לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 20-03-2012, 10:40
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.08.11
הודעות: 7,220
מידע היקף ההון השחור בישראל ב-2011 נע בין 86 מיליארד שקל ל-173-216 מיליארד שקל

הערכות של מומחי מס, גם במגזר הציבורי, טוענות כי היקפו של ההון השחור, כלומר ההכנסות הלא מדווחות במשק הישראלי, נעות מדי שנה בין 10%, כדברי המינימליסטים, ל-20% ואף 25% מהתוצר המקומי השנתי, כדברי המקסימליסטים. מדובר בשיעור נכבד.

תוצר המשק ב-2011 היה 864 מיליארד שקל. כלומר, היקף ההון השחור בישראל ב-2011 נע בין 86 מיליארד שקל ל-173-216 מיליארד שקל - טווח גדול מאוד, המשקף את היעדר המידע הבדוק בנושא. יש הסבורים כי היקף ההון השחור גבוה מ-25% מהתוצר במשק. אין איש מוסמך הסבור כי הוא קטן מ-10% מתוצר המשק.

לכתבה בשלימותה:
http://news.walla.co.il/?w=/3/2518100

---------------------------
העצות להוסיף פקידים למערכת מס הכנסה, מה שבטוח שזה יבזבז כספי צבור, התועלת מזה לא כל כך בטוחה. נניח שהם ישימו יד על כל הספקים הקטנים שמספקים שירותים ללא חשבוניות. מדובר על ספקים שבחלקם הגדול בקושי מרוויחים את לחמם. עם המיסים הם יהיו בעייה עוד יותר קשה.

אבל מעבר לספקים האלו, מה התוצאה הסופית על כלל הציבור? לא תישאר לספקים הקטנים האלו ברירה אלא להעלות את מחירי השירותים שלהם, וזה יקשה על כלל הצביןר לא רק על מעלימי המס. יוצא שפעילות כזו זה מס עקיף על כלל הצבור בין אם הוא משלם מיסים ובין אם לא.

ועוד לא נגענו על הבעיות של ביורוקרטיה. בדרך כלל כשמוסיפים עוד פקידים, אולי בהתחלה מתחילים לעבוד קצת יותר קשה, אבל אחרי זמן מתרגלים, וזה חוזר לאותו מצב, והפקידים נשארים שם.

מה אם כן העצה להעלמות מס? להוריד אותם מיסים שבקלות יחסית אפשר לעקוף אותם ובמקום זה להעלות יותר את המיסים שכמעט אי אפשר לעקוף אותם. הנה דוגמה: להוריד ממס הכנסה ובמקום זה להשאיר את מיסוי למוצרי יוקרא ונסיעות לחו"ל.
_____________________________________
לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר (ישעיהו סב א)
חצי האי ערב - לערבים, ארץ ישראל - לעם ישראל.
מכה של המוסלמים, ירושלים של היהודים.


https://sites.google.com/site/hamedinai/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:31

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר