לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-12-2012, 00:27
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שרקן שמתחילה ב "לא תיארתי אותו בתור ימין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
לא תיארתי אותו בתור ימין קיצוני אך בוודאי שהוא לא מיינסטרים.
ידוע ש"מרכז" זה באזור מרצ, ורק אם אומרים "מרכז-שמאל" אפשר לכלול שם גם את חד"ש...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
המיינסטרים (אני מקווה) לא מהרהר אם כן או לא למלא פקודה חוקית לחלוטין שעברה את כל הבחינות המשפטיות לפני שניתנה.
למרות האגדות, לא לכל סמ"ר בצה"ל יש יועץ משפטי צמוד, ובטח שהוא לא מקבל אישור מראש מבית המשפט שכל פקודה היא חוקית.
ז'תומרת בעולם שלנו. אולי ב"מיינסטרים" של מרצ זה שונה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
המיינסטרים לא פועל לפי ציווי רבני אלא לפי הגיון ולפי החוק.
"חוק זה חוק".

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
המיינסטרים לא יכעס על חיילים שקיבלו פקודה חוקית לפנות פורעי חוק ונפגעו מהאלימות שלהם, אלא על פורעי החוק עצמם ועל הרבנים המשיחיים והאנטי דמוקרטיים ששולחים אותם ומשסים אותם בדמוקרטיה ובצבא ההגנה לישראל.
אבל המיינסטרים יכעס אם מזרימים שפכים לים התיכון בניגוד לנהלים, ובטח יכעס אם משרד החקלאות יסכים לבחור חברת שמירה ללא מכרז!

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
(כך לפחות אני מקווה ומייחל)
טוב אחי.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-12-2012, 08:59
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שרקן שמתחילה ב "לא תיארתי אותו בתור ימין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן

המיינסטרים (אני מקווה) לא מהרהר אם כן או לא למלא פקודה חוקית לחלוטין שעברה את כל הבחינות המשפטיות לפני שניתנה.

המיינסטרים לא פועל לפי ציווי רבני אלא לפי הגיון ולפי החוק.

שני הדברים שכתבת כאן הם סתירה פנימית.

החוק ממש לא בהכרח נובע מהגיון. יתרה מכך כשחייל בוחן האם לבצע משימה (וכמעט כל חייל עושה זאת, במודע או לא במודע) החוק הוא בד"כ הפונקציה האחרונה שמעניינת אותו.

חייל שראה הרגע איזה "צעיר" רוגם אותו בבקט"בים ידע שזה נכון והגיוני לודא שהחמודי הזה לא ישרוף (או חמור מכך, יגדל לגדולות ויפוצץ) אף אחד אי פעם.
לעומת זאת החוק הבינלאומי ולכן גם החוק הישראלי והוראות הפתיחה באש גורסות כי מרגע שאותו נער כבר לא אוחז בקט"ב ביד (קרי הוא הרגע זרק אותו על חבר שלי) הוא לא מטרה לגיטימית ועל כן אסור לירות בו.
להגיד לך שאני הייתי מטיל ספק בהתנהלות של חייל שבחר בדפ"א א...?

אראל סג"ל

ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 30-12-2012 בשעה 09:03.
ישן 31-12-2012, 11:23
  שרקן שרקן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=שרקן] המיינסטרים (אני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
שני הדברים שכתבת כאן הם סתירה פנימית.

החוק ממש לא בהכרח נובע מהגיון. יתרה מכך כשחייל בוחן האם לבצע משימה (וכמעט כל חייל עושה זאת, במודע או לא במודע) החוק הוא בד"כ הפונקציה האחרונה שמעניינת אותו.

חיילים ממלאים פקודות. הם מניחים (ובצדק ברוב מכריע של המקרים) שהפקודות שקיבלו מגובות בחוק.

אין דומה קבלת החלטה מיידית שלא לקיים פקודה שהחייל חושד כי היא בלתי חוקית בעליל בעת קרב או אירוע מבצעי (למשל פקודה לחסל אזרחים שברור כי אין סיבה לחיסולם), ובין החלטה לסרב בעת קבלת פקודה לפנות ישובים (כשהחייל יודע כי הפקודה נבחנה משפטית בטרם ניתנה.

חייל שראה הרגע איזה "צעיר" רוגם אותו בבקט"בים ידע שזה נכון והגיוני לודא שהחמודי הזה לא ישרוף (או חמור מכך, יגדל לגדולות ויפוצץ) אף אחד אי פעם.
לעומת זאת החוק הבינלאומי ולכן גם החוק הישראלי והוראות הפתיחה באש גורסות כי מרגע שאותו נער כבר לא אוחז בקט"ב ביד (קרי הוא הרגע זרק אותו על חבר שלי) הוא לא מטרה לגיטימית ועל כן אסור לירות בו.
להגיד לך שאני הייתי מטיל ספק בהתנהלות של חייל שבחר בדפ"א א...?

הדוגמא שנתת לא רלוונטית. ראה דבריי בפסקה הקודמת.

ואגב. חייל איננו שופט וגם לא תליין. הוראות הפתיחה באש אוסרות על ירי במי שאיננו מסכן חיי אדם באופן מיידי.

הילד שרק קודם לכן ניסה לזרוק בקת"ב יכול בסבירות גדולה מאד להפוך בעתיד למחבל גדול, אם החייל לא ירה בו כעת, כשידיו ריקות. אבל הילד הזה יכול בנסיבות אחרות להפוך ליו"ר כנסת ישראל (ע"ע דב שילנסקי, שהפך ממחבל פנאט שניסה לחסל יהודים עם מטען חבלה רב עוצה - ליו"ר הכנסת)

ישן 31-12-2012, 11:48
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי שרקן שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]שני הדברים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן
חיילים ממלאים פקודות. הם מניחים (ובצדק ברוב מכריע של המקרים) שהפקודות שקיבלו מגובות בחוק.

אין דומה קבלת החלטה מיידית שלא לקיים פקודה שהחייל חושד כי היא בלתי חוקית בעליל בעת קרב או אירוע מבצעי (למשל פקודה לחסל אזרחים שברור כי אין סיבה לחיסולם), ובין החלטה לסרב בעת קבלת פקודה לפנות ישובים (כשהחייל יודע כי הפקודה נבחנה משפטית בטרם ניתנה.

לא על כך הויכוח, אבל גם זה לא תמיד נכון. פקודות פינוי לא תמיד מגובות בחוק ולראייה לא פעם בית המשפט הכריז על פינוי בדיעבד כלא חוקי.
גם קבלת פקודת פינוי יכולה להיות מיידית.

ציטוט:
ואגב. חייל איננו שופט וגם לא תליין. הוראות הפתיחה באש אוסרות על ירי במי שאיננו מסכן חיי אדם באופן מיידי.

הילד שרק קודם לכן ניסה לזרוק בקת"ב יכול בסבירות גדולה מאד להפוך בעתיד למחבל גדול, אם החייל לא ירה בו כעת, כשידיו ריקות. אבל הילד הזה יכול בנסיבות אחרות להפוך ליו"ר כנסת ישראל (ע"ע דב שילנסקי, שהפך ממחבל פנאט שניסה לחסל יהודים עם מטען חבלה רב עוצה - ליו"ר הכנסת)

אין לי כוונה לפתוח פה דיון על תורת המשחקים.
העובדה הקרה היא שמחבל יכול לזרוק בקת"ב, לנוח, לעשן סיגריה להתגרות קצת בחיילי צה"ל (אולי לזרוק אבנים בין לבין) ואי אפשר יהיה לעשות לו כלום. ואז בהזדמנות הראשונה (לא שבוע הבא, אני מדבר על באותה נקודת זמן) ברגע שהחיילים יפנו לו את הגב לשוב ולזרוק עליהם בקת"ב. ככה כמו חתול ועכבר לנצח. ע"פ חוק בינלאומי אסור להרוג בחור שובב שכזה.
אני מקווה שאין ספק כי הוא מהווה סכנה לחיי אדם באופן מיידי.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:21

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר