לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-08-2014, 18:43
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
כן, רק שזה היה לפני שנכנסו לשטח עזה...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "טענת בעבר(לא מזמן) שאין הבדל..."

כניסה שלא התלהבתי ממנה בזמנו, בדיוק בגלל שבמצב אז החמאס היה במצב המתסכל שלא חוסר יכולת לייצר הישגים טקטיים. כאחרים, לא הייתי מודע לחומרת בעיית המנהרות ולכן בדיעבד אני בהחלט חושב שכניסה מוגבלת לשם הרס המנהרות הייתה חיונית. אני גם חושב שאם ישראל כבר נכנסה היה עדיף לחסל את איום החמאס בכלל באופן יסודי, אבל חששתי לכל אורך הדרך שנתניהו אינו ראש הממשלה שיחליט על צעד כזה ויוביל אותו.
על כל פנים, כאמור, מדובר ברע במיעוטו. אם כבר לא מכריעים עדיף לצאת מהשטח בלי הסכם מאשר עם הסכם שלא כולל פירוז הרצועה-הסכם שאין לו שום סיכוי בתנאים הנתונים. ללא פתיחת המצור-החמאס לא זוכה בהישג שלמענו יצא למערכה.
מה יהיה בעתיד? כפי שכבר כתבתי בעבר, סביר להניח שיהיה סיבוב נוסף, ואחריו עוד סיבוב וכיוצא בזה עד שאו שישראל כן תצא למהלך הכרעה או עד שבגלל איומים פנימיים כאלו או אחרים החמאס יקרוס מעצמו, וזה יכול לקרות. אחרי הכל, העולם הערבי כמרקחה. ואגב, שיתוף פעולה שיעי-סוני ניראה כעת סביר פחות מאי פעם בעבר ולהערכתי בהחלט ייתכן מצב בעתיד שחיזבאללה והחאמס יהפכו יריבים של ממש. עוד נמצא עצמנו בעלי ברית של השיעים...
במזרח התיכון הכל נזיל והכל ייתכן.
ואכן, בהחלט ייתכן שבעוד מספר חודשים ישראל תסיר את המצור. כל עוד זה נובע מסיבות דיפלומטיות ומשיקולים מדיניים ולא כתוצר של המלחמה אזי זה בסדר. זאת משום שאני מניח שלא אגלה לך סוד גדול אם אספר לך שהמצור נכשל. אם חשבו שהמצור יגרום להחלשות פוליטית של החמאס בעזה הרי שזה לא ממש הצליח. אם החמאס יפול זה לא יהיה בגלל שהמצור מקשה על חיי התושבים שם. מבחינת מניעת הכנסה של נשק הרי שהמצור לא היה יעיל במיוחד-כפי שאנחנו רואים מעושר הנשק המתקדם שבידי החמאס ברצועה. פתיחת המעברים בפיקוח (ממילא הם היו פתוחים בפיקוח גם אם דיברו על "מצור") לא תשנה בהרבה. להערכתי זו הייתה טעות שלא הכירו בחוסר היעילות של המצור והסירו אותו בזמן שלא היה עימות. זו הייתה טעות עוד יותר גדולה כשלא דאגו להזרמת משאבים ליו"ש והעלאת רמת החיים שם כך שעבור הערבים בעזה יהיה ברור שתחת החמאס מצבם גרוע בהרבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-08-2014, 19:17
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כן, רק שזה היה לפני שנכנסו לשטח עזה..."

אתה שוכח כמה דברים.. בין לבין היו האחים המוסלמים בשלטון, כיום במצריים שלטון עוין לחמאס, והמצור אכן יהיה אפקטיבי, לגבי להטיב עם תושבי הגדה, אני בעד(בלי שום קשר לעזה), יחד עם זאת, את עזה איבדנו, מרגע שהחמאס נכנס לשם, העזתים גם אם היו רוצים, כבר אינם יכולים לעשות שום דבר בנידון, הדבר היחיד שיכול להפיל את החמאס זה אנחנו. לגבי יריבות בין אירן לחמאס, אכן לא נשמע תלוש מהמציאות.. מה שכן שת"פ ביננו לאירן בצורה ישירה? נשמע לי אישית מצוץ המאצבע.. אתה יודע מה גורסות השמועות המרושעות ביותר בעולם הערבי? דאעש זוהי קונספרציה אמריקאית? הייתכן? (אחרי הכל חמאס זו יצירת אומנות שלפחות חלקה שייכת לנו..)
ישן 02-08-2014, 20:38
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
קטעים רק שלא תחזור על המיתוס שאנחנו בראנו את החמאס...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אתה שוכח כמה דברים.. בין לבין..."

היה זמן שישראל עודדה פעילות איסלמית כקונטרה לאש"ף, זה לא היה חמאס ולא היה קרוב לחמאס.
על כל פנים, אתה צודק ביחס לשלטון מורסי, אבל הוא היה אפיזודה זמנית בתקופת 7-8 שנות הסגר על עזה. יכול להיות שבאמת עליית אסיסי גרמה לסגר להיות אפקטיבי יותר, אבל זאת נדע בהמשך-הרי לא מסירים את הסגר מחר בכל מקרה...
האיום על החמאס אכן איננו "תושבי עזה" שבהם הוא שולט ביד ברזל והם או אוהדים אותו מתוך שינאה לישראל שאותה הם מאשימים בכל או אדישים ועסוקים ביוםיום הלא-פשוט שם. האיום יכול לבוא מצד אליטות מתחרות, כאלו שהן למרבה הצער אויבות שלנו לא פחות מימנו אבל עצם המלחמה ביניהם תביא תועלת. הקונפליקטים הפנימיים היו גורם חשוב הן בהתפוררות המרד הערבי של 1936-1939 והן של האינתיפאדה הראשונה.
בכל מקרה, אסכם כי לדעתי הכי טוב היה הכרעה של החמאס אך זה כבר לא יקרה בעתיד הקרוב. מבין שלוש החלופות האחרות: הישארות ברצועת עזה כמטרה נייחת בלי הרבה תועלת, הגעה להסדר שהיה כרוך אי פירוז הרצועה וביטול הסגר, ויציאה מהרצועה תך המשך מלחמת התשה מרחוק, האפשרות השלישית היא הפחות גרועה.
ישן 02-08-2014, 21:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "יש לי שאלה אחרת, אתה רואה את..."

התשובה הקצרה היא "כן".
התשובה הארוכה היא שזה יצריך היערכות חדשה ובניית מסגרת אסטרטגית שונה לגמרי (ובלי ספק תהיה ירידה ברמת החיים, לפחות לטווח הקצר) - אבל זה לא רק אפשרי, אלא גם התרחש בשנים שבהן המשק הישראלי היה קטן וחלש לאין שיעור, שבהן היו מדינות אוייב של ממש (ולא יישויות טרוריסטיות ומדינות בקריסה).

ארה"ב היא בעלת ברית סופר חשובה, שקשה להגזים בחשיבות התמיכה שלה לאורך השנים - אבל תמיכה זו מעולם לא הייתה עניין חד-צדדי (למרות שנורא פופולרי להציג את ככה בתקשורת שלנו).
מדינת ישראל שימשה זרוע יעילה של מדיניות החוץ האמריקנית במזה"ת במשך עשרות שנים, היא היוותה חלק ממערך המודיעין שלה פה, וגם הייתה, במידה לא מבוטלת, גורם שחסך נוכחות אמריקנית באזור (בשעה שאמריקנים ברבבותיהם נפרסו בכל שאר חלקי העולם).
הסיוע הצבאי האמריקני היה תמיד סבסוד בקריצה של תעשיית נשק אמריקנית, ומנע התפתחות של מתחרה רציני בשוק הנשק העולמי - תוך סיוע בפיתוח טכנולוגיות שגם האמריקנים השתמשו בהן..

בלי ארה"ב בלי ספק יהיה קשה בהתחלה - אבל זה יהיה אפשרי, ובכל מקרה, צריך להיערך למצב הזה, כיוון שאם מחליפו/מחליפתו של אובמה ימשיכו במדיניות החוץ הנוכחית שלהם, ארה"ב לא תהווה פקטור משמעותי לטווח הארוך. ההשפעה שלה באזור שלנו היא נגזרת של הנכונות שלנו להיעתר להם. העדר ההשפעה שלהם בכל אזור אחר בגלובוס, היא בגלל שאחרים כבר מרשים לעצמם לזלזל בגלוי באומה ושליחיו.

אין ספק שנורא מתסכל לראות איך אנחנו ממשיכים להתבטל בפני ממשל לא ידידותי - אבל זה לא מלמד על הכוח של ישראל או על העדרו, אלא על פוליטיקאים אצלנו ובעיותיהם לקבל החלטות.
אם ימצאו עצמם במצב שבו לא תהיה להם ברירה (למשל שממשל אמריקני דמוקרטי עתידי יחליט עצמאית להתרחק מאיתנו, ולא יהיה רוב בקונגרס שיפריע לו בכך) - אני מעריך שחרף בהלתם הראשונית, הם יגלו שהשמיים לא נופלים כ"כ מהר...
ישן 03-08-2014, 08:51
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
כניעה לתכתיבי החמאס לא תעזור בזה כלל וכלל. נהפוך הוא...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אני לא יודע איך נוכל להסתדר..."

אם, בגלל תלותנו בארה"ב, וארה"ב תלויה בקטאר, ניכנע לתכתיבי החמאס, זה לא יעזור כלל. תהיה תביעה הבאה, ובמצב פי כמה יותר קשה, עד שבסוף כבר אי אפשר יהיה להסכים לזה, וז גם לא נקבל תמיה מארה,ב וגם נהיה במצב קשה ביותר.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 03-08-2014 בשעה 08:53.
ישן 02-08-2014, 22:02
צלמית המשתמש של תבור - tar 21
  משתמש זכר תבור - tar 21 תבור - tar 21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "צה"ל ניסוג ללא הפסקת אש, באופן חד צדדי מעזה, מקור? כל העולם(ואישתו)."

אני חושש שאנחנו הולכים ל"מלחמת לבנון השנייה - 2" חיסול רוב המנהרות ההתקפיות(שיוכלו להיבנות מחדש תוך כמה שנים) הוא לא משהו ששווה חיים של למעלה משישים חיילים ואזרחים וחמאס,מן הסתם,מבין את זה ויפרש את המערכה כניצחון.

מצד שני אחרי המחיר הכבד ששולם יש סבירות גבוהה שבסבב הבא לא תהיה ברירה אלא להשתלט על עזה,לחסל את שלטון החמאס ושהקדוש ברוך הוא יעזור לנו עם השליטה במליון וחצי פלשתינים נוספים. אני מקווה שהחמאס יבין גם את זה ,כך יהיה אפשר להבטיח שקט לשנים ארוכות אם אנחנו נדאג לכך שהמצור האזרחי (במידה שהוא עדיין קיים) ייפתח ויהיה יבוא ויצוא חופשי לעזה - דרך מעבר כרם שלום או דרך מעבר רפיח...אם כי כדאי לחכות עוד איזה שנה עם הצעד הזה (שאולי כדאי היה לעשות עוד לפני המבצע).

נערך לאחרונה ע"י תבור - tar 21 בתאריך 02-08-2014 בשעה 22:12.
ישן 04-08-2014, 05:01
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
שולף את הנייה ושות'
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי mark322 שמתחילה ב "אם היה משחק שש-בש, אז גם היה..."

מה שהיה מביא למאות הרוגי צה"ל ולא פוגע ( אולי אפילו מחזק ) בחמאס כהוא זה.
שמענו את המטרה שחייל "נברא" על מנת לההרג ולהגן בגופו על האזרחים. מסתבר שלמדנו להגן על אזרחים ללא מותם של חיילים. המחיר הכבד ששולם היה בגין ה"הפתעה" של קיום המנהרות ומיומנות מרצחי החמאס להשמש בהן. אני מניח שהיום יושקע מאמץ טכנולוגי בזהוי מנהרות, מה שלא נעשה בעבר ולבטח ימצא פתרון. כאשר הנפט והגז היו חשובים פותחו שיטות לאיתורם ( גם שיטות אלו מבוססות על הכרת מבנים גיאולוגיים וחללים.). זהוי הרובד הקרקעי העליון ( 100 המטרים העליונים ), היה בעל חשיבות אזרחית נמוכה ולכן לא השקיעו מספיק בנושא. אני מניח שמהיום יתמקדו בנושא ואין לי ספק שתמצאנה טכנולוגיות מתאימות לזהוי.
ישן 04-08-2014, 13:10
  mark322 mark322 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שולף את הנייה ושות'"

רק מאות הרוגים? ולמה לא אלפי?
עוד בתחילת המבצע, בהנחה שלא כל הקודקודים יושבים מתחת לשיפא, ניתן היה לארגן פעולה נקודתית נגד בונקר אחר במרכז הרצועה. זה היה גורם להיסטריה ובלבול בהנהגה מבלי שבאמת הפילו את השלטון, או כבשו את הרצועה.
כל עוד צה"ל משחק לפי החוקים ולא נוגע במנהיגים והתמונות של ילדים מתים ממשיכות לזרום לעולם, אין לחמאס שום סיבה לוותר על הסוס המנצח הזה.
פעולות נחושות של תקיעת טריז במלוא הכוח, תוך שמירה על גורם ההפתעה מביאות למקסימום הרתעה ולמינימום נפגעים אצלנו. רפיח כדוגמה- לאחר החטיפה, צה"ל שבר את הכלים, הרבה בזכות פעולתו הבלתי מהוססת של אל"מ וינטר החל מהשניות הראשונות של האירוע. וראה זה פלא, 0 נפגעים לצה"ל באיזור רפיח בשלושת הימים שאחרי, תוך המשך פעילות שם.
ככה היה צריך להיראות כל המבצע הזה, כוח מקסימלי במינימום זמן. כמות הנפגעים הפלסטינים לא הייתה יורדת, אך עדיף שבמשך שבוע היו שומעים בתקשורת בעולם כל יום על 200 הרוגים עזתים במשך שבוע, מאשר על 100 הרוגים בכל יום במשך שבועיים. תהליך למידה קלאסי, אם אכריח אותך לקרוא ספר שלם ביום, אתה לא תזכור ממנו כלום ביום למחרת, בניגוד לאם תקרא רק כמה פרקים ביום.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:05

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר