08-05-2012, 18:34
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פסטן
בנט נראה לי בסדר יחסית. גם איילת שקד. (אפילו שלא חקרתי אותם לעומק עדיין.)
מצד שני, השאלה היא במה תעסוק המפלגה. זה נחמד מאוד שהם עוסקים בכל מיני 'נושאים של המגזר', אבל צריך לתת דגש מספיק חזק על נושאים שמשותפים לימין (המדיני, לכל הפחות), כדי שאדם שמשייך עצמו לימין המדיני, אבל נייטרלי מבחינה דתית (או אפילו נוטה לכיוון החדשיסטים) עדיין יוכל למצוא את מקומו במפלגה הזו, כמצביע.
|
דווקא מהמעט שהצלחתי ללקט הם פחות הולכים לעסוק ב"נושאים של המגזר" ויותר לחזרה לשורשי הציונות באופן שפונה לקהל הדתי לאומי אבל גם לקהל הלא דתי. השימת דגש העיקרית שלהם עד כה היא מפלגה משולבת של דתיים ולא דתיים, הרב רונצקי ובנט מצד אחד, מצד שני איילת שקד שהיא ראש תנועת "ישראל שלי" (עכשיו לשעבר), הנוסף היה אמור להיות רונן שובל- יו"ר "אם תרצו" אבל הוא דחה את ההצעה.
ציטוט:
|
אתה בטוח לגבי מה שאמרת על הליכוד? אני חושב שרשימת הליכוד לכנסת נבחרת על-ידי כלל המתפקדים. תעיף מבט על חוקת הליכוד. זה שביבי אחר-כך מתחמן תחמונים ומצליץ קשות בפייגלין זה עניין אחר, אבל בעיקרון - הרשימה נקבעת על-ידי המתפקדים.
|
אני לא בטוח בכלל ואחרי שעתיים וחצי של ד"ר וויצמן אני גם לא מתכוון לבדוק, אבל עד כמה שידוע לי נשיא הועידה הוא זה שקובע (או שיש לו משקל כבד) את הרשימה ועל כך כל הטררם סביב אי-הבחירה, לביינתים, של ביבי לנשיא ועידת הליכוד.
ציטוט:
ולא, אביגדור ביתנו היא לא המפלגה שחשבתי עליה. אני לא רוצה מפלגה דתית מדי, אבל אני גם לא רוצה מפלגה שנוטה יותר מדי לצד השני. חוץ מזה שיש לי הרגשה שליברמן הוא יותר פופוליסט-מתלהם ופחות ימני. בכל מערכת בחירות יש לו איזו ססמה (נאמנות אזרחות, ברית זוגיות, חוק טל, וואטבר, חפר לי כבר ש"ס קונטרול נאש קונטרול בלה בלה), אבל בתכלס מה הוא והחבר הקטן שלו מהשב"כ עשו?
(אם כי, בהחלט נהניתי מחלק מפעולותיו כשר חוץ )
|
התפיסה שלי על ליברמן היא שהוא מאוד לאומי, אבל לא ציוני. יכול להיות שאני טועה אבל ככה אני רואה את זה.
אבל, זה מה יש, אין עדיין מפלגה שהנישה שלה היא ימניים "מסורתיים" ובגלל זה עד כה הצבעתי למפד"ל ולבית היהודי, כי הם היו הקרובים ביותר לנישה שלי אע"פ שאינני דתי (לפחות לא לפי ההגדרה היבשה), עכשיו אני מרגיש כאילו המפלגה של בנט פונה בדיוק לקהל היעד שלי.

ותודה לדורון
|