לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-05-2012, 16:12
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
המשטרה הרוויחה ביושר את המוניטין הרע; רצח ויכמן: השוטרת שיקרה, לא הגיעה לזירה

רצח ויכמן בב"ש: שוטרת שיקרה, לא הגיעה לזירה

האלמנה תקפה את התנהלות המשטרה, שכנים הצטרפו לביקורת, וממצאי התחקיר מאששים
את טענותיהם. שוטרת הושעתה לאחר ששיקרה: היא דיווחה שהגיעה לזירת האירוע כדי לבדוק
את הרעש, וכי הגן הציבורי היה ריק מאדם. שעתיים לאחר מכן, נרצח ויכמן מתחת לביתו. "אני לא
יודעת אם אותם שוטרים מבינים שבגללם בן אדם נרצח", סיכמה מיכל, אלמנתו

האם בלי השקרים, קורבן הרצח היה עדיין חי? שעות ספורות לאחר שהחשוד העיקרי ברצח גדי ויכמן
בבאר שבע שיחזר את השתלשלות האירועים, הודיעה היום (ד') המשטרה על השעיית שוטרת שהגיעה
לטפל בדיווחים על הרעש במקום, כשעתיים לפני שאירעה הדקירה.

על פי תחקיר שנערך במחוז דרום של המשטרה, ניכרה "בעיית אמינות קשה" בדיווח השוטרת והפקח
העירוני שהיה עמה מזירת האירוע. השניים שיקרו ודיווחו בתחקיר הראשוני כי היו במקום וראו שגן
המשחקים ריק מאדם, אולם התחקיר מצא כי הם בכלל לא הגיבו לקריאה, ושהו באותה עת במקום
אחר. "אני לא יודעת אם אותם שוטרים מבינים שבגללם בן אדם נרצח", הגיבה מיכל, אלמנתו של ויכמן,
שקיבלה את הממצאים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4226893,00.html
________

משטרת ישראל הפכה לבדיחה רעה, והבדיחה הזאת היא כולה על חשבוננו. זאת רק דוגמה אחת
לאמינות של אנשי החוק, שלכאורה אמורים לשמור עלינו, והם אלה שמשקרים ומשבשים חקירות.
אכן, אולי אותו ויכמן היה חי היום אם השקרנית פשוט הייתה מגיעה למקום כמו שציוו עליה.

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 09-05-2012 בשעה 16:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-05-2012, 19:44
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "המשטרה הרוויחה ביושר את המוניטין הרע; רצח ויכמן: השוטרת שיקרה, לא הגיעה לזירה"

יש לי רגשות מעורבים.

מצד אחד האינסטינקטים שלי הם לתת אמון במשטרה, על אף כל הביקורת, גם הצודקת, בלי משטרה המצב היה הרבה יותר גרוע. אולי אני "מיושן" אבל אני עדיין מאמין שלשוטר צריך להתנהג בכבוד גם אם באותו רגע אתה עומד מול אידיוט מושלם.

בנוסף במעט הפעמים שכן יצא לי להזמין משטרה זכיתי למענה מהיר מאוד, כמו כן במסגרת מילגה שעשיתי יצא לי להיפגש עם שוטרים שבהחלט עושים את העבודה שלהם מתוך אמונה ותחושת שליחות ואפשר היה לראות מעורבות גבוה מאוד שלהם בחיי הקהילה (וזה כולל גם מציאת פתרונות יצירתיים במקום לבצע מעצרים מיותרים ומניעה מוקדמת על ידי מציאת פתרונות לפני שהאדם מדרדר לפשע)

לצערי אבל ב4 שנים שאני גר בדרום יצא לי להיתקל לא מעט גם בצד השני של השוטרים, כאלו שבמקום למנוע רצח של אזרח מעדיפים להתעסק בשטויות - בשלושה שבועות האחרונים פעמיים כבר נסעתי באוטו עם חברים והפכו לנו את כל האוטו כי חלקנו סטודנטים אז בטוח יש סמים בו (כמובן שלא היה כלום בשתי הפעמים, זה לא הפריע לשוטר להגיד "עצרתי אתכם כי אני מריח חשיש, יש לי חוש חמישי לדברים האלו")

לפני שנתיים חבר שהיה איתי במלגה, בחור טוב אבל עם שיער ארוך (רחמנא ליצלן) היה נעצר לפחות פעם בשבוע לחיפוש באמצע הרחוב (לא, הוא לא היה מעשן, פשוט יש לו שיער ארוך אז זה סיבה מספיק טובה לעכב אותו ולהשפיל אותו באמצע הרחוב).

זה מצטרף למקרים שהכרתי שמשטרה נכנסה סתם לבתים של סטודנטים והפכו להם את הבית (אלו שמעשנים יודעים לא להכניס בלי צו, אלו שלא מעשנים נאלצו להסכים לחיפוש לו רק להוכיח שהם לא מעשנים)

ויש גם את הבני נוער שעבדתי איתם, שאף אחד לא טוען שהם קדושים מעונים, אבל לא פעם עם הייחס שהם קיבלו מהמשטרה לא התפלאתי בכלל שקשה להם להבין למה הצד של החוק הוא הטוב יותר.

בסופו של דבר אי אפשר להאשים את השוטרים, הם צריכים לבצע את המשימות ולעמוד ביעדים מסויימים, מקבל ההחלטות הם אלו שצריכים להציב את היעדים הנכונים כדי לשפר את המצב.

ישן 10-05-2012, 09:10
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "המשטרה הרוויחה ביושר את המוניטין הרע; רצח ויכמן: השוטרת שיקרה, לא הגיעה לזירה"

אני יודע שחיכתם לתגובה שלי.
מבלי להתייחס למקרה המצער. אני רואה בחומרה רבה מקרים שבהם אין דיווח אמת בזמן אירוע. אני בהחלט מצדיק את תגובת מפקדי השוטרת שהשעו אותה מתפקידה.
מצד שני. אני מציע "לא לשפוך את המיים המלוכלכים, יחד עם התינוק".
מתוך הכרת המערכת-מבפנים-אני יודע שרוב השוטרים עובדים בתנאים בלתי אפשריים (עומס אירועים, עומס משימות, תקציב דל, חוסר משווע בכוח אדם ועוד ועוד) ולמרות הכל הם עושים מעל ומעבר כדי לתת שירות טוב לאזרח.
אני לא יודע כמה ממכם עמדו מול נער בן 14, שיכור, כאשר אתם יודעים "שבחוסר שיקול דעת רגעי" הוא ישלוף סכין וינסה לדקור אותכם,
אני לא יודע כמה מכם עמדו מול אישה בוכה שבן הזוג שלה "פירק" אותה במכות.
אני לא יודע כמה מכם עמדו ליד רכב מרוסק שכוחות ההצלה חותכים את האוטו לחלקים כדי לחלץ גופה של ילד קטן.
אני לא יודע כמה מכם עמדו ליד בנין של עשרות דירות שנפגעו מדליפת גז.
אני לא יודע כמה מכם היו בזירת פיגוע חבלני - בתוך הזירה - כאשר מסביבכם חלקי גופות.

אז להטיל רפש במשטרה זה קל מאד.
זאת המשטרה של כולנו, לטוב ולרע, עם זה אנחנו צריכים לחייות.
לנסות לשפר? אנחנו מנסים (ולרב גם מצליחים)
אבל אל תצפו שבמערכת גדולה ומורכבת כמו מ"י לא יהיו תקלות. צריך להמנע מהם, אבל הן עדין יכולות לקרות.

ישן 10-05-2012, 09:20
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

אשר,

אני מבין ללבך, אבל מי כמוך יודע שמשפט כמו "אבל אל תצפו שבמערכת גדולה ומורכבת כמו מ"י לא יהיו תקלות. צריך להמנע מהם, אבל הן עדין יכולות לקרות." זה משפט שאסור לומר, בטח לאור התוצאה הקיימת.

הרי, לפי מה שאתה אומר - יכול לטעון המהנדס הראשי של בניית הבמה בהר הרצל: "אל תצפו שבמערכת גדולה ומורכבת כמו חברה X לא יהיו תקלות. צריך להמנע מהם, אבל הן עדין יכולות לקרות." כתירוץ לקריסת הבמה ולמות הקצינה.

אם חס וחלילה תהיה לי תאונת בטיחות במפעל לאיזה עובד, נראה לך הגיוני שאני אעמוד מול ועדת החקירה של משרד העבודה ואגיד להם "אל תצפו שלא יהיו תאונות"?

במושגים של חיים ומוות - אין דבר כזה ואסור שיהיה דבר כזה "אל תצפו".
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 10-05-2012, 09:37
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

יש לך טעות ענקית... בדיוק בגלל זה הבאתי לך את הדוגמא של המפעל שאני עובד בו.

מבחינה חוקית, כל תאונת עובד שבה יש פגיעה בנפש - האחריות המלאה היא של המעביד, גם אם לא מדובר ברשלנות של העובד ובטח ובטח אם מדובר במעביד שהוזהר מראש על בעיה שעלולה להתרחש.

מקרה טויוטה - איננה רלוונטית, משום שבמקרה טויוטה לא הסתיימה בפגיעה בנפש. אבל אם אתה רוצה דוגמא טובה יותר, לך למקרה רמדיה - שם כן היתה פגיעה בנפש. שם כן מדובר בתקלה ולא בתאונה ושם כן הועמדו לדין האחראיים וכן נפתחה חקירה.

לכן, אסור שלמושג "אל תצפו" תהיה משמעות. בטח שאנחנו מצפים ולא רק מצפים - זו החובה של משטרת ישראל.

ישן 10-05-2012, 10:37
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "יש לך טעות ענקית... בדיוק..."

אני רואה שאתה מסכים איתי. וזאת כבר התחלה טובה
תאונות נגרמות (הזנחה, נהלים ועוד) ולכן יש "העמדה לדין"

כפי שכתבתי. גם במקרה של "תקלה" נפתחת חקירה (ע"י הרשוייות המוסמכות) ובעקבות התקלה מתקבלות מסקנות (העמדה לדין, שינוי נוהלים או שיפור/שינוי המוצר).

מקרה רמדיה הוא דוגמא טובה לנסיון "להסוות" תאונה לתקלה (מבלי להכנס - מי אשם בכך).

ולכן היו "העמדות לדין".

כמובן שיש תקלות שבהן נפגע צד שלישי, ואז הנושא מועבר לטיפול הרשוייות המתאימות.

אני מסכים איתך שיש "תחומים אפורים" שבהם ההבדל בין תאונה לתקלה הוא לא תמיד ברור, ואז יש חקירה שאמורה להביא למסקנה ברורה (לצערי, לא תמיד ניתן להגיע למסקנה חד משמעית)

ישן 10-05-2012, 21:07
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
אני לא מצליח לחבר בין החלקים של התגובה שלך
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

"אני לא יודע כמה מכם עמדו מול אישה בוכה שבן הזוג שלה "פירק" אותה במכות." זה נסיון ליצור אמפתיה למשטרה? מה לגבי "אני לא יודע כמה מכם עמדו מול אישה בוכה שבן הזוג שלה פירק אותה במכות וכשהגישה תלונה במשטרה התייחסו אליה בזלזול ובגסות?". אני חושש שאתה קצת שוכח מי הקרבן של הפשיעה. הנסיון להציג את המשטרה או את השוטרים כקורבן זו דמגוגיה לשמה.

אני גם לא מבין מה הקשר בין עומס עבודה, פיזי ומנטאלי, לשקרנות, וגם הנסיון שלך להבחין בין תאונה לתקלה הוא נלוז. אתה יכול "להשבע לי" שההתנהגות של השוטרת (גם ההתעלמות שלה מהקריאה, וגם נסיון ההונאה שלה לאחר מעשה) הוא כל כך חריג? אולי מדובר בתרבות ארגונית מסויימת? העדר פיקוח נאות? העדר אכיפה של נורמות בתוך הארגון? גיוס של כח אדם לא מתאים מבחינה ערכית? יש שרשרת ארוכה של כשלים שיכלה להוביל לארוע הזה. להציג את זה כאילו מדובר במקרה מבודד שאינו מייצג לפני שהתבררו העובדות, ולא לקחת בחשבון שיכול להיות שדעת קהל שלילית נוצרת לפעמים (לא תמיד) מסיבות טובות זה לא רציני.

בוודאי שאי אפשר לקבל אמירה כמו "זאת המשטרה של כולנו, לטוב ולרע, עם זה אנחנו צריכים לחיות". זה פשוט לא נכון, יש תקדימים במקומות אחרים לכוחות משטרה שטולטלו ופורקו עד היסוד משום שכשלו בתפקידם בגלל תרבות הארגון. לא בטוח שמשטרת ישראל לא זקוקה למהפכה כזאת.
ישן 11-05-2012, 07:50

Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אני לא מצליח לחבר בין החלקים של התגובה שלך"

אני לא מציג את המשטרה כקורבן,
אבל אני טוען שקל להפוך את מ"י לשק החבטות של המדינה.
אני טוען שיש תמיד מקום לשיפורים ותיקונים,
אבל לצאת בהכללה, זה לא נכון,
קל מאד לעמוד מהצד ולהעיר הערות.אבל לבוא ולהתמודד עם "המצבים" שבהם ניתקל שוטר סיור במהלך המשמרת, זה קשה, שאחרים יעשו את זה.

הבעיה העיקרית היא שהאזרח הפונה למ"י מצפה שהתהליך יתבצע בהתאם לצפייות שלו, ואינו מוכן להבין שמ"י פועלת במסגרת החוק ואינה יכולה לפעול אחרת.

אתה רוצה שאני אפרט לך את כל המקרים שבהם "אישה מוכה" ביטלה את התלונה נגד הבן זוג שלה (מסיבות כאלה ואחרות)?

אל תשכח שהשוטרים במ"י הם חתך של האוכלוסיה בארץ ולא איזה "גזע חיצון".
ההכשרה שעובר שוטר במהלך השירות במ"י הוא בהתאם לתפקיד שאותו הוא ממלא.

נ.ב. לגבי "שח"מית בניידת משולבת" לפחות במחוז שממנו אני באתי (מחוז מרכז) חל איסור מוחלט להציא שוטר שח"מ בניידת משולבת, כמו כן שוטר שח"מ תמיד יהיה "שוטר שני" ותמיד יהיה צמוד "לשוטר קבע".

לגבי נהלי הגיוס למ"י. יש קרטוריונים ברורים ויש הטוענים שהם אפילו קשוחים מדי.

ישן 11-05-2012, 15:09
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמולביץ אשר
אבל אני טוען שקל להפוך את מ"י לשק החבטות של המדינה.
אף-אחד לא הפך את המשטרה ל"שק החבטות של המדינה". מבקרים פה את המשטרה כמו שמבקרים אינספור גופים אחרים. רק כאן בפורום מבקרים את הכנסת ואת בג"ץ ואת הרשויות המקומיות ואת חברת חשמל ואת מקורות ואת בתי המשפט. מה אתה קופץ ובוכה שהופכים את המשטרה ל"שק החבטות של המדינה"? אם כבר היא מקבלת בה בפורום פחות ביקורת מכפי שמגיע לה.

אגב, מעניין לציין שכמעט אותו טיעון כושל העלית בקשר לבתי המשפט בכלל ולבג"ץ בפרט. כשעלתה פה ביקורת כלפי מערכת המשפט, במקום תגובה עניינית קיבלנו ממך משפט בסגנון "חובה עלינו לכבד את בתי המשפט העליון". אוקיי. יופי. ואחרי שנתנו לו רספפפפפפפפפפפפפפפפפפקט, מותר לבקר?

ציטוט:
אני טוען שיש תמיד מקום לשיפורים ותיקונים,
אבל לצאת בהכללה, זה לא נכון,
חוץ מבמקרים בהם ההכלל נכונה...

ציטוט:
הבעיה העיקרית היא שהאזרח הפונה למ"י מצפה שהתהליך יתבצע בהתאם לצפייות שלו, ואינו מוכן להבין שמ"י פועלת במסגרת החוק ואינה יכולה לפעול אחרת.
גם במסגרת החוק המשטרה יכולה לעשות יותר מאשר כלום. לדוגמה, במסגרת החוק, השוטרת רשאית לצאת מהרכב ולא סתם לטעון שהיא יצאה...
המחוקק עשה מספיק נזק מצדו, אבל כאן זו אכן סתם דמגוגיה כפי שאמר סאם בצדק.

ציטוט:
אל תשכח שהשוטרים במ"י הם חתך של האוכלוסיה בארץ ולא איזה "גזע חיצון".
השאלה היא איזה חתך. חתך מייצג - ממש לא.
התנאים שמציעה משטרת ישראל הם כאלה שלא ממש מושכים את אלה שיכולים להשיג תנאים טובים יותר במקומות אחרים. חלק מהגולשים בפורום שהם גם שוטרים במ"י הם היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. ממליץ לך אגב לקרוא שוב את דבריו של shlomz למטה.

ציטוט:
ההכשרה שעובר שוטר במהלך השירות במ"י הוא בהתאם לתפקיד שאותו הוא ממלא.
או שכן או שלא. מסתבר שיש כאלה שטוענים שלא.

ציטוט:
לגבי נהלי הגיוס למ"י. יש קרטוריונים ברורים ויש הטוענים שהם אפילו קשוחים מדי.
יש גם כאלה שטוענים שבית המשפט נייטרלי, או אף לאומי מדי. יש גם כאלה שטוענים שמדינת ישראל פעלה באלימות רבה מדי כלפי המפגינים התמימים במרמרה כשבאה אליהם עם רובי פיינטבול. יש גם כאלה שטוענים שאלמלא הכיבוש הנורא הערבים היו אוהבים אותנו ודר זאב עם כבש. יש גם כאלה שטוענים שמחירי הדירות במרכז נמוכים מדי. יש גם כאלה שטוענים מדינת ישראל התגרתה בחמאס בכך שהיא פינתה את כל היהודים מעזה ובכך המשך הטרור מצדו מוצדק עוד יותר מקודם. בסדר. יש הרבה שטויות שטוענים. אז מה?

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.

ישן 11-05-2012, 17:39
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
כן הצגת את השוטרים כקורבנות
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

כמה פעמים אפשר לחזור על הטיעון "תפוח רקוב אחד" ולבקש מאנשים להעריך את תפקוד המשטרה והשוטרים?

השוטרים אינם גזע חיצון, וכמו הישראלי המצוי הם מחפפים, מעגלים פינות, עוברים על החוק "איפה שאפשר", מתייחסים בחוסר כבוד לזולת. כמובן לא כולם, אבל בהכללה וכארגון, בהחלט כן. כאן בדיוק נכנסים הנהלים, האכיפה הפנימית, התרבות הארגונית, הסטנדרטים המקצועיים. כל אלה אמורים להפוך את אוסף האנשים הרגילים לכח אכיפה מקצועי ואפקטיבי, וכשאין הקפדה על הדברים הללו, המשטרה אכן נראית כמו משמר אזרחי, ומשיגה תוצאות בהתאם.

תסתכל על מקומות שבהם המשטרה עומדת בסטנדרטים מקצועיים גבוהים ותראה שהתמיכה וההערכה בציבור הן בהתאם. הרבה מהאשמה על מצבה האומלל של ישראל בכל האמור לאכיפת חוק רובצת על כתפי המחוקק ובית המשפט, אבל אולי מוטב שהמשטרה תתרכז בעצמה ותבדוק אם תחת התנאים הקיימים היא באמת משיגה את המיטב.
ישן 10-05-2012, 15:22
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)

חבר מתאריך: 21.08.06

השוטרת חטאה וצריכה להיענש.
אבל - להעניש רק אותה במקרה הזה, זה להעניש את הש"ג של הקריה על הפתעת יוה"כ.
מי שגייס ילדונת חמודה לשח"מ (שהקריטריון הראשון לגיוס אליו הוא שצה"ל לא ירצה את המלש"ב) וציפה ממנה לתפקד "כמו שוטר" - לא אשם?
מי שהחליט ש-3 חודשי הכשרה מספיקים לשוטרת שכזו - לא אשם?
מי שהחליט ששוטרת לבד בניידת (כי פקח עירוני, עם כל הכבוד, אינו שוטר ואי אפשר לצפות ממנו לתפקד ככזה) יכולה לטפל באירועים - לא אשם?
מי שמתעקש לתקצב את המשטרה באופן כזה שאין מספיק צוותי סיור - לא אשם?
מי שישן בשקט בלילה עם תופעה (ואני יודע על מה אני מדבר. לא "כשל" ולא "תקלה") של דיווחי שקר בכל הנוגע ל"הגעה" ו"מקום" של ניידות סיור - לא אשם?

בהקשר לדיון אחר בפורום, כל מי שתומך ב"צבא מקצועי" בארץ, שיסתכל על מ"י ויגיד אם זה מה שהוא רוצה גם בצה"ל...

http://www.baking.co.il

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:54

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר