לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-01-2014, 09:36
  5112 5112 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.08
חלק מהפנטזיה של השמאל, מהסוג של " אם לסבתא היו גלגלים...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "רבין את הסיסמאות למציאות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Homo sapiens
והיה ממשיך בעשיית השלום אם לא היה נרצח.

המשפט הזה הפך לסוג של נרטיב קבוע, והגיע לרמה של - אם רבין לא היה נרצח אז מזמן כבר היה שלום, היו 2 מדינות זה לצד זה בשקט ובבטחה וגם סוף הסכסוך...
להזכיר לך כמה עובדות מהשטח בזמן ההוא:
1) פרס החליף את רבין. פרס לא ידוע במיוחד בגישה ימנית מדי והוא יכל להמשיך את התהליך שרבין התחיל בו.
2) היתה לפרס תמיכה רבה, גם בממשלה, גם מהעם וגם מחו"ל, מן הסתם בגלל ההלם שבעקבות רצח ראש ממשלה מכהן.
3) למקרות הכל, שלום הוא לא עשה. האם, כדברי אולמט לאחרונה, פרס טמבל ?

לדעתי האישית, מה שהיה קורה, זה מה שאנחנו רואים שקרה באופן קבוע, מאז ועד היום. אולי חותמים על עוד הסכם כלשהו, אולי מוותרים על עוד משהו, משחררים מחבלים כלואים, נסוגים מעוד קצת ישובים (ההתנתקות לא היתה אז בחשבון) ונעצרים\נתקעים במו"מ כאשר מגיעים לנקודות קריטיות כגון זכות השיבה או חלוקת ירושלים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-01-2014, 01:50
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "אני לא יודע אם אתה הבנת את מה..."

אתה טענת לגבי אוסלו שישראל לא עשתה מספיק בשביל לממש אותו לא? כלומר לא נתנה יותר, לא עשתה מחוות גדולות יותר ובגלל זה בין היתר נמשכה ההסלמה. אני צודק?

אם מה שאמרתי נכון, פחות או יותר, אז בוא אני אשאל אותך שאלה . מה זה משנה אם היה לך הסכם או לא, כל עוד נסוגת משטחי 67 ונתת להם לשלוט על כל השטח, מה לכל השדים עושה ההסכם שמשנה את המצב מלחימה לשלום?

מה הפלשתינאים רוצים? אתה טוען שהם ברובם רוצים שלום, אתה זה שצריך לענות לי מה הם רוצים כי אתה חושב שאם ניתן לפלשתינאים לשלוט על הגדה במסגרת הסכם שלום יגמרו הדרישות שלהם ויהיה שקט פה. אני לא יודע כלום על כלום בריבוע, מה שאני רק יודע לגבי הפלשתינאים בעזה זה שהם בחרו בחמאס ברוב מוחץ, ואחרי שהחמאס עלה לשלטון הוא שחט את אנשי הפת"ח ואני הייתי עד לזה. אני חושש שמה שקרה בעזה יקרה בגדה.
ישן 17-01-2014, 02:33
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "אתה טענת לגבי אוסלו שישראל לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנג'ו
אתה טענת לגבי אוסלו שישראל לא עשתה מספיק בשביל לממש אותו לא? כלומר לא נתנה יותר, לא עשתה מחוות גדולות יותר ובגלל זה בין היתר נמשכה ההסלמה. אני צודק?

כשעלו טענות שהפלסטינים לא קימו את הסכם אוסלו, אני בסך הכל ציינתי ששני הצדדים לא קימו אותו, ולא רק הפלסטינים. בכל מקרה אוסלו נועד להיות הסכם ביניים בדרך להסכם שלום קבוע, שלא הגיע עדין. בכל מקרה, אני ממש לא בטוח שבלי הסכם אוסלו המצב ביננו לבין הפלסטינים היום היה יותר טוב. עדין היו לך כמה מיליוני פלסטינים חסרי זכויות תחת שלטון צבאי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנג'ו
אם מה שאמרתי נכון, פחות או יותר, אז בוא אני אשאל אותך שאלה . מה זה משנה אם היה לך הסכם או לא, כל עוד נסוגת משטחי 67 ונתת להם לשלוט על כל השטח, מה לכל השדים עושה ההסכם שמשנה את המצב מלחימה לשלום?

ישראל מעולם לא נסוגה לגבולות 67. סוגיות משמעותיות נוספות כמו סוגיית ירושלים, סוגיית הפליטים, וסוגיית הסדרי הבטחון מעולם לא הגיעו לכדי הסכמה. מעולם לא קמה מדינה פלסטינית. האם באמת חשבת שהסכם אוסלו, גם אם היה מיושם כלשונו, היה אמור להביא כשלעצמו לקץ הסכסוך? הוא היה הסכם ביניים לפי הגדרה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנג'ו
מה הפלשתינאים רוצים? אתה טוען שהם ברובם רוצים שלום, אתה זה שצריך לענות לי מה הם רוצים כי אתה חושב שאם ניתן לפלשתינאים לשלוט על הגדה במסגרת הסכם שלום יגמרו הדרישות שלהם ויהיה שקט פה. אני לא יודע כלום על כלום בריבוע, מה שאני רק יודע לגבי הפלשתינאים בעזה זה שהם בחרו בחמאס ברוב מוחץ, ואחרי שהחמאס עלה לשלטון הוא שחט את אנשי הפת"ח ואני הייתי עד לזה. אני חושש שמה שקרה בעזה יקרה בגדה.

מה הפלסטינים רוצים? כמו הישראלים, שרוצים דברים שונים, כך גם הפלסטינים.
אני מאמין שרובם רוצים לחיות חיים טובים ושלווים. חלקם רוצים שתקום מסינה פלסטינית ושיגמר הכיבוש. חלקם רוצים להשמיד את מדינת ישראל ולזרוק את כולנו לים, וחלקם רוצים להגר לקנדה ולשכוח מכל העסק המסריח הזה שנקרא המזרח התיכון.
אה, והחמאס ממש לא נבחר ברוב מוחץ. הוא קיבל פחות מחצי מהקולות בבחירות ב-2006.

ישן 17-01-2014, 03:14
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "[QUOTE=בנג'ו]אתה טענת לגבי..."

1. לא, אין אחריות זהה או אפילו דומה לגבי הפרות ההסכם.
היה צד אחד שלא חתם על ההסכם מההתחלה והפר אותו מנקודה-0 וצד שני שמילא את חלקו בהסכם עד לנקודה מסויימת.
אש"ף לא אישר את הסכם ההבנות, וערפאת הפר את ההסכם החל מהרגע ההסכם באוסלו. ולמרות זאת מדינת ישראל איפשרה לו לקחת שליטה בשטח ופעילות כמעט לא מופרעת במשך זמן רב מדי.

2. גם האפגני הפשוט רוצה לחיות בשקט, אבל מה שקרה ויקרה בפועל הוא שליטה של הטאליבן.
לא מעניין אותי מה הפלסטינאי הפשוט רוצה, כי הוא לא קובע מה קורה בפועל. בפועל השלטון של הרשות תלוי בשליטת צה"ל בשטח (והם יודעים את זה). בפועל ארגון החמאס הראה את היכולת שלו להשתלט על השטח אם ישראל לא מתערבת. מכיוון שהחמאס הוא ארגון שעומד על המשך העימות המזויין והשמדת ישראל די ברור שלי שאני לא רוצה להביא למצב בו הוא שולט בשטח, וזה מבלי להתחשב בעובדה ש"המתונים" אינם מתונים כלל. מי שדורש את זכות השיבה למליוני מהגרים עויינים את מדינת ישראל רוצה להביא לחיסולה.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 16-01-2014, 23:08
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
דיסקין משקר במצח מחושה.פשוט שקרן.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "דיסקין על שרון ורבין: לא עסקו רק בהישרדות פוליטית, בהפחדות ובהפרחת סיסמאות"

1.אם רבין ז"ל לא היה נרצח נתניהו היה נבחר ברוב מוחץ . בגלל הרצח הפער צומצם למינימום.
כל העצרת שבה לצערי הרב נרצח רבין ז"ל התקיימה אך ורק כדי לשפר לו את מצב הרוח ולשפר לאוהדי אוסלו את המצב בציבור כי לפי המשאלים מצבו בצבירו היה ירוד מאד.
2. שרון עסק בשרידות בלבד . כל ענין ההנתקות היה 100% שרידות . בלי זה הוא היה עומד לדין ועף לכל הרוחות על שחיתותו. כמו שאמרו אז ח"כ צבי הנדל ויוסי שריד -כעומק החקירה - עומק העקירה.

לסיכום, כדאי שהאדון דיסקין יחדל משקריו ומאחיזת העינים .

ישן 17-01-2014, 03:16
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "בהמשך ל-1: לו נתניהו היה מנצח..."

שלא לדבר על כך שיש מספיק עדויות שרבין החל להרהר בביטול הסכם אוסלו.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:27

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר