמצא בקומה השנייה של בניין משרדים, הייתה מרפסת עישון רשמית מול המזכירות. אתה יכול להגיד אותו דבר על ישיבה חרדית טיפוסית?
(או במלים אחרות - מה הקשר ולמי אכפת?)

מדהים כמה שהכותרת תיארה היטב את התוכן. כל הסטטיסטיקות, הסיפורים קורעי-הלב על חברים לספסל הלימודים שנפגעו בצבא, הדברים מלאי הפאתוס על "שלילת החופש" שלך (שקלת לעתור לבג"ץ?), "עומסים פיזיים ונפשיים" שנאלצת להתמודד איתם וכן הלאה - כל זה הוא לא יותר מאשר "חפרנות לא רלבנטית", שכן כל זה אינו מעלה ואינו מוריד באשר לעניין, והוא העדר הבדל ביחס בהתאם להתנהגות.

ישן 03-02-2012, 07:23
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
ושוב חפרנות על גבי חפרנות על גבי קישקוש
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "הכותרת מתארת היטב את התוכן......"

-חוסר ההבנה המביך הוא כולו שלך. לא מעניין אותי מה השיקול של החרדי שלא מתגייס,מעניין אותי מה השיקול שצריך להיות לו. ממש באותה מידה שלא מעניין אותי מה השיקול של מי שמעלים מס. מבחינה ערכית, אדם שלא מתגייס ונותן למישהו אחר להלחם ולמות עבורו הוא נבזה, ולא איכפת לי מה השיקולים שלו ואיך אמירה של ירון לונדון מקדמת או לא מקדמת את זה שהוא יתגייס.
ולגבי באופן אישי וזה נכון מין הסתם למתגייסים רבים-יכולתי להשתמט (כי רבים יכולים למצוא סעיף רפואי או אחר ולכל הפחות לשרת כמש"ק ממטרה אם בכלל) ובחרתי לשרת למרות מודעות לסיכונים ולעלויות משום שברור היה לי שאם לא אני אז מי? אם אני לא אגן על המדינה (ובכללה בני משפחתי ואני עצמי) אז מי יעשה זאת?
לחרדי,כמו למיעוט מהמלש"בים החילוניים יש תשובה ברורה-שאחרים יעשו זאת.
ושאר המלל הלא רלבנטי, הדמגוגי, המתנשא (בלי יותר מדי בסיס), הילדותי ואף השיקרי בהודעתך באמת שאיננו ראוי לתגובה. המשך להגן על המשתמטים מגיוס ווהושעת את עם ישראל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:35

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר