![ישן](https://static.fresh.co.il/images/vBulletin/statusicon/post_old.gif)
05-12-2012, 04:04
|
![צלמית המשתמש של DZZ](image.php?u=119048&dateline=1184349022) |
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
בבקשה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "מבקש מתכון להכנת מלפפונים כבושים במלח."
ראשית - כוס מדידה תקנית זה 250 סמ"ק, אך יש בכל מטבח כוסות בגדלים רבים. לדעתי - עדיף להשקיע בכלי מדידה, ואם כבר אז כלי עמיד עם שינות כפול - מטרי ואנגלי.
שנית - יש גם כפות מדידה תקניות, אך לגבי מלח (וגם חמרים אחרים) מדידה כזת אינה מדוייקת כלל עקב שוני רב בגודת הגרגרים. בצורה זו - כף מלח שולחני תכיל יותר מלח מכף מלח גס. שוב - עדיף לדייק, ודיוק משמעו שקילה. לצורך זה אני מחזיק במאזני מטבח קטנים למידות של עד 50 גרם, ומאזניים גדולים יותר למידות של עד 5 ק"ג.
והרי שני מתכונים למלפפונים במלח:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2012-uploaded.fresh.co.il/2012/12/05/55243226.jpg)
|