לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-10-2013, 18:16
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27. שמתחילה ב "צה"ל ניצח: במקום קיצוץ - תוספת של 2.75 מיליארד"

את מכירה את מרכיבי תקציב הבטחון?

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-10-2013, 18:25
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "את מכירה את מרכיבי תקציב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
את מכירה את מרכיבי תקציב הבטחון?
למען ההגינות נגיד שזה לאו דווקא הוגן או מוצדק לדרוש ממי שרוצה לקצץ בתקציב משרד הביטחון שיכיר כל פרט בתקציב.

יש בסיס לעבודה ב-high-level וחלוקת תקציב המדינה למשרדים (וגופים סטטוטוריים שלא שייכים לשום משרד, וכו'), ושכל משרד ימצא את הדרך לבצע את המשימות שלו עם התקציב שיש לו. אפשר לטעון "תקציב הביטחון צריך להיות לא יותר מ-12% מתקציב המדינה, ושימצא דרך להסתדר עם זה". זה לא מופרך.

אתה בעצמך טענת בצו"ב נגד טיעוני "אוי אוי אוי לא תהיה מדינה אם לא ניתן את כל הכסף לתקציב הביטחון" וציינת שבתקופות הרבה יותר קשות ראשי המדינה ידעו להשקיע כסף בעוד דברים חוץ מבצבא.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 31-10-2013, 18:35
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]את מכירה את..."

ואני עדיין אומר את זה, אבל אני טורח להכיר את הסעיפים הכלליים ומשמעויות. אני לא שולל את האפשרות שהתוספת התקציבית הנ"ל דרושה יותר במקום אחר - על כך אין בינינו ויכוח לחלוטין.
הבעיה שלי עם ההערה הנ"ל היא, שהיא לא נשמעת כמו משהו שנאמר מתוך ידיעה אלא מתוך דיעה חסרת בסיס.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 07-11-2013, 21:47
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "2014. 29.10.2013 [B]הקבינט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
הקבינט המדיני־ביטחוני החליט פה אחד על תוספת תקציב בסך 2.75 מיליארד שקל למערכת הביטחון ב-2014. בעקבות החלטת הקבינט, תקציב מערכת הביטחון ב-2014 יהיה 54 מיליארד שקל נטו, והתקציב ברוטו ‏(כולל הכנסה מותנית בהוצאה‏) יהיה 60.4 מיליארד שקל. בשני המקרים זהו תקציב שיא.
http://www.themarker.com/misc/1.2154234

נשמע כמו שקר. המספר הנומינאלי (בשקלים) זה בערך הדבר הכי לא מעניין ביקום. השאלה היא איזה אחוז זה מהתמ"ג, איזה אחוז זה מהתקציב, וכו' אבל לא הערך המספרי של זה במטבע כזה או אחר בתקופה כזו או אחרת.

לפני שאני בודק אני מהמר שזה שקר. אני גם טוען שזו הסיבה שלא אמרו את הנתון הרלבנטי. כי השקר מתאים יותר לפרופוגנדה מאשר האמת.

ישן 07-11-2013, 22:02
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=sheep] [b]הקבינט..."

וכעת... גוגל:

כתבות אקראיות בנושא שמתארות ירידה עקבית ומתמשכת של תקציב הביטחון כאחוז מהתקציב ואחוז מהתמ"ג:דו"ח בנק ישראל 2012 שאומר את זה:
מסמך של הלמ"ס בנוגע להוצאת הביטחון של ישראל שמראה ששיא זה לא ולא יכול להיות:
למתקשים: שימו לב לטבלה בתחתית עמ' 8 (עמ' 6 של ה-PDF).

ישן 01-11-2013, 17:15
  משתמש זכר teddy002 teddy002 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.12
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27. שמתחילה ב "צה"ל ניצח: במקום קיצוץ - תוספת של 2.75 מיליארד"

לטעמי, מדובר בתרחיש בעייתי שמשרד הביטחון מתערב בצורה בוטה בתקציב המדינה.
אם נניח לרגע בצד את הבזבוזים שיש למשרד הביטחון שאותם אינני מכיר כל כך, אני יכול להבטיח לכם שבצבא יש מיליארדים שאפשר לקצץ שהיחידים שיפגעו מהקיצוץ אלה נהנתנים על חשבון הצבא.
המשכורות בצבא שבדרגות בכירות הוא גבוה מידי הם לא באמת ה-כסף שמבוזבז בצבא. הבזבוזים והשחיתויות שיש ממש ביחידות עצמן ובשיכולים כספיים שאין עליהם שהוא מעקב או הוגנות.
מה הבעיה? - אין למי לפנות בנושא, האחראי לביקורת בצבא הוא אלוף לשעבר.
וגם - הצבא בסופו של דבר קובע את התקציב שלו בעצמו .

הבזבוזים העצומים האלה בצבא היו הרבה פחות מפריעים לי אילולי היו ניצולי שואה וקשישים רעבים ומחוסרי דיור, אבל העיקר שעשרות מיליארדים מהמדינה מנוהלים ע"י מספר אנשי קבע.

"זה לא מספיק שאנחנו עושים כמיטב יכולתנו, לפעמים עלינו לעשות את מה שנדרש"
- וינסטון צ'רצ'יל

ישן 02-11-2013, 16:55
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי teddy002 שמתחילה ב "לטעמי, מדובר בתרחיש בעייתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי teddy002
אם נניח לרגע בצד את הבזבוזים שיש למשרד הביטחון שאותם אינני מכיר כל כך, אני יכול להבטיח לכם שבצבא יש מיליארדים שאפשר לקצץ שהיחידים שיפגעו מהקיצוץ אלה נהנתנים על חשבון הצבא.

שלום לך מר כלכלן צעיר.
ברור לכל בר דעת כי בצה"ל אין הקצאה נכונה של משאבים. הויכוח העקרוני פה הוא בין אלו שחושבים ש"הכסף מתבזבז על צה"ל" כמו גברת S פה לבין אלו שמבינים שעיקר הבעיה היא חלוקת משאבים בעייתית בתוך הצבא (כמוני).

עם זאת- אני אשמח לדעת מאיפה כבודו יודע לקצץ מיליארדים בצה"ל ואני אישית אדאג לו לפרס נובל בכלכלה ופרס ישראל.
למקרה שכבודו לא מכיר מיליארד זה כשיש 9 אפסים אחרי המספר.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:11

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר