לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-04-2012, 18:59
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
ניסיון לעגן חוק יסוד "זכויות חברתיות"- כלכלת בחירות או אידיאולוגיה קלוקלת?

http://www.calcalist.co.il/local/ar...html?dcRef=ynet

ההצעה מבקשת לעגן בחוק יסוד שורה של זכויות המבטיחות את רווחתו של האדם בכל תחומי חייו. "זכויותיו החברתיות של האדם חשובות לא פחות מזכויותיו האזרחיות והמדיניות", אומרת יחימוביץ', "הזכויות לחינוך, לפרנסה בכבוד ולביטחון תזונתי - הן בסיסיות כמו אוויר לנשימה, והן הנדבך הראשון והבסיסי לקיום בחברה אנושית. ממשלה שאינה מייצרת תשתית כזאת אינה ממלאה בעצם את חובתה לאזרחיה".

ומי ישלם? לא בנון, אלא שרוקי ושאר אנשים שעובדים קשה למחייתם כדי שכל מיני בטלנים ירכבו להם על הגב.
ומה עם חוק יסוד משק חופשי? או חוק יסוד חופש הקניין? אולי שיפסיקו לשדוד אותי כל הזמן?
רציתי לשבור את המחשב מעצבים כשקראתי את הכתבה, הפופוליזם מגיע מכל קצוות הכנסת, אני מקווה שזה ספין לקראת הבחירות ותו לא, למרות שאני מאמין שיחימוביץ' באמת חושבת שלשדוד את מעמד הביניים זה פיתרון ליוקר המחיה של מעמד הביניים..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-04-2012, 19:40
צלמית המשתמש של רומק
  רומק רומק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.02
בכל מקרה קצת טעיתי
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "למה שש"ס יצביעו נגד? זה נשמע..."

לחוקים נדרש רוב רגיל
העיגון משמעו שכל שינוי יצריך רוב של 61 ח"כים ולא 80 כמו שרשמתי
לעניין ש"ס-החוק הרי לא מסדיר את המימון דבר שיכול לגרום לכך שיבוא מהישיבות
(הרי כל החוק בעצם המפלגות השותפות לו נראה כמו נסיון לשנות עדיפות תקציבית)
לכן הגיוני למדי שש"ס יציביעו נגד
הליכוד יתנגד מסיבות מובנות וליברמן הרי מבין לאן נושבת הרוח אז לקראת בחירות סביר להניח שגם המפלגה שלו תתנגד על מנת לתת לסיעות השמאל נקודת פתיחה רעה במירוץ לכנסת ה19
ומכיוון שכרגע ליברמן הוא זה שצפוי להיות ראש המפלגה השנייה בגודלה עם אג'נדה הדומה לליכוד,הגיוני שיצביע כמו ביבי כחלק מבישול ההסכם הקואליציוני לממשלה הבאה

ישן 01-05-2012, 07:01
  cesium cesium אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.11
זה נשמע תמים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "ניסיון לעגן חוק יסוד "זכויות חברתיות"- כלכלת בחירות או אידיאולוגיה קלוקלת?"

אבל המשמעות המעשית תהיה שבג"ץ יתחיל לנהל את המדיניות הכלכליות של המדינה. ויש כאלו שיתמכו בזה.

למשל:
ציטוט:
את קריאות "מי שמך?" הראשונות השמיעו פרופסורים למשפט חוקתי באקדמיה שלנו, שאיש לא חושד בהם כי הם משתייכים למחנה בני החושך. עשייה זו גם הביאה לכרסום באמון הציבור, שחלקים גדולים ממנו ראו בכך ניסיון להחיל בישראל דיקטטורה שיפוטית של אנשים לא נבחרים. כל אלה הביאו לכך שבית המשפט העליון חשש ביותר מדי מקרים לעשות את מלאכתו ולהגן על המוחלשים (למשל בעתירה לביטול חוקי הקיצוץ בקצבאות של נתניהו בשנת 2003), כי הוא חסר לגיטימציה משפטית וציבורית לעשות כן.
ישן 01-05-2012, 20:20
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "ניסיון לעגן חוק יסוד "זכויות חברתיות"- כלכלת בחירות או אידיאולוגיה קלוקלת?"

לא מבין את ההסבר להתנגדות שלך - המדינה כל הזמן משתמשת בכסף שלך כדי לממן דברים - אני מחליט איך יהיה הבטחון? מאיפה יעבור האוטובוס וכמה יעלה? אם יבנו כביש חדש ליד הבית שלי? טיזה שירות רפואי ינתן?

למדינה יש אחריות על האזרחים שלה, כלל האזרחים, כמו שהיא מחויבת לתת ביטחון אז למה לא זכויות אזרחיות?

הטענה כאילו מי שלא מרוויח הרבה זה בעיה שלו היא לא נכונה בעליל, רוצה שזה יהיה ככה? אז תדאג שלכל אזרח יהיה הזדמנויות שוות - שהבית ספר יהיה באותו רמה, שהתחבורה הציבורית תהיה זהה, שרמת התשתיות תהיה זהה, שכבאיות אמבולנסים וכו יהיו זמינים באותה מידה, שתהיה אותה כמות של מתחמי בילוי שיהיה אותה כמות של פעילות לנוער לאחר הצהריים וכו...

כל עוד אין שיוויון הזדמנויות מלא, אז לא ניתן לדרוש שכל אחד יאכל את הדייסה שהוא בישל.

ישן 01-05-2012, 20:42

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "לא מבין את ההסבר להתנגדות שלך..."

מכיוון שהממשלה לא מייצרת כסף אלא גובה אותו ומחלקת אותו בין האזרחים, ראוי שההתערבות שלה תהיה מינורית ככל שניתן. ביטחון הוא דוגמא מצויינת למוצר ציבורי. יש שיגידו שגם תשתיות ורפואה ברמה מסוימת הם מוצרים ציבוריים. אבל מה הלאה?
ההבדל בין ביטחון וזכויות אזרחיות הוא שכולם נהנים מביטחון. חיל האוויר לא יגן על השכונה שלך יותר טוב אם תשלם יותר מיסים, ולא יתעלם ממנה אם לא תשלם מיסים. "זכויות אזרחיות" מגיעות על חשבון האזרחים שעובדים ועובדים קשה. כדי לממן קצבת ילדים אתה לוקח ממני כסף. כדי לממן דמי אבטלה אתה לוקח ממני כסף. אתה לוקח את הכסף שלי ונותן אותו לאחרים, לא לשימוש כללי! אנחנו לא מדברים על מימון צבא או כביש שכולם נוסעים בו, אנחנו מדברים על העברת כסף מאזרח שעובד לאזרח שלא עובד (או שעובד אבל יש לו חמישה ילדים בבית..) וזאת הבעיה.

מה זה לדאוג שלאזרח תהיינה אפשרויות שוות? הדאגה הזאת היא שוב התערבות ממשלתית. אתה רוצה לבנות מתחמי בילוי בדרום תל אביב? אחלה, אבל למה לקחת את כספי המיסים של תושבי חיפה?

אתה כן צודק בזה שהמצב כרגע הוא לא לבלוע ולא להקיא- מעין שעטנז בין מיסים גבוהים לבין שירותים ציבוריים לא מספקים. אז במקום להגדיל את התועבה ולהכריח את משלם המיסים לממן דיור, חינוך ובריאות לאחרים ויהי מה (שים לב להגדרה בחוק- בריאות ברמה הגבוהה ביותר!), תן להם להשתמש בכסף שלהם לצורכיהם. במקום לגדל דור של פרזיטים או נתמכי סעד, שחרר את הרסן ותכריח אותם לצאת לעבוד, תכריח אותם לתכנן טוב יותר את גודל המשפחה ולא לזרוק את הילדים על הכתפיים שלי.

אגב, כל מי שתומך בחוק הזה או ברעיון הזה שיידע שמעכשיו אסור לו לדבר מילה אחת רעה על החרדים, כן? כי מי שמבקש התערבות ממשלתית אבל מתבכיין כשמגזר אחד למד את החוקים ומצליח לנצח אותו במגרש שלו, הוא צבוע.

ישן 01-05-2012, 23:08

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "שכר הלימוד באוניברסיטאות בישראל איננו גבוה"

הוא באמת לא גבוה, לא משהו ש-3-4 שנים של מגורים אצל ההורים וחיסכון של כמעט כל המשכורת לא מאפשר. גם המכללות הפרטיות שצצו לאחרונה מראות שגם בשכ,ל גבוה יותר אפשר ללמוד (ולא, זה לא שרק עשירים לומדים שם).

לגבי המעונות, אף אחד לא מדבר על הרמה שלהם, אלא על המחיר שלהם, והטיעון הוא שאמא שלא שמה את הילד במעון לא באמת יכולה לצאת לעבוד. בתקופת ילדותי לא היה נפוץ שאם תשים את הילד במעון ותשוב לעבוד, גדלתי עם אמא שלי שנים רבות, וכך גם אחי. אולי ההכנסה המשפחתית נפגעה מעט, אבל החיסכון על המעון קיזז את זה, שלא לדבר על כך שלטעמי הרווחתי מזה הרבה יותר. אני לא חושב שיש באמת תחליף להורים בשנים הראשונות. אבל כיום מסיבות סוציולוגיות כאלו ואחרות, נשים מעדיפות לשוב לעבודה מהר יותר, מה שגורר צורך בפיתרון לילד. ואין מספיק גנים כיום. ימות העולם ויסובסדו הגנים, אין מספיק גנים ציבוריים. אז כמובן נכנסים יזמים זריזים שפותחים גן פרטי. ולולא הבירוקרטיה, היו יותר גנים פרטיים נפתחים ומחירם היה יורד.

http://www.themarker.com/news/1.647219

כמו תמיד, הבירוקרטיה אשמה..

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר