לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-03-2013, 15:37
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "אחיי המיליונרים: למצביעיו של יאיר לפיד יש כל הסיבות לשמר את שכר העוני, הרפואה השחורה,"

"אה, באמת? או שהלהט הזה מנסה לטשטש את משאבת הכסף של מפעל ההתנחלויות שבנט תומך בו אידיאולוגית. לגיטימי לתמוך, אבל גם לגיטימי לדרוש מראש מפלגה שמברבר בלי סוף על "שוויון בנטל" לחשוף את התקציבים ואת ההשקעות לנפש בהתנחלויות לעומת יישובים אחרים - מתשתיות ועד חינוך ועד בכלל. הנח את המספרים על השולחן, בנט, ותן לציבור חומר למחשבה"

שוב, הכה במתנחלים והצל את ישראל. אתה שם לב למגמה? זה התחיל באמירות של יהדות התורה והגיע גם לפה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-03-2013, 00:01
  Harmonic Oscillator Harmonic Oscillator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.12
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב ""אה, באמת? או שהלהט הזה מנסה..."

ממי שנלחם בפורום נגד ההסתה על החרדים כשודדי הקופה הציבורית הייתי מצפה למעט יותר ביקורת עצמית כשהוא כותב על "משאבת הכסף" שהם ההתנחלויות באותו משפט שבו הוא מבקש מידע בנושא. וללא הצגת שום מידע תומך.

בנט הוא לא הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והוא לא משרד האוצר. הוא לא היה אפילו נבחר ציבור עד לא מזמן. אני חושב שאתה רוצה להפנות את הבקשות שלך למידע לגורמים המתאימים.

בלי קשר אני סבור שזה יהיה רעיון טוב להפוך את המידע הזה לפומבי. שקיפות תקציבית זה דבר מצויין כשזה לא נוגע בביטחון.
כמו כן אני ארצה לציין שגם אם ההוצאה הממוצעת גדולה שם יותר יש לשקול גם את היתרונות מכך. למשל אזורים בטוחים לחיילי צה"ל, לגיטימציה בינלאומית לפעולות צה"ל שם, מתן שליטה על שטחים אסטרטגיים לישראל וכן הלאה. הרי רובנו פה מסכימים שהעימות עם הפלסטינים לא יסתיים גם אם נפנה את כל יו"ש...
ישן 06-03-2013, 21:06

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי jefferson82 שמתחילה ב "בחייאת ..........."

בהחלט. הפגיעה ברווחים של אורנג' הובילה לכך שהיא לא יכולה היתה לחלק דיבידנדים למעלה, ובן דוב איבד את החברה בגלל זה, כי חברות האם שלה, סקיילקס וסאני, הגיעו לחדלות פירעון. לולא סבן קנה ממנו את אורנג', הוא לא יכול היה לצאת מזה.
הפגיעה ברווחים של סלקום הובילה למצב דומה ב-IDB, שהתסמכה על דיב' משורשרים למעלה מסלקום (יחד עם עוד חברות שנפגעו, כמו שופרסל למשל)

המזל של אלוביץ' היה שבזק היא חברה חזקה, אז הפגיעה בפלאפון לא גרמה לו למשבר רציני.

לשאר דבריך-

הקוטג' זה באמת כלום כסף, והאשם פה הוא מי שלא מאפשר לפתוח את שוק החלב- הממשלה.
הסיגריה- מיסוי מייקר אותה, והאמת- לא ממש מזיז לי.
דלק- מחירו נקבע על ידי הממשלה ברובו, חלקו על ידי מחירי הנפט ורווחי הטייקונים השנואים הם רק 10% ממחירו.

שכירות? אנשים פרטיים. אז בוא תגיד לי מה הקשר?

ישן 07-03-2013, 13:00
  jefferson82 jefferson82 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.11
מה זה דיבידנדים משורשרים
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "בהחלט. הפגיעה ברווחים של..."

דבר עברית. מה ניסית, להראות שאני לא מבין במושגים שאתה כן? כל הכבוד דוז פואה.

הקשר בין השכירות לממשלה מאוד פשוט גאונים שלי - השכירות אמנם נקבעת על ידי אנשים פרטיים, אבל התעריף הוא ע"פ מחירי הדיור ... אם דירות היו נמכרות במחירים הגיוניים גם השכירות הייתה שפויה.

ברור שמחירי הסיגריות לא מפריעים לך אם אתה לא מעשן, זאת בדיוק האידיאולוגיה מאחורי המיסוי העקיף של הממשלה. הפרד ומשול - כל פעם מעלים מס על משהו שפוגע במגזר אחר, במינון נסבל, וסומכים על כך שלרוב האנשים אכפת רק מעצמם.

שורה תחתונה - מדיניות המיסוי והמכס של הממשלה מטיבה עם אחוז מאוד מאוד קטן מהעם על חשבון הרוב המוחלט.

נערך לאחרונה ע"י jefferson82 בתאריך 07-03-2013 בשעה 13:04.
ישן 07-03-2013, 13:27
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי jefferson82 שמתחילה ב "מה זה דיבידנדים משורשרים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jefferson82
הקשר בין השכירות לממשלה מאוד פשוט גאונים שלי - השכירות אמנם נקבעת על ידי אנשים פרטיים, אבל התעריף הוא ע"פ מחירי הדיור ... אם דירות היו נמכרות במחירים הגיוניים גם השכירות הייתה שפויה.

אז גאון שלי, פשוט אל תשכור דירה יקרה. אם כולם לא היו קונים דירות יקרות מדי, ולא היו שוכרים דירות יקרות מדי - המחירים לא היו עולים. מכיוון שככל הנראה ל"זוג צעיר" דווקא יש 2 מיליון שקל לשפוך על דירת 3 חדרים בת"א כי הן נמכרות כמו לחמניות חמות, כנראה שהטיעון שלך דפוק.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jefferson82
ברור שמחירי הסיגריות לא מפריעים לך אם אתה לא מעשן, זאת בדיוק האידיאולוגיה מאחורי המיסוי העקיף של הממשלה. הפרד ומשול - כל פעם מעלים מס על משהו שפוגע במגזר אחר, במינון נסבל, וסומכים על כך שלרוב האנשים אכפת רק מעצמם.

שורה תחתונה - מדיניות המיסוי והמכס של הממשלה מטיבה עם אחוז מאוד מאוד קטן מהעם על חשבון הרוב המוחלט.

מכיוון שרוב העם (80% בערך, לפי הסקרים) לא מעשנים - Your argument is yet again invalid.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 07-03-2013 בשעה 13:30.
ישן 07-03-2013, 19:44
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
הסיבה למיסוי היתר על סיגריות פשוטה מאוד ומוצדקת לחלוטין
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי jefferson82 שמתחילה ב "מה זה דיבידנדים משורשרים"

הסיגריות מזיקות לא רק למי שצורך אותן - אלא גם לסובבים אותו. מכיוון שכך , כאשר פלוני רוכש סיגריות הוא למעשה קונה שני מוצרים

א. הסיגריות
ב. נזק בריאותי - שחלק ממנו הולך לזולתו . מכיוון שהתועלת ממוצר זה עבור הזולת הלא מעשן היא שלילית בלבד , מן הראוי שהקונה יפצה את מי שהוא כפה עליו את הרעלים שהוא מפיץ. מנגנון הפיצוי הוא - תשלום מס עודף למדינה - שתקציבה מתחלק בין כל האזרחים שווה בשווה ומכאן שאת חלקו מקבלים הלא מעשנים.

מכיוון שהבסיס לביטוח המודרני הוא ביטוח הדדי (חברת הביטוח בונה על זה שרק חלק קטן מהמבוטחים שלה בכל רגע נתון יזדקקו לביטוח ולכן לוקחת על עצמה את הסיכון של כולם תמורת תשלום) מן הראוי שמבוטחים שהם מעשנים ישלמו פרמיות יותר גבוהות. הסיכוי שלהם למות גדול יותר ולכן הם משלמים יותר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 08-03-2013, 21:14
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
זה ההסבר הכי מוזר ששמעתי למיסוי הסיגריות
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "הסיבה למיסוי היתר על סיגריות פשוטה מאוד ומוצדקת לחלוטין"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
הסיגריות מזיקות לא רק למי שצורך אותן - אלא גם לסובבים אותו. מכיוון שכך , כאשר פלוני רוכש סיגריות הוא למעשה קונה שני מוצרים

א. הסיגריות
ב. נזק בריאותי - שחלק ממנו הולך לזולתו . מכיוון שהתועלת ממוצר זה עבור הזולת הלא מעשן היא שלילית בלבד , מן הראוי שהקונה יפצה את מי שהוא כפה עליו את הרעלים שהוא מפיץ. מנגנון הפיצוי הוא - תשלום מס עודף למדינה - שתקציבה מתחלק בין כל האזרחים שווה בשווה ומכאן שאת חלקו מקבלים הלא מעשנים.

אז מה שאתה אומר בעצם זה שהחוקים המגבילים על המעשנים זה לא מספיק. צריך גם לקנוס את המעשנים בשביל לפצות את המעשנים הפאסיביים. מעניין...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
מכיוון שהבסיס לביטוח המודרני הוא ביטוח הדדי (חברת הביטוח בונה על זה שרק חלק קטן מהמבוטחים שלה בכל רגע נתון יזדקקו לביטוח ולכן לוקחת על עצמה את הסיכון של כולם תמורת תשלום) מן הראוי שמבוטחים שהם מעשנים ישלמו פרמיות יותר גבוהות. הסיכוי שלהם למות גדול יותר ולכן הם משלמים יותר.

נכון, בביטוח המודרני מעשנים אכן משלמים יותר. גם קשישים, חולים, נכים וכדומה משלמים יותר. האם אתה רואה את זה קורה גם במיסוי של המדינה? אם לא, סימן שזו לא הסיבה... כנראה. חוץ מזה, המס מהסיגריות לא באמת מפצה את המעשנים הפאסיביים. זה לא שבכל פעם שנקשר קשר בין מחלה/מוות של בן אדם לבין עישון פאסיבי, אז המדינה נותנת לו פיצוי בכסף. אם בביטוח מודרני עסקינן, אז כל הרעיון של ביטוח מודרני הוא שזה לא מחייב וזה לא חלק מהמדינה (המעורבות של המדינה היא מזערית ברמת החקיקה שתפקידה להגן על הצרכן, וגם החקיקה הזו לפעמים מוגזמת). כל אחד בוחר אם הוא מעוניין לכסות את עצמו, ובביטוח המודרני אין הנחות לקשישים, חולים ונכים... אז אל תנסה להשוות את זה ל"אידיליה" הסוציאליסטית.

למעשה יש מיסוי אגרסיבי על סיגריות וכסף כי אלה שני מוצרים שאנשים ימשיכו לצרוך גם אם הם יתייקרו באופן משמעותי. כמובן תהיה ירידה ברמת הצריכה שלהם, אבל ירידה נמוכה יחסית לשאר המוצרים, לכן ביבי העדיף למסות את שני אלה בשביל לשמור על ההכנסה של המדינה (להבדיל ממע"מ שמיסוי אגריסיבי שלו פוגע עוד יותר בהכנסה). זאת ההשערה שלי.
ישן 07-03-2013, 20:13

במקום להתעצבן, אתה יכול לשאול.
הדיבידנדים הם משיכת רווחים מהחברה אל ידי בעלי המניות שלה. במקרה של סלקום- סלקום לא שייכת ל-IDB ישירות, אלא שייכת לדיסקונט השקעות, ששייכת ל-IDB פיתוח ששייכת ל-IDB. כל מה שרציתי זה לדייק, ולא סתם להגיד שסלקום מעבירה דיבידנדים לידיים של דנקנר. זה מה שהרתיח אותך?

"השכירות אמנם נקבעת על ידי אנשים פרטיים, אבל התעריף הוא ע"פ מחירי הדיור".

אני חושב שאתה זה הגאון שהצליח להראות מאיפה מגיעים מחירי הדיור... שכר הדירה נקבע על ידי היצע וביקוש, ולא סתם שכר הדירה לא עלה ב-75% כמו הדירות, נכון? אז אולי זה מנתק את הקשר שאתה מנסה לתאר? וכמובן- מה הקשר לטייקונים, עליהם דיברת כחברים של השרים ושל ביבי?

ולבסוף- לו במקום להתעצבן היית מנסה לקרוא מה שאני כותב כבר זמן רב, היית מבין שאני הראשון לתקוף מיסוי גבוה, אבל חוששני שאתה לא איתי בקטע של להפחית הוצאות ממשלה. איכשהו אני מעריך אותך כאדם שרוצה מיסוי נמוך אבל גם שירותים "בחינם". אם לא, הרי שאתה צריך להיות ליברטריאני כמוני.

ישן 08-03-2013, 13:57
  jefferson82 jefferson82 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.11
טוב שהם קרסו
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "במקום להתעצבן, אתה יכול..."

גם ברה"מ קרסה, אז מה? שלוש חברות ש 80% מהרווח שלהן הגיע מתיאום מחירים - קרטל לכל דבר - עבירה פלילית במדינה מתוקנת - מגיע להן לקרוס. הרווחים לא הגיעו בגלל ניהול יעיל או שירות חדשני אלא נטו בזכות בריונות, לטעמי אין הרבה הבדל בינן ובין משפחות פשע שמתאמות בניהן את מחירי הקריסטל.

שכר הדירה כן עלה בעשרות אחוזים אם אתה לא יודע, בכל מקום מרכזי שהוא. ומה הטעם בלגור במקום שלא מאפשר גישה נוחה למקומות העבודה\לימודים\קניה\בילוי? עכשיו אתה תוציא כסף על תחבורה, ואם תבחר להשתמש בתחבורה ציבורית תגלה שאתה מפסיד יותר כסף רק על הזמן שמתבזבז, לא לדבר על זה שבשישי שבת אתה מנותק, ושכל השירותים הבסיסיים עולים הרבה יותר. אז או לגור במקום מרכזי, או לקנות אוטו ולשלם את ההפרש של השכירות במחיר הדלק... מליון ואחת בעיות על קצה המזלג

פתאום זה לא כזה פשוט ולא כולם מטומטמים ולא לכל דבר יש פתרון
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר