25-04-2013, 14:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי benny.zhit
אמממ... איזה גישה מקלה? איפה כתבתי שצריך להקל בענישה של פדופילים?
|
כתבת דבר והיפוכו - "ברור שהם צריכים להיות מוענשים בחומרה, ומורחקים מהחברה למען בטיחות הילדים, אבל במקביל בהחלט יש מקום לנסות לעזור להם ולשקם אותם".
שיקום משמעו חזרה לחיק החברה, ואם תקרא את המשך התגובה שלי את תבין מדוע אין מקום להתחשב ברוב הפדופילים שנעצרו ולנסות לשקמם. אדרבא, הם צריכים להיות מבודדים לצמיתות.
ציטוט:
|
אז אתה חוזר בעצם על מה שכתבתי. תודה, אבל נראה לי שהייתי מספיק ברור כשכתבתי את זה בעצמי. דוגמה לא רלוונטית בעליל. הומוסקסואליות הוסרה (בצדק) מהרשמיה, בגלל שהמימוש שלה לא פוגע באף אחד, ולא יוצר שום נזק, ולכן אין מקום להגדירה כמחלה. הומוסקסואל, להבדיל מפדופיל, יכול לממש את היצר המיני שלו מבלי שהדבר יחשב לאונס. פדופיל שמממש את היצר המיני שלו, לעומת זאת, הוא בהכרח אנס.
|
לא זה ממש לא מה שכתבת, משום שאתה לא מבחין פתולוגית בין הימצאות המשיכה המינית אצל פלוני לבין מימושה על ידו.
מה שאתה מגדיר 'מחלה קשה' הוא אי היכולת לשנות את המשיכה המינית כלפי ילדים, כלומר אדם לא בחר להימשך לילדים אלא הדבר כפוי עליו ביולוגית, בדיוק כמו שלהומוסקסואלים אין יכולת לשנות את דחפיהם כלפי גברים.
להבדיל אלף אלפי הבדלות, מימוש היצר/דחף המיני של פלוני תוך כדי מודעתו לכך שהמעשים שהוא עומד לעשות, לא רק שהם אסורים מבחינת החוק הפלילי היבש, אלא כרוכים בניצול ופגיעה בקורבן,
היא לא 'מחלה קשה' אלא אינדיקציה לכך שסיפוק הדחפים נמצא בראש מעייניו , והדבר נכון לפדופילים כמו שזה נכון לאנסים הומוסקסואלים וכמובן גם הטרוסקסואלים.
אני מנחש שהתגובה הפוטנציאלית שלך תהיה משהו בסגנון "אבל הפדופיל לא משתמש בכוח ולכן אי אפשר להשוות אותו לאנס"; רק מה, הטענה הזו מתעלמת מהעובדה שניצול מיני של ילד לרוב לא מצריך שום כוח, אלא מספיק לפדופיל להשתמש במניפולציות פשוטות על מנת לנצל את התמימות וחוסר המושג המיני של הילד.
פדופיל שבאמת ובתמים מתייסר כתוצאה מהדחפים שלו יפנה מיוזמתו לרשויות על מנת שהן ישימו אותו במסגרת מתאימה שתרחיק אותו מילדים ותנסה לטפל בו.
מאידך, מי שמלכתחילה העדיף לספק את דחפיו על פני פנייה לטיפול ככל הנראה יעשה זאת גם אחרי שישוקם ויחזור לחברה, לפחות על סמך הנתונים מישראל, ולכן אין טעם לנקוט במאמצים חסרי תוחלת ברה-אינטגרציה של אנשים שיהוו סכנה לחברה במשך כל ימי חייהם.
ברגע שאתה תומך בשיקום, אתה סותר את כל מה שאמרת לגבי ענישה חמורה, ואותה גישת "המחלה הקשה" שמרחמת על מקרבנים המודעים לחומרת מעשיהם היא בדיוק אותה גישה שהובילה לאוזלת היד של גורמי החוק במקרה האחים קרידו.
ציטוט:
|
אתה בטוח שלמדת את הדברים האלה? כי מה שכתבת פה זה חתיכת קשקוש...
|
אתה מוזמן לגגל non-pedophilic child molester.
ממה שאני זוכר מהקורס, המרצה התייחסה לבנאדם שנמשך גם לילדים וגם למבוגרים פשוט כ"צ'יילד מולסטר" ואני משער שהקיצור הזה מקובל בקרב המאבחנים הקלינים כדי לתאר את המשיכה הדואלית הנ"ל.
ציטוט:
|
שוב, הנקודה הזו הייתה רלוונטית מאוד אם הייתי כותב באיזשהו שלב שצריך להקל בעונשם או להתחשב בהם. בהתחשב בזה שלא כתבתי את זה בשום מקום...
|
"אבל במקביל בהחלט יש מקום לנסות לעזור להם ולשקם אותם" = מאמצים לרה-אינטגרציה חברתית.
אם לא התכוונת לזה, אז השימוש שלך במילה שיקום הוא מיותר.
ציטוט:
|
אני חושב שכמעט כל פושע כדאי לנסות לשקם. זה אינטרס של החברה.
|
כנ"ל.
ציטוט:
|
נכון. לכן לא כתבתי בשום מקום שיש סיבה להקל בעונשם. אתה בטוח שאתה משרשר נכון?
|
כנ"ל
ציטוט:
|
יש לי חדשות בשבילך. במדינת ישראל כמעט כל פושע משוחרר בסופו של דבר לרחוב.
|
לגבי פדופילים צריך לשנות את המדיניות הזו, או כאלטרנטיבה לכפות עליהם לקחת את הסירוס הכימי.
ציטוט:
|
טענתי איפשהו שסירוס כימי יעיל ב-100%? שמעף אתה חייב להתחיל להתייחס למה שאני כותב, ולא למה שאתה מדמיין שאני כותב. ממש קשה לנהל דיון ככה. לא כתבתי בשום מקום שהפתרון הוא סירוס כימי בהסכמה. כתבתי בתור עובדה שכבר היום חלק מהפדופילים מוכנים לעבור את הפרוצדורה בהסכמה.
|
בוא נדייק, אתה אמרת ש"הרבה מהם" מחליטים לקחת סירוס כימי, ואני הבאתי את הכתבה כדי לסתור את הטענה הזו ולהראות שמספר הלוקחים בטל בשישים וגם אמרתי ש"תווכח לדעת שהוא לא יעיל כמו שחושבים", מתוך הנחה שאתה לא מודע לכל מיני משתנים שמקטינים את היעילות של הטיפול הזה.
השאר זה כבר תוספות שלך.
ציטוט:
|
תביא איזה ציטוט, או לפחות תכווין אותי לאיזו פסקה ספציפית. הבאת פה חתיכת ספר, אין לי זמן לקרוא את כל זה.
|
פרופ' אליעזר ויצטום אומר " בין 40% ל-70% חוזרים אחרי חמש שנים ואחרי עשר שנים."
הוא, אגב, תומך נלהב בסירוס כימי כפוי.
|