לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2013, 23:20
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "רגע,אבל אם אני מאמין שהתורה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תבור - tar 21
רגע,אבל אם אני מאמין שהתורה נתנה על ידי ה' למה אני אמור לשנות אותה בגלל מה שבני אדם אומרים?

לא עוסק במה שאתה באופן אישי תעשה או לא תעשה.

דתיים לאומיים הם לא חבורת אפסים רופסת שתיישר את עצמה לפי כל נורמה של תרבות המערב ותשמח ותצהל אם איזה חילוני יגיד "וואו,הכיפות הסרוגות ממש משלנו,כאילו דתיים והכל אבל מה זה נאורים"...

נכון, הרבנים של הדתיים הלאומיים רופסים מול הנורמות של העולם החרדי ומקדשים אותם בלי שום ביקורת וככה הגענו לרבנות ראשית חרדית ולהקצנה של החברה הדתית לאומית שהשתנתה מאוד מאז 1948 ועד היום למרות שגם אז וגם היום הם טוענים שהם נוהגים בדיוק לפי התורה...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-02-2013, 18:42
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הדת היהודית עברה ועוברת אבולציה רצינית מאוד
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "א.כמו שהבנת יפה מאוד,אני..."

הידהודיים הדתיים היום לא נראים ולא מתנהגים היום כמו אלו מכמה דורות מלפניהם (בייחוד הספרדים), ובוודאי שהם שונים מאלו שחיו בימי הביניים. גם המצוות עברו שנויים רציניים מאוד. למשל, כל העניין של פיקוח נפש דוחה שבת הוא בסך הכל יחסית חדש. אין לו איזכור ישיר בתנ"ך. שלא לדבר על כל ימיני החמרות ונוהגים שהם בסך הכל פרשנות שעוברת שינויים, ולעיתיפ פרשנות על פרשנות על פשרנות על חפרנות. אני חושב שהייתה תקופה שהיה אומץ לעשות שנויים מתוך ראיה של כוונת המחוקק המקראי ולא רק של לשון החוק. על כל פנים, זה לא כזה מוזר לצפות מהחרדים להשתנות, אבל אני מסכים שבדרך כלל מדובר בתהליכים הדרגתיים ולא מהיום למחר.
ישן 10-02-2013, 15:16
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הדת היהודית עברה ועוברת אבולציה רצינית מאוד"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
הידהודיים הדתיים היום לא נראים ולא מתנהגים היום כמו אלו מכמה דורות מלפניהם (בייחוד הספרדים), ובוודאי שהם שונים מאלו שחיו בימי הביניים. גם המצוות עברו שנויים רציניים מאוד. למשל, כל העניין של פיקוח נפש דוחה שבת הוא בסך הכל יחסית חדש. אין לו איזכור ישיר בתנ"ך. שלא לדבר על כל ימיני החמרות ונוהגים שהם בסך הכל פרשנות שעוברת שינויים, ולעיתיפ פרשנות על פרשנות על פשרנות על חפרנות. אני חושב שהייתה תקופה שהיה אומץ לעשות שנויים מתוך ראיה של כוונת המחוקק המקראי ולא רק של לשון החוק. על כל פנים, זה לא כזה מוזר לצפות מהחרדים להשתנות, אבל אני מסכים שבדרך כלל מדובר בתהליכים הדרגתיים ולא מהיום למחר.

תקופת המקרא מיוחסת לסדר גודל של שנת 1000 לפנה"ס.
מקור בכיר וחפיר בפורום הזה מסר לי שכתיבת ספרי התורה מיוחסת למאות השביעת והששית לפני הספירה. נגיד שהעריכה של התורה התבצעה עד למאה השלישית לפני הספירה.
"כל העניין של פיקוח נפש דוחה שבת" מקורו במסכת יומא במשנה. המקורות הקדומים יותר במשנה מיוחסים לתקופה שמעט לפני תחילת ספירת הנוצרים. עיקר העבודה מיוחסת לסדר גודל של שנת 100 (תקופת ר"ע), והחתימה הסופית נעשתה, כידוע, על-ידי ר' יהודה הנשיא בתחילת המאה השלישית.

יש פה מאות שנים ספורות בין התורה למשנה. אפילו אם נמתח את החבל ככל האפשר, ונתחיל לספור מהתקופה המוקדמת האפשרית, מכתיבת הכתבים שעליהם מבוססת התורה (ולא על חתימתה), ונספור עד לחתימת המשנה (ולא עד לרגע שבו באה ההלכה הספציפית הזאת, שעשויה להיות מהמוקדמות, ככל שאנו יודעים בפורום...) עדיין יש לנו משנת 650 לפנה"ס עד שנת 200 - סה"כ 850 שנה לעומת 1800 השנים שעברו מאז. מדובר בפחות משליש. לקרוא לזה "חדש יחסית" זה הזוי אבסולוטית.
[אפילו אם נשתגע עוד יותר, ולא נסתפק במשנה, אלא נרצה את הגמרא ביומא שמפרטת שמדובר לא רק על יולדת וכו', ואפילו אם נאחר ונאחר ולא נדבר על מותו של רב אשי (400 ומשהו), אלא על כתבי יד שיש לנו היום ונלך עד שנת 800, עדיין יש לנו 1200 שנה מאז, שזה פי 18 'פחות חדש' מכל חקיקה של מדינת ישראל, לדוגמה...]

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:19

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר