לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-07-2005, 10:43
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
לא שירתתי כמא"ב אבל הייתי איתם במחסומים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלעד2005 שמתחילה ב "יש פה מישהו שמשרת במשטרה צבאית מא"ב!?"

בכל מחסום בגזרת יהודה ושומרון מוצבים מא"ב או שניים- תלוי בגודל המחסום.
הם מוצבים בנוסף לכוח המאייש את המחסום.
תפקיד הכוח המאייש את המחסום הוא בעיקר לאבטח את המא"בים בזמן שהם בודקים את הרכבים העוברים משום שהם (המא"בים) עברו הכשרה לכך- איך לבדוק רכב, איך לדבר עם התושבים, מה לעשות במקרה ש...

התנאים תלויים בגיזרה ובמחסום. החבר'ה שהיו איתי שירתו במחסומים שבאזור שכם- חווארה, תפוח, בית-איבא. התנאים שלהם היו יחסית בסדר- הם מאיישים את המחסומים מהבוקר את הערב בשתי משמרות ככה שכל יום יוצא לכל אחד מהם "לתת" לא יותר משש-שבע שעות (אנחנו היינו הרבה יותר שעות מהם)

יש להם מקוצרים, יש להם שכפ"צים קרמיים, יש להם מירסים ומכשירי קשר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-07-2005, 19:03
  ---Exit--- ---Exit--- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.03
הנה כמה תשובות בשבילך...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי taporik שמתחילה ב "שאלה עקרונית"

1) יש כמה אפשרויות לזהות מישהו חשוד . א. לפי סימנים מחשידים לדוגמא אם תיראה בחודש אוגוסט מישהו מגיע אליך למחסום עם מעיל אז מן הסתם תדע שיש משהו חשוד ולא טיבעי וכאן אפשר לזהות שהוא מחבל.
מיותר להזכיר שהמחבלים של היום מאוד מאוד מתוחכמים ככה שאל תצפה לפגוש כזה מקרה בחיי היום יום .
2) כן. באים במגע ישיר עם המחבלים אתה אומנם לא ממשש אותם פיזית אבל אתה מעביר עליהם מכשיר שניקרא מגמת שזה כמו המכשיר שהשומר בקניון מעביר על הגוף שלך כשאתה נכנס לקניון, לעומת זאת אתה כן ממשש את החפצים שלהם (תיקים, שקיות וכו...) .
3) אנחנו לא מאבטחים את עצמנו, בשביל זה יש את החי"רניקים שנימצאים איתנו במחסום ( איתי נימצאים נחשון) הם אלו שאחראים על הביטחון שלנו.
4)כן אנחנו נימצאים בגיזרות קבועות אומנם בכל גיזרה יש כמה מחסומים ואתה לא עושה כל יום את אותו המחסום אבל אתה אכן נימצא בגזרה קבועה.
5)בדר"כ יש מה שמפריד בין במאבחן הביטחוני לבין הפלסטינאי שזה בדרך כלל בטונדה שזה מן קובית בטון שמסתירה חצי גוף וכמובן יש גם את האפוד הקרמי שמגן עליך בחלק העליון וקסדה.
6) עדין לא יצא לי לעשות מילואים בתור מאבחן ביטחוני (אני רק שנה בצבא) אבל אני מאמין שאכן יש מילואים בתפקיד כמו כל תפקיד בצה"ל.

בקיצור איש יקר
אני לא ממש ממליץ לך להגיע לתפקיד הזה כמו שכבר אמרו פה זה בהחלט תפקיד שוחק מאוד מאוד בלי הרבה שבירות שיגרה (מה שמאוד חשוב בצבא) התפקיד עצמו גם לא הכי נעים ולא הכי קל
למרות שאני אומר לך שיש אנשים שאוהבים את זה והם מקבלים את התחושה שהם אכן מונעים פיגועי טרור במדינה מה שבאמת נכון

שיהיה לך בהצלחה (:

נערך לאחרונה ע"י ---Exit--- בתאריך 09-07-2005 בשעה 19:06.
ישן 09-07-2005, 18:19
  theoneandonly theoneandonly אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.05
שלח הודעה דרך ICQ אל theoneandonly
כאחד שמכיר את הנושא מקרוב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלעד2005 שמתחילה ב "יש פה מישהו שמשרת במשטרה צבאית מא"ב!?"

המלצתי לך היא שלא להגיע למ.צ. (החייל לו שהמא"בים נמצעים בסמכותו).

אם כבר הגעת למ.צ. תשדל שלא להגיע לתפקיד זה, מכיוון שתפקיד זה שוחק במידה בלתי רגילה - סכנת חיים תמידית, משמרות ארוכות, יציאות לא טובות יחסית, ויחס משפיל (ביציאות הביתה תשמע הרבה את המילה "מנייאק" וקללות עסיסיות אחרות מחיילים/אזרחים שלא מבינים/יודעים שהמא"בים עושים עבודת קודש, ומגנים בגופם על תושבי מדינת ישראל).

אך אם אתה כבר אתה בתפקיד ועומד בפני הברירה בין המחסומים השונים, תשתדל בכל כוחך להמנע מלהגיע למחסום ארז, ותנסה להגיע להגיע לאחד המעברים באיו"ש. למיטב ידיעתי, התנאים שם נכון להיום טובים בהרבה מהקיים במחסום ארז - הן מבחינת אורך המשמרת והן מבחינת הסגל.

בכל אופן בהצלחה.
Saigon... shit; I'm still only in Saigon.... Every time I think I'm gonna wake up back in the jungle. When I was home after my first tour, it was worse. I'd wake up and there'd be nothing. I hardly said a word to my wife, until I said "yes" to a divorce. When I was here, I wanted to be there; when I was there, all I could think of was getting back into the jungle. I'm here a week now... waiting for a mission.... getting softer; every minute I stay in this room, I get weaker, and every minute Charlie squats in the bush, he gets stronger. Each time I looked around, the walls moved in a little tighter...

ישן 09-07-2005, 22:54
  taporik taporik אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
נשמע לי פי 100 יותר מסוכן מחי"ר!!!

המשכורת שלכם היא כמו של חי"ר?
700 וקצת, או כמו של שוטרים צבאיים (בערך 400)?

לפי מה שאתה כותב...
אין שום דרך להימנע מפגיעה..
אני חייב להתקרב אליו... ואז הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה!

תגידו...
מחסום, עקרונית, זה משהו נייד??
מה יהיה עם מחסום ארז אחרי ההתנתקות?
כמה מחסומים יש שמבדילים בין עזה לישראל?
חוץ מארז?

*חשבתי יש שערים מגנטיים...(במקום שחייל יעביד את המכשיר הזה..)
ובאופן כללי... אני יכול לבקש מבן אדם להוריד את החולצה, ואת המכנס לפי הצורך?
או שאני צריך להתחשבן על זה אחר כך?
בתכלס, התפקיד נשמע לי מפחיד לאללה!!
אני לא יודע אם כל אחד היה יכול לעמוד בלחץ בעיקר אם יש איזושהי התרעה מוקדמת...
אהה... כן..
ומה עושים עם כלי רכב?..
ישן 11-07-2005, 13:52
  גדוד ארז גדוד ארז אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.03.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי taporik שמתחילה ב "נשמע לי פי 100 יותר מסוכן מחי"ר!!!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי taporik
המשכורת שלכם היא כמו של חי"ר?
700 וקצת, או כמו של שוטרים צבאיים (בערך 400)?

לפי מה שאתה כותב...
אין שום דרך להימנע מפגיעה..
אני חייב להתקרב אליו... ואז הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה!

תגידו...
מחסום, עקרונית, זה משהו נייד??
מה יהיה עם מחסום ארז אחרי ההתנתקות?
כמה מחסומים יש שמבדילים בין עזה לישראל?
חוץ מארז?

*חשבתי יש שערים מגנטיים...(במקום שחייל יעביד את המכשיר הזה..)
ובאופן כללי... אני יכול לבקש מבן אדם להוריד את החולצה, ואת המכנס לפי הצורך?
או שאני צריך להתחשבן על זה אחר כך?
בתכלס, התפקיד נשמע לי מפחיד לאללה!!
אני לא יודע אם כל אחד היה יכול לעמוד בלחץ בעיקר אם יש איזושהי התרעה מוקדמת...
אהה... כן..
ומה עושים עם כלי רכב?..

אני ממחסום ארז
העבודה מספקת אבל אנחנו מאבטחים את עצמנו יש לנו עמדות חי"ר אנחנו שומרים יותר מחי"ר אין לנו הערכה בגרוש

ויש דרך להמנע מפגיע ע"י זיהוי מוקדם במכשירים שאני לא יכול לפרט ועמדות ממוגנות
ומחסום זה משהו קבוע אבל עם מתאמצים אפשר להעתיק אותו תוך כמה חודשים יש לפחות 7 מחסומים שהגדוד שלי תופס אבל העיקרים זה ארז קרני ומגן 12

אם נחוץ אתה גם תשאיר אותו ערום כמו שעשו למחבלת
ותמיד יש התרעות ביום שלא יהיו התרעות אז אני יתחיל לפחד
ורכבים עוברים בידיוק לפני שהם נכנסים למחסום
ישן 15-07-2005, 19:40
  רותם86 רותם86 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.04
אני יסביר לך הכל....

אז ככה....
קורס מא''ב-מאבחנים בטחוניים..
זהו קורס שאורך 3 שבועות לאחר טירונות 02 בבה''ד 13. מי שמתגייס למשטרה צבאית רוב הסיכויים שהוא יגיע לקורס מא''ב כי יש עדיפות לקורס הזה.
עכשיו מהקורס אתה יכול להגיע או ליח''ם=יחידת מעברים או למחסום ארז.
אני כרגע נמצאת במחסום ארז אז אני יכולה להגיד לך שאם תגיע למא''ב לא תגיע למחסום ארז כי אין יותר הקצאות לארז כי יש שמועות שהגדוד מתפרק.
יח''ם-יחידת המעברים. אלה כל המחסומים באיו''ש. שער אפרים, 300, קלנדיה, שכם, ריחן, ועוד....
התנאים: ברגע שאתה מגיע אתה מקבל מקוצר...חשוב מאוד.
אתה עובד 6 7 שעות ביום נטו--אתה ישן בלילות...זה חשוב מאוד.
יש לך מגע מועט עם הפלשתינים, ויחד עם זה יש גם חירניקים ששומרים ומגנים עליך.
עבודה שוחקת ומרגיזה אבל לדעתי היא שווה.
גדוד ארז- הגדוד נפרש לאורך כל רצועת עזה.
יש את מחסום ארז שזה פלוגה א' הנמצאת בצפון הרצועה.
יש את מעבר כיסופים שנמצא במרכז הרצועה
יש את הילה ותופח אלה מחסומים הנמצאים בגוש.
יש את מעבר קרני. ומגן 12 שזה בעיקרון האיזור תעשייה של ארז שם מפעילים את המעבר החיילים מפלוגה א'.
התנאים- מכיוון שאין בארז חירניקים, אנחנו מאבטחים את עצמנו.. מי שמגיע לארז עובר הכשרה ל-03 וכביכול הוא מאבטח את עצמו במחסום. גם בארז אין ממש מגע עם הפלשתינים, תלוי בתפקיד שלך באותה משמרת. אתה עושה 10 שעות ביום 6 ביום ו4 בלילה. שמירות....
וההפעלה של המחסום ביום זה 7 שעות ובלילה זה 7 שעות.
העבודה קשה אין הרבה מקום לשינה..יש יחס מזלזל מצד צה''ל כלפי המחסום..הסגל קצת חושב את עצמו יותר מידי...אבל החברה שם הם האנשים הכי טובים בעולם. זה מה שמחזיק כל אחד ואחד שם...לא תמצא בעוד מקום אנשים כמו בגדוד...אני בטוחה....
עצה אישית ממני...אל תגיע למשטרה צבאית ואם אתה כבר בבור לך תהיה שוטר או אצ''ש....או מד''כ...אלו תפקידים שאני לא ממש יכולה לפרט לך עליהם אבל הם יותר טובים ממא''ב....
למרות זאת אני גאה שאני משטרה צבאית ומקורס מא''ב כבווודדד!!!
אהה ודרך אגב במחסום ארז מסתובבים עם כומתות שחורות אין כמעט קשר למשטרה צבאית וביח''ם מסתובבים עם כומתות כחולות ועם מ.צ ביד....
ישן 17-07-2005, 19:10
  asisor1 asisor1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.05
תגובה ממא"ב אמיתי- פלוגת קלנדיה כבוד!!!!!

אז ככה... אתה מגיע ישר אחרי הבקו"ם לטירונות של חודש וחצי בבה"ד 13 (בית הספר למשטרה צבאית), אח"כ אתה מתחיל קורס מא"ב (קורס מאבחנים ביטחוניים ולא מאבטחים ביטחוניים כמו שנאמר פה). בתור מאבחן ביטחוני אתה לומד על צורות בידוק (פיזיות, ויזואליות, תעודות זהות, אישורים וכלי רכב) וכן על הגנה עצמית, סוגי חומרי נפץ, אתה לומד על האיסלאם ועל האוכלוסייה הערבית וכן את השפה הערבית ברמה דיי ראשונית (מאוחר יותר במעבר עצמו הערבית שלך משתפרת פלאים) בקיצור קורס ממש מעניין- אתה לומד לעשות את ההבדלה בין בידוק ומניעת פעולות טרור לבין שמירה על מרקם חיים תקין לאוכלוסייה שעוברת במעבר. אחרי הקורס אתה משובץ לאחת משתי היחידות- יחידת המעברים של איו"ש או גדוד ארז... רוב המאב"ים הולכים ליחידת המעברים שזו יחידה חדשה יחסית (בת קצת יותר משנה) תחת היחידה הזאת ישנן מספר פלוגות שאתה יכול להיות משובץ אליהן... כל פלוגה אחראית על כמה מעברים... בעיקרון אתה עושה משמרת של 6-8 שעות ביום (תלוי בפלוגה ובמעבר שאתה נמצא בו) ובשאר היום אתה חופשי... מבחינת יציאות, הן בגדול 10 ימים בבסיס ו- 4 ימים בבית... יש אנשים שיגידו לך שזה לא טוב אבל בתכלעס אתה לא מרגיש את הזמן... יש לך אחלה חבר'ה והמון המון הווי פלוגתי... עכשיו למה "מעבר" ולא "מחסום"? השאיפה היא שבקרוב כל המעברים שנתפסים ע"י היחידה יהיו ממוגנים והאוכלוסייה תיבדק בצורה טכנולוגית נטו כאשר אתה נמצא בחדר ממוגן ולוחץ על כפתורים בלבד... כרגע כן... יש מעברים שיש מגע עם האוכלוסייה אבל בעתיד זה עומד להשתנות... יש פלוגות שכבר התחילו לעבוד עם המעבר החדש ויש כאלה (כמו שלי) שיתחילו לעבוד ממש ממש בקרוב... אני באופן אישי מאוד נהנה מהעבודה ויצא לי כבר לתפוס כמה דברים וכמה מבוקשים ותאמין לי ההרגשה היא ממש טובה...
ובקשר ללהיות מנייאק- תראה... אני באופן אישי לא היה אכפת לי מההתחלה להיות במשטרה צבאית אבל תאמין לי- כשאתה מסתובב עם נשק M-16 מקוצר ומשופצר היטב ונמצא כל היום עם קרביים שמאבטחים אותך ומכירים אותך כבן אדם תאמין לי שלא קוראים לך מנייאק... מי שקורא לך מנייאק למרות שהוא יודע מה שאתה עושה ועד כמה העבודה חשובה תאמין לי שהוא סתם אידיוט ובטח יש לו סיבה מאוד מאוד טובה לפחד ממשטרה צבאית..
לסיכום... אם כבר משטרה צבאית אז רק מא"ב ואם אתה רוצה לשאול עוד משהו אז דבר איתי...
מקווה שעזרתי...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:05

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר