21-01-2013, 20:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
|
תהיה של הרגע האחרון לגבי עלה ירוק.
אני יודע שהיש פה כמה אנשים שמצביעים מחר עלה ירוק, ולא מהסיבות הירוקות בהכרח, סיימתי לפני כמה דקות ויכוח עם חבר ואת האמת הוא הפתיע אותי עם נקודה שעד עכשיו לא עלתה בראשי.
נתחיל מזה שאין לי שום כוונה להצביע לעלה ירוק - לא בגלל העישון ולא בגלל הרעיונות הליברלים.
אותו חבר מצביע מחר לעלה ירוק דווקא בגלל עיניין הלגיליזציה - הוא לא מאמין שהם יכולים לשנות שום דבר, אבל מבחינתו אם יבחרו אז זה יהפוך לעיניין תקשורתי, ופתאום ערוצי הטלוויזיה יצטרכו לדבר על זה.
ברגע הראשון "תקפתי" אותו ישר, אותו בחור הוא מאמין קיצוני הרבה יותר ממני בכל מה שקשור לרעיונות סוציאליים (הוא מאוד ימני בדעות הביטחוניות ומאוד שמאלני בדעות הכלכליות) איך יכול להיות שהוא יצביע למפלגה שמבחינתי (ובודאי שמבחינתו) היא אחת הצורות היותר קיצוניות של קפיטליזם חזירי (זאת אומנם דעה שרבים פה לא יסכימו איתה, אבל זה לא רלוונטי לנושא הדיון - מבחינת התפיסה שלו והתפיסה שלי מירב הרעיונות שלהם הם אסון נוראי)
ואז הוא חזר והסביר והפעם גם נימק - בסופו של דבר הם לא יכניסו יותר מ3 מנדטים, ובכל מקרה זה לא באמת משנה - סתכל על כל הפוליטיקאים, בכל מקרה הם לא עושים שום דבר ממה שהם מבטיחים וגם אם הם מנסים מפלגה של שלושה ח"כים לא תצליח לעשות שום שינוי משמעותי.
אבל מה, אם מחר "עלה ירוק" נכנסת לכנסת, יונית לוי תצטרך לעלות את הנושא הזה, רינה מצליח, גאולה אבן, מרצ שציינה את זה במצע, פייגלין שדיבר על זה לא פעם - הנושא הזה יעלה לכותרות לא בגלל האנשים שבמפלגה אלא בגלל הרעיון עצמו.
אחרי שהוא אמר את זה הבנתי שיש הרבה במה שהוא אומר - בטח ש3 מנדטים לא מספיקים כדי לקבוע עם תקציב יעבור או לא (יותר מזה, עם כוח כל כך חלש הם אולי יצליחו לשנות כמה סעיפים קנטנים בתקציב - בטוח לא מה שהבוחרים שלהם רצו) גם לא בטוח שהם יעניינו יותר מידיי כתבים אפילו לא בשיח על עישון.
הם כן יעוררו דיון ציבורי ובטוח שהדיון הזה יהיה על לגיליזציה ולא הרעיון הכלכלי.
מכאן עולה התהייה לחברים שמתכוונים להצביע להם מחר - למה בעצם? עד עכשיו הפנתי לאותו חבר את השאלה האם אתה מוכן להצביע למפלגה שהיא נוראית מבחינת רעיון חברתי-כלכלי רק בגלל שרשום להם לגיליזציה במצע, ועכשיו אני מבין שהשאלה הפוכה - האם החברים פה שמצביעים לעלה ירוק מבינים שהם שמים את הקול שלהם הרבה יותר לכיוון הלגליזציה מאשר לרעיונות הכלכלים-חברתיים שבהם הם מאמינים?
אני לא כותב פה נגד הלגיליזציה (אישית אני מתנגד, אבל זה לא לדיון הזה) אלא שואל האם זה כל כך חשוב שזה מצדיק את הקול?

הגלריה שלי בפליקר
|